Ukrajina

Post Reply
General War

#13276 Re: Ukrajina

Post by General War »

jastuk1 wrote:
Black swan wrote:ok sutra pobijedi vojska
protjera rebelse

ko garantuje da će taj prostor biti pacifiziran sljedećih mjeseci nakon pobjede
dosta oružja je izgleda podijeljeno narodu... možda će se neke bombe postavljati uz puteve i u zgrade nove vlade
svašta se može očekivati
:?
Odličan osvrt.

Samo Rusija nije ni svjesna šta sve brani u Donbasu. Ma onaj četnik Strelkov, komandant odbrane Donbasa, je najbolje rekao - očisti li Ukrajina Novorusiju, Crveni trg je slijedeći Majdan. Lihvaro-cionisti jednostavno tako operišu - šire svoj rak sve dok mogu, sve dok ga neko ne odstrani.

Znači Rusiji u konačnici nije tragičan gubitak Ukrajine - tragično je to što će sav crni kapital usmjeriti na razdiranje i podrivanje Rusije. Finansirat će Ruske naciste da ubijaju imigrante, separatiste koje ovi nacisti ubijaju, ljevičare koji ne znaju jesul pošli il su došli...

I izgleda da zapadnim Ukrajincima niš ne smeta što će postat novi genocidaši. Oni se tim još i ponose. Izgleda da u njihovom slučaju vrijedi ona jednom nasista - uvijek nacista.
Joj Jastuce i ti krenuo sa tim djeljenjem epiteta "lihvaro-cionisti", i sta sve ne...
Je li lihvarski da Putinko trazi izmirenje duga ukrajine s"sad i odmah" pa uz to uvaljuje europu (uz svu situaciju u ukrajini) prilicno lihvarski nacin komunikacije, i da li je cionisticki to sto prisajedinjuje djelove druge drzave na nacionalnoj osnovi svojoj drzavi?
Majdan ce se desiti i Putinu i nije prvi put...ko da su rusi svajcarci pa svi sretni i zadovoljni a ne mali dio uz guzicu putinu.
dječak sa šibicama

#13277 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

protjera rebelse

dosta oružja je izgleda podijeljeno narodu... možda će se neke bombe postavljati uz puteve i u zgrade nove vlade
svašta se može očekivati
Koja crna vojska, ukrajinska vojska je u rasulu, na istok jurisaju mobilizirani fasisti Desnog sektora i strani placenici, vise se ni ne skrivaju, eno neki dan maskirani talijan daje intervju. Dosao u Ukrajinu boriti se protiv komunista, valjda.
llull

#13278 Re: Ukrajina

Post by llull »

Oboren novi Mi 8 kod Slavjanska ... 9 mrtvih .

Kako sam ja upratio, jbt ove ukrajinske vojne helikoptere ekipa iz Donbasa obara kao ja komarce... malo malo pa klap.

Do sada 4 Mi-24 i 5 Mi-8... mnogo je bas
amoninan

#13279 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

llull wrote:Oboren novi Mi 8 kod Slavjanska ... 9 mrtvih .

Kako sam ja upratio, jbt ove ukrajinske vojne helikoptere ekipa iz Donbasa obara kao ja komarce... malo malo pa klap.

ja još nisam vidio bolje naoružane nejači :D
detroit-mercy

#13280 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

dječak sa šibicama wrote:
protjera rebelse

svašta se može očekivati
Koja crna vojska, ukrajinska vojska je u rasulu, na istok jurisaju mobilizirani fasisti Desnog sektora i strani placenici, vise se ni ne skrivaju, eno neki dan maskirani talijan daje intervju. Dosao u Ukrajinu boriti se protiv komunista, valjda.
Mi kad smo se tukli sa Srbima u sa nama bili i legionari :mrgreen: . Bilo ih iz Francuske, Skotske, Njemacke, Italije :mrgreen: Sve faista do fasiste :mrgreen: .
detroit-mercy

#13281 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

protjera rebelse

svašta se može očekivati
Hos reci mudzaedini i vatikanski placenici i strani bojovnic :mrgreen: . Oh kako to poznato zvuci.
llull

#13282 Re: Ukrajina

Post by llull »

amoninan wrote:

