Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Ned071

#13326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

ok. hajd mi ti daj argumente. evo, pitam za tri stvari. vanjska politika i obrana. sta je uradio iz oblasti koje su mu nadleznost u predsjednistvu? predstavlja hrvate u predsjednistvu. sta je konkretno uradio za osam godina odnosno 2920 dana?
Marko Zarko

#13327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Krenula je ofanziva na DF, valjda je Zlatko shvatio da je još jedino preostalo glasačko tijelo koje nije za Komšića na ovom forumu. Raja, ova vlast je napravila 3% od obećanog, da Željko samo popije kafu s tri čovjeka u gradu više je napravio. Čak šta više da ništa ne napravi to znači da se nije kralo, jer ovi drugi kad su radili too je bilo jest jednako krali.

:D
madner

#13328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

1. Predstavlja sve gradjane BiH te BIH u spoljnim poslovima.

Ne mozes traziti konkretne argumente kada ne prihvatas ni sta mu je opis posla.
Banksy

#13329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ned071 wrote: ok. hajd mi ti daj argumente. evo, pitam za tri stvari. vanjska politika i obrana. sta je uradio iz oblasti koje su mu nadleznost u predsjednistvu? predstavlja hrvate u predsjednistvu. sta je konkretno uradio za osam godina odnosno 2920 dana?
Šta je uradio taj za kojeg si ti glasao?
Ned071

#13330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

eno, znao sam... nista, zato necu glasati za njega vise. mene samo nervira ubleha koja se stvara oko ublehe kojoj je plafon i intelektualni i karijerni nacelnik opstine. valjda me sad DF-ovci nece opalit po prstima ko njihov precjednik srbiju
JedanMova

#13331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Ned071 wrote:eno, znao sam... nista, zato necu glasati za njega vise. mene samo nervira ubleha koja se stvara oko ublehe kojoj je plafon i intelektualni i karijerni nacelnik opstine. valjda me sad DF-ovci nece opalit po prstima ko njihov precjednik srbiju
Kao sto rekoh, stariji se i sjete mozda pa vise slicnosti i dalje od navedene.

Kada krenes u ovakav vid "napada", onda moras iznijeti arumentovano sve da bi ti se adekvatno odgovorilo. U suprotnom, a evo sad cu se vec ponavljati, ja sad kazem da si ti pedofil - pa ti dokazuj da nisi ;-)
JedanMova

#13332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Ned071 wrote:ok. hajd mi ti daj argumente. evo, pitam za tri stvari. vanjska politika i obrana. sta je uradio iz oblasti koje su mu nadleznost u predsjednistvu? predstavlja hrvate u predsjednistvu. sta je konkretno uradio za osam godina odnosno 2920 dana?
Ja od vas trazim samo jedno, a to su dvije stvari: rad, red i disciplina :lol: :lol: :lol:
Ned071

#13333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

ti pricas o argumentima, a tvoj jedini suplja prica. evo ti sa stranice predjednistvca pa mi konkretno odgovori:

a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine

b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije

c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član

d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne skupštine, ratifikovanje takvih ugovora

e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine

f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara

g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje

h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini

i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.
Ned071

#13334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

JedanMova wrote:
Ned071 wrote:ok. hajd mi ti daj argumente. evo, pitam za tri stvari. vanjska politika i obrana. sta je uradio iz oblasti koje su mu nadleznost u predsjednistvu? predstavlja hrvate u predsjednistvu. sta je konkretno uradio za osam godina odnosno 2920 dana?
Ja od vas trazim samo jedno, a to su dvije stvari: rad, red i disciplina :lol: :lol: :lol:
a sta je ovdje zapravo shega? vannjska politika, obrana, hrvati? sta nije jasno? da i ja stavi kojeg smajlija?
madner

#13335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Udaranje po prstima je dobar primjer. Time je bio najbolji predsjednik BiH, jer je radio upravo svoj posao.
Dozer

