Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13276 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

SPLIĆANI U BEOGRADSKOM KAOSU Izjave i fotografije otkrivaju: Hrvati ratovali s Grobarima
srBska posla
oakville

#13277 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by oakville »

pici wrote:
SPLIĆANI U BEOGRADSKOM KAOSU Izjave i fotografije otkrivaju: Hrvati ratovali s Grobarima
srBska posla
Rasplamsali su se unutar srpski sukobi, opet je brat na brata krenuo. Ja im želim svima da istraju do konačne pobjede. SHSS - samo hrvat srbe spašava.
zg1911

#13278 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

oakville wrote:
Pa naravno da je u Zagrebu najadvent, možda najbolji od svih zemalja u Evropi. Skupi se sva omladina iz Irske, Njemačke, Austrije, obiđu djedove i bake, stare roditelje, požele se ljudi, ne vide se dugo. Vrhunac slijedi kad zajednički zapjevaju "čuvaj bože Hrvatsku, odoh ja u Njemačku."
Rugala se sova sjenici

Al ako vam je tako lakše...
oakville

#13279 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by oakville »

zg1911 wrote:
oakville wrote:
Pa naravno da je u Zagrebu najadvent, možda najbolji od svih zemalja u Evropi. Skupi se sva omladina iz Irske, Njemačke, Austrije, obiđu djedove i bake, stare roditelje, požele se ljudi, ne vide se dugo. Vrhunac slijedi kad zajednički zapjevaju "čuvaj bože Hrvatsku, odoh ja u Njemačku."
Rugala se sova sjenici

Ti baš ne znaš prihvatiti kompliment. Šta je problem prihvatiti da je u Zagrebu najadvent u Evropi? Jel to sad Zagreb kao ne valja?
zg1911

#13280 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

oakville wrote:
zg1911 wrote:
oakville wrote:
Rugala se sova sjenici

Ti baš ne znaš prihvatiti kompliment. Šta je problem prihvatiti da je u Zagrebu najadvent u Evropi? Jel to sad Zagreb kao ne valja?
Pretpostavljam da kad ti netko oplete ženski dio obitelji u razgovoru to shvaćaš kao kompliment? Jer šta ima loše, sviđaju mu se, zgodne
sheilak

#13281 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sheilak »

Fin je advent u zg i zaista se trude, samo se uvijek po svemu mora kakiti, ovdje mislim i na nas, neokicene u sarajevu i na njih bljestave u zg. :D

@zg1911
Nadam se da cete sljedece godine biti jos bolji.
zg1911

#13282 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Nevažan izbor, ali je laž da je zg prvi zbog glasova hrvata. Hvala svejedno :thumbup:
Point.

#13283 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

Black swan wrote:
Point. wrote:I Black Swan potajno sanja nezavisnu drzavu Herceg Bosnu u Sarajevu.
koji put ti ja moram reći kako te bolan nije stid

što lažeš zašto imaš tu potrebu i ti i ostali da lažete izmišljate i petljate

problem s vama levatima je u tome što mislite da ljubav prema hrvatskoj i hrvatskom narodu poništava svu ljubav koju imamo prema bosni i hercegovini. zar ne mogu ljudi voljeti dvije domovine čija državljanstva imaju, zar ne mogu voljeti i bosnu i slavoniju i dalmaciju i hercegovinu i međimurje i krajinu i dubrovnik...

upravo vi da da ljudi kao što ste vi imperijalisti, te pun klinac komunista-hrvatomrzaca, te sljedbenika saracena i saladina ljubitelja terorista kao i klasičnih osmanlija ljubitelja nereda od normalnih državljana bih-hrvata pravite svojim sranjima neprijatelje BiH i svega bosanskog koje ste klasičnim troskokom s greškom u koracima ukrali na prevaru

:D
Prosto prsti od vase ljubavi prema BiH. Bar u jednoj recenici da kritikujes aktuelnu hrvatsku vlast i u Hr i u BiH, gdje velicaju i prave skupove podrske osudjenim ratnim zlocincima. Al ni to.
Fudo387

#13284 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Fudo387 »

Koja frka oko tog adventa.
Tableta k’o tableta, nista posebno.
oakville

#13285 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by oakville »

sheilak wrote:Fin je advent u zg i zaista se trude, samo se uvijek po svemu mora kakiti, ovdje mislim i na nas, neokicene u sarajevu i na njih bljestave u zg. :D

