Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#13276 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Logosoft gdje ce vam dusa?!
Sad saltajuci kanale jer nemogu zaspat naletih na Cinestar koji reklamira neki film (sa snimanja filma) a umjesto loga Cinestar stoji logo Cinestar Action.
Nadam se da cete to uskoro staviti u shemu umjesto skockanih Cityja i SNTV-ova.
Image
Praetorious

#13277 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Movie wrote:Prije 20 dana sam prijavio Logo Light paket i vec drugi dan se pokajao. TV skoro da ne stizemo gledati, a evo kad docekamo nedjelju da pogledamo neku reprizu...vec 3-satno iskustvo:

https://youtu.be/AUOo0F6ewwY

Ima li potrebe reci da "snimalica" snima samo zvuk, ne i sliku.
Dok sam bio na Trio Light paketu, upravo taj risiver mi je krv popio, ali bukvalno. Svaki put prije gledanja sam ga morao isključivati iz struje, pa čekati dok se probudi, pa dok povuče 120 sekundi čekanja za ShitWare, pa onda zaledi prilikom šaltanja kanala... I onda sam otkazao TV, jer nemam nerava za Logosoftovu bofl opremu, a ni za izbor kanala. Za ona 2 i po kanala koji su mene zanimali mi se nije plaćala cijena usluge.
Inače, po ličnom iskustvu, svaki "light" paket znači teško sra*nje i odnos prema korisnicima kao nečemu što su pronašli ispod kamena. Nema logike, ali... pamet u glavu za ubuduće. Neće me više ni Vrag As Is navući na kakav "light" paket.
MTV

#13278 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Vidis i ja sam imao Trio Light paket od njegovog pojavljivanja u ponudi ali sa 2 AirTies HD resivera i nisam imao takvih problema kao ti. Tako da je to 100% do Amino 110 SD resivera.
Desi se da i Airtist HD zakoci ali reset ga vrati u normalu i nikad ga neiskljucujem, samo TV kad se ide šlafenzi :zzzz:
Ja doslovno silujem ova 2 resivera od upotrebe i nepoderivi su jos od oktobra 2012.

Jos sam nabavio polovnu roxio capture hd pro karticu (polovno 60 KM, nova 250 KM) i HDMI spliter (nov 48 KM) tako da imam svoju vlastitu snimalicu za 108 KM.

AirTiest HD ima HDCP 1,3 (zastita protiv snimanja) pa uz cari youtuba otkrijem da se i ta zastita moze zaobici i nabavim HDMI Splitter 1,4 na piku od vrlo neljubaznog korisnika...sve spojim kako treba i voila sve mogu snimati u FHD 1920x1080i @30p od TV KISS do MTV Live HD :-D
Zato kurvanjski navijam za Foxove i Nat Geo u HD formatu...
Sad idem na drugu dijetu (prva je jelte TV sto zna semirsar) da usparam para za PC da mogu od vlastite snimalice odsijeci visak materijala da netrosi memoriju beze.
afannedim

#13279 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Samo vas timpra i damgle. :skoljka: :D :lol:, da imam problema sad bi hajka na lol bila od mene
Praetorious

#13280 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Čuj, nema ni čestih ni velikih problema sa uslugom, tu zaista moram biti iskren, Problem je isključivo do lošeg Amino uređaja, koji sam dobio uz Trio Light, koji sam priključio čim se pojavio na tržištu. Znam da su kasnije davali HD receivere, ali mene je zapao obični SD uređaj, koji je njesra na kvadrat. Dobio sam toliko izdrndanu i prljavu opremu, sa napola neispravnim daljinskim, kao da su je pronašli na dnu hajfiša i samo mi je tutnuli u ruke. Faking Sramota.
MTV

#13281 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

I ja sam trebao za pocetni resiver dobiti to "sranje" ali srecom okolnosti nisu ga imali na stanju tako da dobih potpuno nova 2 AirTiest HD resivera zapakovani u originalnim kutijama. Jos uvijek imam te kutije :lol:

Jebiga imadoh veliku srecu... ako ikad i ova dva crknu ako je to uopste moguce tesko da cu se naviknut na MAG 250 ili 254.
Snimalicu koja ima bagova na kvadrat sam rijesio onom spravicom za HD snimanje. Tako da je vuk sit i oFce na broju.

