valjda da ne spoilaš miša mu malogTromblon wrote:Netflix serija The Keeper. Radi se o dokumentarnoj seriji o nerazjašnjenom ubistvu jedne časne sestre sa područja bivše nam države u SAD pred kraj 60-ih. Da ne trolam bezveze. Pogledao i odlično je. Tema teška.
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Daryl Dixon
#13301 Re: Gledate seriju - preporucite je
-
Tromblon
#13302 Re: Gledate seriju - preporucite je
Haj ba ne gledaj u zarez nego pogledaj seriju ako ti se da 
-
omar little
#13303 Re: Gledate seriju - preporucite je
serija se zove the keepers, ne the keeper.
- Dosadno mii
#13304 Re: Gledate seriju - preporucite je
Neozbiljni ste
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13305 Re: Gledate seriju - preporucite je
Strašna serija, pregledao sam je u dahu. Plus urađeno apsolutno po istinitim događajima, sve u seriji kako je bilo i u stvarnosti.
Odlična zaista, preporučujem dalje.
- black
#13306 Re: Gledate seriju - preporucite je
da, volim ovakve serije, cesto ostanu u sjeni zbog nakih kvazifilozofskih preseravanja, zombija i sl.Jimmy McNulty wrote:![]()
Strašna serija, pregledao sam je u dahu. Plus urađeno apsolutno po istinitim događajima, sve u seriji kako je bilo i u stvarnosti.
- SmokingMan
- ferratilis
- micko green eyes
#13309 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da li neko prati ovu nove The Mist, nesto na foru Stephen King etc..
Valja li cemu? Inace se "palim" na njega pa zato pitam.
- karanana
#13310 Re: Gledate seriju - preporucite je
Odron. Inace da kazem za mene je film bio beton.micko green eyes wrote:Da li neko prati ovu nove The Mist, nesto na foru Stephen King etc..
Serija karina, jeftina produkcija spiketv, uzasna gluma, razvodnjena prica na vise klishe podprica.....pilot odgledao i alajhmanet.
-
Sehro
#13311 Re: Gledate seriju - preporucite je
Prva ligaJimmy McNulty wrote:![]()
- Sarah24
#13312 Re: Gledate seriju - preporucite je
+1Sehro wrote:Prva ligaJimmy McNulty wrote:![]()
Odlična zaista, preporučujem dalje., dajte mi još ovakvih
-
Romanija
#13313 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jel iko ima formiramo misljenje o 13 Reasons why?
Imam je skinutu ali je nisam poceo gledati. Osim famoznih The Leftovers, sa drugom sezonom Colony je ispala jako solidna sci-fi serija. Mini serija Big little lies je jako dobra, ono sto jedva cekam su druge sezone Stranger Things i manje poznate mini serije Channel Zero. S druge strane Twin Peaks mi je totalno besmislen i pregazen vremenom, vise vrijedi potrositi vrijeme na Sense 8.
- Jack Be Nimble
#13314 Re: Gledate seriju - preporucite je
Little Boy Blue
- glupi scouse naglasak pa nista ne kontam sta govore. Neki govore kako ne mogu skontati naglasak iz Farga, ali uvijek sam mrzio Liverpulski naglasak. Kada cujem onog zvalju Gerrarda kako prica, koda neko prstima ide preko table.
Mozda je zbog akcenta, ali nikako nisam skontao sta se desavalo u bolnici. Mali dosao ranjen a oni polako pricaju nikakva operacija, nikakvog znaka da se bore da bi sacuvali njegov zivot. Jos mu tu roditelji stoje, pa mu poceli noge masirati haman koda ima temperaturu pa da mu stave obloge. Sigurno sam nesto propustio u dijalogu, mozda je dosao u bolnicu a bez mogucnosti za disanjem pa su ga pokusali povratiti
Nisam dogledao prvu epizodu, ali nastavicu za koji dan.
Mozda je zbog akcenta, ali nikako nisam skontao sta se desavalo u bolnici. Mali dosao ranjen a oni polako pricaju nikakva operacija, nikakvog znaka da se bore da bi sacuvali njegov zivot. Jos mu tu roditelji stoje, pa mu poceli noge masirati haman koda ima temperaturu pa da mu stave obloge. Sigurno sam nesto propustio u dijalogu, mozda je dosao u bolnicu a bez mogucnosti za disanjem pa su ga pokusali povratiti
Nisam dogledao prvu epizodu, ali nastavicu za koji dan.
- ferratilis
#13315 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zavrsio sam trecu sezonu Broadchurcha. Koja feministicka propaganda, stomak mi se okrenuo. I prve dvije sezone su prikazivale muskarce kao cudovista, ali ovo je otislo u pm 
- dale cooper
#13316 Re: Gledate seriju - preporucite je
Od svih mogućih stvari, ti si izvukao zaključak da je riječ o feminističkoj propagandi?ferratilis wrote:Zavrsio sam trecu sezonu Broadchurcha. Koja feministicka propaganda, stomak mi se okrenuo. I prve dvije sezone su prikazivale muskarce kao cudovista, ali ovo je otislo u pm
- ferratilis
#13317 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kojih mogucih stvari? Svaki muskarac u seriji je prikazan ili kao beta muzjak ili kao psihicki bolesnik. Daj mi jedan primjer normalnog lika?dale cooper wrote:Od svih mogućih stvari, ti si izvukao zaključak da je riječ o feminističkoj propagandi?ferratilis wrote:Zavrsio sam trecu sezonu Broadchurcha. Koja feministicka propaganda, stomak mi se okrenuo. I prve dvije sezone su prikazivale muskarce kao cudovista, ali ovo je otislo u pm
- zomri
#13318 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ima i toga, realno. Drugi primjer Top of the lake.
Mada kad pogledaš šta je s druge strane mizoginih užasa snimljeno, ovo je kap u moru.
Ipak, ne treba ove užase amnestirati samo zato što ih je manje.
Mada kad pogledaš šta je s druge strane mizoginih užasa snimljeno, ovo je kap u moru.
Ipak, ne treba ove užase amnestirati samo zato što ih je manje.
- black
#13319 Re: Gledate seriju - preporucite je
mozda ne bas iste, ali su odlicneSehro wrote: Prva liga, dajte mi još ovakvih

http://www.imdb.com/title/tt0840094/?ref_=adv_li_tt

http://www.imdb.com/title/tt1239129/?ref_=tt_rec_tt
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13320 Re: Gledate seriju - preporucite je
http://forum.klix.ba/13-reasons-why-t146894.htmlRomanija wrote:Jel iko ima formiramo misljenje o 13 Reasons why?Imam je skinutu ali je nisam poceo gledati.
On je pogin'o na licu mjesta, a u bolnicu je došao mrtav. Obzirom da je ipak majka bila tu cijelo vrijeme i da nije htjela prihvatiti smrt sina oni su pokušavali sat i pol da ga ožive reda radi, iako nije bilo nikakve šanse za to...Jack Be Nimble wrote: ali nikako nisam skontao sta se desavalo u bolnici. Mali dosao ranjen a oni polako pricaju nikakva operacija, nikakvog znaka da se bore da bi sacuvali njegov zivot. Jos mu tu roditelji stoje, pa mu poceli noge masirati haman koda ima temperaturu pa da mu stave obloge. Sigurno sam nesto propustio u dijalogu, mozda je dosao u bolnicu a bez mogucnosti za disanjem pa su ga pokusali povratiti![]()
- dale cooper
#13321 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa problem pedofilije (u prvoj sezoni) kao i nasilja nad ženama (treća sezona). I prvi zaključak koji si ti izveo,ferratilis wrote:Kojih mogucih stvari? Svaki muskarac u seriji je prikazan ili kao beta muzjak ili kao psihicki bolesnik. Daj mi jedan primjer normalnog lika?dale cooper wrote:Od svih mogućih stvari, ti si izvukao zaključak da je riječ o feminističkoj propagandi?ferratilis wrote:Zavrsio sam trecu sezonu Broadchurcha. Koja feministicka propaganda, stomak mi se okrenuo. I prve dvije sezone su prikazivale muskarce kao cudovista, ali ovo je otislo u pm
pored tih stvarnih problema o kojima serija progovara, je da se radi o feminističkoj propagandi jer serija tobože
prikazuje muškarce kao čudovišta (što nije tačno by the way)
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
- vicious
#13323 Re: Gledate seriju - preporucite je
Bolje bi ti bilo da si skinuo titlove umjesto da spoilate ovdjeJimmy McNulty wrote:On je pogin'o na licu mjesta, a u bolnicu je došao mrtav. Obzirom da je ipak majka bila tu cijelo vrijeme i da nije htjela prihvatiti smrt sina oni su pokušavali sat i pol da ga ožive reda radi, iako nije bilo nikakve šanse za to...Jack Be Nimble wrote: ali nikako nisam skontao sta se desavalo u bolnici. Mali dosao ranjen a oni polako pricaju nikakva operacija, nikakvog znaka da se bore da bi sacuvali njegov zivot. Jos mu tu roditelji stoje, pa mu poceli noge masirati haman koda ima temperaturu pa da mu stave obloge. Sigurno sam nesto propustio u dijalogu, mozda je dosao u bolnicu a bez mogucnosti za disanjem pa su ga pokusali povratiti![]()
- hadzinicasa
#13324 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zavrsila Leftovers sinoc. Tuzna sam sto sam odgledala ovu seriju i sto je nikad vise necu moci gledati prvi put. Sjajna stvarno. Nora je rasturila. A i Kevin sa svojim questom od kojeg nije mogao uteci, od sebe. Kao sto je bezbroj puta pokusavao tokom serije.
Ideja koju je Nora prozivjela nekako se dala naslututi u samom odvijanju serije nije toliko revolucionarna ali samim tim nije nista manje "porazavajuca"....kuda odu, oni sto odu od nas...i kako "nastave", a kako to s druge strane, nama izgleda.
"Nosenje" s gubitkom ima mnogo lica. Pretpostavljam da je svako ko je gledao ovu seriju u njoj mogao da prepozna i "zakaci se" za nesto "svoje"... jer likovi su tako ljudski i herojski u svojoj obicnosti, neiskarikirani i bliski da se mogu naci u njihovim reakcijama bez da trepnem.
Sjajno. Drugacije i ...oh, nema vise.
Ideja koju je Nora prozivjela nekako se dala naslututi u samom odvijanju serije nije toliko revolucionarna ali samim tim nije nista manje "porazavajuca"....kuda odu, oni sto odu od nas...i kako "nastave", a kako to s druge strane, nama izgleda.
"Nosenje" s gubitkom ima mnogo lica. Pretpostavljam da je svako ko je gledao ovu seriju u njoj mogao da prepozna i "zakaci se" za nesto "svoje"... jer likovi su tako ljudski i herojski u svojoj obicnosti, neiskarikirani i bliski da se mogu naci u njihovim reakcijama bez da trepnem.
Sjajno. Drugacije i ...oh, nema vise.
- relativno84