Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tito_i_Partija

#13276 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

zomri wrote:
Tito_i_Partija wrote: Ne, ona kaze "I don't lie", sto ima skroz drugo znacenje u engleskom jeziku. "I am not lying" znaci ne lazem sad, trenutno, samo u ovom momentu...dok kad kazes "i don't lie", to znaci da ne lazes uopste, nikada. Sto je jako vazno u kontekstu ovoga sto pricamo.

Elem, ovaj citat gore mi govori da su se scenaristi malo zajebali, ako su stvarno imali namjeru da to zvuci dvolicno. Jer kad gledas tu scenu, Nora nema ama bas nikakvog razloga da laze. Cijela epizoda mi je se odvijala prirodno i bez ikakvog laznog forsiranja. Znamo sta je se desilo sa Laurie, sa Matt-om, sa Jill i Tommy-em, znaci svi su dobili neki zavrsetak i normalizaciju. Pa tako i Kevin i Nora.

Ne znam, citam ovaj intervju sa Lindelofom, i lici mi bas na seruckanje. Hoce da ima tu nesto cega nema, ili bolje receno, nesto sto nije napis'o.
Tražio sam tačan citat pa pošto ga ne nađoh napisah po sjećanju. Mea culpa.

Bitno je da je osnova svega da ona ipak zna slagati ko velika i da je gro ljudi s kojima sam pričao o seriji nakon završetka ubralo da je sasvim moguće da je lagala. Previše dobro zvuči ta njena priča a ima i dosta nelogičnosti koje povlači sa sobom da bi ju se prihvatilo "at face value" (valjda sam ovo dobro napisao :mrgreen: ).

Ti si vjerovatno od ovih koji nakon kraja - vjeruju ;-)
Ok, ali sta je onda poenta laganja? Nasli su se nakon toliko godina...zasto lagati? I o cemu se tacno moze lagati, u ovoj situaciji?
Tito_i_Partija

#13277 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

zomri wrote:
Tito_i_Partija wrote:Vidjeces kad dodjes do kraja. Po meni stvarno nema nista nedoreceno, zavrsetak je prirodan i kompletan, ni u jednom momentu nisam ni tracka sumnje im'o. U jednu ruku sto kaze Dr. Kufer ( :D ) Nora jednostavno nije takva, niti je ikad bila...a takodjer sto nema nista u sezoni da bi ti ulilo neku vrstu sumnje u to sto ona prica.
Kako onda tumačiš to što kaže da ne poznaje nikakvog Kevina?

@hadzinice izvini :skoljka:
Strah i Ankzioznost. Poslije svega onoga, zamisli da jedan dan casna sestra onako bahne "hej ba, znas li ti nekog Kevina?"

U tom momentu ona jednostavno ne zna kako da to procesuje. Vidio si u kakvoj je panici neposredno poslije toga.
zomri

#13278 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Tito_i_Partija wrote:
Ok, ali sta je onda poenta laganja? Nasli su se nakon toliko godina...zasto lagati? I o cemu se tacno moze lagati, u ovoj situaciji?
Errr, da ne ispadne kukavica koja je odustala u zadnji tren? Da ispadne bolja u njegovim očima? Jer je to priča u koju ona želi vjerovati kako bi se nosila sa grief-om?
zomri

#13279 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Tito_i_Partija wrote:
Strah i Ankzioznost. Poslije svega onoga, zamisli da jedan dan casna sestra onako bahne "hej ba, znas li ti nekog Kevina?"