@zg1911
Svakako. Sljedeće godine će se u Zagrebu opiti Hrvati iz dijaspore u još većem broju nego ove. I svake godine će biti sve više i više, i sve veći advent.
Drvosjeca iz Dejcica

#13286 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sheilak wrote:Fin je advent u zg i zaista se trude, samo se uvijek po svemu mora kakiti, ovdje mislim i na nas, neokicene u sarajevu i na njih bljestave u zg. :D

@zg1911
Ove godine je bila sveta misa za ratnog zločinca Praljka a iduće će biti još bolje i svečanije, sveta misa za Pavelića. Džaba svo blještavilo lampica i kič kada Zagreb nije odmakao od 1941. godine. :oops:
furlan

#13287 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by furlan »

Ova godina izuzetno uspjesna za HDZ. Arbitraza sa Slovenijom, Mol, Agrokor, UZP sa filijalom a ima jos petnest dana do Nove Godine. :-)
ultima_palabra

#13288 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

sheilak wrote:
oakville wrote:
sheilak wrote:al hajde, da ne plasimo black swana jer mozda se covjek stvarno plasi. :D

nije mi istina shvatljiv njegov strah kao ni konstatacija da bosnjaci unistavaju sve bosansko, s obzirom na djelovanja hrvatskog (hercegovackog) narodnog korpusa u bih, no dobro.

ali me zanimaju zaista stvarni razlozi stava hrvata da su ugrozeni, od cega, od koga tacno, na koji nacin se sprovodi ta ugroza nad njima, etc. kako vam je ugrozen vitalni znacaj kad sva tri naroda haman i ne daju vise vitalne znakove. a btw, opetovanim ponavljanjem mantre najbolje se ispire mozak. mislim da je to kod vas slucaj.
Ne može se to objasniti, to se mora doživjeti. Bila neka anketa u Širokom Brijegu, 100% hrvati, nigdje nikog drugog, uglavnom većina se izjasnila da se osjećaju kao manjina i da im nehrvati kvare prosjek i sprečavaju ih u razvoju evropskih vrijednosti.

Ukratko, kad bi u FBiH bili 99% Hrvati i sam Bakir Izetbegović, opet bi bili majorizirani. Takav Dejton, šta ćeš.
:mrgreen:
imam prof iz zg koji je inace rodom iz sirokog. i po njegovoj prici i slavljenju hrvatskih podviga hrvata iz sirokog and because i suck at geography :D i jer nas je zbunio velicinom svog überhrvatskog hrvatstva (no pun intended :D), ja sam fakat pomislila da je siroki u hrvatskoj i da je u najmanju ruku hrvatski stolni grad te da je u tom status prehebao i nin i zagreb. :D

prof se doduse ne zali na „muslimane“ jer smo mu dragi no fakat mrzi te srbocetnike i komuniste :D a partizani uz tita su najveci krvolocnici za koje je drazo mihajlovic maleno jagnje.
Siroki ima PR u Hrvatskoj kao niko... pokusaj nekome tamo objasniti da je Mostar 10x veci od Sirokog, gledat ce te ko budalu :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13289 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by _BataZiv_0809 »

Dobar Advent!
oakville

#13291 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by oakville »

furlan wrote:Ova godina izuzetno uspjesna za HDZ. Arbitraza sa Slovenijom, Mol, Agrokor, UZP sa filijalom a ima jos petnest dana do Nove Godine. :-)
U narednoj godini akobogda još i veći uspjesi. Izborni zakon, treći entitet, treći kanal itd itd.
kakavdanakneiskustvu

#13292 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Chmoljo wrote:molim lijepo, ja sam ustašo-mrzac.

Hrvati su kul.

i ja,a hrvat sam
kakavdanakneiskustvu

#13293 Re: Desavanja u Hrvatskoj

sheilak wrote:al hajde, da ne plasimo black swana jer mozda se covjek stvarno plasi. :D

nije mi istina shvatljiv njegov strah kao ni konstatacija da bosnjaci unistavaju sve bosansko, s obzirom na djelovanja hrvatskog (hercegovackog) narodnog korpusa u bih, no dobro.

ali me zanimaju zaista stvarni razlozi stava hrvata da su ugrozeni, od cega, od koga tacno, na koji nacin se sprovodi ta ugroza nad njima, etc. kako vam je ugrozen vitalni znacaj kad sva tri naroda haman i ne daju vise vitalne znakove. a btw, opetovanim ponavljanjem mantre najbolje se ispire mozak. mislim da je to kod vas slucaj.
ja se u zajebanciji znam saliti s tim ,pa kazem kako smo mi hrvati u bosni ugroženi cim se rodimo,eto,zato sto smo hrvati,to nam je najvaznije upamtiti i ponavljati
kakavdanakneiskustvu

#13294 Re: Desavanja u Hrvatskoj

manijak1 wrote: Zagreb.ba :?

svasta
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13295 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Chmoljo wrote:molim lijepo, ja sam ustašo-mrzac.

