Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Hafis

#13276 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Šta je ovo. Jel' ovo dan pješadije?
Gdje su mi ovi filozofi?
Znam da dvojica ne smiju vise radi pravila sluzbe

A ostale vise zaboli kurac, dosadilo...
Meni iskreno nije. Dođe mi k'o neki ventil. Malo se ispraznim, bacim koju ljudsku. Ne možeš po cijeli dan u stvarnosti ni tupiti s ovim delegatima oko sebe. Jebote, sve namazano i hoće prejebat. A ovdje malo naletim, mozak na pašu, usput malo požandaram i ispeckam ove prašinare analfabete... i bog te veselio. Ali sve u granicama.
He1972

#13277 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by He1972 »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Šta je ovo. Jel' ovo dan pješadije?
Gdje su mi ovi filozofi?
Znam da dvojica ne smiju vise radi pravila sluzbe

A ostale vise zaboli kurac, dosadilo...
Meni iskreno nije. Dođe mi k'o neki ventil. Malo se ispraznim, bacim koju ljudsku. Ne možeš po cijeli dan u stvarnosti ni tupiti s ovim delegatima oko sebe. Jebote, sve namazano i hoće prejebat. A ovdje malo naletim, mozak na pašu, usput malo požandaram i ispeckam ove prašinare analfabete... i bog te veselio. Ali sve u granicama.

Davno se taj sa paše nije vratio.Zagubio se traži boljeg vlasnika!
Hafis

#13278 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

He1972 wrote:[

Evo jednoga delegata, taman ih spominjem gore

Gdje ste ovog talenta do sad skrivali? Prvi put ga u karijeri vidim :)
Hafis

#13279 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Hafis wrote:
He1972 wrote:[

Evo jednoga delegata, taman ih spominjem gore

Gdje ste ovog talenta do sad skrivali? Prvi put ga u karijeri vidim :)
Ups! Mali edit.
4 posta do sada. Izgleda imamo povratak s Vratnika
horkesh

#13280 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Kaži ti nama, Hafise, čisto da ubiješ vrijeme, zašto je HDZ protiv zabrane negiranja genocida?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13281 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

"Kratko sam naglasio i unutrašnje probleme u BiH, odnosno reformski zastoj, koji se prije svega manifestuje kroz pitanje Izbornog zakona te naglasio da ako jedan narod u BiH ima određena rješenja mora težiti i prema zadovoljstvu druga dva konstitutivna naroda te da jedan narod ne može biti sretan, ako to nisu i druga dva naroda i ostali i da je to osnova funkcioniranja BiH kao stabilne države.
ovo ko gangbang samo sto ovaj jedan jebe ostale :izet: :mrgreen: ... bezobrazluk
kiligonzales

#13282 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kiligonzales »

pici wrote:
"Kratko sam naglasio i unutrašnje probleme u BiH, odnosno reformski zastoj, koji se prije svega manifestuje kroz pitanje Izbornog zakona te naglasio da ako jedan narod u BiH ima određena rješenja mora težiti i prema zadovoljstvu druga dva konstitutivna naroda te da jedan narod ne može biti sretan, ako to nisu i druga dva naroda i ostali i da je to osnova funkcioniranja BiH kao stabilne države.
ovo ko gangbang samo sto ovaj jedan jebe ostale :izet: :mrgreen: ... bezobrazluk
ili ko bukake, samo sto ovaj jedan prska ostale :lol:
kiligonzales

#13283 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kiligonzales »

hizo ramidovic wrote:http://ba.n1info.com/a205474/Vijesti/Vi ... po-RH.html
Hrvatski politički sedmični list Nacional u svom tekstu navodi da su dobili pravo na uvid u više tajnih izvještaja Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), koji pokazuju da tajna služba vodi "specijalni rat protiv Hrvatske i premijera Andreja Plenkovića, vanjske politike hrvatske vlade i hrvatskog naroda u BiH".

"Postaje sve očitije da su Hrvati u BiH jedini iskreno zainteresirani za euroatlantsku integraciju i prozapadnu orijentaciju BiH. Republika Srpska u potpunosti se vezala uz Rusiju, dok je politika Bakira Izetbegovića naglašeno ovisna o politici Saudijske Arabije, Katara, Reccepa Tayyipa Erdogana i Turske koja se sve više odmiče od EU i NATO-a", navodi autor teksta.

S druge strane, u tekstu stoji da "stvaranje klime opće korumpiranosti među Hrvatima u BiH se pripisuje Draganu Lukaču, direktoru Federalne uprave policije koji u medijima stalno potencira da je Hercegovina dio BiH s najviše kriminala".