U tom momentu ona jednostavno ne zna kako da to procesuje. Vidio si u kakvoj je panici neposredno poslije toga.
Dakle, ipak zna slagati što dovodi u sumnju ono "I don't lie".
Tito_i_Partija

#13280 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

zomri wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Errr, da ne ispadne kukavica koja je odustala u zadnji tren? Da ispadne bolja u njegovim očima? Jer je to priča u koju ona želi vjerovati kako bi se nosila sa grief-om?
To uopste nema smisla. Vidio si da joj je tuga bila tolika da zbog nje nije mogla zivit'. Meni je bilo vise nego ocito da bi radije poginula pokusavajuci ono sto je naumila, nego da nastavi zivit' kako je dotad. Zato je i ona scena sa Matt-om bila pivotalna, i naravno znacaj epiteta "The Bravest Girl In The World".
Tito_i_Partija

#13281 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

zomri wrote:
Tito_i_Partija wrote:

Dakle, ipak zna slagati što dovodi u sumnju ono "I don't lie".
Ne, nije svjesno slagala, nego je se u momentu prepala i nije znala kako da reaguje. Sto pokazuje njena opsta panika kad dolazi kuci.
hadzinicasa

#13282 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by hadzinicasa »

zomri wrote:
Tito_i_Partija wrote:Vidjeces kad dodjes do kraja. Po meni stvarno nema nista nedoreceno, zavrsetak je prirodan i kompletan, ni u jednom momentu nisam ni tracka sumnje im'o. U jednu ruku sto kaze Dr. Kufer ( :D ) Nora jednostavno nije takva, niti je ikad bila...a takodjer sto nema nista u sezoni da bi ti ulilo neku vrstu sumnje u to sto ona prica.
Kako onda tumačiš to što kaže da ne poznaje nikakvog Kevina?

@hadzinice izvini :skoljka:
Dzentlmenski ste vi ovo :D

Salim se, bilo je nefer od mene in a first place traziti prekid ovako kvalitetne diskusije samo jer ja osljarim :skoljka:

Sve ok, jedvacekam da pogledam pa da zauzmem stav. :)
Jack Be Nimble

#13283 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Blago vama pa ste mogli zavrsiti leftovers. Ja se patim sa S2EP2 vec mjesec i po. Poceo sam gledati kada je izasla i dogurao do sedme epizode i stao. Onda se pricalo kao da je druga sezona bolja, ali nisam nastavio nakon prve epizode i sada opet svi pricaju da je treca kobiva dobra :-)

Ne mogu da se udubim u pricu/likove.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13284 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tomahawk11 »

Jack Be Nimble wrote:Blago vama pa ste mogli zavrsiti leftovers. Ja se patim sa S2EP2 vec mjesec i po. Poceo sam gledati kada je izasla i dogurao do sedme epizode i stao. Onda se pricalo kao da je druga sezona bolja, ali nisam nastavio nakon prve epizode i sada opet svi pricaju da je treca kobiva dobra :-)

Ne mogu da se udubim u pricu/likove.
Meni je druga najbolja dosad. Pri kraju sam trece i hajde drzi me zbog te neke price, ali....nekako mi se cini da je ovo moglo biti puno bolje iskoristeno. Ne znam sto, ali tako je.
BJB

#13286 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Pocela gledait the Preacher, zanimljivo..
kakavdanakneiskustvu

#13287 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

BJB wrote:Pocela gledait the Preacher, zanimljivo..

drugu sezonu?
BJB

#13288 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Aha, vec su izasle tri epizode, u pon cetvrta,
mozda sadrzi spoilere za one koji nisu gledalithe preacher is looking for God together with a 119-yr-old vampire and his gypsy lover..
Ma ova serija def nije nesto sto bih ja gledala, ne znam uopste sta mi bi da pocnem gledati..
Onaj telefonski razgovor s nebom, s andjelom koji se pretvara da je Bog, je bio za umrijet od smijeha, i to kako Anville eksplodira..
Mrzim bilo sta sto ima vampire, ali Cassidy mi je omiljeni lik..Zaljubio se u Tulip i slijedi je k'o kuce
Zanima me ko je misteriozna pjevacica i ko su rastafarijaci u bijelom
.
kakavdanakneiskustvu

