Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#13276 Re: Sirija vol. 2
Znaci pobunjenici brinu o Deir Ez-Zouru i izvještavaju o životu građana pod ISILovom opsadom. Režim jednostavno nema takvog portala. Licno sam stekao utisak da rezim čak i ponekad uljepšava situaciju i prikazuje je boljom nego sto jeste.
-
Zgoljo
#13277 Re: Sirija vol. 2
Cuj sta ce Zivinicke Ose na Ozrenu
Pa valjda da skinu sa ćuke one koji im svakodnevno rokaju po carsiji.E svasta ces cut
Pa valjda da skinu sa ćuke one koji im svakodnevno rokaju po carsiji.E svasta ces cut
-
Zgoljo
#13278 Re: Sirija vol. 2
Ti vjerujes da ce nakon ukidanja paradzemata i njegovi parapostovi biti ukinuti?El Chupo wrote:...ne smetaju mi tvoji upisi...ali vjerujem da ce poslije ukidanja paradzemata i tvoji upisi i slicnih tebi biti reducirani i procesuiranisarajevoxxxx wrote:Ako je suditi po Fejsbuk stranicama iz Deir Ez-Zoura i komentarima, Asada podržava zaista jako mali procenat Sirijaca. Može svako uraditi analizu portala iz Deir Ez-Zoura , ja od desetak koliko sam ih našao samo je jedan prorežimski, jedan simpatiše Isil svi ostali protiv režima i protiv Isila.
Bakir Izetbegović: Paradžemati vode u haos!
Član Predsedništva BiH traži ukidanje nelegalnih vehabijskih objekata: Možete navući nevolju muslimanima u BiH i EU, kaže bošnjački lider[/size]
-
Haman
#13279 Re: Sirija vol. 2
Da nije bilo onih koji podrzavaju pobunjenike sirisjka vojska bi ih lako porazila. Ali iz pobunjenika stoje veliki koji oducuju kako treba da izgleda svijet a posebno kakvu vlast u islamskom svijetu treba da ima svaka drzava.
Zar ne vidis da su muslimani dovedeni u situaciju da se ubijajau za tudje interese. Zar ne vidis koliko Sirijaca i Iracana tabana do sjevera Svedeske, Norveske, Finske i drugig zapadnih zemlja.
Zar ne vidis kako kanadski predsjednik prica " izbjeglice iz Sirije i Iraka bit ce pokretaci kanadske ekonomije. Zar mu nisu bili blizi oni iz Meksika, Gvatemala, Hondurasa itd.
Samo politicki neobavijesten a vjerski izludjen moze pricati price kakve neki pricaju na ovom Forumu.
Zasto se sirijski gradovi i sela sravnjuju sa zemljom. Nije valjda da se u takve rusevine vrate izbjeglice.
Novo prekrojavanje granica sa ciljem da se stvori sijaset malih islamskih drzavica koje ce zivjeti od sadake drugih, i kojima ce drugi postavljati vladare: predsjednike, seike, emire, sahove itd, a svi ce raditi za tudje inetrese.
Naravo, sicar ce vidjeti i drugi: Turska, Jordan a posebno Izrael zbog cega sve sve ovo i desava, zbog cega izbjeglice tabanaju do sjevera Evrope, prebacuju se u Kanadu da se nikad ne vrate, jer se nemaju gdje vratiti.
Njihova sela i gradovi su unisteni, jer ce tu, bas tu na njihovoj avliji druge da grade svoju veli i da uzivaju u blagoditima koje ta zemlja pruza, a Sirijci i Iracane nek peru sudje po hotelima evropskih zemlja ili kako su nama govori "mogu cuvati i irvase po Svedskoj, Norveskoj itd"
Teroristi udarili na Alep: Pojačanje stiže iz Turske
Teroristi su povećali svoje aktivnosti pred predstojeće pregovore o Siriji, a u provinciju Alep podrška im stiže iz Turske, tvrdi rusko ministarstvo spoljnih poslova.
Foto: Agencije
Dugoočekivani sastanak sirijske vlade i brojnih opozicionih grupa trebalo bi da se održi u Ženevi 25. januara.
