Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Challenger__

#13301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

KatarinaKosaca wrote: Mislim da to p.k. dobro radi ...
Mislim da Vaše ocjene njegovog rada zavise od trenutne pozicije političke amplitude NS-a. :) Moje viđenje je u načelu manje-više negativno, bez obzira na amplitudu, ali sam im ipak dao glas na lokalu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Challenger__ wrote:
KatarinaKosaca wrote: Mislim da to p.k. dobro radi ...
Mislim da Vaše ocjene njegovog rada zavise od trenutne pozicije političke amplitude NS-a. :) Moje viđenje je u načelu manje-više negativno, bez obzira na amplitudu, ali sam im ipak dao glas na lokalu.
Ne, ja sam konkretno misila na ovaj pionirski način komunikacije koji jeste pk uveo, na to da besprijekorno vodi nit diskusije, da u principu ne ostane dužan odgovor i da ne pada u vatru. Na tome sam se zadržala, dalje nisam ni analizirala. Bar ne ovaj put ;-)
veljaca

#13303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

miki.ba wrote:
veljaca wrote:

Odakle tebi da ja mislim da govorim u ime vecine glasaca NS ? Nije mi to ni u primisli. Ja govorim samo u svoje ime i stojim iza toga ...
Ja sam uvijek govorio ( ako ti nije mrsko procitaj moje postove ) da sam protiv opcije suzdrzan .... ( i tu si fulio ) ....
I opet grijesis ( ovo najvise ) da ja poredjenjem zelim nesto opravdati. Rekao sam da ne podrzavam ovo na Ilidzi - ali ono sto tebe a i tebi slicne njavise boli je sto ja isticem izdaju koja se desila u Srebrenici ( slucaj SDP i SBB ) - slobodno to reci ....
Sad znamo da ne govoriš u ime glasaca NS, nego u ime glasaca SDA.

Znam da si ti protiv opcije suzdržan, zbog toga sam je i naveo, kao dokaz da nije nužno ispravno ono što ti misliš.

I ja sam protiv navedene koalicije u Srebrenici.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E provali se ti i te kako ....
Stvarno si me ovim povecanim nasmijao ... SDA i ja ( a i svaka politicka opcija trenutno ) smo kao nebo i zemlja ....

Ja sam ( ako me vec pratis ) rekao da sam apolitican. Meni je jedino Drzava Bosna i Hercegovina na prvom mjestu .... :bih: i svako onaj ko napravi potez protiv Drzave ( a vidim i ti se slazes sa mnom u vezi koalicije u Srebrenici - da je to protiv ) ja sam protiv njega ...

I hoces reci da je suzdrzan po tebi biti dobro ... Ja sam ( a valjda si i to upratio - kada me tako dobro pratis ... :D ) naveo primjer: imas skelu koja ce se srusiti, i ti kazes ma neka ja sam suzdrzan, umjesto da je bezbjedno srusis ili bezbjedno popravis ...( bas je bio ovaj primjer - sjecas se toga ...), jok ti suzdrzan i nakon pada te skele - poginu ljudi ( morao sam navesti ovaj primjer da bi pokazao krajnost opcije ) ....

I da vise ne opterecujemo cijenjenog Pedju - prestajem diskusiju sa tobom u svezi ovoga .... ( ovim ne znaci da te omalovazavam ili vrijedjam ) .... Ostaj mi ti , kao i cijenjeni Pedja, u zdravlju i veselju i ...
Challenger__

#13304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

KatarinaKosaca wrote:
Ne, ja sam konkretno misila na ovaj pionirski način komunikacije koji jeste pk uveo, na to da besprijekorno vodi nit diskusije, da u principu ne ostane dužan odgovor i da ne pada u vatru. Na tome sam se zadržala, dalje nisam ni analizirala. Bar ne ovaj put ;-)
Da, to je, definitivno, za svaku pohvalu. Samo... Šteta što nisu alternativa ... :sad:

:lol: :lol:
Doktor29

#13305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

Challenger__ wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Da, to je, definitivno, za svaku pohvalu. Samo... Šteta što nisu alternativa ... :sad:

:lol: :lol:
Svojim kalkulisanjem su izgubili u Novom Gradu jer je SDA napravila vecinu bez njih, dan nakon toga je potpisan ugovor kojim je Nasa Stranka trebala dobiti mjesto dopresjedavajuceg vijeca, ali nista od toga :D
FOČANSKI PROPISI

#13306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by FOČANSKI PROPISI »