#13289 Re: Gledate seriju - preporucite je

BJB wrote:Aha, vec su izasle tri epizode, u pon cetvrta,
mozda sadrzi spoilere za one koji nisu gledalithe preacher is looking for God together with a 119-yr-old vampire and his gypsy lover..
Ma ova serija def nije nesto sto bih ja gledala, ne znam uopste sta mi bi da pocnem gledati..
Onaj telefonski razgovor s nebom, s andjelom koji se pretvara da je Bog, je bio za umrijet od smijeha, i to kako Anville eksplodira..
Mrzim bilo sta sto ima vampire, ali Cassidy mi je omiljeni lik..Zaljubio se u Tulip i slijedi je k'o kuce
Zanima me ko je misteriozna pjevacica i ko su rastafarijaci u bijelom
.

evo ja hocu drugu epizodu pogledati,podsjeti me kako zavrsise ona dvojica sa šeširima u prvoj sezoni?
cassius

#13290 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by cassius »

nema me tamo wrote:http://www.imdb.com/title/tt3673794/?ref_=ttep_ep_tt

E'o u 2 dana pogledao 2 sezone, znaci ni sam ne znam kako nekom poput mene ko visi na internetu ovo se zavuce negdje..
Ko voli MMA jedino, a tu je i Jonathan Tucker...

http://www.imdb.com/title/tt0805661/?re ... lmg_act_23

Ko nije gledao..

gdje si nasao ove Black Donnelije :D
BJB

#13291 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

kakavdanakneiskustvu wrote:
BJB wrote:
evo ja hocu drugu epizodu pogledati,podsjeti me kako zavrsise ona dvojica sa šeširima u prvoj sezoni?
lEblanca je ubio the Killer of Saints in hell, a Fiorea u zadnjoj epizodi prve sezone isto the Killer of Saints nakon sto ga je posjetio trio Preacher/Tulip/Cassidy i umjesto da otkaze ugovor da Killer of saints ubije Preachera zbog toga sto koristi moci koje mu daje Genesis, on ga unajmi i zamoli da ga ubije jer mu je dosadilo postojati bez Leblanca i zato je i postao Amazing Ganesh..
BJB

#13292 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Nasla sam nesto za gledanje
kakavdanakneiskustvu

#13293 Re: Gledate seriju - preporucite je

BJB wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
BJB wrote:
lEblanca je ubio the Killer of Saints in hell, a Fiorea u zadnjoj epizodi prve sezone isto the Killer of Saints nakon sto ga je posjetio trio Preacher/Tulip/Cassidy i umjesto da otkaze ugovor da Killer of saints ubije Preachera zbog toga sto koristi moci koje mu daje Genesis, on ga unajmi i zamoli da ga ubije jer mu je dosadilo postojati bez Leblanca i zato je i postao Amazing Ganesh..
:thumbup:
Sarah24

#13294 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sarah24 »

Image

mixone1995

#13295 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by mixone1995 »

Jel' iko gledao "American Gods", valjal' cemu? :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#13297 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tomahawk11 »

Pregledao sam The Leftovers.
Ne znam. Dobro je, al nekako ko da je moglo biti bolje.
Ko da nisu izvukli maksimum iz ovog.
Ne hejtam nista, samo onako, neki licni dozivljaj.
Mozda sam ja ocekivao da ode u nekom drugom smjeru.
Fajcion

#13298 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

mixone1995 wrote:Jel' iko gledao "American Gods", valjal' cemu? :mrgreen:
Daryl Dixon

#13299 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Daryl Dixon »

BJB wrote:Pocela gledait the Preacher, zanimljivo..
i ja sam počeo gledati Pričera drugu sezonu, onako, light, za odmoriti se :) :thumbup:
Tromblon

#13300 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tromblon »

Netflix serija The Keeper :thumbup: . Radi se o dokumentarnoj seriji o nerazjašnjenom ubistvu jedne časne sestre sa područja bivše nam države u SAD pred kraj 60-ih. Da ne trolam bezveze. Pogledao i odlično je. Tema teška.
Post Reply