Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#13276 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Samo nastavi zakljucivati pogresno kao i do sada
Kazes da zakljucujem pogresno kao i do sada...? Nikaki je problem, sva sreca pa papir trpi sve pa cemo i to da provjerimo kao sto smo provjerili ono za izmisljanje zakona...

Da si me 2 x pustio da mislim da sam najpametniji...

by supercali » 04/12/2017 00:36
Ostavit cu te da mislis da si kao neki pobjednik jer jedino na internetu imas publiku a u realnosti te izgleda svi ignorisu

by supercali » 04/12/2017 14:29
Eto ti si panetan pustit cu te da mislis da si upravu ipak si ti pisao zakone pa znas i sta se podrazumjeva kad nije napisano

Da ne odgovaras na pitanja:

by tempuser » 01/12/2017 22:22
Kako mozes ometati vozaca iza sebe? Naglim kocenjem, neropisnom signalizacijom i sporom voznjom. naglo kocenje- regulisano drugim clanom, nepropisna signalizacija - regulisano drugim clanom, dakle sta ostaje?

by tempuser » 01/12/2017 22:45
Kad si toliki ekspert navedi ti nesto osim spore voznje i da nije definisano drugim clanovima.

by tempuser » 01/12/2017 22:49
I opet, jedino i samo spora voznja. Ako ima nesto jos, a da nije definisano drugim clanovima napisi.

by tempuser » 01/12/2017 23:23
I 4 x te pitam, sta osim spore voznje moze biti ometanje vozaca iza, a da nije definisano drugim clanovima.

by tempuser » 01/12/2017 23:48
Sad da te pizam 5 x, ako moze biti jos jesto osim spore voznje napisi.

by tempuser » 02/12/2017 15:08
odgovori kako sporom voznjom mozes ometati vozaca ispred?

by tempuser » 02/12/2017 00:08
A sad kao sto sam te i lijepo pitao 5, a sad vec i 6 x, odgovori koje konkretno radnje mogu ometati vozaca iza tebe osim spore voznje.
Pitanje vrlo jednostavno...

by tempuser » 02/12/2017 00:17
Palamudis, a ne odgovaras...

by tempuser » 02/12/2017 13:19
objasni clan 39/2 i na sta se odnosi na ometanje, a ako ne brzina i jedino brzina?

by tempuser » 02/12/2017 13:45
Ne odgovaras na pitanje, ako je sve sto je dozvoljeno u desnoj traci dozvoljeno i u ostaloj sta znaci:
se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.

by tempuser » 02/12/2017 13:51
sta moze biti ometanje vozaca iza lijevoj i srednjoj traci, a da je dozvoljeno u desnoj?

by tempuser » 02/12/2017 13:54
E sad budi mangup pa odgovori zasto clan 39/2 pravi razliku izmedju desne i ostalih traka, ako je sve sto je dozvoljeno u desnoj dozvoljeno i u ostalim.

by tempuser » 02/12/2017 13:59
I dalje ne odgvaras, zasto caln 39/2 pravo razliku izmedju desne i ostalih traka?

by tempuser » 02/12/2017 14:11
E sad kocacno budi musko pa odgovori, pa makar i pogresno, ako su ista pravila za sve3 trake, zasto zakon pravi razlilku izmedju desne i ostali...

by tempuser » 02/12/2017 14:33
Nije odgovorio bas kao ni ti, s tim da on za razliku od tebe ima i tastaturu i muda bar da pokusa odgovoriti.

by tempuser » 02/12/2017 14:35
Nego imal sta u tim gacicama, bar nesto da mozes da odgovoris????

by tempuser » 04/12/2017 01:03
Ne odgovaras da li se clanom 43/2 po ometanjem saobracaja sporom voznjom PODRAZUMJEVA saobracaj iza vozila ili se sporom voznjom moze ometati i saobracaj ispred vozila jer nigdje nepise samo saobracaj iza

by tempuser » 04/12/2017 13:50
Kakva ba normalna rasprava s tobom kad neces da odgovoris na pitanje da li se sporom voznjom moze ometati saobracaj ispred vozila.