Naravno slazem se da nam podebljaju upload, dadnu jos koji HD kanal a i SD ali da nije tipa kockasti SNTV, KISS..umjesto sto dijele karte za kina, barove i pozorista...
Ammarzinho

#13282 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Dolazio danas serviser, malo neke žice zalemio i to bi bilo to. Jbg nije se u principu nista popravilo, ostalo kako je i bilo. On kaze da je plafon VDSL-a 100 mbps i da svi ruteri koje oni imaju su takvih karakteristika, a ovo sto oni stavljaju kaze "vrtoglavih 120 mbps" je samo marketinški trik. :-D Ruter je kaze spojen 92 mbps i to moze imati ko je na ostrvu bas, do tebe se izgubi ovaj ostatak, i da opet je naznacio da uzimaju od konekcije 2 STB-a :D
Suma sumarum: "Strpljen, spašen, ničija nije do zore" :D

Image
subir foto
rimac

#13283 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rimac »

Problem sa bijelim routerom, zte zxhn h267n. Imao ranije crni, k'o fol zamijenili prošle godine, i opet isto. Velike oscilacije brzine. Navečer bude jako slabo, ne mogu gledati Youtube na tv. Govori o Wi-fi. Trebalo bi biti 26 download, a bude i 3-4.

Po danu bude ok. Ali i to varira. Jutro priključio laptop kablom i ono na speedtestu pokazuje 46. a wi-fi 9. Šta bi sad moglo toliko smetati.

Vidim da i drugi ljudi imaju problema. Neki novi router, kupiti router ? Koji, šta...
MTV

#13284 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nista drug ubaci u drugu brzinu "muntanje starog" za TM.
Razumijes :wink: Jedino ako ti tata voli pimkove i arene bit ce tesko.
MTV

#13285 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

rimac wrote:Problem sa bijelim routerom, zte zxhn h267n. Imao ranije crni, k'o fol zamijenili prošle godine, i opet isto. Velike oscilacije brzine. Navečer bude jako slabo, ne mogu gledati Youtube na tv. Govori o Wi-fi. Trebalo bi biti 26 download, a bude i 3-4.

Po danu bude ok. Ali i to varira. Jutro priključio laptop kablom i ono na speedtestu pokazuje 46. a wi-fi 9. Šta bi sad moglo toliko smetati.

Vidim da i drugi ljudi imaju problema. Neki novi router, kupiti router ? Koji, šta...
Niko negarantuje identicnu brzinu kablom i wifiem.
Vjerovatno smetaju drugi wifievi od komsija i mnogi drugi faktoji. U mom paketu od 50 Mbps na mobitelu mogu maximalno imati 44 Mbps a wifi na laptopu zna nevjerovatno skociti na 52 Mbps. Ima perioda i kad je wifi duplo manji max 25 Mbps pa moram resetirati. Router je zte sa naljepnicom mtel.
Jedino kupiti neki router TP link (ne znam oznaku) pa ga nastimati da imas jaci signal i priblizno brzi internet kao na kablu.
Ammarzinho

#13286 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

MTV wrote:Nista drug ubaci u drugu brzinu "muntanje starog" za TM.
Razumijes :wink: Jedino ako ti tata voli pimkove i arene bit ce tesko.
Ma jasta druze, odradio sam vec proces muntanja, malo ce tesko i meni i starom pasti da ne gledamo Dzeku i Pjanica, al' Boze moj ziv se covjek na sve navikne, a PINK-ovi, skoro i ne znam da ih imam :D Ovaj serviser mi je preporucivao kao da nabavim dual band router, pa na 5ghz bi to bilo kao puno bolje, al' neka hvala 8-)
rimac

#13287 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rimac »

MTV wrote:
rimac wrote:Problem sa bijelim routerom, zte zxhn h267n. Imao ranije crni, k'o fol zamijenili prošle godine, i opet isto. Velike oscilacije brzine. Navečer bude jako slabo, ne mogu gledati Youtube na tv. Govori o Wi-fi. Trebalo bi biti 26 download, a bude i 3-4.

Niko negarantuje identicnu brzinu kablom i wifiem.
Vjerovatno smetaju drugi wifievi od komsija i mnogi drugi faktoji. U mom paketu od 50 Mbps na mobitelu mogu maximalno imati 44 Mbps a wifi na laptopu zna nevjerovatno skociti na 52 Mbps. Ima perioda i kad je wifi duplo manji max 25 Mbps pa moram resetirati. Router je zte sa naljepnicom mtel.
Jedino kupiti neki router TP link (ne znam oznaku) pa ga nastimati da imas jaci signal i priblizno brzi internet kao na kablu.
tako i oni kažu, nitko ne garantuje.... mora biti nešto..... Netko riješio?
MTV

#13288 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

@Ammar Aha kako da ne opet bi dobio 75 Mbps al wifiom a kablom daj boze 85 Mbps. Skup sport.
Benq
Moderator

#13289 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Ammarzinho wrote: Ovaj serviser mi je preporucivao kao da nabavim dual band router, pa na 5ghz bi to bilo kao puno bolje, al' neka hvala 8-)
Opet serviser lupa :D , nije poenta samo kupiti 5GHz router , odnosno dual band, evo prodajem ja takav router skoro dzaba, ali sta ti imas od toga svega ako nemas dual band wifi karticu, jer sa karticom od 2,4GHz se ne mozes spojiti na 5GHz mrezu :).

