SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
zdruzdjo
#13301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da rezimiramo pricu o sinocnjem nesretnom slucaju.
Spomenuti je bio opstepoznati alkoholicar od prije rata. Znaci nebrojeno puta je znao spavati na trotoaru, u grmlju, kupila ga hitna 100-tine puta, razbijao glavu nebrojeno po cesti, povracanja uz drvo.....
Kao takvom je bilo pitanje vremena kada ce: udariti ga auto, kamion, pasti i glavom od cosak trotoara, zveknuti ga srce, smrznuti se negdje u snijegu tokom zime.....mada ima takvih hiljade pa prozive ihaaaa
Momak vozac sinoc vidno potresen. Place ko godina. Fakat. koliko god mi je zao Bore, isto toliko mi je zao i njega koji je nesretnim slucajem u svojoj 28-oj godini nekom skrivio smrt. Znaci nesto sto ces narednih xy godina nositi na dusi i lijegati u krevet sa tim navece.
Znaci nije to sefic, pa da je opleo po gasu i razgulio. Kao takvog mi ga je zao.
Da li je vozio brzo ili nije ne znam. necu da sudim.
Prije 10-ak dana sam pisao na drugoj temi da je ova ulica postala pravo opasna i da place za lezecim policajcima. prilikom adaptacije ceste prije par godina ukradeno je od trotoara sa svake strane po nekih 25-30 cm da bi se rasirila cesta, a okuka pored preduzeca zrak koja je bila pod skoro 90 je ispravljena. Fura se pogotovo navece da je to strasno. auta po trotoarima u svakom trenuku kila.
bilo je pitanje vremena kada ce pjesak neki zaplatiti.
eto nekim cudom danas policajci na biciklima malo patroliraju. uuuuuu sto su sad revnosni.
Spomenuti je bio opstepoznati alkoholicar od prije rata. Znaci nebrojeno puta je znao spavati na trotoaru, u grmlju, kupila ga hitna 100-tine puta, razbijao glavu nebrojeno po cesti, povracanja uz drvo.....
Kao takvom je bilo pitanje vremena kada ce: udariti ga auto, kamion, pasti i glavom od cosak trotoara, zveknuti ga srce, smrznuti se negdje u snijegu tokom zime.....mada ima takvih hiljade pa prozive ihaaaa
Momak vozac sinoc vidno potresen. Place ko godina. Fakat. koliko god mi je zao Bore, isto toliko mi je zao i njega koji je nesretnim slucajem u svojoj 28-oj godini nekom skrivio smrt. Znaci nesto sto ces narednih xy godina nositi na dusi i lijegati u krevet sa tim navece.
Znaci nije to sefic, pa da je opleo po gasu i razgulio. Kao takvog mi ga je zao.
Da li je vozio brzo ili nije ne znam. necu da sudim.
Prije 10-ak dana sam pisao na drugoj temi da je ova ulica postala pravo opasna i da place za lezecim policajcima. prilikom adaptacije ceste prije par godina ukradeno je od trotoara sa svake strane po nekih 25-30 cm da bi se rasirila cesta, a okuka pored preduzeca zrak koja je bila pod skoro 90 je ispravljena. Fura se pogotovo navece da je to strasno. auta po trotoarima u svakom trenuku kila.
bilo je pitanje vremena kada ce pjesak neki zaplatiti.
eto nekim cudom danas policajci na biciklima malo patroliraju. uuuuuu sto su sad revnosni.
-
zdruzdjo
#13302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
yoyo13 wrote:Jel iko od vas ovdje poznavao pokojnog Boru... Naravno sve rajske ljepote neka mu Bog podari al ljudi dragi...pa taj je sredinom ceste znao hodat dok auta prolaze![]()
![]()
![]()
- SvojTiPos'o
#13303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da po defaultu ide privodjenje kad je smrtna posljedica. Onda dalje utvrđuju šta i kako.zdruzdjo wrote:Bio zatvoren. uhhhhhSvojTiPos'o wrote: Ok. Možda sam na ružan način rekLA![]()
Činjenice su sljedeće:
MUP KS više desetina puta izlazio na teren po dojavi da nastradali gospodin leži na cesti, sklanjali ga da ga neko nenamjerno ne ubije.