by tempuser » 04/12/2017 14:19
a te ne pitam sta si napisao nego da mi odgovoris na pitanje: Da li se sporom voznjom moze ometati saobracaj ispred vozila?
A ti opet ne odgovaras na pitanje i jos se zalis da mi ne kontamo normalnu raspravu?????

by tempuser » 04/12/2017 15:01
Cuj ja jedno, ti drugo, a ti I dalje filozofija, palamudologija, a odgovora nema - i jos se zalis da ne kontamo normalnu raspravu!

Treba li jos jesto da dokazem jel zakljucujem nesto pogresno ili da ne govorim istinu? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nepass1

#13277 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

gledao sam neku emisiju i tema guzve u berlinu, pa objasnjavaju kako kad se vozi 40 to je ustvari manje, da policija tolerise i malo prekoracenje te da se moze voziti blizu 50 po tahometru bez posledica.
kazu kad bi svi vozili 40 da bi po berlinskim ulicama bila beskrajna kolona vozila. pa sad koliko je suplja haj mu znaj.
tempuser

#13278 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

nepass1 wrote:gledao sam neku emisiju i tema guzve u berlinu, pa objasnjavaju kako kad se vozi 40 to je ustvari manje, da policija tolerise i malo prekoracenje te da se moze voziti blizu 50 po tahometru bez posledica.
kazu kad bi svi vozili 40 da bi po berlinskim ulicama bila beskrajna kolona vozila. pa sad koliko je suplja haj mu znaj.
Brzinomjer u prosjeku pokazuje 10% vise od stvarne brzine, sto znaci da ako vozis 40 po brzinomjeru to je cca 35 kmh. Ja sam tih 10% vise bezbroj puta na vise auta testirao na onom radaru u Metkovicu i pokazalo se tacno.
supercali

#13279 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote: Samo nastavi zakljucivati pogresno kao i do sada
Kazes da zakljucujem pogresno kao i do sada...? Nikaki je problem, sva sreca pa papir trpi sve pa cemo i to da provjerimo kao sto smo provjerili ono za izmisljanje zakona...

Da si me 2 x pustio da mislim da sam najpametniji...

by supercali » 04/12/2017 00:36
Ostavit cu te da mislis da si kao neki pobjednik jer jedino na internetu imas publiku a u realnosti te izgleda svi ignorisu

by supercali » 04/12/2017 14:29
Eto ti si panetan pustit cu te da mislis da si upravu ipak si ti pisao zakone pa znas i sta se podrazumjeva kad nije napisano

Da ne odgovaras na pitanja:

by tempuser » 01/12/2017 22:22
Kako mozes ometati vozaca iza sebe? Naglim kocenjem, neropisnom signalizacijom i sporom voznjom. naglo kocenje- regulisano drugim clanom, nepropisna signalizacija - regulisano drugim clanom, dakle sta ostaje?

Kad si toliki ekspert navedi ti nesto osim spore voznje i da nije definisano drugim clanovima.

I opet, jedino i samo spora voznja. Ako ima nesto jos, a da nije definisano drugim clanovima napisi.

by tempuser » 01/12/2017 23:23
I 4 x te pitam, sta osim spore voznje moze biti ometanje vozaca iza, a da nije definisano drugim clanovima.

by tempuser » 01/12/2017 23:48
Sad da te pizam 5 x, ako moze biti jos jesto osim spore voznje napisi.

by tempuser » 02/12/2017 15:08
odgovori kako sporom voznjom mozes ometati vozaca ispred?

by tempuser » 02/12/2017 00:08
A sad kao sto sam te i lijepo pitao 5, a sad vec i 6 x, odgovori koje konkretno radnje mogu ometati vozaca iza tebe osim spore voznje.
Pitanje vrlo jednostavno...

by tempuser » 02/12/2017 00:17
Palamudis, a ne odgovaras...

by tempuser » 02/12/2017 13:19
objasni clan 39/2 i na sta se odnosi na ometanje, a ako ne brzina i jedino brzina?

by tempuser » 02/12/2017 13:45
Ne odgovaras na pitanje, ako je sve sto je dozvoljeno u desnoj traci dozvoljeno i u ostaloj sta znaci:
se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.

by tempuser » 02/12/2017 13:51
sta moze biti ometanje vozaca iza lijevoj i srednjoj traci, a da je dozvoljeno u desnoj?

E sad budi mangup pa odgovori zasto clan 39/2 pravi razliku izmedju desne i ostalih traka, ako je sve sto je dozvoljeno u desnoj dozvoljeno i u ostalim.

by tempuser » 02/12/2017 13:59
I dalje ne odgvaras, zasto caln 39/2 pravo razliku izmedju desne i ostalih traka?

by tempuser » 02/12/2017 14:11
E sad kocacno budi musko pa odgovori, pa makar i pogresno, ako su ista pravila za sve3 trake, zasto zakon pravi razlilku izmedju desne i ostali...

by tempuser » 02/12/2017 14:33
Nije odgovorio bas kao ni ti, s tim da on za razliku od tebe ima i tastaturu i muda bar da pokusa odgovoriti.

by tempuser » 02/12/2017 14:35
Nego imal sta u tim gacicama, bar nesto da mozes da odgovoris????

by tempuser » 04/12/2017 01:03
Ne odgovaras da li se clanom 43/2 po ometanjem saobracaja sporom voznjom PODRAZUMJEVA saobracaj iza vozila ili se sporom voznjom moze ometati i saobracaj ispred vozila jer nigdje nepise samo saobracaj iza

by tempuser » 04/12/2017 13:50
Kakva ba normalna rasprava s tobom kad neces da odgovoris na pitanje da li se sporom voznjom moze ometati saobracaj ispred vozila.

by tempuser » 04/12/2017 14:19
a te ne pitam sta si napisao nego da mi odgovoris na pitanje: Da li se sporom voznjom moze ometati saobracaj ispred vozila?
A ti opet ne odgovaras na pitanje i jos se zalis da mi ne kontamo normalnu raspravu?????

by tempuser » 04/12/2017 15:01
Cuj ja jedno, ti drugo, a ti I dalje filozofija, palamudologija, a odgovora nema - i jos se zalis da ne kontamo normalnu raspravu!

Treba li jos jesto da dokazem jel zakljucujem nesto pogresno ili da ne govorim istinu? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta si ba provjerio za izmisljanje zakona?
Ti opet zakljucujes nesto sto nema veze sa mojim postovima
A super si ovo izvadio sve gdje nisi napisao sta je ometanje i vidis i sam da skaces sa teme na temu da bi se izvukao

To sto si ti zakljucio da se podrazumijeva je glupost koja ne moze proci
Ajde sada ponovo na kontanje i pisanje nebuloza i zakljucaka koje si ti sam zakljucio a ne procitao
Ajde izmisljaj i dobro si rekao papir sve trpi samo nemoj da ispravljas postove
Dope_Man

#13280 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

nepass1 wrote:gledao sam neku emisiju i tema guzve u berlinu, pa objasnjavaju kako kad se vozi 40 to je ustvari manje, da policija tolerise i malo prekoracenje te da se moze voziti blizu 50 po tahometru bez posledica.
Nedavno sam nesto gledao o Amerima i nekakav sistem kojim nadgledaju gradske autoputeve, i onda pokazuju sta se desava u slucaju da samo jedan vozac u onim guzvama naglo koci, uspori i slicno.. utjecaj tog jednog ''odjekne'' po nekoliko kilometara nazad. Ne znam sad tacno sta su jos naveli ali bilo je nesto u fazonu ''ako se krece toliko, onda guzva traje X minuta duze''.

