Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Daryl Dixon

#13301 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Daryl Dixon »

Tromblon wrote:Netflix serija The Keeper :thumbup: . Radi se o dokumentarnoj seriji o nerazjašnjenom ubistvu jedne časne sestre sa područja bivše nam države u SAD pred kraj 60-ih. Da ne trolam bezveze. Pogledao i odlično je. Tema teška.
valjda da ne spoilaš miša mu malog :lol:
Tromblon

#13302 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tromblon »

Haj ba ne gledaj u zarez nego pogledaj seriju ako ti se da :)
omar little

#13303 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

serija se zove the keepers, ne the keeper.
Dosadno mii

#13304 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

Neozbiljni ste
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13305 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

:shock:

Strašna serija, pregledao sam je u dahu. Plus urađeno apsolutno po istinitim događajima, sve u seriji kako je bilo i u stvarnosti.

Odlična zaista, preporučujem dalje.
black

#13306 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by black »

Jimmy McNulty wrote: :shock:

Strašna serija, pregledao sam je u dahu. Plus urađeno apsolutno po istinitim događajima, sve u seriji kako je bilo i u stvarnosti.

da, volim ovakve serije, cesto ostanu u sjeni zbog nakih kvazifilozofskih preseravanja, zombija i sl. :wink:
SmokingMan

#13307 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SmokingMan »

ferratilis

#13308 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Bill Burr :thumbup:

Image
micko green eyes

#13309 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by micko green eyes »

Da li neko prati ovu nove The Mist, nesto na foru Stephen King etc..
Valja li cemu? Inace se "palim" na njega pa zato pitam.
karanana

#13310 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

micko green eyes wrote:Da li neko prati ovu nove The Mist, nesto na foru Stephen King etc..
Valja li cemu? Inace se "palim" na njega pa zato pitam.
Odron. Inace da kazem za mene je film bio beton.
Serija karina, jeftina produkcija spiketv, uzasna gluma, razvodnjena prica na vise klishe podprica.....pilot odgledao i alajhmanet.
Sehro

#13311 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sehro »

Jimmy McNulty wrote:

Prva liga :thumbup: , dajte mi još ovakvih :smeker:
Sarah24

#13312 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sarah24 »

Sehro wrote:
Jimmy McNulty wrote:

Prva liga :thumbup: , dajte mi još ovakvih :smeker:
+1 :thumbup:
Romanija

#13313 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Romanija »

Jel iko ima formiramo misljenje o 13 Reasons why? :-D Imam je skinutu ali je nisam poceo gledati. Osim famoznih The Leftovers, sa drugom sezonom Colony je ispala jako solidna sci-fi serija. Mini serija Big little lies je jako dobra, ono sto jedva cekam su druge sezone Stranger Things i manje poznate mini serije Channel Zero. S druge strane Twin Peaks mi je totalno besmislen i pregazen vremenom, vise vrijedi potrositi vrijeme na Sense 8.
Jack Be Nimble

#13314 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Little Boy Blue :sad: - glupi scouse naglasak pa nista ne kontam sta govore. Neki govore kako ne mogu skontati naglasak iz Farga, ali uvijek sam mrzio Liverpulski naglasak. Kada cujem onog zvalju Gerrarda kako prica, koda neko prstima ide preko table.

Mozda je zbog akcenta, ali nikako nisam skontao sta se desavalo u bolnici. Mali dosao ranjen a oni polako pricaju nikakva operacija, nikakvog znaka da se bore da bi sacuvali njegov zivot. Jos mu tu roditelji stoje, pa mu poceli noge masirati haman koda ima temperaturu pa da mu stave obloge. Sigurno sam nesto propustio u dijalogu, mozda je dosao u bolnicu a bez mogucnosti za disanjem pa su ga pokusali povratiti :?

Nisam dogledao prvu epizodu, ali nastavicu za koji dan.
ferratilis

#13315 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Zavrsio sam trecu sezonu Broadchurcha. Koja feministicka propaganda, stomak mi se okrenuo. I prve dvije sezone su prikazivale muskarce kao cudovista, ali ovo je otislo u pm :-x
dale cooper

#13316 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

ferratilis wrote:Zavrsio sam trecu sezonu Broadchurcha. Koja feministicka propaganda, stomak mi se okrenuo. I prve dvije sezone su prikazivale muskarce kao cudovista, ali ovo je otislo u pm :-x
Od svih mogućih stvari, ti si izvukao zaključak da je riječ o feminističkoj propagandi? :-)
ferratilis

#13317 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

dale cooper wrote:
ferratilis wrote:Zavrsio sam trecu sezonu Broadchurcha. Koja feministicka propaganda, stomak mi se okrenuo. I prve dvije sezone su prikazivale muskarce kao cudovista, ali ovo je otislo u pm :-x
Od svih mogućih stvari, ti si izvukao zaključak da je riječ o feminističkoj propagandi? :-)
Kojih mogucih stvari? Svaki muskarac u seriji je prikazan ili kao beta muzjak ili kao psihicki bolesnik. Daj mi jedan primjer normalnog lika?
zomri

#13318 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Ima i toga, realno. Drugi primjer Top of the lake.
Mada kad pogledaš šta je s druge strane mizoginih užasa snimljeno, ovo je kap u moru.

