SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Bountiful

#13302 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bountiful »

Nadinka wrote: nero koji primer za lice ti preporučuješ?
I na druge cure se naravno pitanje odnosi, ko je probao neke fine :D Michun, uskoči :)
Ja koristim Banila co (korejski brand) Prime Primer Classic i odlican mi je. Ja sam kupila to u Koreji, ali vidim i da ima na ebayu. Ako neko ima nekoga u Americi :D nek mu nabavi Tarte primer http://tartecosmetics.com/tarte-item-cl ... ing-primer i Tarte primer za oci http://tartecosmetics.com/tarte-item-cl ... eye-primer . Ovaj za oci je nesto najbolje sto sam u zivotu probala
Lilyen

#13303 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lilyen »

babyline wrote:
delirium.sa wrote:Probajte azijske BB kreme, nećete se pokajati :) Garnier nije ni do koljena :D
gdje i kako nabaviti te azijske BB kreme?
I mene zanima :)
gladna sam

#13304 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by gladna sam »

Nadinka wrote:
Loulou wrote: Primer (prajmer, baza) je super stvar, ali ovisi o tipu kože (koristim samo u posebnim prilikama):
Meni je izvrstan:
Image
Na feelunique za ovaj piše: Due to shipping restrictions, this product is not available in Bosnia and Herzegovina
I sta sad, gdje nabaviti cudo, postoji li neka kvalitetna alternativa? :-|
EdnaMaric

#13305 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by EdnaMaric »

Image

Make up Primeri/Baze za sminku koje koristim.
Ako koga intersuju detalji - pitajte!
Bountiful

#13306 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bountiful »

Lilyen wrote:
babyline wrote:
delirium.sa wrote:Probajte azijske BB kreme, nećete se pokajati :) Garnier nije ni do koljena :D
gdje i kako nabaviti te azijske BB kreme?
I mene zanima :)
Mozete na ebayu nabaviti. Poznati brandovi su Banila co, Etude House, Nature Republic, The Face Shop, Missha itd. Za mene su azijske bb kreme presvijetle
Nadinka

#13307 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

EdnaMaric wrote:Image

Edna, sudeći po prikazanom, probala si mnogo toga :)
Ako ti nije mrsko napiši nam malo svoje ocjene ovih koje koristiš, koja je za šta najbolja i slično :)

Meni najviše smeta što iako koristim i kvalitetne kreme za lice i pudere, nakon par sati na poslu brate kao da se nisma ni našminkala, puder pogbjegne (ne stavljam puno istina), pore se ugledaju..
terremoto

#13308 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by terremoto »

Nadinka wrote:
EdnaMaric wrote:Image

Edna, sudeći po prikazanom, probala si mnogo toga :)
Ako ti nije mrsko napiši nam malo svoje ocjene ovih koje koristiš, koja je za šta najbolja i slično :)

Meni najviše smeta što iako koristim i kvalitetne kreme za lice i pudere, nakon par sati na poslu brate kao da se nisma ni našminkala, puder pogbjegne (ne stavljam puno istina), pore se ugledaju..
Mene interesuje ovaj HD for ever,tvoje iskustvo,dali je dobar za mjesovitu kozu,imam dosta njihovih proizvoda i odlicni su,ko ima osjetljive oci kao ja njihova mascara i kremaste sjenke su odlicne.
nera18

#13309 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Eh, evo i mene, nekako zato sto smo vec pisale o ovome, bude mi mrsko ponoviti sve...al evo moja iskustva jer vidim da imamo puno novih clanica :D
Moja koza kombinovana-masna-problematicna i nije, s tim da imam izrazene pore oko nosa.

Od ovih baza sa slike (lakse mi tako, ne mogus e sjetiti svega sto sam probala), chanelova baza mi je na dodir najljepsa, zagladi kozu, lijepo i puder izgleda preko nje, medjutim, ne vrijedi mi para koje sam dala tad za nju, tj nije ispunila moja ocekivanja, jako brzo sam nastavila da se caklim uz nju.

Giordani gold, ipak namjenjena starijoj kozi, kao i sam puder giordani, jako tecna, nema previse silikona u njoj sto je mozda i dobro, medjutim kad je moje lice u pitanju, vjerovatno ce se utisak razlikovati od djevojke koja je vidim potrosila pola, nula bodova, caklila sam se odmah. bacene pare :) cak mi je ova do, obicna oriflame, koja cini mi se kosta 6-7 KM puno bolja varijanta .

