Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
-
Ali_G
#13326 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Nije bug, al mi je bezveze. Na 8.1 su slike automatski spasavane u saved folder. Sad pri svakom spasavanju slike vodi u explorer pa da odaberem folder.
- Reglan
#13327 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Hoce li biti instagram app u normalnoj verziji na desetci? Jebala ih beta verzija
Snapchat?
Snapchat?
- south
#13328 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
pa valjda znas da rade na instagram aplikaciji i bice ista kao na iOS sistemu
sto se tice snapchata na to zaboravi
jednostavno lik ne da svoju aplikaciju na windows i to je to
mrzi covjek sve sto je Windows...
sto se tice snapchata na to zaboravi
mrzi covjek sve sto je Windows...
-
zippoo87
#13329 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
evo pustili su konacno novi rendering za email na ovim najnovijim modelima...uskoro je ocekivati i za ostale
stvarno je ocajan rendering maila bio do sada,jedva cekam da to isprave svima
stvarno je ocajan rendering maila bio do sada,jedva cekam da to isprave svima
- Qler
#13330 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
pa skini ovaj zadnji build sto sam pricao par postova gore, tu je vec sredjen koliko sam ja upratio...
-
zippoo87
#13331 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
instaliran mi je zadnji build,tacnije vec sada predzadnji,jer je evo upravo danas izasao novi i evo provjeravam ima li updateaQler wrote:pa skini ovaj zadnji build sto sam pricao par postova gore, tu je vec sredjen koliko sam ja upratio...
a na predzadnjem kod mene nije bilo sredjeno renderiranje maila,bude zoomiran mail kada ga otvorim po defaultu
edit
evo uradio sam update na build .1000 preko insider fast ringa
za sada sam primjetio po meni jedan bug a to je kada odem na listu aplikacija,swipe desno,slova su mi puno veca nego ranije ,sigurno 25%
pokusao sam vratiti ono skaliranje na 175% ali onda su mi ta slova ok a sva druga presitna ,tako da sam vratio na 200% ali je vizuelno ruzno kada predjem na sve aplikacije ,prevelik font
je li se ovo jos nekome desilo ?
-
arsenal49
#13332 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ako ti je tekst veci nego sto zelis smanji ga u Postavke - Olaksan pristup - Dodatne mogucnosti i vrati crticu ma skali kako ti odgovara. Na ovaj nacin ces dobiti manji tekst u postavkama i drugim mjestima kao da si smanjio DPI u postavkama za display na 175%, a sve ostalo ce ostati kao na 200%. Ne znam koji je telefon kod tebe, ali i kod mene na L735 (4.7") stoji preporuceni DPI na 200% a meni je nekako sve ljepse na 175%, ali mi onda U Edgeu sve presitno (font na web stranicama), pa moram koristiti DPI 200% sa smanjenim slovima na minimum u postavkama za olaksan pristup.
Kad smo kod postavki DPI-a interesuje me kako ste vi forumasi podesili svoj i da li ste uspjeli uskladiti kako vama odgovara?
Kad smo kod postavki DPI-a interesuje me kako ste vi forumasi podesili svoj i da li ste uspjeli uskladiti kako vama odgovara?
-
zippoo87
#13333 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
probao sam ovo i nece...kada povecavam ovo za tekst u "dodatne mogucnosti" ,to mi sva slova povecava ,pa i ova od instaliranih aplikacijaarsenal49 wrote:Ako ti je tekst veci nego sto zelis smanji ga u Postavke - Olaksan pristup - Dodatne mogucnosti i vrati crticu ma skali kako ti odgovara. Na ovaj nacin ces dobiti manji tekst u postavkama i drugim mjestima kao da si smanjio DPI u postavkama za display na 175%, a sve ostalo ce ostati kao na 200%. Ne znam koji je telefon kod tebe, ali i kod mene na L735 (4.7") stoji preporuceni DPI na 200% a meni je nekako sve ljepse na 175%, ali mi onda U Edgeu sve presitno (font na web stranicama), pa moram koristiti DPI 200% sa smanjenim slovima na minimum u postavkama za olaksan pristup.
