jebite se, ne morate nikad vise na utakmicu doc. meni je bilo prelijepo, kisa jos dodatni ambijent stvorila. ne znam jesam li ikad puniji stadion po kisi vidio
MI SMO DIVOVI
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Šta skočio, evo me ne mogu da progovorim koliko sam zagalamio, grlo sam poderaoSliver wrote:Hajd recite, kad ste posljednji put skocili kao sinoc nakon sto smo prvi dali go? Probajte se sjetiti... Jeste li tad razmisljali o taktici, o tome treba li Lazic igrati prema naprijed, treba li se Ahmet vracati u nasih 16, moze li Heba jos 2 metra pretrcat?
Ovi negativci bi nasli milion i jednu manu, taman da ove sezone, ovakvi kakvi smo osvojimo LP. Ako ne znas uzivati u malim, sigurno neces znati uzivati ni u velikim stvarima. A velika je, a ogromna je stvar sinoc zabiti bivsem prvaku.
Čaša je dopola puna, nikako praznaRevolucionar ★ wrote:Sav ovaj strucni elaborat forumskih strucnjaka bi osnovan bio da je Sarajevo clan neke lige unutar 20-30 najboljih. Momci odigrali dobro, Celtic je ekipa s glavom i repom. Mozda i jest najbolji razvoj dogadjaja casno odradit ovo kolo LP, a onda se nadat necemu u tom povlastenom zdrijebu EL
to je to... nece ili ne mogu nasi ljudi da shvate da mi nemamo para za igrace kakve zelimo i mislimo da trebamo da imamo... svaki igrac koji barem malo odskoci od prosjeka, odlazi vani... to je tako... da hebibovic onakvu sansu hladno pretvara u gol... da zna vise puta u utakmici pretrcati cuvara na strani i vecinu puta konkretno centrirati na peterac... da moze barem neumorno trcati 90 minuta... ne bi igrao kod nas... ako ne u nekoj jacoj, igrao bi barem u nekoj regionalnoj ligi... Srbija, Hrvatska, Bugarska... ne mozemo priustiti igraca kojem cemo placati 50k maraka mjesečno... ne možemo od nekoga ko je plaćen 2-3-5-10k maraka (i pri tome mu kasni plata) očekivati da je kompletan igrač...Sliver wrote:Mi jos uvijek nemamo novaca za igrace koji ce trcati 90+5 minuta. Cim budu kondiciono jaki, otici ce u jace lige, jer ih ne mozemo zadrzati. Lako je nama palamuditi, treba nam ovo treba nam ono. Znamo mi sta je potrebno za titulu LP-a, malo Messija, pa red Ronalda, 2-3 Dijka, prstohvat Mbappea i to je to, mozes se nadati, bez garancije, da ces osvojiti titulu ili dvije u nekoliko godina, ne svake, ne ne. Za klub s budzetom od 8m, klub sa 2 milje redovnih navijaca, za klub koji iza ledja ima ovakvu drzavu, za klub kojem je TV s pravom prenosa ogranicena na uski dio gledalaca i ne na cijelom prostoru drzave, ovo je uspjeh, mali bijeg od surove realnosti koju nam kreira opste stanje u drzavi i u drustvu.
Ponosan na klub koji raste, polako ali raste...
Uh jebote.Logovan wrote:Kakva slika.![]()
Aferim, ne pamtim onako ludilo, na zapadu odletio dole 2 reda, jaran koji na tekmi nije bio par godina skace ko malo dijete...Sliver wrote:Hajd recite, kad ste posljednji put skocili kao sinoc nakon sto smo prvi dali go? Probajte se sjetiti... Jeste li tad razmisljali o taktici, o tome treba li Lazic igrati prema naprijed, treba li se Ahmet vracati u nasih 16, moze li Heba jos 2 metra pretrcat?
Ovi negativci bi nasli milion i jednu manu, taman da ove sezone, ovakvi kakvi smo osvojimo LP. Ako ne znas uzivati u malim, sigurno neces znati uzivati ni u velikim stvarima. A velika je, a ogromna je stvar sinoc zabiti bivsem prvaku.
