The 51st State wrote:GandalfSivi wrote:The 51st State wrote:
Rezolucija glede genocida nad armenima, mislim otkud sad najednom, u kontekstu desavanja u siriji, mislim ako imas kakvo formirano misljenje o tome.
1+1=2. Turci se kurce, Ameri ga puse iz milion i jednog razloga (knjigu napisati), dobijes rezoluciju...
Mislio sam da pametniji ljudi sjede u toj instituciji, ovako ce kestenje iz vatre da vade jal senat ili trump. Igraju igru van svog igralista i otezavaju svojim top igracima.
Bipartisan resolution, znaci i Senat ce isto glasati ako im Trump bas dobro ne zaprijeti, on bi mogao pokusati sta izvaditi, ali ce ga Kim Kardashian nagovoriti da podrzi...
A sto se tice ljudi koji sjede u administraciji (sirok pojam, hajmo ga svesti na izabrane predstavnike), ljudi se obicno fokusiraju jal' na globalni utjecaj, jal' na naftu, a zaboravi se da je oprati korpu vesa u americkim bazama $99 (cista banalizacija koliko rat kosta i kolike se pare izvlace iz ratova). Ti lobiji placaju i kongresmene i senatore, a ovakvi kiksevi se tesko zaboravljaju. Dosta demokrata glasa iz principa, svi republikanci su kupljeni (sem Rand Paula, pa mu "komsija" rebra slomi). Jucer sestra Ilhan glasala protiv rezolucije (slaze se da je bio genocid, ali se ne slaze sa razlozima zasto se glasa), pa su je svi od lijevo do desno pokopali zbog toga...