Ukrajina
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13302 Re: Ukrajina
sve im je na ćirilici
pravo čudo...
zar nije cilj pridobiti svjetsku javnost za svoju borbu... pa da napišu koju rečenicu na engleskom
a vidim dobra ukopavanja i postavljanje zamki...
pravo čudo...
zar nije cilj pridobiti svjetsku javnost za svoju borbu... pa da napišu koju rečenicu na engleskom
a vidim dobra ukopavanja i postavljanje zamki...
- dječak sa šibicama
#13303 Re: Ukrajina
Razumijem ja tvoje pitanje, a kao odgovor... pa eto pogledaj sta je puno veca i puno jaca vojna sila od Kijevske, ona americka, postigla u Afganistanu ili Iraku.Black swan wrote:
ok ali ja govorim o novom narodnom ustanku kada se oružje smiri
tada će trebati živjeti od nečega... ako fabrike budu uništene, domaća valuta, penzioni... ili kako to već hoda...
nezadovoljstvo će voditi u nove sukobe
I mislis li da je Washingtonu uopce stalo do mira i demokracije i rahatluka na istoku ili bilo kojem dijelu Ukrajine?
Sam sebi mozes odgovoriti, samo pratis njihov model ponasanja.
Jos ako si cuo za strategiju "kontrolirani haos", sve ce ti se samo kazati.
- Truba
#13304 Re: Ukrajina
moje pitanje je podstaknuto pisanjem da je rat gotov za 10 dana jer su pobunjenici zbijeni na malom teritoriju...
http://voiceofrussia.com/news/2014_06_2 ... tion-3943/
ujediniše se dvije samoproglašene republike...bome ogroman je to komad ukrajine
http://voiceofrussia.com/news/2014_06_2 ... tion-3943/
ujediniše se dvije samoproglašene republike...bome ogroman je to komad ukrajine
-
jastuk1
#13305 Re: Ukrajina
Najgore smeće i govna zapadne Ukrajine. Rusija ih čuvala od smrzavanja i gladi zadnjih 20 godina, a oni sa ovakvim KIBROM (NAJPOGANIJOM AROGANCIJOM) vraćaju.
Naravno, tu je i mržnja prema Muslimanima na početku klipa:
- dječak sa šibicama
#13306 Re: Ukrajina
Pa eto vidis da rat nije gotov 
Kijevska hunta ni pogranicni (pogranicni u smislu Donbasa) Slavjansk ne moze savladati, a kamoli sta vise.
Da ne govorim o granici sa Rusijom, koju vise ni ne kontroliraju, posalju nekakve komandose koje onda ovi iz Donbasa sa lakocom opkole i zarobe.
Kijevska hunta ni pogranicni (pogranicni u smislu Donbasa) Slavjansk ne moze savladati, a kamoli sta vise.
Da ne govorim o granici sa Rusijom, koju vise ni ne kontroliraju, posalju nekakve komandose koje onda ovi iz Donbasa sa lakocom opkole i zarobe.
- dječak sa šibicama
#13307 Re: Ukrajina
Pa to su White power sljedbenici, udarna snaga Kijevske hunte, udarna snaga nove "demokratske Ukrajine", ovakvima se u glavi motaju misli tipa "kad se obracunamo sa Rusima i nedovoljno dobrim Ukrajincima, onda cemo sa crncima, Arapima i ostalim muslimanima, a zatim sa Zidovima".jastuk1 wrote:Najgore smeće i govna zapadne Ukrajine. Rusija ih čuvala od smrzavanja i gladi zadnjih 20 godina, a oni sa ovakvim KIBROM (NAJPOGANIJOM AROGANCIJOM) vraćaju.
Tragikomedija je sto imaju podrsku od pojedinih BiH muslimana.