#13336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Ned071 wrote:suplja prica. nije guzicom mrdno za osam godina, ni za one koje bi trebao predstavljati, niti za ono sto mu je nadleznost. na posao u deset, s posla u jedan, izmedju malo prosetaj po gradu, pa po dijete u skolu i tako osam godina. suplja prica. nikad veci skup ublehasa i neradnika nije vidjen na jednom mjestu kao u ovom df. a posto ce me napast da sam jal zelen jal crven, imam misljenje i njima...
Ovdje kao da se vide natruhe blage panike, poktrijepljene neznanjem i dezinformacijama.
1. Mrdn;o je guzicom tacno onoliko koliko i Bakir i Neso.
2. On, kao i ostala dvojica, predstavlja sve gradjane BiH, a ne nekoga posebno (matrix je cudo, a :D)
3. Nadleznost mu je - sta konkretno? Mislim, ja znam, ali ti ocito nemas pojma.
4. Na posao ide u 8, vidjam ga svako jutro.
5. S posla oko pola 5, opet - vidjam ga skoro svaki dan.
6. Ja ga licno jos ne vidjegh da u radno vrijeme seta po gradu. Ako ti jesi, ili neko drugi - slike/snimke s vidljivim datumom, pliz.
7. Po dijete u skolu ne ide on. Provjereno.
8. Zelen si ti, i stranacki i mentalno.
9. Deder nam i to "misljenje"...
10. Ublehase gledamo i slusamo vec vise od dvije decenije. Svi - osim tebe i slicnih tebi, izgleda...
Last edited by Dozer on 22/09/2014 14:29, edited 1 time in total.
Dozer

#13337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Ned071 wrote:ti pricas o argumentima, a tvoj jedini suplja prica. evo ti sa stranice predjednistvca pa mi konkretno odgovori:

b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije

c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član

d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne skupštine, ratifikovanje takvih ugovora

f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara

g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje

h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini

i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.
Cool :D
I, sta od toga Zeljko NIJE uradio, tj. radio, a sto ostava dvojica jesu/nisu? :D
Ah,da... fali ti "j" - predstavljanje Hrvata. Negdje... :D
Ned071

#13338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

Dozer wrote:
Ned071 wrote:suplja prica. nije guzicom mrdno za osam godina, ni za one koje bi trebao predstavljati, niti za ono sto mu je nadleznost. na posao u deset, s posla u jedan, izmedju malo prosetaj po gradu, pa po dijete u skolu i tako osam godina. suplja prica. nikad veci skup ublehasa i neradnika nije vidjen na jednom mjestu kao u ovom df. a posto ce me napast da sam jal zelen jal crven, imam misljenje i njima...
Ovdje kao da se vide natruhe blage panike, poktrijepjene neznanjem i dezinformacijama.
1. Mrdn;o je guzicom tacno onoliko koliko i Bakir i Neso.
2. On, kao i ostala dvojica, predstavlja sve gradjane BiH, a ne nekoga posebno (matrix je cudo, a :D)
3. Nadleznost mu je - sta konkretno? Mislim, ja znam, ali ti ocito nemas pojma.
4. Na posao ide u 8, vidjam ga svako jutro.
5. S posla oko pola 5, opet - vidjam ga skoro svaki dan.
6. Ja ga licno jos ne vidjegh da u radno vrijeme seta po gradu. Ako ti jesi, ili neko drugi - slike/snimke s vidljivim datumom, pliz.
7. Po dijete u skolu ne ide on. Provjereno.
8. Zelen si ti, i stranacki i mentalno.
9. Deder nam i to "misljenje"...
10. Ublehase gledamo i slusamo vec vise od dvije decenije. Svi - osim tebe i slicnih tebi, izgleda...
tacno tako, blaga panika. al kad vidim da se ubleha prima.
1. i to bi ga trebalo preporucit za pobjedu?
2. tu se mozda i mozemo slozit
3. stavio sam ti sa stranice nadleznosti. izmedju ostalog imenovanje ambasadora, i onda on imenuje zenu senada avdica, jednu od najnepoznatijih novinarki u bih.
4. ja vidim kad dolazi na posao
5. vidim kad izlazi sa posla
6. otidji nekad do bbi ja oko podne, na poduzim kafama je sa najblizim suradnicima svaki dan
7.- djeca nam idu u istu skolu. isprati malo kad citroen zagradi ulaz u skolu na mejtasu
8. 9. i 10 to su vec licne stvari, al hvala i na tom
Dozer

#13339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

A za koga da glasamo @Ned071?
Dosadasnje?
Cime su to zasluzili - ali konkretno? Lajanjem na "one tamo"? Podmetanjem nogu i klipova onima tamo"? "Branjenjem" svojih?

Mislim...jesu li ovo argumenti za bilo sta u zivotu, ali realno...?
Ned071

#13340 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

ne znam druze majke mi ne znam. isti sam ko iz one pjesme hladnog piva, kako psuje za koga glasuje. gledam one liste objavljene u novionama, il su budale il su kriminalci. al uglavnom gomila neradnika navikla da ublehom zaradi cetiri godine rahatluka. ne znam majke mi... iskreno, u kantonu necu ni za koga ko je imalo vlasti imao. nit sda ni sdp ni bilo ko drugi. zbog cuka, zbog rupa, zbog tradnje petlje vec godinama, zbog toga sto pola grada pola dana nema vode. ne znam majke mi, i tome tako nervira sto nemamo alternativu nikakvu
madner