Postoje i, navodno, neki pozadinski procesi koji se odvijaju uporedo sa provođenjem specijalnog obavještajnog rata kojeg je OSA usmjerila, kako tvrde, protiv hrvatskog političkog vodstva.

"Više izvora Nacionalu je ispričalo da Bakir Izetbegović pokušava pronaći osobu koja bi preuzela političko vodstvo Hrvata u BiH, a koju bi mogao kontrolisati i preko koje bi zadovoljio potrebnu kvotu Hrvata za formiranje federalne i državne vlasti", navodi Nacional.
Веома коректан и аргументован текст, посебно кад се узме у обзир да је објављен у листу који важи за један од најобјективнијих у Хрватској. Наравно, исламистима у тзв. БиХ не годи истина па се зато и буне. Тек се сад види да је председница Китаровић била и више него скромна кад је говорила о 10000 терориста и радикала у тзв. БиХ, јер је њихов број вишеструко већи, почевши од највишег политичког врха па до обичних муслића и бомбаша-самоубица који чуче уз границу и само чекају миг па да крену у акцију.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Vidi Rize sto se zajebava, nadam se samo da nisi ozbiljan :lol:
Streptokok

#13284 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

horkesh wrote:Kaži ti nama, Hafise, čisto da ubiješ vrijeme, zašto je HDZ protiv zabrane negiranja genocida?
To se strucno zove analni alpinizam. Uvlace se srbima tamo gdje sunce ne sija. Mada ni u njihovim redovima nije zanemarljiv broj zlocinaca.
kiligonzales

#13285 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kiligonzales »

megaman4 wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
Deutsche Welle: Hrvatska je problematično dijete EU, na snazi fašizacija društva
Danke, Dojčland...
Hrvatska je od svih bivsih jugoslavenskih republika mozda u najtezoj situaciji. Tezoj nego i BiH. Gube mnogo vise stanovnika nego BiH i Srbija. Primjer je Slavonija koja se sva isprazni. Pa problem s ustaskim pokretom iz proslosti, pa afera Agrokor i problem sa Rusima oko naplate dugova, pa problemi granica sa Slovenijom i BiH, problem Peljeskog mosta, katastrofalna ekonomska situacija, evo sad i neslaganja sa EU, te iscekivanje presude iz Haaga... Nimalo bajna situacija za njih.
Bas me zanima kako ce index.hr za 10-20 godina pisati o "Ljubav na selu", zbog HDZ politike, mjestani i mjestanke hrvatskih sela i gradica vise ni u velikim gradovima ne mogu naci sebi voljene :lol:
Hafis

#13286 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

horkesh wrote:Kaži ti nama, Hafise, čisto da ubiješ vrijeme, zašto je HDZ protiv zabrane negiranja genocida?
Zato što u ovoj državi bilo koja politička nakana, koliko god bila naoko iskrena i transparentna uvijek ima svoju prikrivenu pozadinu i dnevnopolitičku namjenu.
Da pojednostavim, mislim da bi usvajanje zakona donijelo više štete nego koristi (napominjem - u ovom trenutku) jer je sami pridloženi Zakon poprilično općenit s nejasnom klasifikacijom pojmova i kao takav vjerojatno bi bio korišten u dnevno-političkim obračunavanjima i dizanju tenzija i po meni bi, sudeći po sadašnjim vremenima u kojima je prijedložen - donio više štete nego koristi.
Streptokok

#13287 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Hafis wrote:
Zato što u ovoj državi bilo koja politička nakana, koliko god bila naoko iskrena i transparentna uvijek ima svoju prikrivenu pozadinu i dnevnopolitičku namjenu.
Da pojednostavim, mislim da bi usvajanje zakona donijelo više štete nego koristi (napominjem - u ovom trenutku) jer je sami pridloženi Zakon poprilično općenit s nejasnom klasifikacijom pojmova i kao takav vjerojatno bi bio korišten u dnevno-političkim obračunavanjima i dizanju tenzija i po meni bi, sudeći po sadašnjim vremenima u kojima je prijedložen - donio više štete nego koristi.
Kada bi hrvatske zlocince podijelili na hrvatske porodice u bih, kojih kako znamo i nema u nekom znacajnijem broju, ispalo bi da svaka majorizirana porodica ima nekoliko zlocinaca. I kako da glasaju za i ko bi im popunio kvote, pitanje je sad?

edit. Doktore koliko je tvoja porodica iznjedrila zlocinaca? Evo ti prilike da se ispovidis bez da sveceniku sjedas u krilo.
I da, navraca li ti gospa?
Ripicipi