Siguran sam da i svabe rade slicne analize toka saobracaja i da ne pricaju suplju, pa nece da imaju guzve pola sata vise samo zbog par kmh na svakako niskim brzinama gdje je vjerovatnoca za tezu nesrecu svakako veoma mala.
nepass1

#13281 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Dope_Man wrote:
Nedavno sam nesto gledao o Amerima i nekakav sistem kojim nadgledaju gradske autoputeve, i onda pokazuju sta se desava u slucaju da samo jedan vozac u onim guzvama naglo koci, uspori i slicno.. utjecaj tog jednog ''odjekne'' po nekoliko kilometara nazad. Ne znam sad tacno sta su jos naveli ali bilo je nesto u fazonu ''ako se krece toliko, onda guzva traje X minuta duze''.

Siguran sam da i svabe rade slicne analize toka saobracaja i da ne pricaju suplju, pa nece da imaju guzve pola sata vise samo zbog par kmh na svakako niskim brzinama gdje je vjerovatnoca za tezu nesrecu svakako veoma mala.
bila je na klixu neka animacija ili yt klip, sta se desava kad jedan bespotrebno zakoci i koliko se to unazad osjeti i tako te stvari nemarnih vozaca, ali ne mogu nikako da nadjem
tempuser

#13282 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Sta si ba provjerio za izmisljanje zakona?
A super si ovo izvadio sve gdje nisi napisao sta je ometanje i vidis i sam da skaces sa teme na temu da bi se izvukao

Ajde sada ponovo na kontanje i pisanje nebuloza i zakljucaka koje si ti sam zakljucio a ne procitao
Tebe stvarno hebe to sto na forumu sto napises - ostaje i da svakim pokusajem da to negiras pravis cirkus od sebe.
Ono sto ja zakljucujem je vezano iskljucivo za tvoje postove, pa da krenemo redom.

Gdje sam sam zakljucio da izmisljas saobr. propise!
by supercali » 01/12/2017 22:26
Ostaje clan zakona gdje pise da minimalna brzina je 30km/h tako da sve iznad nije ometanje nego ispod toga
Ometanje vozaca izasporom voznjom je tek ako vozis sporije od 30km/h
To vam je zakon ma sta vi licno mislili o tome - Nigdje osim u tvojoj glavi ne postoji ovaj clan zakona.

Nisam napisao sta je ometanje? Tacno sam znao... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ali opet, papir trpi sve...

Spora voznja, sve ostalo je definisano drugim clanovima.

I opet, jedino i samo spora voznja.

by tempuser » 02/12/2017 10:39
Po x-ti put, jedino i samo spora voznja.

Odgovorio sam ti bar 50 x, spora i jedino spora voznja, sve ostalo je zabranjeno i u desnoj traci.

by tempuser » 02/12/2017 14:21
Odgovorio sam ti bar 50 x, spora i jedino spora voznja, sve ostalo je zabranjeno i u desnoj traci.

Znaci ja imam muda da odgovorim pa makar i pogresno, kakav si to po tom pitanju? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I da te jos jednom da te pitam prije nego sto zakljucimo da si ti zapravo djevojcica zarobljna u tijelu adolescenta: moze li se sporom voznjom ometati saobracaj ispred vozila????
Laertes

#13283 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

tempuser wrote:
Brzinomjer u prosjeku pokazuje 10% vise od stvarne brzine, sto znaci da ako vozis 40 po brzinomjeru to je cca 35 kmh. Ja sam tih 10% vise bezbroj puta na vise auta testirao na onom radaru u Metkovicu i pokazalo se tacno.
Ja mislio samo kod mene tako, sto puta sam Francuzima od do :lol:
Ja testirao gps-om.
tempuser

#13284 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Laertes wrote: Ja mislio samo kod mene tako, sto puta sam Francuzima od do :lol:
Ja testirao gps-om.
Nisu Francuzi krivi bas za sve! :lol: :lol: :lol:
Jesam pokusao, ali god se kad sjetim onda nikako da uhvatim ravan komad da odrzim stalnu brzinu da eliminisem vrijem koje gps treba da izmjeri, a kad sam na autoputu nije mi u peti, ali i tad brzinomjer pokazuje vise!
supercali

#13285 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote: Sta si ba provjerio za izmisljanje zakona?

