Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Astronomer
Location: Nekad moraš otići visoko da shvatiš koliko si mali.

#13276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Astronomer »

U BIH jedini način da ne budeš nacionalista je ovaj:

Image
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#13277 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Lud i ponosan wrote:Sto se mene tice, apsolutno minorna i beznacajna stvar. Ode co'ek u penziju (tacnije, otjeran je u penziju), dali mu neki komad papira i potpisali. Koga briga? Sto se mene tice, mogli su mu kupiti i kakav prigodan poklon.

Ne znam zaista zasto se na ovoj temi o tome raspravlja? I ne samo o tome...
Zasto glasaci i aktivisti drugih stranaka pitanja ne postavljaju svojim predstavnicima koje su birali i koji participiraju u vlasti? Zasto se oni ne seciraju?
Sta cemo sa Ramizom Dž.? Hocemo li ga samo skloniti i dovesti nekog novog Ramiza? I naravno, poslije godinu dana zaboraviti sve grijehe. Mislim, toliko je tog smeca a mi se bavimo pisljivom zahvalnicom...
zasto da komentiram stranke kojima vise ne planiram dati glas?

kacavenda ti je poput ratnog zlocina, nemam zivaca postavljati ovdje tekstove o njemu
ti mu napisi zahvalnicu, ja nesto ne bih mogla :wink:
Ricken

#13278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

Najtužnija činjenica je što i 17 godina nakon rata "nacionalne teme" dominiraju u odnosu na ekonomske, a ekonomski pokazatelji nikad gori, nikad manje novca i nikad veća recesija u realnom sektoru. Ekonomska politika ljevice proizvela je grozne učinke, a nastvaljena je prilično neodgovorna politika, koja će u konačnici dovesti do toga da nacionalna većina gladnih pobije nacionalnu manjinu bogatih. Nisu naš problem ni zeleni, ni crveni ni žuti ni ljubačisti, nego golema većina neradnika i lezihljebovića na državnim jaslama koja na svaki način guši enormnu manjinu poduzetnih koja pokušava da stvori neku vrijednost. Pa zadnji lokalni izbori su pokazali da je osnovni motiv kandidiranja rješavanje egzistencijalnih problema i pitanja zaposlenja, uglavnom prvog.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#13279 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Lud i ponosan wrote:
plain vanilla wrote:
zasto da komentiram stranke kojima vise ne planiram dati glas?

kacavenda ti je poput ratnog zlocina, nemam zivaca postavljati ovdje tekstove o njemu
ti mu napisi zahvalnicu, ja nesto ne bih mogla :wink:
Znaci, ne planiram glasati za SDA/HDZ/SNSD/SDP i ne trebam raspravljati o njima i njihovim (ne)djelima? Mislim, slozio bih se ja sa tobom da funkcionise pravna drzava i da su funkcioneri tih stranaka iza resetaka.

Zaista me nije briga za zahvalnicu. Kao sto me nije briga koji toalet papir Finci koristi.
ja nisam rekla da ti ne trebas, ja rekoh zasto ja ne raspravljam :)
draganbl

#13280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by draganbl »

Lud i ponosan wrote:Zato nam je tako kako jeste, bavimo se minornim stvarima u zadimljenim kafanama i kukamo nad svojom sudbinom duboko zavaljeni u fotelju.
Klasika bosanskohercegovačke stvarnosti.
FOČANSKI PROPISI

#13281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by FOČANSKI PROPISI »

Podržali ste na Ilidži kriminal i jad (SDA).
Sramota !
veljaca

#13282 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Cijenjeni gosp. Pedja,

Ako moze odgovor od tebe na sljedece pitanje:

- Kakav je tvoj stav ( a ako imas i stav NS ) o "koaliciji" tamosnjih SDP-SBB-SNSD-SDS u Srebrenici ?

Hvala na odgovoru,

Veljaca,
s.r.
Pedja Kojovic

#13283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Bio sam ubijedjen da sam vam jos juce odgovorio, ali posta nema na forumu tako da je do mene.