-
celava_dlaka
#13308 Re: Ukrajina
Rusi su djeca cvijeca koja nas brane od zlih imperijalnih sila
- Havatar
#13309 Re: Ukrajina
Od toga se ne razlikuju od bilo kog desnicara bilo iz Rusije bilo sa zapada i to ne onih ekstremnih nego i onih "umjerenih desnicara" kao i vecine "liberala" . Rusija ih nije cuvala od smrzavanja i od gladi nego ih tretirala kao svoju provinciju , kao svoje dvoriste , postavljala petokolonase koji ce raditi za interes Rusije a ne za interes Ukrajine i muzla ih i eksploatisala . Sada se konacno oslobadjaju od toga i kao sto je i Bosni tesko da se oslobodi od toga da je u svakoj ulici postojao po jedan cinkaros koji je radio za tajne sluzbe a koji su se svi stavili u njihovu sluzbu i kad je bilo pitanje zivota i smrti tako je taj proces tezak i za Ukrajince ali samo pokretanje toga je pozitivna stvar.dječak sa šibicama wrote:Pa to su White power sljedbenici, udarna snaga Kijevske hunte, udarna snaga nove "demokratske Ukrajine", ovakvima se u glavi motaju misli tipa "kad se obracunamo sa Rusima i nedovoljno dobrim Ukrajincima, onda cemo sa crncima, Arapima i ostalim muslimanima, a zatim sa Zidovima".jastuk1 wrote:Najgore smeće i govna zapadne Ukrajine. Rusija ih čuvala od smrzavanja i gladi zadnjih 20 godina, a oni sa ovakvim KIBROM (NAJPOGANIJOM AROGANCIJOM) vraćaju.
Tragikomedija je sto imaju podrsku od pojedinih BiH muslimana.
-
jastuk1
#13310 Re: Ukrajina
Ma ta podrška nekih BH Muslimana je po liniji Ruski plaćenici bili na strani četnika. A Ukrajinski kao nisu. Ma kratkovidno gledanje na stvari. Al ima nas i koji vidimo malo doblje i šire.
Rusi naravno nisu nikakve cvjećke (ko je cvjećka na kraju krajeva), ali ako Rusija ovome u Ukrajini ne stane u kraj - Ukrajinski nacisti će zapaliti Ruske naciste i eto velikog goriva za nerede i rasparčavanje Rusije.
Zapadni Ukrajinci, nisu ni svjesni do koje mjere su izmanipulisani I DA SE USTVARI BORE ZA SVOJU PROPAST, odnosno krajnju propast Ukrajine. Rusi si im progledavali kroz prste, zbog braća Slaveni i ostalih folova. Evropljani će u njima samo vidjeti najjeftinije smeće.
Al, ima tu još nešto. Oni misle da će Rusija sjediti SKRŠTENIH RUKU. Baš kao što su lihvaro-cionisti uložili milijarde da potpuno slude Ukrajince ovih zadnjih 20 godina, to isto će od sada raditi i Rusija.
Već sam čuo da se planira - nekad u doglednoj budućnosti koordinirano djelovanje u Zakarpatju i Pridnjestrovlju/Odesi, a moguće je i Karkivu. Simultano. Rusija i dalje samo defanzivno djeluje, ali ako ovi budu radili sve veći nered i protjerivanja, Rusija će njima napraviti igranku i u drugim oblastima, pa će tek onda imati stvarnog razloga da u suzama skandiraju Ko ne skače, taj Moskal!
Koja pogan. Da se barem bore za neke ideale, nego se bore da budu što bjednjiji dužnički robovi. O nacizmu/rasizmu da ne govorim.
P.S. Treba kupiti grijalice/alternativne izvore na vrijeme. Kako ovo samo eskarira, velike su šanse da plina zimus sigurno nema. Ko je na plinu, nek se pripremi na vrijeme.
Rusi naravno nisu nikakve cvjećke (ko je cvjećka na kraju krajeva), ali ako Rusija ovome u Ukrajini ne stane u kraj - Ukrajinski nacisti će zapaliti Ruske naciste i eto velikog goriva za nerede i rasparčavanje Rusije.
Zapadni Ukrajinci, nisu ni svjesni do koje mjere su izmanipulisani I DA SE USTVARI BORE ZA SVOJU PROPAST, odnosno krajnju propast Ukrajine. Rusi si im progledavali kroz prste, zbog braća Slaveni i ostalih folova. Evropljani će u njima samo vidjeti najjeftinije smeće.
Al, ima tu još nešto. Oni misle da će Rusija sjediti SKRŠTENIH RUKU. Baš kao što su lihvaro-cionisti uložili milijarde da potpuno slude Ukrajince ovih zadnjih 20 godina, to isto će od sada raditi i Rusija.