#13341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

:D
Banksy

#13342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Mah, najbolje je nikako ne glasati ... :mrgreen:
weredsf

#13343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Ja sam oduvijek svoj - ni crveni, ni zeleni, ni frontalni, ni pozadinski ;)
2010 si glasao za SDP
madner

#13344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Jesi li ti ikad glasao za nekog drugog nego za SDA? :D
weredsf

#13345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

madner wrote:Jesi li ti ikad glasao za nekog drugog nego za SDA? :D
Pa glasao sam samo dva puta, na opstim i lokalnim izborima.
Na lokalnim za SDA a na proslim opcim izborima sam sarao,, bilo je svega tu jer sam birao ljude
Mene zanima sta vi koji ste glasali za SDP cijeli zivot vidite sada u DF-u, gdje prestaje SDP a gdje pocinje DF BIH ili DF Zeljko Komsic...
madner

#13346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ja vidim ono sto sam ocekivao od SDP-a i sto su iznevjerili nakon izbora. Socialno liberalna stranka (sam sam takav uzivo) koja naglasava gradjanski ustroj i evropsku orijentaciju BiH. Tome ja tezim, DF mi izgleda kao najbliza varijanta tom idealu.

Ako iznevjere, na sljedecim izborima ce biti neka druga opcija.

ZK kao covjek je daleko najblizi meni od svih politicara, normalno prica, hoda, radi sve sto rade mladi itd...
Jedini minus mu je sto je niskog rasta, no Zlaja je pokazao da to ipak nije pravi pokazatelj. :D
JedanMova

#13347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Ned071 wrote:ti pricas o argumentima, a tvoj jedini suplja prica. evo ti sa stranice predjednistvca pa mi konkretno odgovori:

E sad pored svake od navedenih tacaka ti stavis sta on to nije uradio, jer koliko se meni (odnosno nama svima) cini, on je sve navedeno uredno radio.
weredsf

#13348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

madner wrote:Ja vidim ono sto sam ocekivao od SDP-a i sto su iznevjerili nakon izbora. Socialno liberalna stranka (sam sam takav uzivo) koja naglasava gradjanski ustroj i evropsku orijentaciju BiH. Tome ja tezim, DF mi izgleda kao najbliza varijanta tom idealu.

Ako iznevjere, na sljedecim izborima ce biti neka druga opcija.

ZK kao covjek je daleko najblizi meni od svih politicara, normalno prica, hoda, radi sve sto rade mladi itd...
Jedini minus mu je sto je niskog rasta, no Zlaja je pokazao da to ipak nije pravi pokazatelj. :D
Mada se cesto ne slazem sa tvojim stavovima drzim do toga da si jedan od pametnijih ljudi tu..ali mi je zanimljivo da u ljudima koji su bili okosnica SDP-a u kojeg si razocaran vidis sada nesto novo, ja bih mogao shvatiti da su te razocarali ideoloski ili programski ali Komsic nema ni jedno ni drugo, uglavnom se ( po meni) radi o inatu i revansizmu prema SDP-u i starim prijateljima, isto vazi i za Suljagica koji je u toj ljubavi isao tako daleko da je napisao i knjigu.
Zeljko Komsic, ne znam sta bih ti rekao ali on je meni civilizacijski neprihvatljiv, njegovo ponasanje mi nije prihvatljivo, ta galama, mahanje rukama je jednostavno nesto sto ja ne volim vidjeti kod ljudi.
DF po svemu ima oznake SDP-a, od ljudi koji se za sada personifikacija DF-a do prica koja uveliko podsjeca na "Drzavu za covjeka"...mozda i grijesim ali je to moj utisak
JedanMova

#13349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

weredsf wrote:
madner wrote:Jesi li ti ikad glasao za nekog drugog nego za SDA? :D
Pa glasao sam samo dva puta, na opstim i lokalnim izborima.
Na lokalnim za SDA a na proslim opcim izborima sam sarao,, bilo je svega tu jer sam birao ljude
Mene zanima sta vi koji ste glasali za SDP cijeli zivot vidite sada u DF-u, gdje prestaje SDP a gdje pocinje DF BIH ili DF Zeljko Komsic...
Pa sta se onda ovde kofrcis ko kakav politicki analiticar?
JedanMova

#13350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Ned071 wrote:
JedanMova wrote:
a sta je ovdje zapravo shega? vannjska politika, obrana, hrvati? sta nije jasno? da i ja stavi kojeg smajlija?

Hajd procitaj ovo sto sam ti boldirao, a sto si ti napisao...
Imas dvije opcije - il ces se i ti nasmijati, il uzeti pravopis u ruke ;-)
Post Reply