FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
GandalfSivi

#13251 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by GandalfSivi »

Opet cu ponoviti, ovakve utakmice nam trebaju svaki dan. I poslije Atalante sam rekao da je ovo najjaca skola koju mozemo imati i zato smo duplu titulu osvojili. Ne mozes ti igrati protiv Radnika ili GOSKa ili Zelje i imati svo vrijeme svijeta da organizujes napad i onda doci protiv ovakve ekipe koje te lomi cijelo vrijeme. Ovo nam je odlicna uvertira za to trece pretkolo, ako nas kartoni ne sjebu (znaci, jos jednom da se sudiji sjetim familje), i ko god nam dodje poslije ovakve tekme moci ce se igrati. Celtic nije neka ekipa, bili su zreli za mnogo toga, ali imaju sistem/snagu na koje nas mogu samljeti. Prezivjeti sljedecu tekmu, i onda krenuti uz pojacanje ili dva da igramo ozbiljno u Evropa Ligi.

U drugim vijestima, gledao sam tekmu u Celtic baru, na gostujucem terenu, nas bilo trojica i djevojka, njih bilo petero huligana (tako se pretstavljaju) ali s obzirom da im je prosjek godina 65, mirno se zavrsilo :)
sinuhe

#13252 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by sinuhe »

Samo sto ces u trecem pretkolu i play offu imati jaceg protivnika od Celtica.
sencobih

#13253 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by sencobih »

Ovo je odlično s obzirom kakve smo bisere imali sa zoriyama, kukešijima ,zetama itd. Sa ovim što sada imamo na terenu mislim da se teško mogu ponoviti debakli protiv onakvih ekipa . A ispasti protiv seltika i ekipa njihovog ili višeg nivoa nije ništa strašno jer sve osim kantanja je za nas uspjeh, svaki naš povoljan rezultat protiv takvih ekipa je ravan čudu. Čuda se dešavaju, doduše rijetko, zato se imamo pravo nadati, ali ne smijemo biti razočarani porazom.
SmokingMan

#13254 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SmokingMan »

Treba sačekati revanš,valjda se nećemo rasuti već u prvom pol. :D
Company85

#13255 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Company85 »

sinuhe wrote:Samo sto ces u trecem pretkolu i play offu imati jaceg protivnika od Celtica.
U trecem pretkolu EL bi trebao biti laksi protivnik od Celtica
sinuhe

#13256 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by sinuhe »

Ma dobro, ali sumnjam da ce iskoristiti tu slucajnu (polu)priliku.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13257 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Kao što i Husref kaže, rezultatom ne mogu biti zadovoljan....igrom?! Ne znam. Sviđaju mi se novajlije. Odigrali dosta dobro, obzirom da su tu kratko.
Pristup igri očekivan i opravdan. Da smo se mi otvorili i krenuli bez garda, ono prsa u prsa, tu bi bila katastrofa širih razmjera.
I bilo je dobro. Kontra, prilika, nekoliko dobrih kornera, i gol....poslije gola smo napravili grešku što smo gard povukli još bliže svom golu.
Jasno je da je ova ekipa Celtica po svemu ispred nas. Realan rezultat omjera kvalitete, snage, tehnike.
Pozitivno sam iznenađen da nismo imali problema u zračnim duelima u našem kaznenom. Stoperski par Lazić-Šerbečić su to odlično čistili.
U polju su nas nadskakali.
Odigrati revanš najbolje što se može, ne igraju se ovakve utakmice svaki dan, pokušati nešto naučiti iz iste.
Onda čekamo protivnika u 3. pretkolu LE.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13258 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Šta kaže Spaho na tribine kod 1-0...čulo se bar do Ilidže :D
mirza_15

#13259 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by mirza_15 »

Da smo pokušali "igrati" tek bi onda došli na njihov teren. Drugi i treći gol je pao nakon što smo na našoj polovini izgubili loptu. E sada zamisli da smo pokušali od noge do noge. Ljudi jači, brži, spremniji, tranzicija fenomenalna, presing vrhunski. Igrali smo kako je jedino bilo moguće protiv ovakve ekipe. Sve očekivano i realno. Da je sudija svirnuo penal možda ne bi ni izgubili, ali ne mijenja puno na stvari. Jednostavno su ljudi druga galaksija za naš fudbal.

Pored jakih utakmica, našem fudbalu trebaju i bolji tereni. Kada svi tereni budu fudbalski po normama 21. vijeka (mislim samo na travnjak) i fudbal će biti bolji, brži i zahtjevati više od igrača čime će se i kvalitet ekipa podići.
Labirint

#13260 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Labirint »

Nema se sta zamjeriti igracima, onoliko koliko su sposobni i "obuceni" su i odigrali, dok je bilo kuveta i trcalo se, uklizavalo ,borilo , cesto na granici kartona sto me malo od nasih i iznenadilo da onako pokazuju zube, obicno nas gosti na Kosevu tuku. To cesto potencirano prvo poluvrijeme odigrano kako treba, svi iza lopte, osjetilo se da su oni najtanji (ako se tako moze reci) u toj zadnjoj liniji gdje je svaka ispucana lopta znacila paniku , izbijanje, nervozu. Mersudin je pola ekipe, i po znanju i po borbenosti, nije bilo izgubljene lopte kapa dole . I onda kada krenu izmjene i "svjeza krv" tebi je na dispoziciji jedan Sisic koji udje i mlatara rukama ko degen, ostaje u napadu, nema snage (ili voljnog momenta - jos gore) da isprati igraca kada izgubi loptu i slicno... Suma sumarum, lijepa noc , imali smo priliku uzivo gledati jednu svjetsku ekipu (i jednu buducu svjetsku :D ) , ostaje mozda neki zal za nekim remijem koji se uz malo srece mooozda i mogao desiti,ali eto.... nek ne puca :D
Logovan