Već sam čuo da se planira - nekad u doglednoj budućnosti koordinirano djelovanje u Zakarpatju i Pridnjestrovlju/Odesi, a moguće je i Karkivu. Simultano. Rusija i dalje samo defanzivno djeluje, ali ako ovi budu radili sve veći nered i protjerivanja, Rusija će njima napraviti igranku i u drugim oblastima, pa će tek onda imati stvarnog razloga da u suzama skandiraju Ko ne skače, taj Moskal!
Koja pogan. Da se barem bore za neke ideale, nego se bore da budu što bjednjiji dužnički robovi. O nacizmu/rasizmu da ne govorim.
P.S. Treba kupiti grijalice/alternativne izvore na vrijeme. Kako ovo samo eskarira, velike su šanse da plina zimus sigurno nema. Ko je na plinu, nek se pripremi na vrijeme.
-
Avetinho
#13311 Re: Ukrajina
... a u procesu ti otmu komad drzave. Ono, bratski, kao kad Rus dijeli (Cehovu) lubenicu s Cehom.celava_dlaka wrote:Rusi su djeca cvijeca koja nas brane od zlih imperijalnih sila
- Truba
#13312 Re: Ukrajina
kmeče što su razbili kukićajastuk1 wrote:Ma ta podrška nekih BH Muslimana je po liniji Ruski plaćenici bili na strani četnika. .
a u ukrajini podržavaju iste likove
- Challenger__
#13313 Re: Ukrajina
Pacovi počeli da napuštaju ukrajinski brod.

- Izgleda da je Igor Kolomojski, izraelsko-ukrajinski oligarh, finansijer huntinih paravojnih formacija (i osoba koja se tereti za najteža krivična djela), predao dužnost gubernatora provincije Dnjepropetrovsk i pobjegao iz Ukrajine.
Izgleda da jeste pobjegao, ali sam siguran da je bijeg kratkog vijeka; tereti se za monstruzone zločine, uključujući organizaciju (paljevinu civila) zločina u Odessi.
izvor - Спонсор украинских нацистов олигарх Коломойский сдал губернаторство и бежал в Женеву

- Izgleda da je Igor Kolomojski, izraelsko-ukrajinski oligarh, finansijer huntinih paravojnih formacija (i osoba koja se tereti za najteža krivična djela), predao dužnost gubernatora provincije Dnjepropetrovsk i pobjegao iz Ukrajine.
Izgleda da jeste pobjegao, ali sam siguran da je bijeg kratkog vijeka; tereti se za monstruzone zločine, uključujući organizaciju (paljevinu civila) zločina u Odessi.
izvor - Спонсор украинских нацистов олигарх Коломойский сдал губернаторство и бежал в Женеву
- Truba
#13314 Re: Ukrajina
liči na spilberga 
-
jastuk1
#13315 Re: Ukrajina
HaaaaBlack swan wrote:liči na spilberga
Čeli, ovo je onaj što hoće Rinatovo carstvo da prigrabi? Možda je otišao na konsultacije. A možda i da sredi par računa na sigurno. Ili da prebaci sredsvtva za finansiranje novij i jačih zločina.
Ako se ne varam on hoće onaj zid sa Rusijom da se podigne. Šta ti je biti pravi oligarh - u svakom trenutku zna iz kojeg će jada iscjediti posljednji peni.
- Challenger__
#13316 Re: Ukrajina
- Današnja Ukrajina je nastala Lenjinovim spajanjem dvije oblasti: Malorusije (na sjeverozapadu) i Novorusije (na jugoistoku). Izvjesno je da jedan dio pobunjenika i protivnika vlasti u Kijevu imaju za cilj ponovnu uspostavu Novorusije, bilo federalne jedinice unutar Ukrajine, nezavisne države ili republike unutar RF.

Zastava i grb stare-nove Novorusije:

Postoje i oni ambiciozniji koji ovako vide svoj cilj:

(NAPOMENA: glasnik i vijest nisu isto)

Zastava i grb stare-nove Novorusije:

Postoje i oni ambiciozniji koji ovako vide svoj cilj:

(NAPOMENA: glasnik i vijest nisu isto)
- daxon
#13317 Re: Ukrajina
Na kraju će ovako nekako i biti, mislim na federalizaciju, bar što se tiče Novorusije. Moglo bi biti i puno brže, ali Rusija je odlučna da kao na Krimu, čitav posao završe lokalci, dakle, građani Ukrajine, kako bi sve na kraju bilo čisto i legalno.Challenger__ wrote:
Nego ovo, Rasmussen izjavljuje, parafraziram: kako Rusija ne može spriječiti niti zaustaviti širenje NATO-a..., ova bahatost i umišljenost me podsjeća na situaciju kada je Hitler samouvjereno i pobjednički klicao kako Rusija neće spriječiti ni zaustaviti širenje Trećeg Rajha..., dakle, vidjet ćemo, da li je Rasmussen u pravu, ili je pogriješio kao njegov prethodnik, mislim Hitler.
