Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sumirprimus

#13301 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

skafiskafsnjak wrote:
Seyfo wrote:Pricali mi,ovi sa EU pasosem ako hoce da odu u D a nemaju nikakvo zvanje, mogu raditi u brzoj posti,ne treba ni jezik ni znanje bilo cega,samo vozacka a moze i bez nje. To podrazumijeva smjestaj sa puno nepoznatih ljudi u istoj kuci, nesto malo se ustedi i to je to. Ali,to se smatra privremenim rjesenjem, samo da se ode,i tako se zivotari dok se ne snadje i nadje nesto bolje. A ovo moze i da potraje.
Zaradis nekih 1700 netto... platis taj krevet 350-400e.... ostane 1300... za pocetak , vise nego ok .
ostane ti inzenjerska plata u bosni :lol:
skafiskafsnjak

#13302 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

sumirprimus wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Seyfo wrote:Pricali mi,ovi sa EU pasosem ako hoce da odu u D a nemaju nikakvo zvanje, mogu raditi u brzoj posti,ne treba ni jezik ni znanje bilo cega,samo vozacka a moze i bez nje. To podrazumijeva smjestaj sa puno nepoznatih ljudi u istoj kuci, nesto malo se ustedi i to je to. Ali,to se smatra privremenim rjesenjem, samo da se ode,i tako se zivotari dok se ne snadje i nadje nesto bolje. A ovo moze i da potraje.
Zaradis nekih 1700 netto... platis taj krevet 350-400e.... ostane 1300... za pocetak , vise nego ok .
ostane ti inzenjerska plata u bosni :lol:
A kada skontas, cijene hrane i odjece su nize nego kod nas .
Ko ne pusi i ne pije, 1300 je i vise nego dovoljno
Radio Sarajevo

#13303 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

skafiskafsnjak wrote:

Jest jest, dok ti ne dođe porez na labudove u obližnjem jezeru, pa onda shvatiš šta sve moraš da platiš, kao da je stanovanje jedini trošak.
skafiskafsnjak

#13304 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

Radio Sarajevo wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Jest jest, dok ti ne dođe porez na labudove u obližnjem jezeru, pa onda shvatiš šta sve moraš da platiš, kao da je stanovanje jedini trošak.
Osiguranje, banka ... sta jos ?
konjislav

#13305 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

skafiskafsnjak wrote:
Radio Sarajevo wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Porez na labude, sta ne kontas?
512MB

#13306 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Lako je vama, u Dohi 40 stupnjeva bajo moj :nargila:
Radio Sarajevo

#13307 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

skafiskafsnjak wrote:
Бураз, не мораш ти ништа трошити, може се и тако живјети, али то није живот. Ако плаћаш 400 еура кревет, а живиш са 25 људи, ти си тај кревет итекако преплатио.

Ако живиш сам, имаш још трошак режија, које нису мале.

Имаш телефон, ТВ, интернет, превоз... Ако имаш ауто, да не причам онда.

Ако мислиш преживљавати, слажем се да је лакше преживјети са 1300 еура у Њемачкој.
512MB

#13308 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Postoji mogucnost udaje za papire, jos ako mlada i njeni nisu neki kokuzi da se fino zivjet :-D
512MB

#13309 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

konjislav wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Radio Sarajevo wrote: Jest jest, dok ti ne dođe porez na labudove u obližnjem jezeru, pa onda shvatiš šta sve moraš da platiš, kao da je stanovanje jedini trošak.
Koliki je porez na labudove u Berlinu? U Salzburgu bome skup, veci haman neg na patke :oops:
skafiskafsnjak

#13310 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

Radio Sarajevo wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Бураз, не мораш ти ништа трошити, може се и тако живјети, али то није живот. Ако плаћаш 400 еура кревет, а живиш са 25 људи, ти си тај кревет итекако преплатио.

