Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Smrcak15

#13326 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:https://www.ehlus-sunne.ba/index.php/ak ... i-iz-vjere

:shock: :shock: :shock: :shock:
ZAŠTO U ISLAMU NIJE DOPUŠTENO SLOBODNO IZAĆI IZ VJERE?
Datum kreiranja subota, 18 Oktobar 2014 18:51

ja se ne slazem sa ovim jer poslanik je postedio jednoga koji je napustio islam, znaci otpadnik od vjere koji ne ulazi u rat sa muslimanima poslije, koji ne napada muslimane i zivi u miru sa njima, takav se ne ubija.

a oni koji se ubijaju u serijatskoj drzavi su koji napuste islam pa poslije nastave da se bore protiv muslimana fizicki i verbalno...takvima je smrtna kazna kako sam ja razumio.
asurbanipal

#13327 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

Smrcak15

#13328 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

asurbanipal wrote:
na kulturan nacin vas vuce za nos :wink: ali vi to ne primjetite :thumbup: :kiss:
asurbanipal

#13329 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote: ja se ne slazem sa ovim jer poslanik je postedio jednoga koji je napustio islam, znaci otpadnik od vjere koji ne ulazi u rat sa muslimanima poslije, koji ne napada muslimane i zivi u miru sa njima, takav se ne ubija.

A kada muslimani napadaju druge ili ne žele da žive u miru s drugima, to se smatra bogougodnim činom?
ExNihilo

#13330 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by ExNihilo »

Zamislimo da Zapad uvede muslimanima porez na vjeru. Kakva bi to bila galama!

S druge stane, u hipotetičkoj islamskoj državi takav isti porez (džizja) bi se branio božanskim otkrovljenjem.
harač

#13331 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

Je li ko bio na panelu o Ramadanu u GHB (https://www.preporod.com/index.php/sve- ... ed-vremena). vidim da je bilo price i njegovoj borbi za prava zena, pa ne znam kako to ide uz cinjenicu da je u pritvoru jer je, haman, serijski silovatelj :shock: (https://en.wikipedia.org/wiki/Tariq_Ram ... _violation)
arzuhal

#13332 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

ExNihilo wrote:Zamislimo da Zapad uvede muslimanima porez na vjeru. Kakva bi to bila galama!

S druge stane, u hipotetičkoj islamskoj državi takav isti porez (džizja) bi se branio božanskim otkrovljenjem.
Ovo je jedna od onih kafanskih :mrgreen:
ExNihilo

#13333 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by ExNihilo »

arzuhal wrote:
ExNihilo wrote:Zamislimo da Zapad uvede muslimanima porez na vjeru. Kakva bi to bila galama!

Što kaHvanskih? :D
ExNihilo

#13334 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by ExNihilo »

harač wrote:Je li ko bio na panelu o Ramadanu u GHB (https://www.preporod.com/index.php/sve- ... ed-vremena). vidim da je bilo price i njegovoj borbi za prava zena, pa ne znam kako to ide uz cinjenicu da je u pritvoru jer je, haman, serijski silovatelj :shock: (https://en.wikipedia.org/wiki/Tariq_Ram ... _violation)
Svi su nevini dok se ne dokaže suprotno. :D
harač

#13335 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

ExNihilo wrote:
harač wrote:Je li ko bio na panelu o Ramadanu u GHB (https://www.preporod.com/index.php/sve- ... ed-vremena). vidim da je bilo price i njegovoj borbi za prava zena, pa ne znam kako to ide uz cinjenicu da je u pritvoru jer je, haman, serijski silovatelj :shock: (https://en.wikipedia.org/wiki/Tariq_Ram ... _violation)
donc pritvor, a ne zatvor :D
arzuhal

#13336 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

ExNihilo wrote:
arzuhal wrote:

Pa ono kad se 'nako traljavo uveže niđe veze par stvari i samo se fljusne da bi iznenadnim efektom dobilo na težini :lol:
ExNihilo

#13337 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by ExNihilo »

harač wrote:
ExNihilo wrote:
donc pritvor, a ne zatvor :D
Da, ali sve dok je na nivou optužbe, nije relevantno kao biografski podatak. :D
ExNihilo

#13338 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by ExNihilo »

arzuhal wrote:
ExNihilo wrote:
arzuhal wrote: Ovo je jedna od onih kafanskih :mrgreen:
Pa ono kad se 'nako traljavo uveže niđe veze par stvari i samo se fljusne da bi iznenadnim efektom dobilo na težini :lol:
Ne vidim šta je traljavo, habibi. :D
arzuhal

#13339 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

ExNihilo wrote:
arzuhal wrote:
ExNihilo wrote:
jamačno, inače ne bi ni poredio, pisao o tome, et sAtAra :mrgreen:
ExNihilo

#13340 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by ExNihilo »

arzuhal wrote:
ExNihilo wrote:
arzuhal wrote: Pa ono kad se 'nako traljavo uveže niđe veze par stvari i samo se fljusne da bi iznenadnim efektom dobilo na težini :lol:
jamačno, inače ne bi ni poredio, pisao o tome, et sAtAra :mrgreen:
Pa de me desetkuj argumentacijom. :D
Smrcak15

