Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MalhamaTactical wrote: ↑03/12/2019 23:15...tu ubrajam i erdogana i mislim da je upravo on najveci problem za idlib.
Jest, vala, zato su tu braća iz Mossada i pojedinih USA agencija da organizuju napade dronovima na aerodrome u Hami i Hmeimu i dostave svu potrebnu pomoć za "džihad".
Sta lupas, daj dokaz neki za svoje tvrdnje il se poklopi po usima i ne provaljuj se.. za one obicne dronove opremljene primitivnim naoruzanjem potreban mossad?
Smijesan si
MalhamaTactical wrote: ↑03/12/2019 20:39
Naravno u svemu tome sa nadje i borba za neke druge, nize ciljeve, recimo ekonomske. Ali u osnovi ovo je borba onih koji su na strani Bozijeg zakona protiv onih koji silom zele da uspostave svoje izmisljene zakone.
Slab vam je taj Allax čim mu se ovi triglotidi moraju boriti za uspostavu zakona...
Doduše i te "božije zakone" su izmišljali ljudi kada nisu imali prečeg posla ili kada bi trebali ovladati masama.
Hellfire AGM-114R9X je verovatno projektil kojim je ubijen gorenavedeni lider HTS-a i isti je bez eksploziva kako bi se smanjila kolateralna steta. Fakticki ostrice iseckaju cilj na komade.
Veliko uvazavanje i postovanje od strane Amerikanaca, ubiti ostricama predstavnika kulture koja voli ostrice.
Idlib: Navodno poginuo turski general u jugoistočnom dijelu Idliba u krugu posmatracke tačke u mjestu Sarman. Visoki turski oficir general Ihsan Mardeš je poginuo nakon današnjeg žestokog režimskog granatiranja te turske vojne baze.
#منفي
#عاجل
القاعدة العسكرية التركية في بلدة الصرمان جنوب شرق إدلب تعرضت لقصف مدفعي من قبل جيش النظام السوري منذ قليل.
الجيش_التركي
مقتل قائد النقطة التركية في الصرمان
الجنرال احسان مردش
Zanimljiva ispovijest bivšeg pripadnika grupe "Wagner."
Bio je u bitci za Palmiru i zanimljivo kad mi na forumu spomenemo "SAA oslobodila" a zapravo se radi o tome da je veći dio odradila grupa Wagner a tek poslje njih SAA ulazi u Palmiru.
Nije istina da se SAA raspala, SAA jest u prošlosti zavisla dosta od paravojnih formacija, al sada sve manje i manje. Evo kad je bila bitka za Kan Šejhun nije sudjelovo nitko osim SAA, jesu doduše pomogle ruske zračne snage malo, al kopnene snage su bile samo SAA, preciznije Tigrove snage koje se bore u sastavu 4. korpusa (mislim) SAA. Nisam siguran za korpus.
Last edited by Novosti on 04/12/2019 22:19, edited 1 time in total.
Nije tacno.. ruski specijalci su tu uvijek, a pogotovo gdje tigrovi djeluju
Ruske zracne snage "malo" pomogle .. pa ovi stand sa lubenicama ne bi osvojili bez ruskih aviona
Novosti wrote: ↑04/12/2019 22:08
Nije istina da se SAA raspala, SAA jest u prošlosti zavisla dosta od paravojnih formacija, al sada sve manje i manje. Evo kad je bila bitka za Kan Šejhun nije sudjelovo nitko osim SAA, jesu doduše pomogle ruske zračne snage malo, al kopnene snage su bile samo SAA, preciznije Tigrove snage koje se bore u sastavu 4. korpusa SAA.
MalhamaTactical wrote: ↑04/12/2019 22:12
Ruske zracne snage "malo" pomogle .. pa ovi stand sa lubenicama ne bi osvojili bez ruskih aviona
Rusi ne igraju više toliku ulogu koliku su igral kad su bitke u pitanju. U Idlibu su djelovale i sirijske zračne snage. Eto nabroji mi koje su sve formacije djelovale u bitci za Kan Šejhun, ako nije istina što govorim.
Novosti wrote: ↑04/12/2019 22:08
Nije istina da se SAA raspala, SAA jest u prošlosti zavisla dosta od paravojnih formacija, al sada sve manje i manje. Evo kad je bila bitka za Kan Šejhun nije sudjelovo nitko osim SAA, jesu doduše pomogle ruske zračne snage malo, al kopnene snage su bile samo SAA, preciznije Tigrove snage koje se bore u sastavu 4. korpusa SAA.
Kontas li sta si napisao?
Ja kontam, a to što ti ne kontaš ili ne znaš čitat nije moj problem
Rusi ne igraju više toliku ulogu koliku su igral kad su bitke u pitanju. U Idlibu su djelovale i sirijske zračne snage. Eto nabroji mi koje su sve formacije djelovale u bitci za Kan Šejhun, ako nije istina što govorim.
To da rusi ne igraju uloga kao prije je tvoj zakljucak koji nema veze sa istinom.. ruski avioni odrade pola posla, ruski specijalci se ubacuju iza linija u malim grupama i odradjuju veliki posao, a tigrovi ti dodju ko ruska formacija, oni ih obucili, naoruzali a vjrv i naredjenja primaju od rusa.
To da rusi ne igraju uloga kao prije je tvoj zakljucak koji nema veze sa istinom.. ruski avioni odrade pola posla, ruski specijalci se ubacuju iza linija u malim grupama i odradjuju veliki posao, a tigrovi ti dodju ko ruska formacija, oni ih obucili, naoruzali a vjrv i naredjenja primaju od rusa.
Ruski avione ne rade to sami nego uz njih su i Asadove zračne snage. Pa Rusi i Iranci su uvjek iza linija (ovisno gdje se borba vodi). U Idlibu su većinom Rusi. Naravno da RAF i IRGC imaju svoje opservacijske točke. Al ovdje je stvar tko sudjeluje direktno u borbi a to je samo SAA (na kopnu naravno) dok u zraku su Rusi i Sirijci zajedno. RAF i IRGC su više logistika nego borba kad su ova zadnja dešavanja u pitanju.
Tigrove snage su u sastavu SAA, kako će primat onda zapovijed od nekog mimo Asada? Rusi ih možda jesu obučili, dali im oružje, ali ne drže ih pod zapovjedništvom. Isto tako i 5. korpus SAA