Dobro de, necemo se lagati... prica da su nenaoruzani je smijesna... da imaju manje opreme od vojske imaju,ali mislim da su sasvim pristojno opremljeni.
A realno mislim da su cak i dobro organizovani. Po meni je vojska progutala mamac i pocela da se ponasa kao jna u Vukovaru sa tenkovima pa su ih tu hrvati sve lijepo u dzepove navlacili i klepali. Tako je i ovdje, naivno lete nisko a tu ih ceka mnostvo rucnkih lansera.
jastuk1

#13283 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

General War wrote: Je li lihvarski da Putinko trazi izmirenje duga ukrajine s"sad i odmah" pa uz to uvaljuje europu (uz svu situaciju u ukrajini) prilicno lihvarski nacin komunikacije, i da li je cionisticki to sto prisajedinjuje djelove druge drzave na nacionalnoj osnovi svojoj drzavi?
Majdan ce se desiti i Putinu i nije prvi put...ko da su rusi svajcarci pa svi sretni i zadovoljni a ne mali dio uz guzicu putinu.
Nije lihvarski, jer je Rusija isporučila tu robu Ukrajini i sad fino Ukrajina neka plati. Nije u potanju kamata, već čista roba u vidi energenta.

A Putin je morao da vrati Krim, pa Rusi u Rusiji bi ga raščerupali da nije.

Stvar je u tome što je Ukrajina treba ponutiti nešto Donbasu, a ne privatizaciju, jad i bijedu to stanovništvu, da bi dobila kolateral za nove dugove od MMF-a.

Rusija ima milion grijeha, ali gledati na ovo kao širenje Rusije je totalna neupućenost. Ukrajina je ta koja da bi izašla iz ekonomske krize i dobila kredite mora da sačuva Donbas jer su tu prorodna bogatstva koja se mogu kolaterizirati za kredit. Nema bogatstava na zapadu Ukrajine, zato zapadni Ukrajinci jurišaju na istok i granatama utjeruju civile u zemlju pred kućnim pragom, ne da bi spriječili Rusiju od uzimanje teritorije, jer to Rusiji ne treba, već da bi dobili kredit od MMF-a.

Najtragičnije je što im je Rusija davala taj isti kredit pod puno boljim uslivima Ukrajini. A pošto je to odbila, sad Ukrajina za taj kredit bukvalno lije svoju krv. Lihvaro-cionisti zadovoljno trljaju ruke.
amoninan

#13284 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

llull wrote:
amoninan wrote:

Dobro de, necemo se lagati... prica da su nenaoruzani je smijesna... da imaju manje opreme od vojske imaju,ali mislim da su sasvim pristojno opremljeni.
A realno mislim da su cak i dobro organizovani. Po meni je vojska progutala mamac i pocela da se ponasa kao jna u Vukovaru sa tenkovima pa su ih tu hrvati sve lijepo u dzepove navlacili i klepali. Tako je i ovdje, naivno lete nisko a tu ih ceka mnostvo rucnkih lansera.
Dobro bi bilo da Ukrajina ima vojsku. Ne znaju ni oni šta imaju. FSB i GRU su ih rastavili na proste faktore prije nego što je i prvi metak opaljen.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13285 Re: Ukrajina

Post by Truba »

protjera rebelse

svašta se može očekivati
ok ali ja govorim o novom narodnom ustanku kada se oružje smiri
tada će trebati živjeti od nečega... ako fabrike budu uništene, domaća valuta, penzioni... ili kako to već hoda...
nezadovoljstvo će voditi u nove sukobe
General War

#13286 Re: Ukrajina

Post by General War »

jastuk1 wrote:
General War wrote: Je li lihvarski da Putinko trazi izmirenje duga ukrajine s"sad i odmah" pa uz to uvaljuje europu (uz svu situaciju u ukrajini) prilicno lihvarski nacin komunikacije, i da li je cionisticki to sto prisajedinjuje djelove druge drzave na nacionalnoj osnovi svojoj drzavi?
Nije lihvarski, jer je Rusija isporučila tu robu Ukrajini i sad fino Ukrajina neka plati. Nije u potanju kamata, već čista roba u vidi energenta.