#13288 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Ripicipi »

Hafis wrote:
Opet nista konkretno nisi rekao, kao sto vjerovatno nemas ni na to da je HDZ oborio izmjenu zakona da se OSUDJENI ratni zlocinci ne mogu baviti politikom...
Protiv te dvije stvari argumenti ne postoje...
Valjda je to ta "uljudbenost"...
Hafis

#13289 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ripicipi wrote:
Hafis wrote:
Opet nista konkretno nisi rekao, kao sto vjerovatno nemas ni na to da je HDZ oborio izmjenu zakona da se OSUDJENI ratni zlocinci ne mogu baviti politikom...
Protiv te dvije stvari argumenti ne postoje...
Valjda je to ta "uljudbenost"...
Jeboga ti. pitao si za zakon o negiranju genocida i dobio odgovor. Rečeno ti je zašto nije niti će biti usvojen. Sudovi bi sutra bili preplavljeni tužbama, što opravdanim i što neopravdanim. Pa tko bi to više isfinancirao. Znaš ti šta ja govorim, ali eto - nije ti jasno...jebat ga, ujludbenost i posljedični kompleksi zbog nje.

A osuđeni ratni zločinci?
Fino je objasnila Krišto i još par delegata.
Uostalom, kao da su mamuti a ne ljudi. Pa šta misliš ti koliki je životni vijek čovjeka. Pogotovo radni.
moa

#13290 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Hafis wrote:
hahaha sta drugo i ocekivati od europejaca moj horkesh... Zamisli da se pise povijest u Zagrebu kako bi izgledalo i kako bi se izcuavalo u skoli.
Ripicipi

#13291 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Ripicipi »

Hafis wrote: Jeboga ti. pitao si za zakon o negiranju genocida i dobio odgovor. Rečeno ti je zašto nije niti će biti usvojen. Sudovi bi sutra bili preplavljeni tužbama, što opravdanim i što neopravdanim. Pa tko bi to više isfinancirao. Znaš ti šta ja govorim, ali eto - nije ti jasno...jebat ga, ujludbenost i posljedični kompleksi zbog nje.

A osuđeni ratni zločinci?
Fino je objasnila Krišto i još par delegata.
Uostalom, kao da su mamuti a ne ljudi. Pa šta misliš ti koliki je životni vijek čovjeka. Pogotovo radni.
Prvo, nisam te ja pitao za zakon o negiranju genocida, vec sam vidio da nista konkretno protiv nisi imao reci osim bla bla...
Ako si vec protiv tog zakona onda moras imati vrlo, vrlo ubjedljive argumente, a ne "vjerovatno biti koristene u d-p svrhe" :roll:
Sta koga boli qrac koliki je neciji radni vijek?!? je l' ti fakat to argument??
Biti za to da OSUDJENI ratni zlocinci budu u politici i kroje ti/mi/nam sudbinu... PRESUDJENI RATNI ZLOCINCI... je slom svih moralnih kodeksa.
Last edited by Ripicipi on 20/09/2017 21:18, edited 3 times in total.
horkesh

#13292 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

moa wrote:
Hafis wrote:
hahaha sta drugo i ocekivati od europejaca moj horkesh... Zamisli da se pise povijest u Zagrebu kako bi izgledalo i kako bi se izcuavalo u skoli.
Šta ima veze, ja volim čuti direktan input (direktan ovdje treba uzeti s rezervom) od HDZ-a. Recimo, drugi post uvijek objasni više od prvog, a propos ovog da bi sudovi bili zatrpani tužbama.

Da ima dnevno-političku konotacija, u našim okolnostima, ima, i sam Bećirović je, siguran sam, bio potpuno siguran da Prijedlog neće proći.
Hafis

#13293 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

moa wrote:
Hafis wrote:
Moj dobri Moa, povijest nije egzaktna znanost...kao matematika gdje je 1 + 1 = 2...uvijek i u bilo kojoj kombinaciji ili iz bilo kojeg aspekta.
Povijest je samo subjektivna znanost, i različite događaje tumači na drugi način, ovisno od aspekta. Tako da je netko u svojim očimas žrtva a u tuđim sasvim suprotno, ili obratno. Imaš takvih primjera bezbroj. A uljudba nije za tebe...drž se ti svog faha: antifašizma i multietničnosti. Kad se muntamo, da se muntamo sa stilom
Maraschino

#13294 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Ne pise nam se dobro poslije onako nadahnutog govora.
Point.