Tesko je tacno znati sta se i zasto dogadja samo na osnovu medijskih izvjestaja.
Gospodin Durakovic je, po meni, dobar kandidat iako je, opet po meni, napravio nekoliko poteza koj su
"okrnjili" njegov status nezavisnog kandidata i pokazali da se radi o kandidatu SDA.
U svakom slucaju, meni se cini da bi bilo apsurdno da se prikljuci vjecnickoj vecini sastavljenoj izmedju ostalo od stranaka cije je kandidate pobjedio na izborima.
Samo me nemojte pitati otkud i zasto SDP i SBB s tim strankama.

p.k.
veljaca

#13284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Bio sam ubijedjen da sam vam jos juce odgovorio, ali posta nema na forumu tako da je do mene.

Tesko je tacno znati sta se i zasto dogadja samo na osnovu medijskih izvjestaja.
Gospodin Durakovic je, po meni, dobar kandidat iako je, opet po meni, napravio nekoliko poteza koj su
"okrnjili" njegov status nezavisnog kandidata i pokazali da se radi o kandidatu SDA.
U svakom slucaju, meni se cini da bi bilo apsurdno da se prikljuci vjecnickoj vecini sastavljenoj izmedju ostalo od stranaka cije je kandidate pobjedio na izborima.
Samo me nemojte pitati otkud i zasto SDP i SBB s tim strankama.

p.k.
Hvala na odgovoru .... a upravo me ovo i interesovalo ... ali ako ne zelis dati komentar na to - u redu ....

Evo dacu ja svoj komentar ( ustvari izjavu jednog mog kolege koji je prosao golgotu Srebrenice):
" DaBogda ih stigla ( misli na SDP i SBB ) suza svake majke Srebrenice koja je izgubila sina ili supruga ....."

Veljaca,
s.r.
Last edited by veljaca on 07/12/2012 11:38, edited 2 times in total.
veljaca

#13285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

micki125 wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Podržali ste na Ilidži kriminal i jad (SDA).
Sramota !
možda da se osvrnete na ovaj post?

ovo vam je sramota žešća, dno.
Evo ako mogu da se ja osvrnem na ovo ( a pocesto sam kriticki rapsolozen - po meni u pravu - prema Pedji :thumbup: , jer zelim da mu uklonim eventualne greske - koje ima svako od nas - da bi i on a i NS bili jos bolji ):

Kada SDP i SBB mogu koalirati sa onima koji negiraju i koji su ucinili genocid u Srebrenici - ovo nije nista ....
miki.ba

#13286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by miki.ba »

veljaca wrote:
Evo ako mogu da se ja osvrnem na ovo ( a pocesto sam kriticki rapsolozen - po meni u pravu - prema Pedji :thumbup: , jer zelim da mu uklonim eventualne greske - koje ima svako od nas - da bi i on a i NS bili jos bolji ):

Kada SDP i SBB mogu koalirati sa onima koji negiraju i koji su ucinili genocid u Srebrenici - ovo nije nista ....
Ne znam što misliš da si baš ti u pravu i da baš ti možeš ukloniti grške.
Od kad loša politika jedne stranke opravdava lošu politiku druge?
sumirprimus

#13287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sumirprimus »

miki.ba wrote:
veljaca wrote:

opaa bato,kad se miki zahutka,pitanjce na mjestu :D
veljaca

#13288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

miki.ba wrote:
veljaca wrote:

Kao prvo da ne mislim da sam u pravu - zar bi mu postavljao takva pitanja .... ( jer nisam nikakav provokator ) ...
Kao drugo - svaki iole savjestan covjek - kada mu se pokazu neke cinjenice - razmisli o njima i pokusa popraviti ( eventualne ) greske ...
Ko govori da ja opravdavam losu politiku jedne sa losom politikom druge stranke .... Procitaj ponovo, ako treba, pa shvati da ja kazem da IZDAJA koju cine SDP i SBB u Srebrenici se ne moze mjeriti sa onim sto je ucinila NS na Ilidzi. I gdje ja to na Ilidzi podrzavam? Ja to samo poredim sa Srebrenicom ...
Pedja Kojovic

#13289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

micki125

U vrijeme kada se odrzala sjednica na Ilidza pregovori( o formiranju opstinskih i gradskih vlasti) su jos uvijek bili u toku tako da to glasanje nije bilo rezultat medjustranackih dogovora.(Zbog toga su nasi vjecnici u SG i NG bili suzdrzani.
Elvisu Vreti, posto Ilidza nije dio pregovora, smo dali slobodu da se opredjeli prema kandidatu za predsjedavajuceg vijeca i mi stojimo iza te njegove odluke jer smatramo da je kandidatkinja dobra za tu poziciju i ima simbolican znacaj, takodje.

p.k.
veljaca

#13290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

micki125 wrote:
veljaca wrote:
Kao prvo da ne mislim da sam u pravu - zar bi mu postavljao takva pitanja .... ( jer nisam nikakav provokator ) ...
Kao drugo - svaki iole savjestan covjek - kada mu se pokazu neke cinjenice - razmisli o njima i pokusa popraviti ( eventualne ) greske ...
Ko govori da ja opravdavam losu politiku jedne sa losom politikom druge stranke .... Procitaj ponovo, ako treba, pa shvati da ja kazem da IZDAJA koju cine SDP i SBB u Srebrenici se ne moze mjeriti sa onim sto je ucinila NS na Ilidzi. I gdje ja to na Ilidzi podrzavam? Ja to samo poredim sa Srebrenicom ...
nemoj se sada vaditi, pokušao si relativizirati ovu sramnu koalicju sa memićem.
Ko kaze da se vadim ? I nije tacno da sam pokusao relativizirati ovu sramnu koalicju sa memićem. Ja je cak ni ne podrzavam. Zelio sam samo pocrtati ovu veleizdaju u Srebrenici .... a to izgleda pogadja vas neke ...
miki.ba

#13291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by miki.ba »

veljaca wrote:
miki.ba wrote:
veljaca wrote:

Ti misliš da si u pravu, to i jeste problem, jer misliš da govoriš u ime vecine glasaca NS-a.
Neki su bili veoma zadovoljni stavom suzdržan, dok su sada veoma nezadovoljni.
Ne znam za koga je dobro ovo tvoje mišljenje, za NS sigurno nije.

Poređenjem pokušavaš opravdati, to bar nije teško shvatiti.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#13292 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Admir_1984 »

ajd one lijanovice nije teško kupiti, al nisam vjerovao da ce se kandidat naše stranke tako lako ulizati memicu, garant opet neki licni interesi i slicno, a pada u vodu sva prica prije izbora, kampanja i slicno :roll:
Pedja Kojovic

#13293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

micki125

Ja se nadam da ce vas nasi vjecnici svojim radom razuvjeriti.
Mi smo u pregovorima imali odredjene ciljeve koji su po nasem misljenju bazirani na izbornim rezultatima i nas pregovaracki tim predvodjen Lejlom Somun ih je uspio ostvariti.
Mi smo sada u poziciji da gospodina FIncija na sjednici GV zvanicno predlozimo za gradonacelnika i da argumentima pokusamo dobiti potrebnu vecinu.

p.k.
Banksy

#13294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Jesam li dobro shvatila, ukratko,
Davanjem podrške Senaidu Memiću olakšali ste si put do gradonačelničke pozicije?
Pedja Kojovic

#13295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Mi smo na ovih 500 i nesto strana, a i prije, kontinuirano optuzivani da smo sdp-ov satelit, forum mladih stranke za bih, da smo se slizali sa sda, pa onda sa sbb-om, da smo sarajevska ispostava Dodika i drugih stranaka iz RS-a, itd.
Ja sam mislio da ce se iscrpljivanjem svih koalicionih kombinacija u toj igri "fantasy politics" diskusija vise fokusirati na kritiku nasih stvarnih odluka, poteza i politika i da se necemo stalno vrtiti oko 5-6 istih konspiracijskih teorija.

Kada i ako NS odluci da ide sa nekim u pred izbornu (izlazak na izbore na zajednickim listama) ili u post izbornu koaliciju
(podjela vlasti i zajednicka politicka ili prakticna konkretna platforma) mi cemo to jasno reci, bas kao sto smo to u takvim situacijama i prije radili. Mi se uvijek trudimo da nase odluke, stavovi i potezi dopru do javnosti i na isti bi nacin tretirali i odluke GO o koaliciji.

p.k.
Pedja Kojovic

#13296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Banksy

Ne.
Ilidza, kao ni Vogosca, uopste nije predmet pregovora.

I da dodam, predsjedavajuca OV Ilidza, Smiljana Viteskic(mislim da se tako zove) je izabrana jednoglasno.

p.k.
veljaca

#13297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

miki.ba wrote:
veljaca wrote:
Ti misliš da si u pravu, to i jeste problem, jer misliš da govoriš u ime vecine glasaca NS-a.