Ако мислиш преживљавати, слажем се да је лакше преживјети са 1300 еура у Њемачкој.
Mozes lijepo ziviti ...ustediti neces. Pa lijepo uci jezik i trazi bolje .
Ja cu npr imati 1750e netto.... Necu placati stan, a te ostale dadzbine hocu ... ja se nadam da cu moci i ustediti.
U BiH 8 godina crncim za 600-650 KM .... ustedio sam ...da ne kazem sta
konjislav

#13311 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

512MB wrote:
konjislav wrote:
skafiskafsnjak wrote: Osiguranje, banka ... sta jos ?
Koliki je porez na labudove u Berlinu? U Salzburgu bome skup, veci haman neg na patke :oops:
U Berlinu ista stvar, jer je to zasticena i ugrozena vrsta. :D
Radio Sarajevo

#13312 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

skafiskafsnjak wrote: Mozes lijepo ziviti ...ustediti neces. Pa lijepo uci jezik i trazi bolje .
Ja cu npr imati 1750e netto.... Necu placati stan, a te ostale dadzbine hocu ... ja se nadam da cu moci i ustediti
А да плаћаш стан, шта би ти остало? Можда седам стоја, осим ако живиш у кући са 25 људи :).

Зависи све и гдје си, није исто бити у Минхену и у селу поред Касела. Ипак, ријетко гдје су станови јефтини, а о куповини да не причам, много је теже него у Холандији, чак и сад кад је овдје бум и цијене утростручене.
konjislav

#13313 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

skafiskafsnjak wrote:
Radio Sarajevo wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Mozes lijepo ziviti ...ustediti neces. Pa lijepo uci jezik i trazi bolje .
Ja cu npr imati 1750e netto.... Necu placati stan, a te ostale dadzbine hocu ... ja se nadam da cu moci i ustediti.
U BiH 8 godina crncim za 600-650 KM .... ustedio sam ...da ne kazem sta
Ma pusti ba, vidis da mu je fino u Amsterdamu, a govori ljudima da se ne moze zivjeti kao samac u Njemackoj za 1300E, ko veli u Bosni moze za 500 maraka. Vidis da je neozbiljan.
skafiskafsnjak

#13314 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

Radio Sarajevo wrote:
skafiskafsnjak wrote: Mozes lijepo ziviti ...ustediti neces. Pa lijepo uci jezik i trazi bolje .
Ja cu npr imati 1750e netto.... Necu placati stan, a te ostale dadzbine hocu ... ja se nadam da cu moci i ustediti
А да плаћаш стан, шта би ти остало? Можда седам стоја, осим ако живиш у кући са 25 људи :).

Зависи све и гдје си, није исто бити у Минхену и у селу поред Касела. Ипак, ријетко гдје су станови јефтини, а о куповини да не причам, много је теже него у Холандији, чак и сад кад је овдје бум и цијене утростручене.
Da je babi muda, ne bi bila baba . ha ja. Sta bi bilo kad bi bilo. Ja pricam za sebe . Uostalom, uci jezik i poslije se bori za bolji posao .
Radio Sarajevo

#13315 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

konjislav wrote: Ma pusti ba, vidis da mu je fino u Amsterdamu, a govori ljudima da se ne moze zivjeti kao samac u Njemackoj za 1300E, ko veli u Bosni moze za 500 maraka. Vidis da je neozbiljan.
Коњо, зашто си злонамјеран? Никад то нисам рекао.

Рекао сам да је преживљавати лакше у Њемачкој, и ту смо се сви сложили.

Ја причам о нормалном животу, с двоје - троје дјеце, добрим аутом, љетовањима и зимовањима, изласцима, итд....
skafiskafsnjak

#13316 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

Radio Sarajevo wrote:
konjislav wrote: Ma pusti ba, vidis da mu je fino u Amsterdamu, a govori ljudima da se ne moze zivjeti kao samac u Njemackoj za 1300E, ko veli u Bosni moze za 500 maraka. Vidis da je neozbiljan.
Коњо, зашто си злонамјеран? Никад то нисам рекао.