-
Avetinho
#13318 Re: Ukrajina
Dvije rijeci: aneksija Krima. Kakvi gradjani Ukrajine. Ko je to pitao gradjane Kijeva o kapitulaciji Krima? Prespavao? Najvise volim kad ruski kurircici dizu dreku o ekspanziji NATO, a ovamo, dok umire od smijeha, putinko otima komade teritorije druge drzave.daxon wrote:Na kraju će ovako nekako i biti, mislim na federalizaciju, bar što se tiče Novorusije. Moglo bi biti i puno brže, ali Rusija je odlučna da kao na Krimu, čitav posao završe lokalci, dakle, građani Ukrajine, kako bi sve na kraju bilo čisto i legalno.Challenger__ wrote:
Nego ovo, Rasmussen izjavljuje, parafraziram: kako Rusija ne može spriječiti niti zaustaviti širenje NATO-a..., ova bahatost i umišljenost me podsjeća na situaciju kada je Hitler samouvjereno i pobjednički klicao kako Rusija neće spriječiti ni zaustaviti širenje Trećeg Rajha..., dakle, vidjet ćemo, da li je Rasmussen u pravu, ili je pogriješio kao njegov prethodnik, mislim Hitler.
- daxon
#13319 Re: Ukrajina
Jedna riječ: laž.Avetinho wrote:Dvije rijeci: aneksija Krima.
Istina bi bila također u dvije riječi: secesija Krima.
Dakle, legalna, zakonita i potpuno opravdana secesija, ostvarena skoro stopostotnim plebiscitom građana krima, ovo ne da ne može niko osporiti, već niko i ne pokušava da ospori, čak ni kijevska hunta, pokušati osporiti legalnost secesije krima, bilo bi jednako osporavanju činjenice da je zemlja okrugla.
- amoninan
#13320 Re: Ukrajina
Dakle, legalna, zakonita, potpuno opravdana secesija Republike Srspke, podržana 100%-om voljom građana RSa.daxon wrote:Jedna riječ: laž.Avetinho wrote:Dvije rijeci: aneksija Krima.
Dakle, legalna, zakonita i potpuno opravdana secesija, ostvarena skoro stopostotnim plebiscitom građana krima, ovo ne da ne može niko osporiti, već niko i ne pokušava da ospori, čak ni kijevska hunta, pokušati osporiti legalnost secesije krima, bilo bi jednako osporavanju činjenice da je zemlja okrugla.
-
jastuk1
#13321 Re: Ukrajina
Ja se nadam da je to bio sarkazam.amoninan wrote:Dakle, legalna, zakonita, potpuno opravdana secesija Republike Srspke, podržana 100%-om voljom građana RSa.daxon wrote:Jedna riječ: laž.Avetinho wrote:Dvije rijeci: aneksija Krima.
RS je nastala na osnovu etničkog čišćenja i dokazanog genocida pritiv nesrba na nekim dijelovima njene teritorije, a prije ustanovljenja nije imala niakav istorijski kontinuitet niti je bila oblast i niko nije glasao za nju. Subjekat koji se nametnuo vojnim pokušajem aneksiranja BiH Srbiji.
Krim je bio nekad u sasravu Rusije, pa je poklonjen Ukrajini, pa kad se Ukrajina počela da ponaša fašistički i nameće svoju volju nasilnim obaranjem vlasti i predsjednika, građani Krima izglasaše da njihova Autonomna Republika ima nezavisnost i vrati se Rusiji.
Donjeck i Lugansk oblasti glasanjem građana proglasiše nezavisnost i sada pokušavaju ponovo uspostaviti ono što je bila novorusija.
Isto smo uradili i mi na glasanju za nezavisnost. Nismo mogli opstati u velikoj Srbiji, a ovi ne mogu u fašističkoj Ukrajini.