#13341 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

asurbanipal wrote:
Smrcak15 wrote: ja se ne slazem sa ovim jer poslanik je postedio jednoga koji je napustio islam, znaci otpadnik od vjere koji ne ulazi u rat sa muslimanima poslije, koji ne napada muslimane i zivi u miru sa njima, takav se ne ubija.
A kada muslimani napadaju druge ili ne žele da žive u miru s drugima, to se smatra bogougodnim činom?
to sto si sad napisao je upravo rezultat te vuce za nos, kako vac na fin i kulturan nacin vuku za nos i govore dodjite da vam mi posolimo i pamet, da vam mi napalamudim nesto slatko o islamu :-)

a ti bez ikakva razmisljanja kazes daj daj daj.....i ne cekaj :lol: gutate bez imalo vode, onako zmireci sta vam se serviraju :-)

a sad cu da ovo prokomentarisem

NE NE NE i million , ma milijardu puta ne, jer si u zabludi ako mislis tako , ja covjce vvas ponekad i sazaljevam u kakvoj ste vi zabludi, u kojem blatu plivate :-)

Kako to moze biti bogougodno kad na asa mjesta Bog trazi dobrocinstvo od nos prema svim ljudima

to veze nema sa islamom, jer onaj islam sto citam od poslanika uopste nije to....

cuj napadaju druge, a zar smije musliman napadati neduzne ljude, niposto po islamu.

a ako se nadju neki sa upalom razuma i mozga i rade stvari na svoju ruku sto je u direktnoj koliziji sa islamom, pa takve treba dobro ispendrecit dok se ne dozovu pameti....

za mene kao muslimana vjernika je uzas, prokuha u meni sve kada vidim osobu maloumnu ali se deklarise kao musliman i to jos veliki vjernik, tu bradice, ovo ono fazoni reko bi covjek sa strane ma ovaj je veci musliman od samoh MUhammeda :-) i krene da radi stvari sto je skroz suprotno islamu, ja tad pobjesnim , poludim, kuha bijes u meni samo takav, jer se osjecam da je neko preuzemo moje ime i u moje ime radi zlodjela, da se ja moram stiditi i pravdati poslije :-)

to je isto kao kad neki shalabajzer obuce bijeli mantil otvori ordinaciju i kaze dodjite ljudi da vas perisem, pa krene klati narod, jednostavno nestrucno operise i narod umire....a nije studirao medicinu ni hirurigiju, sta mislis kako se onda osjecaju pravi hirurzi kad vide to, kad vide idiota da u ime svih njiih steti im ugledu i poslu, pa narod poslije poprijeko gleda sve hirurge i imaj ustrah od njih :-)

ti covjce zivis u nekoj zalosnoj zabludi kad imas takva misljenja, i meni je Tebe zao...ali hajde, valjda ces i ti doci pameti nekad.

to je i Pezic fino objasnio
arzuhal

#13342 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

ExNihilo wrote:
Sramota je cipelariti nekoga :lol:

Koji je smisao džizje?
Bloo
Globalna šefica

#13343 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Na temi ateizam pitas jel ko bio u GHB na panelu o Ramadanu :lol:
Nisam :|
arzuhal

#13344 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Bloo wrote: Na temi ateizam pitas jel ko bio u GHB na panelu o Ramadanu :lol:
Image
Bloo
Globalna šefica

#13345 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Kazem ja lijepo da sam visak

Tema nek se zove Arzo i murtedi

:Muhadzir kojeg sam zaboravila spasiti:
arzuhal

#13346 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Bloo wrote:Kazem ja lijepo da sam visak
Kakav višak, ti unosiš balans u Silu.
harač

#13347 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

Bloo wrote:
Na temi ateizam pitas jel ko bio u GHB na panelu o Ramadanu :lol:
ccc sta bi vi nevjernici bez ovih murteda
arzuhal

#13348 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Arzo-baba & četres' murteda: Uspon

IMDb: 8,7/10
ExNihilo

#13349 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by ExNihilo »

arzuhal wrote:
ExNihilo wrote:

Koji je smisao džizje?
Nevažno je svrha za koju se porez ubire, a ovdje je to zaštita nemuslimanskog življa, poenta je da je porez diskriminatorski po osnovu vjere. Nema modernog zakonodavstva niti poreskog sistema koji bi takvo šta dopuštao.
harač

#13350 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

ExNihilo wrote:
arzuhal wrote:
ExNihilo wrote:

Koji je smisao džizje?
Nevažno je svrha za koju se porez ubire, a ovdje je to zaštita nemuslimanskog življa, poenta je da je porez diskriminatorski po osnovu vjere. Nema modernog zakonodavstva niti poreskog sistema koji bi takvo šta dopuštao.
ocito si propustio kome-ba-mi-da-se-prilagodjavamo pricu :D
Post Reply