Рекао сам да је преживљавати лакше у Њемачкој, и ту смо се сви сложили.

Ја причам о нормалном животу, с двоје - троје дјеце, добрим аутом, љетовањима и зимовањима, изласцима, итд....
Ko je spomenuo 2-3 djece, zimovanja ,ljetovanja ? Sa 1300 u dzepu to ne mozes . U BiH ti za to treba 1300e , a kamoli u Njemackoj.
Ja govorim o 2 osobe , bez djece... Od 1300 mozda moze ostati nekih 100-200eura mjesecno. Ne pijem i ne pusim ...
insomnia78

#13317 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Kad kreces? Eto ljudi tuku ko nece. Ne treba ni znanje jezika, ni vozacka, nista
512MB

#13318 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Dosadni ste ba vas dvojica, ako je kapacitetima kao vama dobro u EU sto ne bi bilo drugim pametnijim i skolovanijim ljudima?
skafiskafsnjak

#13319 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

512MB wrote:Dosadni ste ba vas dvojica, ako je kapacitetima kao vama dobro u EU sto ne bi bilo drugim pametnijim i skolovanijim ljudima?
kapacitet za palamuditi po forumu :D
Radio Sarajevo

#13320 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

skafiskafsnjak wrote:
Ko je spomenuo 2-3 djece, zimovanja ,ljetovanja ? Sa 1300 u dzepu to ne mozes . U BiH ti za to treba 1300e , a kamoli u Njemackoj.
Ja govorim o 2 osobe , bez djece... Od 1300 mozda moze ostati nekih 100-200eura mjesecno. Ne pijem i ne pusim ...

Дакле, преживљавање...
sumirprimus

#13321 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

pa ne ok je ljudima koji u bosni svkako prezivljavaju sa 600 700 stoja, naravno da je napredak i bezveze diskusija, ko hoce i misli da treba da ide nek ide, skafiskafnjak sretno jarane i pisi kako prodje :thumbup:
Radio Sarajevo

#13322 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

sumirprimus wrote:pa ne ok je ljudima koji u bosni svkako prezivljavaju sa 600 700 stoja, naravno da je napredak i bezveze diskusija, ko hoce i misli da treba da ide nek ide, skafiskafnjak sretno jarane i pisi kako prodje :thumbup:
Тако је!

Сви му овдје желимо да брзо научи језик, и да нађе нешто много боље, и да се једног дана врати у Босну пун пара и покрене свој бизнис. Ако жели...
skafiskafsnjak

#13323 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

Radio Sarajevo wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Дакле, преживљавање...
ma ja , vi tamo u europi navikli na luksuz pa vam je normalan zivot prezivljavanje .
Nije meni prezivljavanje sto nemam auto i sto ne idem na ljetovanja . Meni je prezivljavanje kada gledam hocu li kupiti mlijeko od 80centi ili euro... Hocu li otici pojesti nesto vani ili moram kuci .

Al haj ... dzetset holandski evropski ... ne znam sta radite po citav dan na forumu . Valjda vam zadovoljstvo srati i govoriti kako ne treba ici , a vi otisli
skafiskafsnjak

#13324 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

sumirprimus wrote:pa ne ok je ljudima koji u bosni svkako prezivljavaju sa 600 700 stoja, naravno da je napredak i bezveze diskusija, ko hoce i misli da treba da ide nek ide, skafiskafnjak sretno jarane i pisi kako prodje :thumbup:
U Augustu idem . A cisto sumnjam da cu ja visiti po klix forumu .
sumirprimus

#13325 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

skafiskafsnjak wrote:
U Augustu idem . A cisto sumnjam da cu ja visiti po klix forumu .
e za ovo se ne slazem. danas u 2019 nista mi gore nema nego kad kaze nije vidio poruku il poziv :lol: .
znaci sve se moze kad se hoce :D :thumbup: :kiss:
Post Reply