Ipak, ne treba ove užase amnestirati samo zato što ih je manje.
black

#13319 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by black »

Sehro wrote: Prva liga :thumbup: , dajte mi još ovakvih :smeker:
mozda ne bas iste, ali su odlicne
Image

http://www.imdb.com/title/tt0840094/?ref_=adv_li_tt

Image

http://www.imdb.com/title/tt1239129/?ref_=tt_rec_tt
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13320 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

Romanija wrote:Jel iko ima formiramo misljenje o 13 Reasons why? :-D Imam je skinutu ali je nisam poceo gledati.
http://forum.klix.ba/13-reasons-why-t146894.html :mrgreen:
Jack Be Nimble wrote: ali nikako nisam skontao sta se desavalo u bolnici. Mali dosao ranjen a oni polako pricaju nikakva operacija, nikakvog znaka da se bore da bi sacuvali njegov zivot. Jos mu tu roditelji stoje, pa mu poceli noge masirati haman koda ima temperaturu pa da mu stave obloge. Sigurno sam nesto propustio u dijalogu, mozda je dosao u bolnicu a bez mogucnosti za disanjem pa su ga pokusali povratiti :?
On je pogin'o na licu mjesta, a u bolnicu je došao mrtav. Obzirom da je ipak majka bila tu cijelo vrijeme i da nije htjela prihvatiti smrt sina oni su pokušavali sat i pol da ga ožive reda radi, iako nije bilo nikakve šanse za to...
dale cooper

#13321 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

ferratilis wrote:
dale cooper wrote:
Kojih mogucih stvari? Svaki muskarac u seriji je prikazan ili kao beta muzjak ili kao psihicki bolesnik. Daj mi jedan primjer normalnog lika?
Pa problem pedofilije (u prvoj sezoni) kao i nasilja nad ženama (treća sezona). I prvi zaključak koji si ti izveo,
pored tih stvarnih problema o kojima serija progovara, je da se radi o feminističkoj propagandi jer serija tobože
prikazuje muškarce kao čudovišta (što nije tačno by the way)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13322 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

:-)
vicious

#13323 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious »

Jimmy McNulty wrote:
Jack Be Nimble wrote: ali nikako nisam skontao sta se desavalo u bolnici. Mali dosao ranjen a oni polako pricaju nikakva operacija, nikakvog znaka da se bore da bi sacuvali njegov zivot. Jos mu tu roditelji stoje, pa mu poceli noge masirati haman koda ima temperaturu pa da mu stave obloge. Sigurno sam nesto propustio u dijalogu, mozda je dosao u bolnicu a bez mogucnosti za disanjem pa su ga pokusali povratiti :?
On je pogin'o na licu mjesta, a u bolnicu je došao mrtav. Obzirom da je ipak majka bila tu cijelo vrijeme i da nije htjela prihvatiti smrt sina oni su pokušavali sat i pol da ga ožive reda radi, iako nije bilo nikakve šanse za to...
Bolje bi ti bilo da si skinuo titlove umjesto da spoilate ovdje :D
hadzinicasa

#13324 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by hadzinicasa »

Zavrsila Leftovers sinoc. Tuzna sam sto sam odgledala ovu seriju i sto je nikad vise necu moci gledati prvi put. Sjajna stvarno. Nora je rasturila. A i Kevin sa svojim questom od kojeg nije mogao uteci, od sebe. Kao sto je bezbroj puta pokusavao tokom serije.
Ideja koju je Nora prozivjela nekako se dala naslututi u samom odvijanju serije nije toliko revolucionarna ali samim tim nije nista manje "porazavajuca"....kuda odu, oni sto odu od nas...i kako "nastave", a kako to s druge strane, nama izgleda.
"Nosenje" s gubitkom ima mnogo lica. Pretpostavljam da je svako ko je gledao ovu seriju u njoj mogao da prepozna i "zakaci se" za nesto "svoje"... jer likovi su tako ljudski i herojski u svojoj obicnosti, neiskarikirani i bliski da se mogu naci u njihovim reakcijama bez da trepnem.
Sjajno. Drugacije i ...oh, nema vise.
relativno84

#13325 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by relativno84 »

Mommy's_little_ Monster wrote:Dobra :)

Image

http://www.imdb.com/title/tt1836037/?ref_=nv_sr_1
:thumbup:
Post Reply