Mi smo odbranili onoliko teritorije koliko smno mogli, ovi neka isto odbrane koliko mogu. pa ja.
p.s. ne znam šta ti znači secesija RS-a. Imaju pravo izaći da glasaju za nezavisnost ali isto glasanje mora biti i u Federaciji i BD jer se BiH sastoji od 2 entiteta i BD. Ne sastoji se od 2 autonomije ili republike nego entiteta i distrikta.
- amoninan
#13322 Re: Ukrajina
Je, sarkazam.jastuk1 wrote:Ja se nadam da je to bio sarkazam.amoninan wrote:
Dakle, legalna, zakonita, potpuno opravdana secesija Republike Srspke, podržana 100%-om voljom građana RSa.
i Krim je etnički čišćen. U više etapa.
https://notevenpast.org/the-tatars-of-c ... y-matters/
Šega mi je generalno slušati Ruse kako djele lekcije bilo kome o geneocidu i etničkim čišćenjima . Kurva o poštenju...
-
Avetinho
#13323 Re: Ukrajina
Vrlo slicne epitete koristila je i cetnicka propaganda 1992. Tada su Bosanci I Hrvati svi bili fasitoidne ubice koji srpsku nejac bacaju lavovima, izabrali su fasiste za vodje, a drzava im je poklonjena u ne tako davnoj proslosti.jastuk1 wrote:Ja se nadam da je to bio sarkazam.amoninan wrote:
Dakle, legalna, zakonita, potpuno opravdana secesija Republike Srspke, podržana 100%-om voljom građana RSa.
RS je nastala na osnovu etničkog čišćenja i dokazanog genocida pritiv nesrba na nekim dijelovima njene teritorije, a prije ustanovljenja nije imala niakav istorijski kontinuitet niti je bila oblast i niko nije glasao za nju. Subjekat koji se nametnuo vojnim pokušajem aneksiranja BiH Srbiji.
Krim je bio nekad u sasravu Rusije, pa je poklonjen Ukrajini, pa kad se Ukrajina počela da ponaša fašistički i nameće svoju volju nasilnim obaranjem vlasti i predsjednika, građani Krima izglasaše da njihova Autonomna Republika ima nezavisnost i vrati se Rusiji.
Donjeck i Lugansk oblasti glasanjem građana proglasiše nezavisnost i sada pokušavaju ponovo uspostaviti ono što je bila novorusija.
Isto smo uradili i mi na glasanju za nezavisnost. Nismo mogli opstati u velikoj Srbiji, a ovi ne mogu u fašističkoj Ukrajini.
Mi smo odbranili onoliko teritorije koliko smno mogli, ovi neka isto odbrane koliko mogu. pa ja.
p.s. ne znam šta ti znači secesija RS-a. Imaju pravo izaći da glasaju za nezavisnost ali isto glasanje mora biti i u Federaciji i BD jer se BiH sastoji od 2 entiteta i BD. Ne sastoji se od 2 autonomije ili republike nego entiteta i distrikta.
Pitam se ko ciji propagandni recept korsti: Rusi cetnicki, ili cetnici ruski.
Secesija i aneksija je Krima je apsolutno nelegalna. Evo koje svjetske sile su priznale Krim kao dio Rusije:
Afagnistan, Kuba, Nikaragva, Sirija i Venecuela.
Lista zvuci nekako poznato, jelde.
- amoninan
#13324 Re: Ukrajina
nego,
Putin Pals’ Deals With U.S. Firms Make Sanctions Ineffective
While CTC Media has a market capitalization of just $1.7 billion, it’s a good example of the way Russia’s economy has become so closely intertwined with U.S. business that it’s difficult to separate them. And once you unwind any of the string, one end is likely to lead, with twists and turns, to Russian President Vladimir Putin’s inner circle.
.....
http://www.bloomberg.com/news/2014-06-2 ... eless.html
Joker!
Putin Pals’ Deals With U.S. Firms Make Sanctions Ineffective
While CTC Media has a market capitalization of just $1.7 billion, it’s a good example of the way Russia’s economy has become so closely intertwined with U.S. business that it’s difficult to separate them. And once you unwind any of the string, one end is likely to lead, with twists and turns, to Russian President Vladimir Putin’s inner circle.
.....
http://www.bloomberg.com/news/2014-06-2 ... eless.html
Joker!
-
Avetinho
#13325 Re: Ukrajina
Atlantisticko cionisticki imperijalista.