Tebe stvarno hebe to sto na forumu sto napises - ostaje i da svakim pokusajem da to negiras pravis cirkus od sebe.
Ono sto ja zakljucujem je vezano iskljucivo za tvoje postove, pa da krenemo redom.

Gdje sam sam zakljucio da izmisljas saobr. propise!
by supercali » 01/12/2017 22:26
Ostaje clan zakona gdje pise da minimalna brzina je 30km/h tako da sve iznad nije ometanje nego ispod toga
Ometanje vozaca izasporom voznjom je tek ako vozis sporije od 30km/h
To vam je zakon ma sta vi licno mislili o tome - Nigdje osim u tvojoj glavi ne postoji ovaj clan zakona.

Nisam napisao sta je ometanje? Tacno sam znao... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ali opet, papir trpi sve...

Spora voznja, sve ostalo je definisano drugim clanovima.

I opet, jedino i samo spora voznja.

by tempuser » 02/12/2017 10:39
Po x-ti put, jedino i samo spora voznja.

by tempuser » 02/12/2017 14:21

Znaci ja imam muda da odgovorim pa makar i pogresno, kakav si to po tom pitanju? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I da te jos jednom da te pitam prije nego sto zakljucimo da si ti zapravo djevojcica zarobljna u tijelu adolescenta: moze li se sporom voznjom ometati saobracaj ispred vozila????
Pogrijesio sam brzinu nije 30 nego 40 a ti se uhvatio da je zakon izmisljen

Za ometanje pusti se ti svog podrazumijeva se
To nije odgovor na pitanje
beni-bu-man

#13286 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

kad tvrdoglav na tvrdoglavog naleti :-)

znate li onu pametniji popusta :mrgreen:
Ned071

#13287 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

ovdje bogami dobro besposleni...
tempuser

#13288 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Pogrijesio sam brzinu nije 30 nego 40 a ti se uhvatio da je zakon izmisljen

Za ometanje pusti se ti svog podrazumijeva se
To nije odgovor na pitanje
Nisi ti pogrijeso za brzinu jer su i taj sa 40 izmislio, ali to nije bitno puno bitnije je da je...
Respo je ipak samo curicai! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by tempuser on 04/12/2017 18:36, edited 1 time in total.
Laertes

#13289 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

tempuser wrote:
Laertes wrote: Ja mislio samo kod mene tako, sto puta sam Francuzima od do :lol:
Ja testirao gps-om.
Jesam pokusao, ali god se kad sjetim onda nikako da uhvatim ravan komad da odrzim stalnu brzinu da eliminisem vrijem koje gps treba da izmjeri, a kad sam na autoputu nije mi u peti, ali i tad brzinomjer pokazuje vise!
Kod mene je, kako sam upratio, stalno na brzinomjeru nekih 5 km/h više nego što je stvarna brzina.
tempuser

#13290 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Laertes wrote:
tempuser wrote:
Ja testirao gps-om.
Kod mene je, kako sam upratio, stalno na brzinomjeru nekih 5 km/h više nego što je stvarna brzina.
To je normalno.
Laertes

#13291 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

tempuser wrote:
Laertes wrote: Kod mene je, kako sam upratio, stalno na brzinomjeru nekih 5 km/h više nego što je stvarna brzina.
To je normalno.
Stvarno? Nisam to skont'o na prethodnim autima...
Ako je tako, duboko se ispričavam Francuzima.
Nego, da te nešto pitam, ako može?