iako sam vratio scalling na 175%,ovo drugo opet sve povecava ili smanjuje
ovo mi se nije desavalo prije ovog zadnjeg builda,koji sma veceras instalirao
btw evo na ovom novom buildu ima sada da se spusti ekran do pola,da se koristi jednom rukom
drugaciji je i multitasking,sada su dva reda aplikacija prikazana i moze se ici udesno,vise kao na androidu
mada mi je onaj model bio prakticniji za zatvarati a ovaj je prakticniji za pregled otvorenih aplikacija,jer istovremeno vidis 6 aplikacija
ima jos promjena
sada imamo 5 precica ili tooglova u notifikacijskoj traci a do sada su bile 4
-
arsenal49
#13334 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Mislio sam da ostavis DPI na 200%, ali da u olaksanom pristupu smanjis skalu teksta i onda tekst nece biti ogroman, a tekst u aplikacijama ce biti kako treba. Ne moras smanjiti tu skalu skroz na 100% ako ti je to previse sitno, mozes staviti na 110% ili 120%. Ostace ti jedan prozor u multitaskingu, cetiri brze postavke, tri slicice u aplikaciji Fotografije itd. Ako ti ostane na 175% povecanje teksta u olaksanom pristupu ce samo kao sto ti kazes povecati slova u aplikacijama i na citavom sistemu pa ce prelaziti neke granice jer je na 175% sve sitnije. Nije ti taj "novi" multitasking i tih pet brzih postavki i sl. doslo sa zadnjim buidom, nego je to jos od oktobra ili novembra ubaceno, a to spustanje do pola je jos nekad od ljeta ubaceno. Kako ce izgledati multitasking i sl. zavisi kako podesis DPI u postavkama za display i od velicine displaya na tvom mobitelu. Npr. telefoni sa malim displayima kad se smanji DPI ponasaju kao phableti, a phableti se ponasaju kao tableti. Pogledaj na YouTube koji video "Scaling on W10M i bice ti jasnije kako to sve funkcionise. Evo od mene dva linka https://www.youtube.com/watch?v=YFZ8MfEX408 https://www.youtube.com/watch?v=ROmankK44gA
-
Frutek
#13335 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Uradio sve kako si rekao i sad je OK. Al brate koje maltretiranje, mogli su ovo kulturnije da urade.SA 071 wrote: Ne soft reset nego pravi reset telefona. Tada će ti se obrisati sve sa telefona, pa prije toga uradi backup. Nakon reseta će ti se pojaviti live acc u kontaktima i svi kontakti...
I update na Windows 10 nije vrijedio ove zajebancije. Ništa posebno. Ne mogu da vjerujem šta se čekalo skoro godinu dana.
-
zippoo87
#13336 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
upravo sam se malo igrao sa ovim DPI skalingom i sve sto si napisao je takoarsenal49 wrote:Mislio sam da ostavis DPI na 200%, ali da u olaksanom pristupu smanjis skalu teksta i onda tekst nece biti ogroman, a tekst u aplikacijama ce biti kako treba. Ne moras smanjiti tu skalu skroz na 100% ako ti je to previse sitno, mozes staviti na 110% ili 120%. Ostace ti jedan prozor u multitaskingu, cetiri brze postavke, tri slicice u aplikaciji Fotografije itd. Ako ti ostane na 175% povecanje teksta u olaksanom pristupu ce samo kao sto ti kazes povecati slova u aplikacijama i na citavom sistemu pa ce prelaziti neke granice jer je na 175% sve sitnije. Nije ti taj "novi" multitasking i tih pet brzih postavki i sl. doslo sa zadnjim buidom, nego je to jos od oktobra ili novembra ubaceno, a to spustanje do pola je jos nekad od ljeta ubaceno. Kako ce izgledati multitasking i sl. zavisi kako podesis DPI u postavkama za display i od velicine displaya na tvom mobitelu. Npr. telefoni sa malim displayima kad se smanji DPI ponasaju kao phableti, a phableti se ponasaju kao tableti. Pogledaj na YouTube koji video "Scaling on W10M i bice ti jasnije kako to sve funkcionise. Evo od mene dva linka https://www.youtube.com/watch?v=YFZ8MfEX408 https://www.youtube.com/watch?v=ROmankK44gA
ja ovo nisam ni znao uopste,jer nisam se prije igrao sa DPI na telefonu i ostavljao sam defaultno
evo sada sam nastimao sve kako treba ,scalling na 200% a tamo u easy of acces vratio skalu na minimum
isto nisam do sada primjetio ni ono spustanje ekrana do pola ,ja sam mislio da to imaju samo modeli koji su veci od 5 inca a ne svi
-
arsenal49
#13337 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
To za spustanje displayja do pola je bilo predvidjeno za telefone od 5" i vece, ali su korisnici trazili i za telefone s manjim displayom, pa su stavili svima.
- luminator
#13338 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Nakon posljednjg updatea koji sam instalirao preko insidera (fast ring build: 10.0.14259.1000) nemam više sličica ljudi na pločici "people" na start skrinu.
To se dešavalo i nakon ranijih apdejta, ali su se ubrzo pojavljivale. Ovaj put ih nema ni nakon cijelog dana.