A Putin je morao da vrati Krim, pa Rusi u Rusiji bi ga raščerupali da nije.

Stvar je u tome što je Ukrajina treba ponutiti nešto Donbasu, a ne privatizaciju, jad i bijedu to stanovništvu, da bi dobila kolateral za nove dugove od MMF-a.

Rusija ima milion grijeha, ali gledati na ovo kao širenje Rusije je totalna neupućenost. Ukrajina je ta koja da bi izašla iz ekonomske krize i dobila kredite mora da sačuva Donbas jer su tu prorodna bogatstva koja se mogu kolaterizirati za kredit. Nema bogatstava na zapadu Ukrajine, zato zapadni Ukrajinci jurišaju na istok i granatama utjeruju civile u zemlju pred kućnim pragom, ne da bi spriječili Rusiju od uzimanje teritorije, jer to Rusiji ne treba, već da bi dobili kredit od MMF-a.

Najtragičnije je što im je Rusija davala taj isti kredit pod puno boljim uslivima Ukrajini. A pošto je to odbila, sad Ukrajina za taj kredit bukvalno lije svoju krv. Lihvaro-cionisti zadovoljno trljaju ruke.
Cuj da rusi bi rascerecili putina da nije...zbog cega? Niti je putin dao Krim niti je ruska javnost ijednom rijecju ili demonstracijama to trazila.
Rusija je nudila otkup drzavnih dionica u visini 15 milijardi a ne kredit ili kako neki tvrde nekakvu pomoc.
Ne sjecam se da su demonstranti zapalili ili napadali rusku ambasadu tokom demonstracija.
Niti je dobas i taj dio ukrajine nekakvi emirati pa ih neko zakida, na sceni je cist separatizam i nista osim poraza ih nece ubjediti u suprotno.
Niti se slazem da iko jurisa na rusku manjinu u ukrajini, prvo treba ici od pocetka a to nikako ne ide u prilog tvojim tvrdnjama.
General War

#13287 Re: Ukrajina

Post by General War »

"Glede i unatoc" Rusije, izgleda da sankcije i ovako ogranicene djeluju

PUTIN CALLED OFF THE WAR
Russia's president has
asked parliament to revoke the right of military intervention in
Ukraine, where rebels have been fighting government troops.
Vladimir Putin's move was aimed at "normalising the
situation" in the conflict-torn eastern regions of Ukraine, his
press-secretary said.
The upper house of parliament authorised Mr Putin to use force in Ukraine on 1 March.

Moscow has since then annexed Ukraine's southern Crimea peninsula.

This was achieved with the help of troops without insignia.
Despite initial denials, Mr Putin later admitted that those were Russian
armed forces.
However, Moscow denies accusations by Kiev that Russian
troops are helping and army the separatists in Ukraine's eastern Donetsk
and Luhansk regions.
'Choreographed plan'
On Tuesday, presidential spokesman Dmitry Peskov said Mr Putin
had sent a letter to the upper house of parliament, the Federation
Council, asking to revoke the right of military intervention in Ukraine.
jastuk1

#13288 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Jok, jurišaju na cigansku manjinu.
Ta vijest je stara 8 sati, a ta taktika se zvove vruće-hladno.
Nemamo šta više raspravljat - pun si karikiranja i cinik si. Rusij je kriva i eto. Zapadni ukrajinici - nacisti su sveci. Eto zadovoljan.
General War

#13289 Re: Ukrajina

Post by General War »

jastuk1 wrote:Jok, jurišaju na cigansku manjinu.
Ta vijest je stara 8 sati, a ta taktika se zvove vruće-hladno.
Nemamo šta više raspravljat - pun si karikiranja i cinik si. Rusij je kriva i eto. Zapadni ukrajinici - nacisti su sveci. Eto zadovoljan.
Znaci, cinik sam sto kazem da je sasvim uredu da neko istjera drzavne legalne vlasti, i kad drzava reaguje onda su nacisti ubice nejaci...ima li gdje na svijetu da taj primjer je naisao na odobravanje MZ?
Ako im smetaju nacisti, cionisti, krupni kapital...je adresa napada Kijev a ne: "hajmo ograditi sto nama treba".
I da...Rusija jeste kriva.
Challenger__

#13290 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Banovan Occupy, Kaligula; Lady xxx nestala kao da je nikada nije ni bilo... Kristalna noć za proruske komentatore. Zato su tu nepismeni trolovi puni mržnje i prazni od svakog znanja.