"Nažalost, posljednjih dana, djelovanje terorrističkih grupa se povećalo. Pokušavaju da borbu preokrenu u svoju korist", rekla je Marija Zaharova, portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Prema njenim riječima, Al Nusra front i druge grupe su započele velike napade na vladine snage i to uz ozbiljno pojačanje iz Turske. Teroristi su napali oblasti u predgrađu Damaska i u provincijama Homs i Idlib, kaže Zaharova.
Ona je dodala da će Rusija nastaviti da pruža humanitarnu pomoć civilima u Siriji. Tokom januara ruske snage su ne samo u Siriju, već i u Liban i Jordan poslale oko 600 tona hrane i drugih potrepština koje su potrebne ljudima u zaraćenim oblastima.
Odgovarajući na kritike Stejt Departmenta da se ne vide napori Rusije u slanju pomoći Siriji, Zaharova je sarkastično istakla: "To je izuzetno čudno s obzirom na to da Stejt Departmen sve vidi, počevši od ruskih tenkova koji upadaju na druge teritorije, ali ne vide kada šaljemo pomoć".
- See more at: http://24sata.info/vijesti/svijet/25201 ... BtW1q.dpuf
Ne znam, zasto svi veliki vole Sirijce i Iracane. Sjetite se kako su Babini u Velikoj Kladusi bili omiljkeni kod Milosevica, a oni u Sanskom Mostu i Prijedoru a Podrinje da i ne pominjen ubijani i raseljavani kako bi se BiH podijelila i to "pravicno". Bosnjaci 44% dobijaju 22-23% teritiorije BiH, Hrvati 17% dobijaju 28 % teritiorije BiH, i Srbi 32% cak 49% teritiorije BiH.
Ima ona narodna " ko nema u glavi ima u nogama.

Zar ne vidis da su muslimani dovedeni u situaciju da se ubijajau za tudje interese. Zar ne vidis koliko Sirijaca i Iracana tabana do sjevera Svedeske, Norveske, Finske i drugig zapadnih zemlja.
Zar ne vidis kako kanadski predsjednik prica " izbjeglice iz Sirije i Iraka bit ce pokretaci kanadske ekonomije. Zar mu nisu bili blizi oni iz Meksika, Gvatemala, Hondurasa itd.
Samo politicki neobavijesten a vjerski izludjen moze pricati price kakve neki pricaju na ovom Forumu.
Zasto se sirijski gradovi i sela sravnjuju sa zemljom. Nije valjda da se u takve rusevine vrate izbjeglice.
Novo prekrojavanje granica sa ciljem da se stvori sijaset malih islamskih drzavica koje ce zivjeti od sadake drugih, i kojima ce drugi postavljati vladare: predsjednike, seike, emire, sahove itd, a svi ce raditi za tudje inetrese.
Naravo, sicar ce vidjeti i drugi: Turska, Jordan a posebno Izrael zbog cega sve sve ovo i desava, zbog cega izbjeglice tabanaju do sjevera Evrope, prebacuju se u Kanadu da se nikad ne vrate, jer se nemaju gdje vratiti.
Njihova sela i gradovi su unisteni, jer ce tu, bas tu na njihovoj avliji druge da grade svoju veli i da uzivaju u blagoditima koje ta zemlja pruza, a Sirijci i Iracane nek peru sudje po hotelima evropskih zemlja ili kako su nama govori "mogu cuvati i irvase po Svedskoj, Norveskoj itd"
Teroristi udarili na Alep: Pojačanje stiže iz Turske
Teroristi su povećali svoje aktivnosti pred predstojeće pregovore o Siriji, a u provinciju Alep podrška im stiže iz Turske, tvrdi rusko ministarstvo spoljnih poslova.
Foto: Agencije
Dugoočekivani sastanak sirijske vlade i brojnih opozicionih grupa trebalo bi da se održi u Ženevi 25. januara.
"Nažalost, posljednjih dana, djelovanje terorrističkih grupa se povećalo. Pokušavaju da borbu preokrenu u svoju korist", rekla je Marija Zaharova, portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Prema njenim riječima, Al Nusra front i druge grupe su započele velike napade na vladine snage i to uz ozbiljno pojačanje iz Turske. Teroristi su napali oblasti u predgrađu Damaska i u provincijama Homs i Idlib, kaže Zaharova.
Ona je dodala da će Rusija nastaviti da pruža humanitarnu pomoć civilima u Siriji. Tokom januara ruske snage su ne samo u Siriju, već i u Liban i Jordan poslale oko 600 tona hrane i drugih potrepština koje su potrebne ljudima u zaraćenim oblastima.
Odgovarajući na kritike Stejt Departmenta da se ne vide napori Rusije u slanju pomoći Siriji, Zaharova je sarkastično istakla: "To je izuzetno čudno s obzirom na to da Stejt Departmen sve vidi, počevši od ruskih tenkova koji upadaju na druge teritorije, ali ne vide kada šaljemo pomoć".
- See more at: http://24sata.info/vijesti/svijet/25201 ... BtW1q.dpuf
Ne znam, zasto svi veliki vole Sirijce i Iracane. Sjetite se kako su Babini u Velikoj Kladusi bili omiljkeni kod Milosevica, a oni u Sanskom Mostu i Prijedoru a Podrinje da i ne pominjen ubijani i raseljavani kako bi se BiH podijelila i to "pravicno". Bosnjaci 44% dobijaju 22-23% teritiorije BiH, Hrvati 17% dobijaju 28 % teritiorije BiH, i Srbi 32% cak 49% teritiorije BiH.
Ima ona narodna " ko nema u glavi ima u nogama.
- Norman
#13280 Re: Sirija vol. 2
Hajde što spinujete situaciju u Siriji, ali nemate pravo falsifikovati Star Wars.Black swan wrote:i tako je kiki presao na tamnu stranu
Ovako stoje stvari kod Lucasa:
- tamna strana = sithi (dakle šiiti) = diktator.
- na suprotnoj strani: pobunjenici koji se bore protiv diktatora potpomognutog šiitima, tj. sithima.
-
zrakomlat
#13281 Re: Sirija vol. 2
Kako se zadnjih dana rasplamsala situaciju u Zoru baš nešto o tome kontam, to što su rusi sad uradili. Ono, jesu u okruzenju, ali imaju funkcionalan aerodrom, imaju avione, isil nema pvo. Pa i taj hebeni isil mora krenuti od nekud, imaju neku bazu, skladista, logistiku, izginulo ih je do sad stotine, mozda i hiljade, krecu od nekud organizovano. Zar sirijska avijacija nije mogla odletiti malo dalje, eto tih 10 km, pa preventivno rokati ta mjesta. Ne kontam. Dignu avione kad im ovi dodju na vrata.Ironmen wrote:ISILOV teroristicki kamp Mreya 10-tak kilometara od Zora unisten totalno u ruskom avio bombardovanju zanimljivo da niko od vas nije prenio ovu vijest ili nisam vidio od silnog dominiranja temom coola i patka.
-
sarajevoxxxx
#13282 Re: Sirija vol. 2
I IZ i parađemati, mislim treba narod o nečemu zabaviti. Kada su sve pokrali, sve firme opustošili, kada više nemaš ni od koga ni šta da pljačkaš, treba narod nečim zabaviti, samo da ne bi postavljao pitanja o lopovluku, nepotizmu, općoj nesigurnosti, sve većem siromaštvu građana BiH.El Chupo wrote:
...ne smetaju mi tvoji upisi...ali vjerujem da ce poslije ukidanja paradzemata i tvoji upisi i slicnih tebi biti reducirani i procesuirani
]
A što se tiče mojih stavova, za mene je Isil samo rezultat i ogledalo današnjeg muslimanskog svijeta baš kao i Asad. Između nasilja koje sprovodi Isil i onog iza kojeg stoji Asadov režim nema razlike. I jedno i drugo su sramota muslimanskog svijeta.
Da sam u Siriji ili da sam Sirijac vjerovatno bi još u martu 2011. odselio sa porodicom negdje na zapad, isto bih uradio i da sam Palestinac i da živim u Palestini, ili Iračanin itd. Ti dole ratovi na arapskom se kaže "la dine leha" "nemaju vjere" ili pogrešan rat.
- bvcx
#13283 Re: Sirija vol. 2
Koliko ima lajkova?sarajevoxxxx wrote:Ako je suditi po Fejsbuk stranicama iz Deir Ez-Zoura i komentarima, Asada podržava zaista jako mali procenat Sirijaca. Može svako uraditi analizu portala iz Deir Ez-Zoura , ja od desetak koliko sam ih našao samo je jedan prorežimski, jedan simpatiše Isil svi ostali protiv režima i protiv Isila.
- bvcx
#13284 Re: Sirija vol. 2
Ko je dopustio pad djelova Deir ezZora od pobunjenika u ruke ISILa. Znaš kako si ti isto pitanje nonstop ponavljao u slučaju Mosula? Danas nema FSA nigdje...sarajevoxxxx wrote:Znaci pobunjenici brinu o Deir Ez-Zouru i izvještavaju o životu građana pod ISILovom opsadom. Režim jednostavno nema takvog portala. Licno sam stekao utisak da rezim čak i ponekad uljepšava situaciju i prikazuje je boljom nego sto jeste.

-
sarajevoxxxx
#13285 Re: Sirija vol. 2
Imam prijatelja Sirijaca koji podržavaju režim i onih koji podrzavaju opoziciju. Ti ljudi se međusobno druže, sarađuju, ali svako ima svoj stav, samo zaista ovaj što podržava rezim, teškom mukom ćeš nešto iz njega izvući. Oni koji podržavaju opoziciju to će reći bez kolebanja.bvcx wrote:Koliko ima lajkova?sarajevoxxxx wrote:Ako je suditi po Fejsbuk stranicama iz Deir Ez-Zoura i komentarima, Asada podržava zaista jako mali procenat Sirijaca. Može svako uraditi analizu portala iz Deir Ez-Zoura , ja od desetak koliko sam ih našao samo je jedan prorežimski, jedan simpatiše Isil svi ostali protiv režima i protiv Isila.
Moj najveći prijatelj Bosanac, čovjek kojem mnogo vjerujem, kojeg duboko poštujem, i od kojeg sam zaista mnogo stvari naučio, protiv je opozicije, isto tako smatra da većina naroda podržava Asada, ali eto ja imam svoj stav on ima svoj.
Možda su te stranice fabrikovane, ali ne možeš i sve ljude fabrikovati, rezolucije UN-a, izvještaje organizacija itd.
-
sarajevoxxxx
#13286 Re: Sirija vol. 2
Šta želiš da kažeš?El Chupo wrote:"prijatelju" ..sve si rekao!sarajevoxxxx wrote:
Imam prijatelja Sirijaca koji podržavaju režim i onih koji podrzavaju opoziciju. Ti ljudi se međusobno druže, sarađuju, ali svako ima svoj stav, samo zaista ovaj što podržava rezim, teškom mukom ćeš nešto iz njega izvući. Oni koji podržavaju opoziciju to će reći bez kolebanja.
Moj najveći prijatelj Bosanac, čovjek kojem mnogo vjerujem, kojeg duboko poštujem, i od kojeg sam zaista mnogo stvari naučio, protiv je opozicije, isto tako smatra da većina naroda podržava Asada, ali eto ja imam svoj stav on ima svoj.
Možda su te stranice fabrikovane, ali ne možeš i sve ljude fabrikovati, rezolucije UN-a, izvještaje organizacija itd.
-
sarajevoxxxx
#13287 Re: Sirija vol. 2
Nemam nikoga u Travniku, niti su mi roditelji iz Travnika.
- jao_situacije
#13289 Re: Sirija vol. 2
savo i njegove vratolomije 
-
sarajevoxxxx
#13290 Re: Sirija vol. 2
U istom postu sam prije toga govorio o Sirijcima, zbog toga sam naglasio "Bosanac".El Chupo wrote:sarajevoxxxx wrote:Nemam nikoga u Travniku, niti su mi roditelji iz Travnika.
.bem te zivote ...Moj najveći prijatelj Bosanac, čovjek kojem mnogo vjerujem
Moj identitet je poznat administraciji. Ovaj nick koristim od 2003. na ovom istom forumu. Nikad niko sem mene nije koristio. Govorio sam ranije i sada to kažem ko god želi od starih forumaša da me upozna mislim da nije problem i sam bih vrlo rado volio upoznati mnoge ovdje na forumu i to je to.
- ioannes
#13291 Re: Sirija vol. 2
Patak,nemoj nam prodavat muda za bubrega...u zoru jeDuckZz wrote:
Šalim se.
Bivši pobunjenici iz Deir Ezora su rastrškani po čitavoj Siriji. Razgovaram sa likovima koji su trenutno u provinciji Damaska, Qalamoun. Ima ih na sjeveru Aleppa, sjeveru Raqqe (sa Kurdima), po jugu Sirije (Daraa). Na žalost vecina ih je ipak otišlo iz države i nadaju se za bolje sutra. Oni koji su ostali su masovno ubijeni, prisilno mobilisani, ili "prešli" u civile, tako da imaš grupe koji povremeno ubijaju pripadnike ISIL-a u zasjedi.
većina prijašnjih opozicionera i nusrića je prešla na strani isila...pardon mislim u organizaciju država
- salik79
#13292 Re: Sirija vol. 2
Ovo se i iz aviona vidi da si sam skuck'o, il' ti je Thani himself diktir'o sta da napisesDuckZz wrote:
General Mohammad Ali Jafari, glasnogovornik za Siriju i jedan od lidera Iranske revolucionarne garde :
"Naše snage se bore protiv terorizma ne samo u našoj državi. Borit cemo se i borimo se protiv terorizma u Iraku, Siriji, Jemenu, Pakistanu.......
u Siriji se 21 000 naših vojnika bori protiv terorizma uz pomoć Sirijske vlade"
- Mlohavi
#13293 Re: Sirija vol. 2
Nadam se da se i moji spremaju za ofanzivu SAA koja ce vjerovatno poceti kad i oni pregovori.Ivan Sidorenko @IvanSidorenko1 7m7 minutes ago
#Syria #Aleppo A Illyushin Plane just dropped Huge Umbrellas of stuff onto #Zahraa #Nubl Its unclear if Humanitarian Aid or Military Stuff
Last edited by Mlohavi on 22/01/2016 08:15, edited 1 time in total.
- salik79
#13294 Re: Sirija vol. 2
Izgleda opet pusiona umjerenih u LataCiji
A iz Sejh Vase Miskina Crnog, stizu ocajni vapaji slobodnih radikala da im se pomogne u odbrani preostalih 20% carsije, jer se tu "ne brani samo Sirija, nego i citav slobodni svijet Arapskog poluotoka!"
https://youtu.be/TLR92P8dplk
Za svaki slucaj, civilke su tu, da sutra ne bi ko pomislio da su oni, ne daj Boze, uzimali pusku u ruke...A i da olaksaju "braci", ako zijane, u dokazivanju "masakra nad civilima".

Stop the Mascara now!
Pogotovo ako se koristi za iscrtavanje obrva
https://youtu.be/TLR92P8dplk
Za svaki slucaj, civilke su tu, da sutra ne bi ko pomislio da su oni, ne daj Boze, uzimali pusku u ruke...A i da olaksaju "braci", ako zijane, u dokazivanju "masakra nad civilima".

Stop the Mascara now!
Pogotovo ako se koristi za iscrtavanje obrva
- fosna2014
#13295 Re: Sirija vol. 2
#Syria #Latakia MORE GAINS #SAA #NDF take Control of #Mount_Baradun & #Baradun_Dam Area.
-
aldinjo
#13296 Re: Sirija vol. 2
I onda bi se poslije rata vratio i otvorio neku firmu i zarađivao novac. A za tebe bi radili vjerovatno oni koji su se borili čitav rat.sarajevoxxxx wrote:I IZ i parađemati, mislim treba narod o nečemu zabaviti. Kada su sve pokrali, sve firme opustošili, kada više nemaš ni od koga ni šta da pljačkaš, treba narod nečim zabaviti, samo da ne bi postavljao pitanja o lopovluku, nepotizmu, općoj nesigurnosti, sve većem siromaštvu građana BiH.El Chupo wrote:
...ne smetaju mi tvoji upisi...ali vjerujem da ce poslije ukidanja paradzemata i tvoji upisi i slicnih tebi biti reducirani i procesuirani
]
A što se tiče mojih stavova, za mene je Isil samo rezultat i ogledalo današnjeg muslimanskog svijeta baš kao i Asad. Između nasilja koje sprovodi Isil i onog iza kojeg stoji Asadov režim nema razlike. I jedno i drugo su sramota muslimanskog svijeta.