EDIT: Opet sto kaze kolega @MTV , dzaba ti sve kad nemas ni 80Mb brzinu preko kabla..
Sarajevski-Seljak

#13290 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sarajevski-Seljak »

Benq wrote:
Ammarzinho wrote: Ovaj serviser mi je preporucivao kao da nabavim dual band router, pa na 5ghz bi to bilo kao puno bolje, al' neka hvala 8-)
Opet serviser lupa :D , nije poenta samo kupiti 5GHz router , odnosno dual band, evo prodajem ja takav router skoro dzaba, ali sta ti imas od toga svega ako nemas dual band wifi karticu, jer sa karticom od 2,4GHz se ne mozes spojiti na 5GHz mrezu :).

STa pordajes, daj PP :mrgreen:
MTV

#13291 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Uskoro ce se ova tema preimenovati u "Sa rajom" i imat ce pristup samo VIP korisnici :mrgreen:
Benq
Moderator

#13292 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote:Uskoro ce se ova tema preimenovati u "Sa rajom" i imat ce pristup samo VIP korisnici :mrgreen:
Hahaha gdje da se pribiljezim ? :lol:
MTV

#13293 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Benq wrote:
MTV wrote:Uskoro ce se ova tema preimenovati u "Sa rajom" i imat ce pristup samo VIP korisnici :mrgreen:
Na iMbox :lol:
semirsar

#13294 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Ammarzinho wrote:Dolazio danas serviser, malo neke žice zalemio i to bi bilo to. Jbg nije se u principu nista popravilo, ostalo kako je i bilo. On kaze da je plafon VDSL-a 100 mbps i da svi ruteri koje oni imaju su takvih karakteristika, a ovo sto oni stavljaju kaze "vrtoglavih 120 mbps" je samo marketinški trik. :-D Ruter je kaze spojen 92 mbps i to moze imati ko je na ostrvu bas, do tebe se izgubi ovaj ostatak, i da opet je naznacio da uzimaju od konekcije 2 STB-a :D
Suma sumarum: "Strpljen, spašen, ničija nije do zore" :D
Ako je taj serviser bas tako relevantan sa svojom tvrdnjom, onda nek se i njemu dodatno zaFale sto ja odoh s @Telemach-om proasikovat', cim istekne sadasnji ugovor s LOL-om, ako ne i prije, pa jbt, ljudi anamotamo unjiha nude 150mbps, ha ja, iako him je upload kriza prezivit ce se i to kad se zna da ostaje vise para u djepu nego sad.

MTV wrote:
Benq wrote:
Na iMbox :lol:
Haj fino bas, valjda ce se neko sjetit pa i mene pozvati :mrgreen:
MTV

#13295 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

O tebi cemo razmisliti :mrgreen:

Ja cu produziti do februara i bit cu na LoLi.
Razlog: Europsko rukometno prvenstvo na RTL-u.
Sta je to samo 3 mjeseca duze.
semirsar

#13296 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:O tebi cemo razmisliti :mrgreen:
Aj dok razmisljate, da se ne ogladni i ozedni, usput malkice calabrcnite...

sorry, sto sam malo prikrio, zavidan komsiluk :mrgreen: al klopa je...

ovdje

a posto se ne mre na suho grlo, jbg, nije red, pice je ...

ovdje

naravno, za prave gurmane je tuj i pravo pice...

ovdje

eeee, da ne misle oni sto se zdravo rane, ovaj hrane...imade i za njih ponesto :mrgreen:

ovdje

Mito, ma jok ba, ja to 'nako, od srca :lol:

P.S. Da me ne izdegeneci muha-sa, moram naglasit' da je sve ovo ice i pice i muhine kafane :thumbup: :mrgreen: :mrgreen: :run:
MTV

#13297 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nista slike samo pravo. A muha-sa nije daleko od mene.
semirsar

#13298 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Nista slike samo pravo. A muha-sa nije daleko od mene.
:lol: :lol: ti bi jos u papucama dos'o kod muhe u kafanu :mrgreen:
MTV

#13299 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
MTV wrote:Nista slike samo pravo. A muha-sa nije daleko od mene.
:lol: :lol: ti bi jos u papucama dos'o kod muhe u kafanu :mrgreen:
+carapa sa krompirom :lol:
Benq
Moderator

#13300 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

@semirsar ... ogladnih ja ponovo a jeo sam prije pola sata :mrgreen: , nego ne mogu da razumijem kako neko moze to lisce da jede pored tako lijepog i socnog pecenja :jedekolac:
Post Reply