Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ZAŠTO U ISLAMU NIJE DOPUŠTENO SLOBODNO IZAĆI IZ VJERE?
Datum kreiranja subota, 18 Oktobar 2014 18:51
ja se ne slazem sa ovim jer poslanik je postedio jednoga koji je napustio islam, znaci otpadnik od vjere koji ne ulazi u rat sa muslimanima poslije, koji ne napada muslimane i zivi u miru sa njima, takav se ne ubija.
a oni koji se ubijaju u serijatskoj drzavi su koji napuste islam pa poslije nastave da se bore protiv muslimana fizicki i verbalno...takvima je smrtna kazna kako sam ja razumio.
Smrcak15 wrote:
ja se ne slazem sa ovim jer poslanik je postedio jednoga koji je napustio islam, znaci otpadnik od vjere koji ne ulazi u rat sa muslimanima poslije, koji ne napada muslimane i zivi u miru sa njima, takav se ne ubija.
A kada muslimani napadaju druge ili ne žele da žive u miru s drugima, to se smatra bogougodnim činom?
Smrcak15 wrote:
A kada muslimani napadaju druge ili ne žele da žive u miru s drugima, to se smatra bogougodnim činom?
to sto si sad napisao je upravo rezultat te vuce za nos, kako vac na fin i kulturan nacin vuku za nos i govore dodjite da vam mi posolimo i pamet, da vam mi napalamudim nesto slatko o islamu
a ti bez ikakva razmisljanja kazes daj daj daj.....i ne cekaj gutate bez imalo vode, onako zmireci sta vam se serviraju
a sad cu da ovo prokomentarisem
NE NE NE i million , ma milijardu puta ne, jer si u zabludi ako mislis tako , ja covjce vvas ponekad i sazaljevam u kakvoj ste vi zabludi, u kojem blatu plivate
Kako to moze biti bogougodno kad na asa mjesta Bog trazi dobrocinstvo od nos prema svim ljudima
to veze nema sa islamom, jer onaj islam sto citam od poslanika uopste nije to....
cuj napadaju druge, a zar smije musliman napadati neduzne ljude, niposto po islamu.
a ako se nadju neki sa upalom razuma i mozga i rade stvari na svoju ruku sto je u direktnoj koliziji sa islamom, pa takve treba dobro ispendrecit dok se ne dozovu pameti....
za mene kao muslimana vjernika je uzas, prokuha u meni sve kada vidim osobu maloumnu ali se deklarise kao musliman i to jos veliki vjernik, tu bradice, ovo ono fazoni reko bi covjek sa strane ma ovaj je veci musliman od samoh MUhammeda i krene da radi stvari sto je skroz suprotno islamu, ja tad pobjesnim , poludim, kuha bijes u meni samo takav, jer se osjecam da je neko preuzemo moje ime i u moje ime radi zlodjela, da se ja moram stiditi i pravdati poslije
to je isto kao kad neki shalabajzer obuce bijeli mantil otvori ordinaciju i kaze dodjite ljudi da vas perisem, pa krene klati narod, jednostavno nestrucno operise i narod umire....a nije studirao medicinu ni hirurigiju, sta mislis kako se onda osjecaju pravi hirurzi kad vide to, kad vide idiota da u ime svih njiih steti im ugledu i poslu, pa narod poslije poprijeko gleda sve hirurge i imaj ustrah od njih
ti covjce zivis u nekoj zalosnoj zabludi kad imas takva misljenja, i meni je Tebe zao...ali hajde, valjda ces i ti doci pameti nekad.
Nevažno je svrha za koju se porez ubire, a ovdje je to zaštita nemuslimanskog življa, poenta je da je porez diskriminatorski po osnovu vjere. Nema modernog zakonodavstva niti poreskog sistema koji bi takvo šta dopuštao.
Nevažno je svrha za koju se porez ubire, a ovdje je to zaštita nemuslimanskog življa, poenta je da je porez diskriminatorski po osnovu vjere. Nema modernog zakonodavstva niti poreskog sistema koji bi takvo šta dopuštao.
ocito si propustio kome-ba-mi-da-se-prilagodjavamo pricu