Hrvati su kul.

i ja,a hrvat sam
pa ja.

ti si mi, recimo, kul.
annoy

#13296 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by annoy »

Kako se postaje Kul Hrvat? Jel moram bit ljevičar, čitat index i pljuvat po domovini mi?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13297 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

dovoljno je ne srati po Bosni.

za Hercegovinu imam razumijevanja.
cyprus

#13298 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cyprus »

annoy wrote:Kako se postaje Kul Hrvat? Jel moram bit ljevičar, čitat index i pljuvat po domovini mi?
Isto kao i kul Srbin, kul Bošnjak, kul Japanac, kul Poljak, kul Tadžik... Nemoj biti nacionalista... Nacionalisti su samo u svojoj glavi i u svom toru kul... Izvan njega nisu ništa drugo nego smradovi...
ABH017

#13299 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ABH017 »

Point. wrote:
Black swan wrote:
Point. wrote:I Black Swan potajno sanja nezavisnu drzavu Herceg Bosnu u Sarajevu.
koji put ti ja moram reći kako te bolan nije stid

što lažeš zašto imaš tu potrebu i ti i ostali da lažete izmišljate i petljate

problem s vama levatima je u tome što mislite da ljubav prema hrvatskoj i hrvatskom narodu poništava svu ljubav koju imamo prema bosni i hercegovini. zar ne mogu ljudi voljeti dvije domovine čija državljanstva imaju, zar ne mogu voljeti i bosnu i slavoniju i dalmaciju i hercegovinu i međimurje i krajinu i dubrovnik...

upravo vi da da ljudi kao što ste vi imperijalisti, te pun klinac komunista-hrvatomrzaca, te sljedbenika saracena i saladina ljubitelja terorista kao i klasičnih osmanlija ljubitelja nereda od normalnih državljana bih-hrvata pravite svojim sranjima neprijatelje BiH i svega bosanskog koje ste klasičnim troskokom s greškom u koracima ukrali na prevaru

:D
Prosto prsti od vase ljubavi prema BiH. Bar u jednoj recenici da kritikujes aktuelnu hrvatsku vlast i u Hr i u BiH, gdje velicaju i prave skupove podrske osudjenim ratnim zlocincima. Al ni to.
Mnogo je lakše srat o islamskom fundamentalizmu, ugrozbi i majoriziranju hrvata u FBiH, poglavito u Sarajevu, kojeg su napljuvali i odrekli ga se. Čak je Čović u više navrata, javno, rekao da Hrvat u Sarajevu nije pravi Hrvat, jer valjda nije po mjeri (veliko)hrvatske politike.
Podržavati takvu politiku i pričati o ljubavi prema Bosni i Hercegovini, može samo neko ko želi da relativizira i izjednači velikonacionalne politike, koje žele rasparčati BiH, među sobom, sa onom koja želi da očuva integritet države i zagovara jednaka prava svakog pojedinca, bez obzira na njegova intimna vjerska, nacionalna i bilo koja druga osjećanja. Šta više, želi prikazati tu politiku remetilačkom, jer, pobogu, Hrvati nemaju prava u Sarajevu, Zenici, Visokom, kao što imaju u Širokom, Grudama, Čitluku itd.. Tj. Ne mogu da dominiraju i zabranjuju naziv bosanskog jezika i bošnjačke nacije itd.
ABH017

#13300 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ABH017 »

cyprus wrote:
annoy wrote:Kako se postaje Kul Hrvat? Jel moram bit ljevičar, čitat index i pljuvat po domovini mi?
Isto kao i kul Srbin, kul Bošnjak, kul Japanac, kul Poljak, kul Tadžik... Nemoj biti nacionalista... Nacionalisti su samo u svojoj glavi i u svom toru kul... Izvan njega nisu ništa drugo nego smradovi...
:thumbup:
Još kad bi to shvatili ovaj i ovi, koji sami sebe proglašavaju ugroženim u državi koju ne smatraju svojom domovinom, već, naprotiv, podržavaju politiku njenog cijepanja i pripajanja njenih dijelova drugoj državi, gdje bi nam bio kraj.
Post Reply