Ostatak sem Avona nisam probala, Clarins samo jednom, prosli vikend,tako da je to kratko iskustvo za pohvale i kritike inace sam Clarinsom odusevljena(ako nafatate kakve popuste javite), obzirom da sam to vece dugo ostala vani, koliko se sjecam sminka je stajala. Po slikama mi se cini da se nisam ni sijala, al kazem, ne sjecam se najbolje :D

Avon, probala sam i ovu silikonsku, koja bi za mene bila odlicna, da me ne plasi ovolika kolicina silikona -cisto jer sam pronasla puno kritika u vezi zatvaranja pora i komplikacija s kozom. Licno, nisam imala lose iskustvo, al eto...
Takodjer, probala sam i onu Avonovu bazu u boji, nesto izmedju tonirane i primera, za normalnu kozu je sasvim ok, medjutim masnoj definitivno ne pase, masti se t zona jako brzo, tako da...nop

Avon Anew Skin Transforming Primer - baza koja dosta dobro drzi, pobodna za masnu kozu jer je prilicno suha, tj nema silikona u toj mjeri da puder preko nje klizi po kozi, sasvim se upije, meni licno odgovara.
Shiseido Smoothing Veil - mojoj kombinovanoj kozi bas i ne odgovara. odlicno koza izgleda nakon nanosenja, lijepo zagladi i ispuni pore, medjutim, mislim da ipak pase suhoj-normalnoj kozi :)

Kad su oci u pitanju, ostajem pri Artdeco Eyeshadow Base, odgovara mi i ne mislim je mijenjati, 11 KM ispunjava i vise od ocekivanog :)))
Essence I Love Stage Eyeshadow Base - probala, meni ne odgovara nikako...cak sta vise, "zamulja" mi cijeli sadrzaj na kapku, ne lajkam :skoljka:
azurna_obala

#13310 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by azurna_obala »

Ako možda neko želi nešto naručiti iz Oriflame-a, neka se javi na pp..
aktuelni katalog na oriflame.ba

Oriflame podloga za make up

Image
nera18

#13311 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

mozda da si nam napisala recenziju kakvu u vezi nje :D :D
azurna_obala

#13312 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by azurna_obala »

Napisala bih rezenziju da sam ga lično koristila, ali nisam tako da neću lagati, sada ću ga uzeti i probati, a postavila sam ga jer je prilično snižen u katalogu, a vidim da mnogo djevojaka koristi različite podloge, tako da možda neko odluči da proba i ovu.
Čim ga kupim, biće rezencija :D
Joker88

#13313 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Joker88 »

Evo (sad ipak imam malo vise vremena nego sinoc):

1. podloga L'oreal LUMI magique base 20ml

-tek sam nedavno uzela, jos uvijek je u testnoj fazi i do sada sam zadavoljna njom. Koristim je kao podlogu za puder, lahko se razmazuje pa se moze stavljat u manjim kolicinama i puder "duze" traje na licu. Ocjena od 1-5 je 4.5.

2. puder Chanel Mat Lumiere 30 ml

-ja sam jako zadovoljna. Inace moj tip koze je mjesovit. Ocjena 4. (al cu svakako isporbati neki drugi u skorijoj buducnosti, vjerovacu forumasici kad je rekala da ima i boljih :D , koristila sam neki givenchy puder i nisam bila zadovoljna)

3. korektor RIMMEL

-koristim samo za podocnjake i ok mi je

4. maskara Estee Lauder sumptuous extreme

-najbolja maskara koju sam ikad koristila :D Daje trepavicama volumen i fino ih "rasceslja" te ne budu "slijepljene". Ocjena 4.5.

5. tus Clarins instant liner

-uzela sam ga vec 2x i meni je super. Dugo traje, lahko se nanosi, brzo se susi. Ocjena 4.5.
Nadinka

#13314 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Samo da prijavim novu akciju u DM-u i nove poklone na MZT :)
http://malezensketeme.com/ljepota/novit ... ltraliner/
MedenoSrce

#13315 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

Ovu Chanelovu bazu i ja imam i jako je rijetko koristim, naime imam izrazito suhu kozu i kada ga stavim imam tako neodredjen osjecaj tezine na licu i poslije skidanja mi je dodatno isusena koza.
Joker88

#13316 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Joker88 »

[quote="gladna sam"]
Rumenilo Bourjois pink ljeti
Image
[/img]

I ja koristim ovo rumenilo.