Challenger__ wrote:
Pedja Kojovic wrote:Mi smo na ovih 500 i nesto strana, a i prije, kontinuirano optuzivani da smo sdp-ov satelit, forum mladih stranke za bih, da smo se slizali sa sda, pa onda sa sbb-om, da smo sarajevska ispostava Dodika i drugih stranaka iz RS-a, itd.Ja sam mislio da ce se iscrpljivanjem svih koalicionih kombinacija u toj igri "fantasy politics" diskusija vise fokusirati na kritiku nasih stvarnih odluka, poteza i politika i da se necemo stalno vrtiti oko 5-6 istih konspiracijskih teorija.p.k.
Da uz navedene "konspiracijske teorije" dodam moje, više puta izneseno viđenje: NS je provincijalni, hibridni, sintetički izdanak liberalizma i globalizma (koji se netačno identifikuje sa demokratijom) te stoga nije niti može biti alternativa.
:thumbup:
FOČANSKI PROPISI

#13307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Banksy wrote:Jesam li dobro shvatila, ukratko,
Davanjem podrške Senaidu Memiću olakšali ste si put do gradonačelničke pozicije?
Dobro si shvatila. :thumbup:
Šta će biti sa Sejdićem?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Da li je NS podržala Senaida Memića u bilo kojem obliku ili varijanti?
Banksy

#13309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:
Tesko je tacno znati sta se i zasto dogadja samo na osnovu medijskih izvjestaja.
Gospodin Durakovic je, po meni, dobar kandidat iako je, opet po meni, napravio nekoliko poteza koj su
"okrnjili" njegov status nezavisnog kandidata i pokazali da se radi o kandidatu SDA.
U svakom slucaju, meni se cini da bi bilo apsurdno da se prikljuci vjecnickoj vecini sastavljenoj izmedju ostalo od stranaka cije je kandidate pobjedio na izborima.
Samo me nemojte pitati otkud i zasto SDP i SBB s tim strankama.

p.k.
Ponovo ste suzdržani ... Ovaj put na stvarima na kojima ne biste smjeli biti ...

Kljuić: Akteri sporazuma u Srebrenici pristaju da se anulira pobjeda Ćamila Durakovića
07. 12. 2012. • 13:03

Stjepan Kljuić, bivši član Predsjedništva Republike BiH i aktuelni član predsjedništva Socijaldemokratske unije (SDU) BiH, ocijenio je danas da Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i Savez za bolju budućnost BiH (SBBBiH), sporazumom sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpskom demokratskom srankom (SDS) u Srebrenici pristaju da se anulira pobjeda nezavisnog kandidata Ćamila Durakovića i stvaraju nove prepreke ne samo za povratak Bošnjaka u Srebrenicu nego i za postepeni zaborav genocida i stradanja Bošnjaka u toj općini.

- U procesu erozije države BiH, političke snage usmjerene ka rušenju države se sve više povezuju. Stoga je deplasirano od SDP-a i SBB-a držati moralne pridike bilo kome dok se oni istovremeno u Srebrenici udružuju sa SNSD-om i SDS-om, koji otvoreno negiraju presudu Haškog tribunala da su pripadnici vojske i policije Republike Srpske počinili genocid u Srebrenici, navodi se u saopćenju.

I ovaj gest, kao i drugi, smatra Kljuić, potvrđuje da je lider SDP-a pao pod puni uticaj Milorada Dodika i da je zbog fotelje spreman poniziti Srebreničke žrtve agresije i genocida.

- Ovakvim sporazumom se negira većinska glasačka volja stanovnika Srebrenice i ne poštuje pravedna borba majki Srebrenice za istinu i pravdu, bez kojih nema pomirenja i sretnije zajedničke budućnosti građana Srebrenice, citat je iz Kljuićevog saopćenja.

Spomenik u Potočarima upozorava i opominje da se žrtve date za slobodu i nezavisnost Republike Bosne i Hercegovine ne smiju ponižavati nikakvim političkim sporazumima, naveo je on.
StupskaBitanga

#13310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Da li će Naša stranka učestvovati u ovom novom obaranju Vlade KS?
convict

#13311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Banksy wrote:Jesam li dobro shvatila, ukratko,
Davanjem podrške Senaidu Memiću olakšali ste si put do gradonačelničke pozicije?
Mislim da ne. Olakšali su put Finciju do gradonačelničke pozicije, a Naša stranka će iz ovog kurvarluka izaći kratkih rukava. Oh, kako ljubav boli... (kao u pjesmi Elvisa J. Kurtovicha)
VjecitiStudent

#13312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Ovo se sve zove ubiti vola zbog kile mesa.
No, ocito da je i ta kilica nekima u NS jako bitna.

