Ma ja cu to slikati, pa postaviti ovdje da strucni ziri utvrdiDigla_da_kreci wrote:Te palete (po ovom opisu) ne postojelida wrote:Koliko god da guglala nemogu razliku primjetiti.Fakat je dobro.Samo me paleta buni.pise da nedolazi ogledalo.a u ovoj sta sam kod nje gledala ima ogledalo,20 sjenki i 2 rumenila![]()
Cijene nisu male.Puderi tecni 55 km.Ruzevi 35,rumenila s vise boja u jednom 50.Paleta 110,mislim nije malo uopce![]()
Trazi joj fiskalni racun![]()
Uglavnom, mozes prepoznati po kodu koji je utisnut u bocicu, kod fejka je printan.
Sjene imaju svoja imena, kod fejka su brojevi nekakvi, takodje fejk sjene su napunjene do vrha i ispupcene, kod originala nije tako, slova branda su centrirana na kutijici, kod fejka se zna omaknuti malo na stranu![]()
rubovi kutijice od sjenke sa donje strane imaju utisnuto design, kod fejka obicno ne bude,
rubovi kutijice od sjenke sa gornje strane su glatki, kod fejka grubi, vidi kako se sjena otvara, nazad to sto drzi otvarac sjene ima po jednu rupicu, kod fejka budu dvije ili vise![]()
E bas sam objasnila![]()
Najradije bih ti pokazala, smotana sam ovako
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
lida
#13276 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
lida
#13277 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma super si ti to objasnila....Digla_da_kreci wrote:Te palete (po ovom opisu) ne postojelida wrote:Koliko god da guglala nemogu razliku primjetiti.Fakat je dobro.Samo me paleta buni.pise da nedolazi ogledalo.a u ovoj sta sam kod nje gledala ima ogledalo,20 sjenki i 2 rumenila![]()
Cijene nisu male.Puderi tecni 55 km.Ruzevi 35,rumenila s vise boja u jednom 50.Paleta 110,mislim nije malo uopce![]()
Trazi joj fiskalni racun![]()
Uglavnom, mozes prepoznati po kodu koji je utisnut u bocicu, kod fejka je printan.
Sjene imaju svoja imena, kod fejka su brojevi nekakvi, takodje fejk sjene su napunjene do vrha i ispupcene, kod originala nije tako, slova branda su centrirana na kutijici, kod fejka se zna omaknuti malo na stranu![]()
rubovi kutijice od sjenke sa donje strane imaju utisnuto design, kod fejka obicno ne bude,
rubovi kutijice od sjenke sa gornje strane su glatki, kod fejka grubi, vidi kako se sjena otvara, nazad to sto drzi otvarac sjene ima po jednu rupicu, kod fejka budu dvije ili vise![]()
E bas sam objasnila![]()
Najradije bih ti pokazala, smotana sam ovako
Evo ovako,slika pa da vidite
http://www.dodaj.rs/f/3z/fl/3JFHwT6Z/56 ... 170887.jpg
- Nadinka
-
Lilyen
#13279 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sad si me zainteresovala. Ima li neki naziv? Kako izgleda pakovanje? Da znam šta da tražim.lemniskata wrote:našla sam prije koju sedmicu u dm-u neke blaznice za skidanje šminke oko očiju, ima sa uljem i bez ulja. jako sam zadovoljna njima. ne iritiraju oči, ne peče i prijatno miriše. vidjela sam da imaju i za kompletnu šminku ali nisam ih probala još. cijena ovih za oči je bila nešto manje od 3 KM, mislim da ih 50 dođeLilyen wrote:Čime skidate šminku? Posebno sa i oko očiju?
Za lice koristim gelove, to mi najvise odgovara. Ali za područje oko očiju muku mučim.
- lemniskata
#13280 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zovu se Balea augen make-up entferner pads. plava i bijela kutija, ista kao za kremuLilyen wrote:Sad si me zainteresovala. Ima li neki naziv? Kako izgleda pakovanje? Da znam šta da tražim.lemniskata wrote:našla sam prije koju sedmicu u dm-u neke blaznice za skidanje šminke oko očiju, ima sa uljem i bez ulja. jako sam zadovoljna njima. ne iritiraju oči, ne peče i prijatno miriše. vidjela sam da imaju i za kompletnu šminku ali nisam ih probala još. cijena ovih za oči je bila nešto manje od 3 KM, mislim da ih 50 dođeLilyen wrote:Čime skidate šminku? Posebno sa i oko očiju?
Za lice koristim gelove, to mi najvise odgovara. Ali za područje oko očiju muku mučim.
- Digla_da_kreci
#13281 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
lida, ovo sa slike ne postoji u original MAC i ta djevojka ti prodaje fejkove... a ti sada kako zelislida wrote:Evo ovako,slika pa da vidite
http://www.dodaj.rs/f/3z/fl/3JFHwT6Z/56 ... 170887.jpg
Evo ti ta fejk paleta za 17 dolara
http://www.ioffer.com/i/makeup-mac-15co ... -535208812
Original MAC sa 15 sjena koje napunis po svom izboru kosta 207 dolara, cisto da znas
-
EdnaMaric
#13282 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Digla_da_kreci wrote:lida, ovo sa slike ne postoji u original MAC i ta djevojka ti prodaje fejkove... a ti sada kako zelislida wrote:Evo ovako,slika pa da vidite
http://www.dodaj.rs/f/3z/fl/3JFHwT6Z/56 ... 170887.jpg![]()
Evo ti ta fejk paleta za 17 dolara
http://www.ioffer.com/i/makeup-mac-15co ... -535208812
Original MAC sa 15 sjena koje napunis po svom izboru kosta 207 dolara, cisto da znas
To je definitivno fake MAC. Ja koristim MAC vec godinama (kupujem uglavnom u Budimpesti ili mi salje prijateljica iz USA). Ako niste sigurne da li je MAC original provjerite na web stranici.
- gladna sam
#13283 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
^^ Definitivno! JA se ne bih ni u te parfeme uzdala da su orginal
100ml -100Km jdnog takvog parfema, ne znam
-
lida
#13284 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Onda ni u parfimerijama nemaju pojma.Ja odnijela razliku nisu mogli uociti.gladna sam wrote:^^ Definitivno! JA se ne bih ni u te parfeme uzdala da su orginal
Svakako,cure hvala na info.Al sam se ponadala bila.Suvise dobro da bi bilo istinito.
- Joker88
#13286 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo da napisem sta koristim, dosadno mi i imam vremena 
podloga za puder