Momak mlad, 28 godina, nikad kažnjavan, nema ga nigdje u evidencijama, plako ko kišna godina sinoć, no droga, no alkohol, sve uredno. Vozio ispod ograničenja.
U ovom slučaju DA, treba žaliti vozača, svakome se ovo moglo dogoditi.
Malog su maloprije pustili kući.
Kakav je sinoc bio mislim da ga je to dotuklo.
Ma užas živi, lik nit je divljao niti bilo šta takvo, baš nesreća njegova da naiđe i pokupi ga. Bilo je samo pitanje ko će i kad.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#13304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Klasicni naopucani golf za trkanje po ulicama kojih sam vidio na stotine i koji odnose najvise zivota po ulicama i koji se mogu vidjeti redovno po glavnim ulicama kako spartaju cik cak izmedju vozila.zdruzdjo wrote:Sta li je ondje napucano do bola da mi je znati?hrasno38 wrote: Iako si u pravu ovo si napisao vrlo odvratno i degutantno....eto treba sad zaliti vozaca a ne nekoga ko je poginuo!!!! I da ti kazem taj momak sa tim do bola napucanim golfom je i te kako znao jurcati sarajevskim cestama mada kazem da ovdje najvjerovatnije nije nista kriv!!
- karanana
#13305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije to onaj sto hoda po otoci sredinom ceste i trazi marku? Iz buljakovog je mislim. Mada Ne vjerujem. Ovaj je vise mentalno nego sto je pijan
-
yoyo13
#13306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma nista to...ovaj je pokoj mu dusi sa kompanjonom meshom granape zatvarokaranana wrote:Nije to onaj sto hoda po otoci sredinom ceste i trazi marku? Iz buljakovog je mislim. Mada Ne vjerujem. Ovaj je vise mentalno nego sto je pijan
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#13307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije Boro je bio samo alkoholicar do te mjere da je samo kad pomirise alkohol vec bio pijan. Ali nije nikome nikada nista trazio ni prosio i nije imao tu vrstu mentalnih problema.karanana wrote:Nije to onaj sto hoda po otoci sredinom ceste i trazi marku? Iz buljakovog je mislim. Mada Ne vjerujem. Ovaj je vise mentalno nego sto je pijan
-
zdruzdjo
#13308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da li moguce da je pokojnik bio toliko poznat ili je pravo puno likova na ovom forumu iz bp.
- O'zone
- Globalni moderator
- karanana
#13310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Joj koje smo mi selo. Mozda je i brat halidove nevjeste bio u dogadjaju. Haj da je halid ucestvovo pa njega izdvojit kao povrijedjenog....ali dinu....bezveze.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja ga ne znam,a iz buljakovog sam ..zdruzdjo wrote:Da li moguce da je pokojnik bio toliko poznat ili je pravo puno likova na ovom forumu iz bp.
-
zipoo
#13312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cim svi znate vozača garant iz bp.zdruzdjo wrote:Da li moguce da je pokojnik bio toliko poznat ili je pravo puno likova na ovom forumu iz bp.
Sve se spojilo, auto na trotoaru, pijanica i nesretnik.
Teska je nasa budućnost, a jos ce teza biti nasoj djeci.
-
zdruzdjo
#13313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne znam vozaca.zipoo wrote:Cim svi znate vozača garant iz bp.zdruzdjo wrote:Da li moguce da je pokojnik bio toliko poznat ili je pravo puno likova na ovom forumu iz bp.
Sve se spojilo, auto na trotoaru, pijanica i nesretnik.
Teska je nasa budućnost, a jos ce teza biti nasoj djeci.
fakat. nikad vidio. tek sam veceras cuo gdje zivi.