Pedja, kad ces nas konacno obasjati davno obecanom listom tih vrijednih projekata zbog kojih pravite ovo kurvanje?
Last edited by VjecitiStudent on 07/12/2012 23:28, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#13313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

VjecitiStudent wrote:Ovo se sve zove ubiti vola zbog kile mesa.
No, ocito da je i ta kilica nekima u NS jako bitna.

Pedja, kad ce nas konacno obasjati davno obecanom listom tih vrijednih projekata zbog kojih pravite ovo kurvanje?
Ovi su još zeleni.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja, evo nova informacija da je i "treci blok" SDP -SBB odredio svoga kandidata za mjesto gradonacelnika i da je to Bogic Bogicevic.
Pitanje, da li ce NS promijeniti svoj pristup i eventualno podrzati Bogicevica uz mogucnost da se Finci postavi na mjesto zamjenika gradonacelnika ili nesto slicno tome od kombinatorike.

Kakav je vas stav, uopste, vezano za ovu kandidaturu Bogicevica??

Hvala.
FOČANSKI PROPISI

#13315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

JoseMujica wrote:Da li je NS podržala Senaida Memića u bilo kojem obliku ili varijanti?
Potpisali papir da čine većinu u vijeću.
convict

#13316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

-LIBERO- wrote:Pedja, evo nova informacija da je i "treci blok" SDP -SBB odredio svoga kandidata za mjesto gradonacelnika i da je to Bogic Bogicevic.
Pitanje, da li ce NS promijeniti svoj pristup i eventualno podrzati Bogicevica uz mogucnost da se Finci postavi na mjesto zamjenika gradonacelnika ili nesto slicno tome od kombinatorike.

Kakav je vas stav, uopste, vezano za ovu kandidaturu Bogicevica??

Hvala.
Ma pisalo se o tome po novinama i prije mjesec dana pa je čovjek rekao da ga ustvari nisu ni zvali i da ne bi mogao zbog zdravstvenih problema. Ako se ispostavi da je stvarno kandidat, bit će zanimljivo vidjeti kako će se NS postaviti, jer ne vidim šta bi se moglo istaknuti kao Fincijeva prednostu odnosu na Bogićevića (izuzev udarnog argumenta da Finci nije BHS).
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Bilo je nagadjanja, znam. Demantovano je da su pojedinci uopste i kontaktirani, znam i to.
Ali...http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... i-kandidat
Co0l

#13318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Dugo nisam procitao gluplju recenicu :
Ono što može radovati Sarajlije je jedino činjenica što će ovaj put glavni grad Bosne i Hercegovine nakon dvadeset godina, odnosno prvi put nakon završetka agresije na našu zemlju, zasigurno voditi nebošnjak.
Stvarno mi je nebitno ko ce biti gradonacelnik glavnog grada i koje ce mu etnicko porijeklo biti,cak mi ne smeta da bude i jedan vjerski vodja,kakvog predlaze NS,ali da je dobro biti nebosnjak i jos da to moze radovati Sarajlije,ciljajuci valjda time na neku multikulturalnost-e vala,i ako je od nasih priucenih novinara-previse je.
VjecitiStudent

#13319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Co0l wrote:Dugo nisam procitao gluplju recenicu :
Ono što može radovati Sarajlije je jedino činjenica što će ovaj put glavni grad Bosne i Hercegovine nakon dvadeset godina, odnosno prvi put nakon završetka agresije na našu zemlju, zasigurno voditi nebošnjak.
Stvarno mi je nebitno ko ce biti gradonacelnik glavnog grada i koje ce mu etnicko porijeklo biti,cak mi ne smeta da bude i jedan vjerski vodja,kakvog predlaze NS,ali da je dobro biti nebosnjak i jos da to moze radovati Sarajlije,ciljajuci valjda time na neku multikulturalnost-e vala,i ako je od nasih priucenih novinara-previse je.
Ko je vjerski vođa?
Pedja Kojovic

#13320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

lud i ponosan

Mi nemamo informacija o "prevratu" o kojem govorite.
Nas prijedlog(i uslovi) za formiranje ekspertske KS vLade su isti kao i prije.