puder
:

korektor (onako) :

maskara
:

tus za oci je predobar

podloga za puder
puder

korektor (onako) :
maskara

tus za oci je predobar

- Digla_da_kreci
#13287 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
^Daj nam malo opisi detaljnije to sto koristis
Mene konkretno zanima taj puder kakav je, nisam ga probala.

feeluniqueLekiCA_ wrote:Dostavlja li neki sajt Maroccanoil proizvode kod nas?!
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#13288 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zanima me konkrektno ovaj korektor,de malo napisi o njemuJoker88 wrote:Evo da napisem sta koristim, dosadno mi i imam vremena
podloga za puder![]()
puder:
korektor (onako) :
maskara:
tus za oci je predobar![]()
- gladna sam
#13289 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma ne bih da omalovazavam, ali ove sto rade po drogerijama i tako kozmetika (osim DM)lida wrote:Onda ni u parfimerijama nemaju pojma.Ja odnijela razliku nisu mogli uociti.gladna sam wrote:^^ Definitivno! JA se ne bih ni u te parfeme uzdala da su orginal
Svakako,cure hvala na info.Al sam se ponadala bila.Suvise dobro da bi bilo istinito.
pojma nemaju, uvalit covjeku sad pa sad
Joker88
Chanel puder je odlican, ali Dior Eclat Satin je neprikosnoven
-
terremoto
#13290 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i mene interesuje ovaj chanel puder,dali je dobar za mjesovitu kozu,lumi magic koristim odlican je
- swirl
#13291 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@Joker88 Super ideja sto si postavila sta sve koristis
I meni dosadno, i imam vremena, evo sta ja koristim:
Podloga za sminku:

Primer:

BB krema:

Ili Chanel Ultra Light:

Preko BB kreme stavljam:

Rumenilo:

Maskara:

Ovo je glavno, tu su jos sjene, olovke, highlighters, itd itd itd
Podloga za sminku:

Primer:

BB krema:

Ili Chanel Ultra Light:

Preko BB kreme stavljam:

Rumenilo:

Maskara:

Ovo je glavno, tu su jos sjene, olovke, highlighters, itd itd itd
-
delirium.sa
#13292 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Probajte azijske BB kreme, nećete se pokajati
Garnier nije ni do koljena 
- gladna sam
#13293 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja koristim samo nekolke stvari kad je rijec o sminkanju
sjene karmini i te gluposti vrlo rijetko, nova godina, dernek, i tako
ovo mi je standardno
Dnevna krema

Puder

Surma

Rumenilo Bourjois pink ljeti

ili zimi

i maskara

ps prvi put cujem za podlogu za puder
za sta to sluzi sta je to uopce
koja valja, znal iko
sjene karmini i te gluposti vrlo rijetko, nova godina, dernek, i tako
ovo mi je standardno
Dnevna krema

Puder
Surma

Rumenilo Bourjois pink ljeti

ili zimi
i maskara
ps prvi put cujem za podlogu za puder
koja valja, znal iko
- Loulou
#13294 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Budući da imam ovo "čudo", molim te samo mi reci je l' ovo koristiš umjesto dnevne kreme (moisturisera) ili preko nje?Joker88 wrote:Evo da napisem sta koristim, dosadno mi i imam vremena
podloga za puder![]()
Nisam shvatila poantu tog lumi magiquea jer mi se čini da nema efekta. Barem ne onoga kog bih ja željela (umislila sam si da bi moglo poslužiti kao neki blagi highlighter, ali niDŽe veze
Primer (prajmer, baza) je super stvar, ali ovisi o tipu kože (koristim samo u posebnim prilikama):gladna sam wrote:ps prvi put cujem za podlogu za puder
koja valja, znal iko
Meni je izvrstan:

-
nera18
#13295 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovo su dvije razlicite stvari skoro, uglavnom, baza je obicno na silikonskoj bazi, kao podloga na koju puder ljepse prijanja, manje ga treba, pore izgeldaju ljepse, duze puder stoji na licu, koza zagladjena bude...
- Nadinka
#13296 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nero koji primer za lice ti preporučuješ?nera18 wrote:ovo su dvije razlicite stvari skoro, uglavnom, baza je obicno na silikonskoj bazi, kao podloga na koju puder ljepse prijanja, manje ga treba, pore izgeldaju ljepse, duze puder stoji na licu, koza zagladjena bude...
I na druge cure se naravno pitanje odnosi, ko je probao neke fine
-
Maybach
#13297 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
GDJE kupiti,naruciti Benefit???Odlican je,kad putujem kupim ali nemam vec dugoo 
-
Lilyen
#13298 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kako sam ja shvatila od nekih make up artista, silikonski primeri nisu pogodni za svakodnevno korištenje.
Interesuje me vaše mišljenje, pošto vidim da se ovde koristi sve i svašta.
I koji preporučujete kako reče @Nadinka
Interesuje me vaše mišljenje, pošto vidim da se ovde koristi sve i svašta.
Last edited by Lilyen on 12/03/2013 09:54, edited 1 time in total.
- swirl
#13299 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja mislim da sa http://www.feelunique.com/ dostavljaju u BiH, a bilo je i na ASOS-u.Maybach wrote:GDJE kupiti,naruciti Benefit???Odlican je,kad putujem kupim ali nemam vec dugoo
- Nadinka
#13300 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Na feelunique za ovaj piše: Due to shipping restrictions, this product is not available in Bosnia and HerzegovinaLoulou wrote: Primer (prajmer, baza) je super stvar, ali ovisi o tipu kože (koristim samo u posebnim prilikama):
Meni je izvrstan: