Nadinka wrote:EdnaMaric wrote:
Make up Primeri/Baze za sminku koje koristim.
Ako koga intersuju detalji - pitajte!
Edna, sudeći po prikazanom, probala si mnogo toga

Ako ti nije mrsko napiši nam malo svoje ocjene ovih koje koristiš, koja je za šta najbolja i slično
Meni najviše smeta što iako koristim i kvalitetne kreme za lice i pudere, nakon par sati na poslu brate kao da se nisma ni našminkala, puder pogbjegne (ne stavljam puno istina), pore se ugledaju..
Prvo da kazem da imam mjesovitu kozu sa prosirenim porama na obrazima. Jako volim kozmetiku ( i preparativnu i dekorativnu), kupujem i isprobavam dosta toga, a dosta i dobijem od prijateljica koje zive vani. Najvise imam baza za sminku, pudera (tecni, krem, kameni), bronzera...
Sto se tice baza, evo ovako:
1. Chanel Sheer Illuminating Base
Mislim da odgovara svakom tipu koze. Ima lijep miris, laganu teksturu i blagi sjaj. Ljeti je koristim i bez pudera. Nista ne pokriva ali je odlicna podloga i puder preko nje se lako razmazuje i meni stoji citav dan na poslu (uz blage korekcije T zone). Najvise je koristim prije Chanel Perfection Lumiere tecnog pudera.
2. Oriflame Perfecting Face primer
Meni ne radi nista. Mozda odgovara nekome drugom ali meni ne cini nikakvu razliku.
3. Giordani Glod Make up base
Opet, nista specijalno. Mislim da je dobra kao i bilo kakva hidratantna krema prije pudera. Jedino pohvalno je sto stvarno fino hidrira kozu prije nego stavite oststak make up-a.
4. MAC Prep+Prime
Silikonska baza za sminku. bez problema mogu koristiti i oni s masnom kozom jer sam to bas probala na prijateljici. Odlicna podloga za puder. Fino popuni pore i zagladi lice. Jako sam zadovoljna. Nema bojazni da puder "iscezne" yokom radnog vremena sa ovom bazom.
5. Make Up For Ever HD Definition Primer
Svidja mi se mada sam ocekivala vise. Stavljam ga ispod MUFE tecnog HD pudera. Jako lijepo ali nisam u stvari isprobala tah HD efekat. Cesto ovaj primer mijesam sa drugim puderima i dobijem bas fin efekat. ne znam da li odgovara za masnu kozu ali mojoj mjesovitoj odgovara.
6. Avon Face Perfector
Ne koristim ovaj proizvod svaki dan ali smatram da je odlican! Za te pare meni nema boljeg jedino mislim da nije za suhu kozu. Dok se razmazuje postaje suh i puderast. Meni tako fino zagladi da svaki puder izgleda dobro.
7. Kanebo Brightening Make up base
Zali boze 120 KM koje sam dala za njega! Malo se sjaji na licu i to je sve.
8. Loreal Lumi Magiqe
Daje lijep sjaj, lijepo se razmazuje i zadovoljna sam efektom koji ostavlja na licu. Mislim da je primjereniji za one mladje djevojke. Ja sam ipak presla 35
9. Clarins Beauty Flash Balm
To je i maska i podloga za sminku u istom. Ako ste umorni, nenaspavani, stavite malo ovog proizvoda kao bazu za sminku i dobijete stvarno fantastican rezultat. Neku svjezinu i sjaj. Kao masku, stavite ovoga i isperete nakon 10-15 minuta. I opet je rezultat super. Mana ovoga je sto nakon nanosenja brzo morate staviti puder preko jer se nekako susi i "peruta". Sve u svemu - divno.
Probala sam jos i Benefit Pore Minimizer - nije lose ali samo na pojedinim mjestim, ne na cijelo lice.
Nadam se da sam nekom pomogla. Bilo bi mi drago.
Zao mi kad hodam gradom i vidim lijepe djevojke, a naprave od sebe cudo kako se nasminkaju.