Zanima me, kad vi idete na poštu, da se raspitate jel vam došla pošiljka, šta kažete? Ime i prezime i TN?
Prošetao bi do pošte ako ne dođe do petka.
Moderator: anex
Ne moras setati mozes i telefonom traziti informaciju. Dovoljno je TN, ako te nadju pitace te je l i za tebe, odnosno da potvrdis ime primaoca.hava123 wrote:Kad ukucam TN na stranici trackitonline izbaci mi: 01.02.2017 17:44 ---- Arrived at postal office, Sarajevo,BA the carrierfacility (Yunexpress's Track End). To bi trebalo značiti da je došlo prije 14 dana![]()
Zanima me, kad vi idete na poštu, da se raspitate jel vam došla pošiljka, šta kažete? Ime i prezime i TN?![]()
a sto ne preko paypal-a?victom wrote:došao mi je artikal iz novembra za koji sam već dobio refund.
želim da platim prodavca. Je li moguće to uraditi kroz ebay, a ne kroz paypal.
i kako tačno ?
nisam se ja dobro izrazio. Naravno iće na kraju preko paypal.rudy81 wrote:a sto ne preko paypal-a?victom wrote:došao mi je artikal iz novembra za koji sam već dobio refund.
i kako tačno ?
pitaj sellera kako zeli da mu se refundira novac, ja sam imala istu situaciju,...
Najjednostavnije je da ponovo kupis artikal i napises "DO NOT SEND" u onoj poruci prodavacu tokom placanja. Ako nema artikla vise, kupi bilo sta iste vrijednosti i napisi za sta vracas pare.victom wrote:došao mi je artikal iz novembra za koji sam već dobio refund.
i kako tačno ?
Ok. Ma prošetao bi, nije mi mrsko. Garant se kiseli na pošti.epik wrote:Ne moras setati mozes i telefonom traziti informaciju. Dovoljno je TN, ako te nadju pitace te je l i za tebe, odnosno da potvrdis ime primaoca.hava123 wrote:Kad ukucam TN na stranici trackitonline izbaci mi: 01.02.2017 17:44 ---- Arrived at postal office, Sarajevo,BA the carrierfacility (Yunexpress's Track End). To bi trebalo značiti da je došlo prije 14 dana![]()
Zanima me, kad vi idete na poštu, da se raspitate jel vam došla pošiljka, šta kažete? Ime i prezime i TN?![]()
Jašta ću. Nek dođe po nju.un1ted wrote:Nek ti refundira cijeli iznos, a ti njemu posalji majicu nazad. Svi sretni
Samo refund 100% ... a kakvi su platice ti jos da mu ne ostavljas negativne dojmovehava123 wrote:Ne kontam nikako ove kineze. Objasnim čovjeku fino da mi je poslao majicu sa 85% sintetike ( a napisao je da je pamučna) i skroz niđeveznu veličinu. Umjesto L ispada veličina S.
Njegova tabela veličina koju je stavio na ebay-u nema veze sa stvarnim veličinama. Još sam uzeo i veći broj jer je napisao 1-3cm ''odstupanja''![]()
Lik sad hoće da mi refundira pola iznosa, ako se slažem![]()
A bašepik wrote:Samo refund 100% ... a kakvi su platice ti jos da mu ne ostavljas negativne dojmovehava123 wrote:Ne kontam nikako ove kineze. Objasnim čovjeku fino da mi je poslao majicu sa 85% sintetike ( a napisao je da je pamučna) i skroz niđeveznu veličinu. Umjesto L ispada veličina S.
Njegova tabela veličina koju je stavio na ebay-u nema veze sa stvarnim veličinama. Još sam uzeo i veći broj jer je napisao 1-3cm ''odstupanja''![]()
Lik sad hoće da mi refundira pola iznosa, ako se slažem![]()
evo neko je vec ispod objasnio, trazis email kojim je povezan na paypal i direktno posaljes iznos, i javis mu na ebay da si poslao...victom wrote:nisam se ja dobro izrazio. Naravno iće na kraju preko paypal.rudy81 wrote:a sto ne preko paypal-a?victom wrote:došao mi je artikal iz novembra za koji sam već dobio refund.
i kako tačno ?
pitaj sellera kako zeli da mu se refundira novac, ja sam imala istu situaciju,...
Nego možel da ostane trag i u ebay-u. Da imam u listingu taj proizvod.
Pokusaj poslati email adresu u poruci na ebay-u, pa javi kako je proslo.choxnox wrote:Sto komplikujete bezveze. Posaljete poruku prodavacu i objasnite da mu zelite vratiti novac za refund koji je uradio jer je artikal stigao i trazite mu PayPal adresu. Odete na PayPal i jednostavno mu posaljete refundani iznos. Ja sam ovako radio najmanje 30 puta i svaki put prodje bez problema.
Pa neces ti ni slati email adresu nego ce ti je poslati prodavac, a oni vec znaju kako zaobici Ebay zabranu razmjene email adresa jer nisi ni prvi ni zadnji koji im je trazi i vraca novac. Ili ovo sto rece @mobsterc da nadjes preko PayPal-a email adresu iz prethodne transakcije, uplatis novac i samo porukom na Ebayu kazes prodavacu za sta je uplata.AkumAone wrote:Pokusaj poslati email adresu u poruci na ebay-u, pa javi kako je proslo.choxnox wrote:Sto komplikujete bezveze. Posaljete poruku prodavacu i objasnite da mu zelite vratiti novac za refund koji je uradio jer je artikal stigao i trazite mu PayPal adresu. Odete na PayPal i jednostavno mu posaljete refundani iznos. Ja sam ovako radio najmanje 30 puta i svaki put prodje bez problema.

Poštovani,
Radovi na izradi novog modula carinske aplikacije i dalje su u toku te čim aplikacija bude spremna javnost će o tome biti obaviještena.
Lijep pozdrav