Šta je ometanje? :D
tempuser

#13292 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Pitaj curicu! :lol: :lol: :lol:
triconja

#13293 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

E raja izgleda da sam danas zgazio goluba (ili lola iza mene). Znaci vidim 40ak golubova nesto cackaju po cesti i usporim i svirnem nekoliko puta i polahko prodjem a auto iza mene prodje ko da nema golubova. I prolazim pjeske tu i vidim rasula se crijeva od goluba ko riza po cesti. Znaci nervira me kad ljudi ne koriste zmigavce a pogotovo ako se nalaze u kruznom, moram u fildzan gledat na koji ce izlaz izaci :roll: .
Throttle

#13294 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13295 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

supercali wrote: Tjesi se da si pametan
neutjesan sam danas,ali u svakom slucaju ipak pametniji od tebe poyyy
tempuser

#13296 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:
supercali wrote: Tjesi se da si pametan
neutjesan sam danas,ali u svakom slucaju ipak pametniji od tebe poyyy
Povedi racuna kako se ponasas prema njeznijem polu!
bitanga_sa_otesa

#13297 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

tempuser wrote: Povedi racuna kako se ponasas prema njeznijem polu!
naravno
BadBoy

#13298 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

bitanga_sa_otesa wrote:
Ma koji si ti kralj, pa docentu prava, upravo si naveo član koji zabranjuje guslanje u BILO KOJOJ TRACI. Ali ne, sad nije bitan zakon sad je dokaz da se smije to što ga svi svakodnevno krše :thumbup: :thumbup: (zna se kako se prevoze bageri, rovokopači i ostale radne mašine)
(3) Izuzetno od odredbe stava (2) ovog člana, na putu u naselju s kolovozom na kojem za saobraćaj vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne trake za kretanje vozila, vozač može da koristi i saobraćajnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.

procitaj ponovo ili ti treba crtati ?
mozes koristiti traku sem desne ako NE ometas saobracaj,ako ometas sporom voznjom onda drz se desne ...[/quote]

Kako ne kontate da guslači sada usporavaju saobraćaj više zato što ih je daleko više?! Pa broj auta je uzročnik svega, kad je više auta i više je guslača. Znači broj auta je glavni uzročnik gužvi. Kad imaš dvojicu na cesti, može li tada doći do gužve? Normalno da ne može, ali kad imaš dvojicu guslača mešu 2000 auta onda naravno da dolazi do gužve, a ova dvojica samo doprinose opštem haosu.

Prije 10, a da ne govorim 20 godina špica u gradu nije bila iza 18.00 sati. Sad je ammar1994 doživio u 18.30 i to je redovna pojava zadnjih par godina. Svaka kuća ima pa minimalno dva auta.

Drugo, bitanga, ne smiješ ni desnom trakom sporo voziti da ometaš saobraćaj:

član 43. stav 2.:

"Vozač ne smije smanjiti brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo pričinjava smetnju normalnom odvijanju saobraćaja."

Vidiš da ne spominje trake, znači zabranjeno je brzinu smanjiti do te mjere da smetaš normalno odvijanju saobraćaja. Vidite kako u ovom članu nema pretpostavljanja već se izričito govori da smanjena BRZINA, SMETA drugim normalnom odvijanju saobraćaja u svim trakama.

Treće, da ne začatavamo temu ako hoćete napravio sam posebnu temu pa hajmo tamo oplesti:

uzrok-guzvi-u-saobracaju-u-sarajevu-t148601.html
bitanga_sa_otesa

#13299 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

BadBoy wrote:....
najde fino citiraj sta sam ja napisao ,a ne ovo necije tudje sto si citirao,pa cemo nastaviti diskusiju
condy

#13300 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Smanjena brzina smeta drugima samo ako na taj nacin ometa druge u normalnom saobracaju. Znaci dva su uvjeta. Smanjena brzina i ometanje drugih. Sama po sebi smanjena brzina ne mora ometati druge u saobracaju pogotovo u saobracajnicama sa vise traka. Tako da se radi o klasicnoj zakonskoj oborivoj pretpostavki koja da bi se ispunila je potrebno da se takvom voznjom ometa normalno odvija saobracaju u suprotnom je dozvoljeno sporije voziti.
Post Reply