Ima li još neko taj problem?
Radio sam reset (vol-/power)
To se dešavalo i nakon ranijih apdejta, ali su se ubrzo pojavljivale. Ovaj put ih nema ni nakon cijelog dana.
Ima li još neko taj problem?
Radio sam reset (vol-/power)
-
vedatoor
#13339 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Last edited by vedatoor on 18/07/2016 19:47, edited 1 time in total.
-
SA 071
#13340 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Naravno. Skini "Upgrade advisor" i kada ga pokreneš, on traži update za tvoj telefon. Kada pronađe update i obavijesti te o tome (nakon što si u njemu označio check box ono "enable"), odeš u settings pod phone update i tamo pokreneš update.vedatoor wrote:Ljudi,
Da li se moze regularnim putem skinuti Win10 na 640XL bez insider ? ako moze, kako ??
Hvala
Pazi da imaš dovoljno memorije i da ti je telefon priključen na punjač, jer ovaj update traje malo duže. Meni je trajalo 4-5 sati sve to, kada sam radio update na L640 XL...
-
vedatoor
#13341 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Last edited by vedatoor on 18/07/2016 19:47, edited 1 time in total.
-
vedatoor
#13342 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
trazim na storu Upgrade advisor ali ne izbacuje mi takvu aplikacijuSA 071 wrote: Naravno. Skini "Upgrade advisor" i kada ga pokreneš, on traži update za tvoj telefon. Kada pronađe update i obavijesti te o tome (nakon što si u njemu označio check box ono "enable"), odeš u settings pod phone update i tamo pokreneš update.
Pazi da imaš dovoljno memorije i da ti je telefon priključen na punjač, jer ovaj update traje malo duže. Meni je trajalo 4-5 sati sve to, kada sam radio update na L640 XL...I da, imaš prvi update na .107 verziju, a onda i drugi na .164 verziju. Na L950 traje kraće jer samo jedan build je skidao.
- semirsar
#13343 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Stavi pod regiju UKvedatoor wrote:trazim na storu Upgrade advisor ali ne izbacuje mi takvu aplikacijuSA 071 wrote: Naravno. Skini "Upgrade advisor" i kada ga pokreneš, on traži update za tvoj telefon. Kada pronađe update i obavijesti te o tome (nakon što si u njemu označio check box ono "enable"), odeš u settings pod phone update i tamo pokreneš update.
Pazi da imaš dovoljno memorije i da ti je telefon priključen na punjač, jer ovaj update traje malo duže. Meni je trajalo 4-5 sati sve to, kada sam radio update na L640 XL...I da, imaš prvi update na .107 verziju, a onda i drugi na .164 verziju. Na L950 traje kraće jer samo jedan build je skidao.
-
vedatoor
#13344 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Last edited by vedatoor on 18/07/2016 19:48, edited 1 time in total.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#13345 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Jesi li odradio restart telefona? Ako jesi stavi na US regiju i odradi restart opet pa probaj.
- escobar__
#13346 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Probaj preuzeti odavdje.
- semirsar
#13347 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Ili otidji preko moba na https://www.microsoft.com/en-us/store/a ... blggh0f5g4 i tamo skini.
-
vedatoor
#13348 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Last edited by vedatoor on 18/07/2016 19:48, edited 1 time in total.
- polis
#13349 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
Znači ima par dana instalirao sam win 10. Većeg sranja u životu nisam vidio. NIKAD VIŠE NECU ULOŽITI CENT U MICROSOFT I NOKIA TELEFONE!!! A bio sam veliki fan! Znači ništa ne radi kako treba. Da podesis emailove je noćna mora i nećes uspijeti. Moze samo 1 email. Non stop šteka i laguje. NE moze da se posalje SMS. NE mozes da nazoves kada zelis, tel samo zabaguje i piše UČITAVAM!!! ŠTa učitavas treba samo dial pad da otvori.
NEmojte vise bacati pare kaže vam vlasnik 4 Microsoft uređaja.
- semirsar
#13350 Re: Nokia Lumia & Windows Phone
polis wrote:Znači ima par dana instalirao sam win 10. Većeg sranja u životu nisam vidio. NIKAD VIŠE NECU ULOŽITI CENT U MICROSOFT I NOKIA TELEFONE!!! A bio sam veliki fan! Znači ništa ne radi kako treba. Da podesis emailove je noćna mora i nećes uspijeti. Moze samo 1 email. Non stop šteka i laguje. NE moze da se posalje SMS. NE mozes da nazoves kada zelis, tel samo zabaguje i piše UČITAVAM!!! ŠTa učitavas treba samo dial pad da otvori.