Jad.
The 51st State

#13291 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

kme.
Avetinho

#13292 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Moj ti, dokle to ide. Cak je i putinko podvio repinu.
Avetinho

#13293 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Banovan Occupy, Kaligula; Lady xxx nestala kao da je nikada nije ni bilo... Kristalna noć za proruske komentatore. Zato su tu nepismeni trolovi puni mržnje i prazni od svakog znanja.

Jad.
Svi ove sto si ih gore nabrojao dugo su i trajali.

Eto osta jos samo ti da zastupas pravdaju.
amoninan

#13294 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

opet,

It's Not All Russia's Fault
Eastern Ukraine is a mess. But Kremlin meddling is hardly the whole story.

http://www.politico.com/magazine/story/ ... z35aViBmmc
General War

#13295 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Banovan Occupy, Kaligula; Lady xxx nestala kao da je nikada nije ni bilo... Kristalna noć za proruske komentatore. Zato su tu nepismeni trolovi puni mržnje i prazni od svakog znanja.

Jad.
Cmoljo: Pripadnik ISISA - desnog(pravog i lijevog) sektora - Obumbin proxy placenik i zastitnik krupnog kapitala sax-a :D

Jadan ti, ali glavu gore... na My city-ju imas uvjek rame za plakanje.
General War

#13296 Re: Ukrajina

Post by General War »

Opet goloruka nejac oborila transportni helikopter ukrajinske vojske pardon nacista "za vrijeme primirja"...predpostavljam da su bukvalno shvatili da kad je primirje niti se tockovi smiju okretat niti elise pomjerati

"The head of the information center for Kiev’s military operations says the helicopter was downed near the flashpoint city of Slavyansk in Donetsk region. He says there were nine people, including three crew members, on board the Me-eight transport helicopter and that all of them have died. Kiev says the chopper was returning to its base after delivering equipment to Ukrainian soldiers. But, the militias say the aircraft was conducting military operations. Ukrainian military officials say the chopper was hit by a missile launched by the armed men. The attack by gunmen in eastern Ukraine comes right in the middle of a week-long ceasefire declared by the government."
Kikibombona

#13297 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Jad.
Meni je Okupaj skroz zanimljiv lik, bas kao i Saxxx.

Ukloniti ih sa foruma je isto kao djetetu oteti igracku. :-D

Pravda za Okupaja! :D
Kaligula I

#13298 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Avetinho wrote:

Jad.
Svi ove sto si ih gore nabrojao dugo su i trajali.

Eto osta jos samo ti da zastupas pravdaju.

...ja još trajem...no, da je administracija pristrasna i to je evidentno...zbog toga i gubim želju za komentiranjem na ovom portalu...inače, važno je da si ti vječan...dinosaurosi su predodređeni za izumranje, a crvi i insekti na opstanak...evolucija je na tvojoj strani...uživaj u svojoj 'veličini'...
jastuk1

#13299 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

General War wrote:Opet goloruka nejac oborila transportni helikopter ukrajinske vojske pardon nacista "za vrijeme primirja"...predpostavljam da su bukvalno shvatili da kad je primirje niti se tockovi smiju okretat niti elise pomjerati

"The head of the information center for Kiev’s military operations says the helicopter was downed near the flashpoint city of Slavyansk in Donetsk region. He says there were nine people, including three crew members, on board the Me-eight transport helicopter and that all of them have died. Kiev says the chopper was returning to its base after delivering equipment to Ukrainian soldiers. But, the militias say the aircraft was conducting military operations. Ukrainian military officials say the chopper was hit by a missile launched by the armed men. The attack by gunmen in eastern Ukraine comes right in the middle of a week-long ceasefire declared by the government."

Dali su život da bi u doglednoj budnoćnosti - ako u svojstvu genocidaša njihovi sunarodnici očiste i neutrališu Donbas - sa radošću mogli uživati u najokrutnijem dužničkom ropstvu MMF-a.
flexibila

#13300 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Jad.
:thumbup:
Post Reply