Eto nadam se da sam odg na postavljena pitanja.
I da naglasim da nikako nisam bila zadovoljna sa shiseido kozmetikom, nekako mi ne vrijedi onih para. Evo npr. ove sjene mi se ne svidjaju (iako imaju ocjenu oko 4.3 na nekim stranicama).

Image
Nadinka

#13317 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

MedenoSrce wrote:Ovu Chanelovu bazu i ja imam i jako je rijetko koristim, naime imam izrazito suhu kozu i kada ga stavim imam tako neodredjen osjecaj tezine na licu i poslije skidanja mi je dodatno isusena koza.
Hm..da i ja naglasim da imam inače suhu kožu, što nije slučaj kod Nere i većine cura izgleda :)
MedenoSrce

#13318 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

Nadi, kako je njeguješ tokom ovih zimskih mjeseci?

Ja sam kupila u Iv rošeu nekakvu nocnu kremu kao hranjiva i za suhu kozu ali meni je malo previse parfemisana iako je i dalje koristim, vidim kao blago poboljšanje po pitanju perutanja. All about eyes koristim za oko očiju i nekakvu hidratantnu (nemam pojma kako se zove) preko dana.
VenomousV

#13319 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

opet vi zaposlene zene sa svojim skupim preparatima :lol:

sve sto ja koristim on daily basis je jeftinije od 30 KM :D
postavicu kasnije slike :D
Nadinka

#13320 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

MedenoSrce wrote:Nadi, kako je njeguješ tokom ovih zimskih mjeseci?

Ja sam kupila u Iv rošeu nekakvu nocnu kremu kao hranjiva i za suhu kozu ali meni je malo previse parfemisana iako je i dalje koristim, vidim kao blago poboljšanje po pitanju perutanja. All about eyes koristim za oko očiju i nekakvu hidratantnu (nemam pojma kako se zove) preko dana.
iSKRENO, TRENUTNO MI JE u najgoroj fazi, do sada je bila dosta dobra, ali sad se malo perutala (ali skijanje,sunce,vjetar i ona sama takva kakva jeste) i počinje mi opet zona ispod brade da se suši.

Inače, koristim u glavnom L'occitane shea butter kremu onu sa 20% nju volim i teksturom i mirisom baš, a probala sam super Carita kremu Image, bas je lijepa i njihovo sredstvo za ciscenje sminke: Image
ono je divno, nekako se pretvara u neku blago uljnu supstancu, tako je mekano i njezno, a sve otklanja
MedenoSrce

#13321 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

te cu Carita proizvode da probam, vise ne znam sta da radim

a ovo je moja svakodnevna šminka

Image
Joker88

#13322 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Joker88 »

kakvi su L'occitane samponi, ima li neko iskustva?

Inace koristim ovu masku za kosu i bas mi je dobra.

Image
nera18

#13323 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

VenomousV wrote:opet vi zaposlene zene sa svojim skupim preparatima :lol:

sve sto ja koristim on daily basis je jeftinije od 30 KM :D
postavicu kasnije slike :D
nisam preCeala, al svi ostali jesu :lol:
VenomousV

#13324 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Image
primer rijetko koristim jer obavezno prije sminkanja namazem lice kremom

Image
za podocnjake :D
ako ima kakvog crvenila ili vidljivih nepravilnosti nakon sto nanesem puder ne stavljam korektor nego malom cetkicom utapkam pudera, ista je nijansa pa puno bolje izgleda nego kad se koristi korektor :D

Image
maltene se kunem u njega :D nanosim sa elfovom stipple brush

Image
koristim ili trecu i cetvrtu sjenu iz prvog reda ili trecu iz drugog reda sa jos jednom mua smedjom sjenom

Image
ovaj mi je cini mi se mima birvaktile preporucila i meni je :thumbup:

Image

Image
za matiranje t zone :D

Image
najbolje mi odgovara jer ne stavljam previse rumenila i ovo djeluje jako prirodno :D

od svega najskuplji je puder koji kosta oko 23 KM :D
(a druga je prica sto imam milion paleta, sjena, ruzeva, sjajila :lol: )

i da, ponekad stavim
Image
sa ovim sjajilom preko
Image

a najcesce samo labelo :D
nera18

#13325 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

zaboravila je detalj:prirodno je jako lijepa :D
Post Reply