p.k.
Pedja Kojovic

#13321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Gospodin Bogicevic je, generalno, odlican kandidat.
Steta je sto nije kontaktiran niti predlozen tokom medjustranackih razgovora koje smo imali sa SDP-SBB koalicijom.
Bilo bi mi drago da se informacije o njegovom narusenom zdravlju i dosta komplikovanoj operaciji na koju bi uskoro trebao otici van zemlje pokazu kao neosnovane i ne budu prepreka njegovoj kandidaturi.
Naravno, bilo bi porazavajuce i zaista moralno neprihvatljivo da se s imenom B.Bogicevica samo spekulise od strane SDP-a, a da se kao kandidat pojavi neko ko je potpuno neprimjeren za tu funkciju. (Recimo, neko ko je smjenjen sa pozicije predsjedavajuceg GV)
Naravno, novinari bi takvu sumnju mogli otkloniti jednim telefonskim pozivom g.Bogicu, ali se iz nekog razloga niko ne odlucuje da to uradi. Takodje, ja nigdje nisam procitao, ili cuo, da je on zvanicni kandidat SDP-SBB koalicije.

p.k.
Pedja Kojovic

#13322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

JoseMujice

Ne.
Ilidza(kao ni Vogosca) nije bila predmet razgovora o sporazumu za izbor rukovodstva opstinskih i gradskog vijeca.
Predsjednik OO Ilidza je imao slobodu da razgovara sa drugim strankama i obezbjedi nase prisustvo u komisijama za koje imamo najvise interesa.
U razgovorima su, kako sam ja shvatio, s druge strane ucestvovali SDA i SDU - dakle ista "ekipa" sa kojima je, u to vrijeme, razgovarano i u gradskim opstinama. Nastavak "price" zvuci komplikovano, ali je u sustini jednostavan.

Predsjednik OO NS Ilidza je mimo svojih ovlastenja potpisao - nesto vrlo uopsteno o formiranju vecine - sporazum.
SDU, medjutim, nije potpisao i sporazum nikad nije stupio na snagu.
Predsjednik OO Ilidza NS-a ce - takva je odluka predsjednistva - morati preuzeti punu odgovornost za svoj postupak.

Predsjedavajuca OO vijeca Ilidza je izabrana jednoglasno.
(Dakle, nas vjecnik Elvis Vreto je glasao za)

p.k.
FOČANSKI PROPISI

#13323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Izbor predsjedavajuće je komplikovan za shvatiti.Radi se o SDP kadru.
Čemu onda grmljavina oko Srebrenice?
Pedja Kojovic

#13324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Sporazum koji ce NS-u omoguciti da ima predsjedavajucu u Opstini Centar(Varja Nikolic) i tri gradska vjecnika
(najvjerovatnije - Lazar, Plese, Handzic) je - izuzetno, izuzetno tesko, moram reci - napokon postignut sa SDA, SDU, SBiH.
Kao posebno "cudnu" cinjenicu moram istaci da su stranke od kojih to ne bih ocekivao izrazile podrsku za kandidaturu g.FIncija(SDA, SBB, SBiH), dok su one od kojih smo tu podrsku ocekivali na osnovu njihovog ideoloskog opredjeljenja bile protiv.(SDP, SDU).
Izmedju njih medjutim postoji znacajna razlika jer pozicija SDU-a je odredjena cinjenicom da imaju svog kandidata.
SDP, s druge strane, nije u toku razgovora zvanicno rekao ime svog kandidata - i to nisu uradili do danas - a otpor prema nasem prijedlogu je posebno postao rigidan nakon sto mu je Predsjednik Komsic dao javnu podrsku.

p.k.
_Reds_

#13325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by _Reds_ »

Pedja Kojovic je napisao/la:Mi smo na ovih 500 i nesto strana, a i prije, kontinuirano optuzivani da smo sdp-ov satelit, forum mladih stranke za bih, da smo se slizali sa sda, pa onda sa sbb-om, da smo sarajevska ispostava Dodika i drugih stranaka iz RS-a, itd.Ja sam mislio da ce se iscrpljivanjem svih koalicionih kombinacija u toj igri "fantasy politics" diskusija vise fokusirati na kritiku nasih stvarnih odluka, poteza i politika i da se necemo stalno vrtiti oko 5-6 istih konspiracijskih teorija.p.k.
Sve ovo sto su vam pripisivali je manje vise tacno, jer vi ste jedna velika politicka (par tackica).

Malo ste lafo neutralni (ustvari i tu podrzavate ekperte SDA, primjer Kanton Sarajevo), malo na strani SDA ( primjer Ilidza, zadnjih 4 godine, evo i ovpoj novoj podrzavate SDA), vrlo cslicno je u drugim opcinama KS.

Daleko cete stici pravo sa ovakvim ponasanjem, za 2 godine cete tesko i prag preci, jer narod pravo ovakve primjeti.
Locked