#13295 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Majorizirani juzni srbi su najvece hinje na prostorima Balkana. Bilo i ostalo. Zamisli tuge da se usudis surovati sa ljudima koji su rusili Vukovar, Pakrac, Dubrovnik i ostala mjesta Lijepe. Puna im usta Hrvatske al nije problem se naguziti ljudima koji su je rusili da bi dobili neki treci kanal, entitet whatever, sto nikad za nikad nece dobiti. To je ta niska vrsta papanluka i hinjluka.
mO k3

#13296 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

bazobrazluk je uopste diskusiija pred parlamentom o negiranju genocida ..... zapravo tu nema sta da se diskutira
Maraschino

#13297 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Point. wrote:Majorizirani juzni srbi su najvece hinje na prostorima Balkana. Bilo i ostalo. Zamisli tuge da se usudis surovati sa ljudima koji su rusili Vukovar, Pakrac, Dubrovnik i ostala mjesta Lijepe. Puna im usta Hrvatske al nije problem se naguziti ljudima koji su je rusili da bi dobili neki treci kanal, entitet whatever, sto nikad za nikad nece dobiti. To je ta niska vrsta papanluka i hinjluka.
I obrnuto, brzo zaboravise pomahnitale ''ustase'' da se Jasenovac ne ponovi, 260 hiljada protjeranih, 40-tak hiljada udomljenih u BiH koji su vjerovatno i Dodikovi glasac...i ko god kaze da je to politika, taj je mazohist. Ovo je samo kriminal i licni razlozi.
moa

#13298 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Hafis wrote: Moj dobri Moa, povijest nije egzaktna znanost...kao matematika gdje je 1 + 1 = 2...uvijek i u bilo kojoj kombinaciji ili iz bilo kojeg aspekta.
Povijest je samo subjektivna znanost, i različite događaje tumači na drugi način, ovisno od aspekta. Tako da je netko u svojim očimas žrtva a u tuđim sasvim suprotno, ili obratno. Imaš takvih primjera bezbroj. A uljudba nije za tebe...drž se ti svog faha: antifašizma i multietničnosti. Kad se muntamo, da se muntamo sa stilom
Istina je moj Hafiza jedna ne mogu biti dvije istine i mani te price perspektive i pegleda na dati dogadjaj.
Istorija je i nije nesto izmisljeno, nego temeljeno na cinjenicama u ovom slucaju, da je nesto planski uradjeno (eno ti hag pun zivih dokaza a i po bosni puno masovnih grobnica koje se jedna po jedna otkriva). Istina o kojoj treba da pisu knjige da se zna sta ste radilo, grijesilo iz aspekta katolika, pravoslavaca i muslimana i da se vise ne ponovi...
Hafis

#13299 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Maraschino wrote: I obrnuto, brzo zaboravise pomahnitale ''ustase'' da se Jasenovac ne ponovi, 260 hiljada protjeranih, 40-tak hiljada udomljenih u BiH koji su vjerovatno i Dodikovi glasac...i ko god kaze da je to politika, taj je mazohist. Ovo je samo kriminal i licni razlozi.
O čemu to ti?
Povasdan mlate teorije o prošlosti i duša im nekakve brojeve napumpavati. Isto djeca kada se takmiče tko ima veći ožiljak.
Više je to postalo kolektivno obilježje čitaje jedne populacije...autoviktimologija. To bi se u sociologiji moglo nazvati neprimjerna i neutaživa želja za empatijom. Mislim da je ovo jedinstven slučaj u suvremenom svijetu. Možeš ti s njim o bureku ili repariranju guma, završit će ti priča na brojevima.
dert

#13300 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dert »

Hafis wrote:
Maraschino wrote: I obrnuto, brzo zaboravise pomahnitale ''ustase'' da se Jasenovac ne ponovi, 260 hiljada protjeranih, 40-tak hiljada udomljenih u BiH koji su vjerovatno i Dodikovi glasac...i ko god kaze da je to politika, taj je mazohist. Ovo je samo kriminal i licni razlozi.
O čemu to ti?
Povasdan mlate teorije o prošlosti i duša im nekakve brojeve napumpavati. Isto djeca kada se takmiče tko ima veći ožiljak.
Više je to postalo kolektivno obilježje čitaje jedne populacije...autoviktimologija. To bi se u sociologiji moglo nazvati neprimjerna i neutaživa želja za empatijom. Mislim da je ovo jedinstven slučaj u suvremenom svijetu. Možeš ti s njim o bureku ili repariranju guma, završit će ti priča na brojevima.

tesko tebi , tesko tebi i opet, tesko tebi :(
Post Reply