Sa obojicom se uglavnom slazem. Vratit cu se na fizicku spremu, sto puta prezvakanu. Nije fora nabiti snagu i da mozes trčati 90 minuta kao navijen. Vecina igrača to ne moze kod nas, a sa kvalitetnim radom se moze nadograditi. Ahmet je najbolji primjer da se moze i sinoc nimalo nije bio u podređenom polozaj u odnosu na igrače evropske ekipe kakav je Celtik. Hrvao se, dobivao duele, slao pasove, po trojica su znali biti na njemu u isto vrijeme. Znači da ima dosta toga do ličnog pristupa igrača, ali nije to ta sirova snaga. Ona se moze nabiti dobrim pripremama, ali nama treba utakmica velikog RITMA, kao sto je ova sinoc. Treba da igramo desetine ovakvih utakmica na dobrim terenima, sa profesionalnim odnosom igrača, onda mozes očekivati da se ravnomjerno hrveš sa ovakvim timovima. To je najveci problem i, naravno, manjkavost u fizičkoj spremi igrača svakako. Navest cu primjer reprezentacije, kako mogu trčati do 60 i neke, a sve profesionalci iz evropskih ekipa. Zasto, mislim da je najbolje objasnio Lulic. Primjer Duljevica koji i dalje moze igrati maksimalno do 70 minute a koliko je u Njemačkoj. Ni mrve nije napredovao kad je riječ o fizičkoj spremi. Umjesto da angazuje ličnog nutricionistu i trenera, on se utegao u helanke, sjeo u audija i konta fudbaler je. Čitam ovog naseg ironmena jutros, pa uglavnom ljudi u kasnim 30 tim i 40 tim se naloze na te discipline, ali imaju volju i zelju da to postignu. Čovjek kad hoce, moze zivotinja biti. Ponovit cu, ja zadovoljan, uprkos porazu.the_stick wrote:to je to... nece ili ne mogu nasi ljudi da shvate da mi nemamo para za igrace kakve zelimo i mislimo da trebamo da imamo... svaki igrac koji barem malo odskoci od prosjeka, odlazi vani... to je tako... da hebibovic onakvu sansu hladno pretvara u gol... da zna vise puta u utakmici pretrcati cuvara na strani i vecinu puta konkretno centrirati na peterac... da moze barem neumorno trcati 90 minuta... ne bi igrao kod nas... ako ne u nekoj jacoj, igrao bi barem u nekoj regionalnoj ligi... Srbija, Hrvatska, Bugarska... ne mozemo priustiti igraca kojem cemo placati 50k maraka mjesečno... ne možemo od nekoga ko je plaćen 2-3-5-10k maraka (i pri tome mu kasni plata) očekivati da je kompletan igrač...Sliver wrote:Mi jos uvijek nemamo novaca za igrace koji ce trcati 90+5 minuta. Cim budu kondiciono jaki, otici ce u jace lige, jer ih ne mozemo zadrzati. Lako je nama palamuditi, treba nam ovo treba nam ono. Znamo mi sta je potrebno za titulu LP-a, malo Messija, pa red Ronalda, 2-3 Dijka, prstohvat Mbappea i to je to, mozes se nadati, bez garancije, da ces osvojiti titulu ili dvije u nekoliko godina, ne svake, ne ne. Za klub s budzetom od 8m, klub sa 2 milje redovnih navijaca, za klub koji iza ledja ima ovakvu drzavu, za klub kojem je TV s pravom prenosa ogranicena na uski dio gledalaca i ne na cijelom prostoru drzave, ovo je uspjeh, mali bijeg od surove realnosti koju nam kreira opste stanje u drzavi i u drustvu.
Ponosan na klub koji raste, polako ali raste...
ono jučer je bio maksimum i pametno odigrana utakmica. tribine hoće da se igra otvoreno i krene u napad... krenuli smo protiv Atalante, pa sta bi? neki će Husrefu psovati kako god... koliko je samo Mourinho odigrao utakmica sa parkiranim autobusom... a koje je klubove vodio?
sinoc je bilo lijepo biti na stadionu...
Samo da su to pjevanje od 80. minute kada su krenuli da su samo nastavili jos jace do kraja utakmice, to bi bio delirijum u navijanju. I cijeli stadion bi prokljucao.Ali_G wrote:Samo mi je zao sto su brzo izjednacili i ohladili nas. Onaj momenat kad smo go dali je bio prejeben. Jedan od najjacih trenutaka je bio i kad je cijeli stadion zapjevao onu na na nanaaa, na na naaaa. Da se najezis
Sastav ekipe bi u trenutnoj konstelaciji snaga trebao biti širi nego prošle godine.Nadzorna_ploca wrote:Falio nam je Stanojevic tu. Da unese cvrstine jos i sigurnosti. Mi godinama imamo problema sa bekovima. Nadam se da ce Letic biti novi Marinko Mackic.
I sad se jezim na ovo.Sliver wrote:
Hvala dragom komsiji @Obuca, koji mi je bez svog znanja i namjere poklonio ovaj video zapis
Sasa Ibrulj autor. Korektan tekst.victory wrote:prilicno afirmativan tekst uglednog Guardiana objavljen juce.
https://www.theguardian.com/football/20 ... zLHdVfYFlA