- insaneinthebrain
- supercali
#13315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovaj sa sharanom je kriv jer po udarcima vidi se da je on isao iz mehmeda spahe a pasat se spustao niz dalmatinsku
Sad je jedino pitanje brzina pasata pa da eventualno on bude kriv mada sumnjam da je brzo vozio zbog terena
Sad je jedino pitanje brzina pasata pa da eventualno on bude kriv mada sumnjam da je brzo vozio zbog terena
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma znaš kako je
kad neko uspije... svi su mu kroz noge probacivali
kad neko zagine
svi su ga znali jadan
a vamo lik bio usamljen nikog nije imao sem havera što su pili s njim
i onda recite da alkohol nije opasan... nema bolesti s kojom nije povezan nema poremećaja s kojim nije povezan nema zločina (incest, pljačke, tuče...) s kojima nije povezan
ali je na balkanu društveno prihvatljiv 
kad neko uspije... svi su mu kroz noge probacivali
kad neko zagine
svi su ga znali jadan
a vamo lik bio usamljen nikog nije imao sem havera što su pili s njim
i onda recite da alkohol nije opasan... nema bolesti s kojom nije povezan nema poremećaja s kojim nije povezan nema zločina (incest, pljačke, tuče...) s kojima nije povezan
- thekupus
#13317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vozac passata moze dobiti kaznu zbog brze voznje, ali on opet ne moze biti kriv u ovoj situaciji. Mene je audi udario brzinom 80 km na sat u zoni 50 km na sat, ali sam ja izlazio iz ulice sa stop znakom na glavnu. Moja krivica.
- drug_profi
#13318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemoj mi ba na alkohol. Da nema alkohola, odavno bi pobudalili. Neznas kakav je ko u stvari covjek dok se sa njim ne napijes.
Alkohol je lakmus karaktera.
Naravno sve kad ti njega kontrolises, a ne on tebe.
Mada znam da se mnogima nece svidjeti ovo sto sam napisao.
Alkohol je lakmus karaktera.
Naravno sve kad ti njega kontrolises, a ne on tebe.
Mada znam da se mnogima nece svidjeti ovo sto sam napisao.
- drug_profi
#13319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Morala je biti djelomicno i njegova krivica. Ne moze izaci cist nakon sto je i on iz prekrsaja upao u udes. Da je vozio po ogranicenju mozda se mogao izbjeci sudar.thekupus wrote:Vozac passata moze dobiti kaznu zbog brze voznje, ali on opet ne moze biti kriv u ovoj situaciji. Mene je audi udario brzinom 80 km na sat u zoni 50 km na sat, ali sam ja izlazio iz ulice sa stop znakom na glavnu. Moja krivica.
- supercali
#13320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda je isao po ogranicenju samo saranovac nije gledao u ogledalo da vidi ima li saobracaja odozgodrugi profil wrote:Morala je biti djelomicno i njegova krivica. Ne moze izaci cist nakon sto je i on iz prekrsaja upao u udes. Da je vozio po ogranicenju mozda se mogao izbjeci sudar.thekupus wrote:Vozac passata moze dobiti kaznu zbog brze voznje, ali on opet ne moze biti kriv u ovoj situaciji. Mene je audi udario brzinom 80 km na sat u zoni 50 km na sat, ali sam ja izlazio iz ulice sa stop znakom na glavnu. Moja krivica.
Evo glave i ako zna da ima ogledalo
- drug_profi
#13321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kupusu sam odgovorio na njegov slučaj, nema veze sa ovim ljubiteljima vauvau modela.supercali wrote:Mozda je isao po ogranicenju samo saranovac nije gledao u ogledalo da vidi ima li saobracaja odozgodrugi profil wrote:Morala je biti djelomicno i njegova krivica. Ne moze izaci cist nakon sto je i on iz prekrsaja upao u udes. Da je vozio po ogranicenju mozda se mogao izbjeci sudar.thekupus wrote:Vozac passata moze dobiti kaznu zbog brze voznje, ali on opet ne moze biti kriv u ovoj situaciji. Mene je audi udario brzinom 80 km na sat u zoni 50 km na sat, ali sam ja izlazio iz ulice sa stop znakom na glavnu. Moja krivica.
Evo glave i ako zna da ima ogledalo
- supercali
#13322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aha do mene onda mislio sam da govoris na ovaj slucaj
- supercali
#13323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledam sada na stupu na prometnoj ulici cini mi se da je to nikole sopa ciganin parkirao ono pola na trotoar i djeca oko auta penju se na njega i ako slucajnp padne i neko ga pokupi bit ce vozac kriv a nikako ovi sto ne paze na djecu a ni mjesto na kojem je parkiran
- vješalica
-
yoyo13
#13325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Otoka BP relacija jedno dugih 14 godina....Al generalno poznata je ta njihova ekipa na tom potezu od pruge pa prema zraku