Odakle tebi da ja mislim da govorim u ime vecine glasaca NS ? Nije mi to ni u primisli. Ja govorim samo u svoje ime i stojim iza toga ...
Ja sam uvijek govorio ( ako ti nije mrsko procitaj moje postove ) da sam protiv opcije suzdrzan .... ( i tu si fulio ) ....
I opet grijesis ( ovo najvise ) da ja poredjenjem zelim nesto opravdati. Rekao sam da ne podrzavam ovo na Ilidzi - ali ono sto tebe a i tebi slicne najvise boli je sto ja isticem izdaju koja se desila u Srebrenici ( slucaj SDP i SBB ) - slobodno to reci ....
miki.ba

#13298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by miki.ba »

veljaca wrote:
miki.ba wrote:
veljaca wrote:

Odakle tebi da ja mislim da govorim u ime vecine glasaca NS ? Nije mi to ni u primisli. Ja govorim samo u svoje ime i stojim iza toga ...
Ja sam uvijek govorio ( ako ti nije mrsko procitaj moje postove ) da sam protiv opcije suzdrzan .... ( i tu si fulio ) ....
I opet grijesis ( ovo najvise ) da ja poredjenjem zelim nesto opravdati. Rekao sam da ne podrzavam ovo na Ilidzi - ali ono sto tebe a i tebi slicne njavise boli je sto ja isticem izdaju koja se desila u Srebrenici ( slucaj SDP i SBB ) - slobodno to reci ....
Sad znamo da ne govoriš u ime glasaca NS, nego u ime glasaca SDA.

Znam da si ti protiv opcije suzdržan, zbog toga sam je i naveo, kao dokaz da nije nužno ispravno ono što ti misliš.

I ja sam protiv navedene koalicije u Srebrenici.
Challenger__

#13299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Pedja Kojovic wrote:Mi smo na ovih 500 i nesto strana, a i prije, kontinuirano optuzivani da smo sdp-ov satelit, forum mladih stranke za bih, da smo se slizali sa sda, pa onda sa sbb-om, da smo sarajevska ispostava Dodika i drugih stranaka iz RS-a, itd.Ja sam mislio da ce se iscrpljivanjem svih koalicionih kombinacija u toj igri "fantasy politics" diskusija vise fokusirati na kritiku nasih stvarnih odluka, poteza i politika i da se necemo stalno vrtiti oko 5-6 istih konspiracijskih teorija.p.k.
Da uz navedene "konspiracijske teorije" dodam moje, više puta izneseno viđenje: NS je provincijalni, hibridni, sintetički izdanak liberalizma i globalizma (koji se netačno identifikuje sa demokratijom) te stoga nije niti može biti alternativa.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Challenger__ wrote:
Pedja Kojovic wrote:Mi smo na ovih 500 i nesto strana, a i prije, kontinuirano optuzivani da smo sdp-ov satelit, forum mladih stranke za bih, da smo se slizali sa sda, pa onda sa sbb-om, da smo sarajevska ispostava Dodika i drugih stranaka iz RS-a, itd.Ja sam mislio da ce se iscrpljivanjem svih koalicionih kombinacija u toj igri "fantasy politics" diskusija vise fokusirati na kritiku nasih stvarnih odluka, poteza i politika i da se necemo stalno vrtiti oko 5-6 istih konspiracijskih teorija.p.k.
Da uz navedene "konspiracijske teorije" dodam moje, više puta izneseno viđenje: NS je provincijalni, hibridni, sintetički izdanak liberalizma i globalizma (koji se netačno identifikuje sa demokratijom) te stoga nije niti može biti alternativa.
Nisu to konspiracijske teorije, nego sloboda kritiziranja javnog djelovanja. Svatko ko se bavi javnim poslom na to treba biti spreman. Meni je najbolji @libero kad napiše "kritikujete konstruktivno" i na moj upit nekoliko puta da mi pokaže kriterijum ili način konstruktivne kritike u svojim postovima ne dobih odgovor (na račun neke druge stranke, naravno). Tako da, ne treba na to obraćati pozornost, nego pokušati razbiti predrasude, ako zaista jesu predrasude. Mislim da to p.k. dobro radi ...
Locked