Da sam u Siriji ili da sam Sirijac vjerovatno bi još u martu 2011. odselio sa porodicom negdje na zapad, isto bih uradio i da sam Palestinac i da živim u Palestini, ili Iračanin itd. Ti dole ratovi na arapskom se kaže "la dine leha" "nemaju vjere" ili pogrešan rat.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13297 Re: Sirija vol. 2
to samo na filmuNorman wrote:Hajde što spinujete situaciju u Siriji, ali nemate pravo falsifikovati Star Wars.Black swan wrote:i tako je kiki presao na tamnu stranu![]()
Ovako stoje stvari kod Lucasa:
- tamna strana = sithi (dakle šiiti) = diktator.
- na suprotnoj strani: pobunjenici koji se bore protiv diktatora potpomognutog šiitima, tj. sithima.
a u realnosti je drugačije
- Opetja033
#13298 Re: Sirija vol. 2
Pobunjenici kontrolisu najmanje 50% Sheikh Miskina, je'l to opet Sahar citiras? Ne valja, ne zaboravi provalu za Jishsalik79 wrote:Izgleda opet pusiona umjerenih u LataCijiA iz Sejh Vase Miskina Crnog, stizu ocajni vapaji slobodnih radikala da im se pomogne u odbrani preostalih 20% carsije
Najmanje 50% grada. Postavljane su mape na ovoj temi i od strane ljudi koji podrzavaju Assada. Pitaj @fosnu. @Maystor je neki dan tvrdio isto sto i ti (doduse bio je velikodusniji od tebe pa je napisao 30%), @fosna lijepo dodje i ispravi ga.
Ne valjaju ti izvori, ali nikako.
- salik79
#13299 Re: Sirija vol. 2
Ako su lagali mene i ja lazem vasOpetja033 wrote:Pobunjenici kontrolisu najmanje 50% Sheikh Miskina, je'l to opet Sahar citiras? Ne valja, ne zaboravi provalu za Jishsalik79 wrote:Izgleda opet pusiona umjerenih u LataCijiA iz Sejh Vase Miskina Crnog, stizu ocajni vapaji slobodnih radikala da im se pomogne u odbrani preostalih 20% carsije
![]()
Najmanje 50% grada. Postavljane su mape na ovoj temi i od strane ljudi koji podrzavaju Assada. Pitaj @fosnu. @Maystor je neki dan tvrdio isto sto i ti (doduse bio je velikodusniji od tebe pa je napisao 30%), @fosna lijepo dodje i ispravi ga.
Ne valjaju ti izvori, ali nikako.
https://mobile.twitter.com/thearabsourc ... 9369276416
- Opetja033
#13300 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Ako su lagali mene i ja lazem vasOpetja033 wrote:Pobunjenici kontrolisu najmanje 50% Sheikh Miskina, je'l to opet Sahar citiras? Ne valja, ne zaboravi provalu za Jishsalik79 wrote:Izgleda opet pusiona umjerenih u LataCijiA iz Sejh Vase Miskina Crnog, stizu ocajni vapaji slobodnih radikala da im se pomogne u odbrani preostalih 20% carsije
![]()
Ne valjaju ti izvori, ali nikako.![]()
https://mobile.twitter.com/thearabsourc ... 9369276416
Laze Leith k'o pas... po obicaju.
Bile su mape situacije na terenu, skoro. Ima neki glavni kruzni tok u gradu koji otprilike sluzi kao linija fronta. A taj kruzni tok je u samom centru grada.
@Fosna ce to bolje objasniti. Uglavnom lapo-lapo. @Fosna tvrdi da je prijatelj sa jednom sirijskom porodicom u tom gradu i da je u kontaktu sa njima. U toj porodici ima i jednih i drugih. Ima svjeze informacije odozdo. Na pocetku mu nisam vjerovao ali je par puta prvi imao informacije odozdo.
@Fosna ako ti nije problem stavi i onu mapu ponovo. Zapravo moze bilo ko, ko je ima pri ruci.
Kada je ta mapa postavljana, nije se bunio niko sa bilo koje strane - ni ovdje na forumu ni na twitteru. Sad sta ludi Leith pokusava spinovati, to je sasvim druga stvar. Kada je ta mapa bila aktuelna na twitteru sutio je kao zaliven. Onda nakon vise od dvije sedmice krene sa lazima. Klasika.