Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

General War

#13301 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

:lol:

Pa Boze :roll:
Novi skandal u SAD-u: 'Morao sam na fotografijama Trumpove prisege nadodati ljude'

Prema informacijama dostupnima britanskom Guardianu, službeni fotograf rekao je istražiteljima da ga je kontaktirao neimenovani dužnosnik koji je tražio fotografije koje prikazuju broj ljudi na inauguraciji.
Na zahtjev predsjednika Donalda Trumpa službeni fotograf njegove inauguracije 2017. godine morao je uz pomoć photoshopa dodati ljude na fotografije kako bi bio barem izjednačen s inauguracijom Baracka Obame 2009. godine na koju je došlo znatno više ljudi, prenosi Guardian. U moru skandala koji posljednjih mjeseci potresaju Bijelu kuću i predsjednika Trumpa, nove informacije vraćaju priču na prvu krizu Trumpova mandata kada je Bijela kuća javnost pokušala uvjeriti da je Donaldova inauguracija bila najposjećenija u povijesti. Prema informacijama dostupnima britanskom Guardianu, službeni fotograf rekao je istražiteljima da ga je kontaktirao neimenovani dužnosnik koji je tražio fotografije koje prikazuju broj ljudi na inauguraciji. Poslao im je 25 fotografija, a nakon što su ih pregledali, tražili su ga da izmjeni njih nekoliko za novu objavu. – Izmijenio sam neke fotografije tako što sam zumirao okupljene. Učinio sam to jer su željeli stvoriti dojam da je bilo više ljudi. Nisu me to izričito tražili, ali shvatio sam da bih to trebao učiniti – tvrdi fotograf. Provedena istraga je pokazala da je Sean Spicer, tadašnji predstavnik Bijele kuće za medije, bio uključen u "varku" s fotografijama i izgleda da je upravo on bio dužnosnik koji je kontaktirao fotografa. Nakon samog događaja upravo on je dao izjavu koja je nasmijala većinu svjetske populacije koja je pratila izgovaranje prisege. – Ovo je bila najposjećenija inauguracija u povijesti, i u svijetu – tada je rekao.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/svijet/novi-ska ... de-1268502 - http://www.vecernji.ba
jeza u ledja

#13302 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Hame_ wrote:Jesi jebiga, nemoj zajebavat.

:mrgreen:
Mislim da si ti tu nesto pogresno shvatio.

Graf pokazuje fakte o ekonomiji. Koji dio tu nije najjasniji?
sumirprimus

#13303 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Bitno je da je kontra trampa. :mrgreen:
Fudo387

#13304 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

sumirprimus wrote:Bitno je da je kontra trampa. :mrgreen:
To je elementarna pristojnost.
CPT

#13305 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

Black swan wrote:znači nije istina da su snimili film samo s azijskim glumcima kao DIVERSITI film ( nema bijelaca)
njima je diversiti da nestanu bijelci

eh i u tom kontekstu ne odgovara trump

što bi bilo da se snimi samo film namjerno s bijelcima WASP :D
kao sto se je snimalo decenijama? cak i crnce su glumili bijelci...
jeza u ledja

#13306 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ili npr Mr. Yunioshi u Breakfast at Tiffany's :roll:
Maraschino

#13307 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maraschino »

General War wrote::lol:

Novi skandal u SAD-u: 'Morao sam na fotografijama Trumpove prisege nadodati ljude'

Prema informacijama dostupnima britanskom Guardianu, službeni fotograf rekao je istražiteljima da ga je kontaktirao neimenovani dužnosnik koji je tražio fotografije koje prikazuju broj ljudi na inauguraciji.
Na zahtjev predsjednika Donalda Trumpa službeni fotograf njegove inauguracije 2017. godine morao je uz pomoć photoshopa dodati ljude na fotografije kako bi bio barem izjednačen s inauguracijom Baracka Obame 2009. godine na koju je došlo znatno više ljudi, prenosi Guardian. U moru skandala koji posljednjih mjeseci potresaju Bijelu kuću i predsjednika Trumpa, nove informacije vraćaju priču na prvu krizu Trumpova mandata kada je Bijela kuća javnost pokušala uvjeriti da je Donaldova inauguracija bila najposjećenija u povijesti. Prema informacijama dostupnima britanskom Guardianu, službeni fotograf rekao je istražiteljima da ga je kontaktirao neimenovani dužnosnik koji je tražio fotografije koje prikazuju broj ljudi na inauguraciji. Poslao im je 25 fotografija, a nakon što su ih pregledali, tražili su ga da izmjeni njih nekoliko za novu objavu. – Izmijenio sam neke fotografije tako što sam zumirao okupljene. Učinio sam to jer su željeli stvoriti dojam da je bilo više ljudi. Nisu me to izričito tražili, ali shvatio sam da bih to trebao učiniti – tvrdi fotograf. Provedena istraga je pokazala da je Sean Spicer, tadašnji predstavnik Bijele kuće za medije, bio uključen u "varku" s fotografijama i izgleda da je upravo on bio dužnosnik koji je kontaktirao fotografa. Nakon samog događaja upravo on je dao izjavu koja je nasmijala većinu svjetske populacije koja je pratila izgovaranje prisege. – Ovo je bila najposjećenija inauguracija u povijesti, i u svijetu – tada je rekao.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/svijet/novi-ska ... de-1268502 - http://www.vecernji.ba
a one, ni one nisu mogle pomoci

Image
General War

#13308 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

Maraschino wrote:
General War wrote::lol:

a one, ni one nisu mogle pomoci

Image
Dze ce njih ko da su na parastos dosle :mrgreen:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#13309 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

jeza u ledja wrote:Graf pokazuje fakte o ekonomiji. Koji dio tu nije najjasniji?
Sve OK, samo sam uletio da te podsjetim kako znaš fulit.
jeza u ledja

#13310 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Hame_ wrote:
jeza u ledja wrote:Graf pokazuje fakte o ekonomiji. Koji dio tu nije najjasniji?
Sve OK, samo sam uletio da te podsjetim kako znaš fulit.
Cini mi se da brkas izmedju necijeg misljenja i necijeg pukog iznosenja fakata.
smijesni_ste

#13311 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by smijesni_ste »

https://www.independent.co.uk/news/worl ... l#comments

Što se ispiša po ICC-u :-) :-)

Dobro smo mi još i prošli sa medjunarodnim presudama u vezi rata :run:
GandalfSivi

#13312 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

smijesni_ste wrote:https://www.independent.co.uk/news/worl ... l#comments

Što se ispiša po ICC-u :-) :-)

Dobro smo mi još i prošli sa medjunarodnim presudama u vezi rata :run:
Sokantno. Eno Kissinger, jos ziv i slobodan, da je pravde odavno bi barem dozivotnu sluzio, a Bolton bi bio bio sljedeci u redu, zapravo poslije Cheney-a... Ameri furaju pricu da se mogu sami nositi sa svojim zlocincima, ali daleko je to od istine...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#13313 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

GandalfSivi wrote:Sokantno. Eno Kissinger, jos ziv i slobodan, da je pravde odavno bi barem dozivotnu sluzio, a Bolton bi bio bio sljedeci u redu, zapravo poslije Cheney-a... Ameri furaju pricu da se mogu sami nositi sa svojim zlocincima, ali daleko je to od istine...
Čuj to. A Obama i Killary, oni su mirotvorci?

Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#13314 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

Etika pomnožena sa nulom.

______
eltroxin

#13315 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by eltroxin »

Ovog fakat po postu placaju, vazda nekoliko postova jedan za drugim. Kao da jos nesto doda...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13316 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

to mu je stil

kao i moje razdvajanje enterom

inače jel impičovan danas :D
GandalfSivi

#13317 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Challenger_ wrote:
GandalfSivi wrote:Sokantno. Eno Kissinger, jos ziv i slobodan, da je pravde odavno bi barem dozivotnu sluzio, a Bolton bi bio bio sljedeci u redu, zapravo poslije Cheney-a... Ameri furaju pricu da se mogu sami nositi sa svojim zlocincima, ali daleko je to od istine...
Čuj to. A Obama i Killary, oni su mirotvorci?

Ali sam realno znao da ces se i javiti i kakav ce ti komentar biti...
splinter

#13318 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by splinter »

Prebacio sam post na temu Amerika, jbg dok nađoh.
Lakat Jebić

#13319 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Lakat Jebić »

Black swan wrote:to mu je stil

kao i moje razdvajanje enterom

inače jel impičovan danas :D
Nije, al se evo danas manafort nagodio. Camparizacija DOJ-a
daddy-kool

#13320 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Da preporučim dobar dokumentarac "Active Measures":
Russian president Vladimir Putin attacks the 2016 American Presidential Election in collaboration with The Trump Campaign.
Image
Tara the River

#13321 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tara the River »

Jao koja propaganda. Na cemu li je baziran dokumentarac sa ovom tvrdnjom. Da nije mozda na Mueller-ovim nepostojecim dokazima. Propagandisti i njihovi nalogodavci su za kratko promijenili plocu. Umjesto `Assad must go` sada je `Trump must go`. Nece im uspjeti kao sto im nije uspjelo ni sa Assadom.
GandalfSivi

#13322 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Tara the River wrote:Jao koja propaganda. Na cemu li je baziran dokumentarac sa ovom tvrdnjom. Da nije mozda na Mueller-ovim nepostojecim dokazima. Propagandisti i njihovi nalogodavci su za kratko promijenili plocu. Umjesto `Assad must go` sada je `Trump must go`. Nece im uspjeti kao sto im nije uspjelo ni sa Assadom.

https://www.facebook.com/NowThisPolitic ... 239246145/
Hajlac

#13323 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hajlac »

Dokumentarac je odlican i sazet, sto je vrlo tesko postici obzirom na razmjere putinove hobotnice i dugi vremenski raspon u kom ista djeluje.

Eh sad, trebamo svi imati u vidu nasu domacu kompleksnu situaciju oko Dodika & Covica, Srbije, pa i Hrvatske koju Putin ima ucijenjenu okosnicom privrede - Agrokorom preko ruskih banaka, te npr. rusko-srpsko-ukrajinski paravojno-obavjestajni pokusaj izazivanja haosa tokom nedavnih izbora u Crnoj Gori a vezano za NATO...

S obzirom na cinjenice oko povezanosti ruskih putinovih oligarha/mafioza s:

1) njemackom osudjivanom najvecom internacionalnom bankom Deutsche Bank (prisutnom u HR)
2) Spanijom kao jednom od najvecih njihovih BAZA ZA PRANJE NOVCA kroz nekretnine i sl.
3) Gazpromom i LukOilom preko kog, od prodaje plina+nafte, finansiraju potkupljivanja oportunih Zapadnjaka (ukljucujuci i Trumpa zadnjih 20-ak i vise god.), kao i obavjestajno-paravojno-socioloske prljave kampanje i projekte (SCL / Cambridge Analytica, ruska I.R.Agency)
4) ruskim bankama, koje im sluze za prikrivanje operacija potkupljivanja, za pranje novca oligarha, za ucjene politicara i citavih drzava itd.

preporucujem svakom kome je do opstanka Bosne i Hercegovine sto manje koristenje:

a) ruskih banaka (SberBank...)
b) ruskog plina (Gazprom)
c) ruske nafte (-II- pumpe)
d) ruskog softvera (Kaspersky)

Koristenjem posebno ruskih banaka, ali i pumpi karticnim placanjem i Kaspersky AV-a, podlozni smo kao drustvo curenju licnih informacija i potencijalnoj obavjestajnoj manipulaciji istih, a na primjeru doticnog AV-a, izaslo je na vidjelo, da je vec radjeno izvlacenje podataka u SAD-u tokom spijunaze kucnih racunara NSA uposlenika. Rusi su notorni po famoznom "kompramatu", koji recimo "britanski" SCL Group naveliko radi.
Takodjer, potencijalno i putem videonadzora na pumpama (ljubavnice itd.).

Omiljena metoda im je prikupljanje kompromitirajuceg materijala o mocnim ljudima poput politicara, direktora kompanija, ljudi u medijima, strukturama vlasti i slicno!
Ne potcjenjujte tu dobro uhodanu i ustimanu masineriju! Izmedju ostalog, zato sto je Putinu BiH jedna od glavnih geo-politickih poluga na ovom kontinentu u dugogodisnjem nastojanju da EU oslabi i s*ebe!

Takodjer, dolazeci SAD amb. za BiH po klixovom clanku poznaje spanski i njemacki jezik i totalni je anonimus, sto, s obzirom da je imenovan za najkorumpiranije i naj- pro-ruske administracije te s obzirom na dodikove signale kako dolazi pro-RS amb., daje povoda za strijepnju i oprez.

Nije zgoreg takodjer pogledati iscrpne intervjuje pod naslovom THE PUTIN FILES

https://www.pbs.org/wgbh/frontline/inte ... tin-files/

koje je PBS radio za svoj dokumentarac Putin's Revenge:
https://www.pbs.org/video/putins-revenge-mzz1lp/
https://www.pbs.org/video/putins-reveng ... wo-wpsiq2/

paleoconservative

#13324 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by paleoconservative »

Ima li iko na ovoj temi da je citao "The Art of the Deal" od doticnog? Pomjesan je feedback javnosti, a vjerujem da ima forumasa kojima je proletila ova knjiga kroz ruke
jefferson

#13325 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

paleoconservative wrote:Ima li iko na ovoj temi da je citao "The Art of the Deal" od doticnog? Pomjesan je feedback javnosti, a vjerujem da ima forumasa kojima je proletila ova knjiga kroz ruke
Nije je on napisao nego Tony Schwartz, tkz. ghost writer. Trump ne moze napisati 140 znakova na Twitteru kako treba a ne knjigu.
Post Reply