#13261 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

mirza_15 wrote: Pored jakih utakmica, našem fudbalu trebaju i bolji tereni. Kada svi tereni budu fudbalski po normama 21. vijeka (mislim samo na travnjak) i fudbal će biti bolji, brži i zahtjevati više od igrača čime će se i kvalitet ekipa podići.
Eto Ajnadžića, sad će srediti teren, ne brini. :oops:

Čestitke navijačima koji su izašli sa stadiona nakon što smo primili treći gol. :roll:
Gandra_1

#13262 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Gandra_1 »

Logovan wrote:
mirza_15 wrote: Pored jakih utakmica, našem fudbalu trebaju i bolji tereni. Kada svi tereni budu fudbalski po normama 21. vijeka (mislim samo na travnjak) i fudbal će biti bolji, brži i zahtjevati više od igrača čime će se i kvalitet ekipa podići.

Čestitke navijačima koji su izašli sa stadiona nakon što smo primili treći gol. :roll:
Realno to i nisu najviči već ljudi koji dođu na utakmicu jednom u godinu dana... Dovoljno ti govori da je manja bila pojseta na prsolavi titule nego sinoc...
Mahalac

#13263 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Mahalac »

Ima se sto zamjeriti svima!

Pocevsi od drzavne televizije I nacionalne sramote da se ovakav spektakl nije mogao pratit normalno kao dogadjaj godine.
Tu im je I odgovor kad budu trazili predplatu.
Onda sportski komentatori, od Spahe do Bahe jel nam to sva sportska mudrost I kompetencija. Jad i cemer koji stalno moramo da slusamo. Gosti ljudi koje nekad I dovedu sve sami jad do jada koji I kad zna nece da ukaze konkretno na neke stvari nego supljira da se kome ne zamjeri. Politika ne zamjeranja nas je dovela u svakom pogledu tu gdje jesmo.
Celtic bolja ekipa, sigurno. Sinoc nisu bili na nivou, to je bilo jasno. Moglo se iskoristiti, ne za prolaz al da se bar na svom terenu osvjetla obraz.
Kaze poslije utakmice Husref zadovoljan sam dobro je, pa cime si ti to zadovoljan Husrefe jesmo li mi svi ludi? Izasla ekipa koja moze da trci jedno poluvrijeme I ti zadovoljan!
OK nemamo kvalitete al kondicije, to moramo imati. Koja xebena infrastruktura, ima da se trci dok ti dusa nanos ne izadje. To svi mogu/moraju.
Onaj nam zabi go sa 30 metara onako iz ocaja sut, svaki normalan golman ono skida hladno.
Hebibovic..jel to neki igrac sta li? Njega spominjem jer zaista ne mogu da vjerujem da je dalje od Kaknja dogurao.
Treci go frajer u petercu hladno primi loptu stade na nju I petom ga zavali!....I bili dobri I zadovoljni igrom...pa ko je lud ovde?
Sudija, nako...zuti kartoni manje vise jesu bili onaj faul je bio samo se ne zna jel faul ili penal, opet nista ne bi promjenio.
I za kraj zalosno da drzava vlast stranka privrednici patriote niko ama bas niko ne prepozna koliko je sport bitan za jedan narod drzavu pa da se pomogne napravi klub bilo koji, pomogne da se moze igrati I predstavljati na nivou. I to to tako traje...predugo.
Za kraj respect za Ahmetovica, jedini pravi igrac u nasem timu jednostavno mi nije jasno kako taj covjek nije dalje dogurao od ove nase lige.
Svaka cast za sve nas po onoj kisurini koji smo se okupili I podrzali svoj klub grad drzavu :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#13264 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Hebibović je zadnjih 10 minuta bukvalno stao.
U 85. minuti lopta 2 metra od njega, neko je trčao s centra ne bi li došao do nje, Hebib - stoji :shock:
kakaljin

#13265 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by kakaljin »

Tomahawk11 wrote:Hebibović je zadnjih 10 minuta bukvalno stao.
U 85. minuti lopta 2 metra od njega, neko je trčao s centra ne bi li došao do nje, Hebib - stoji :shock:
Nije se mogao kretati koliko su se izmorili igraci, nam fali snage i kondicije, sto na tome treba poraditi Sarajevo, jer ces tako jos lakse proci kroz prvnstvo..
Tomahawk11
Globalni moderator

#13266 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

kakaljin wrote:
Tomahawk11 wrote:Hebibović je zadnjih 10 minuta bukvalno stao.
Nije se mogao kretati koliko su se izmorili igraci, nam fali snage i kondicije, sto na tome treba poraditi Sarajevo, jer ces tako jos lakse proci kroz prvnstvo..
Stara priča. Igraš 60 minuta i kapak.
To mi nikad neće biti jasno.
Šta ovi imaju, svemirsku tehnologiju, a mi nemamo?! Šta je s tom kondicijom?
Cossack

#13267 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Cossack »

Obzirom da nam je najbolji kondicioni trener u BiH (bar prema mišljenju medija) tek otišao bojim se da u tom segmentu možemo samo prema dole.
Leopard_SA

#13268 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Leopard_SA »

Logovan wrote:

Samo cu reci fuj. Ne znam da li su ocekivali da damo pet i vise golova Celticu, ali ono je bespotreban potez skroz.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13269 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Cossack wrote:Obzirom da nam je najbolji kondicioni trener u BiH (bar prema mišljenju medija) tek otišao bojim se da u tom segmentu možemo samo prema dole.
Slažem se.
Da li je to neko detektovao?
Da li je dovedena neka zamjena?
Ili je uskočio meho fizioterapetu?
Šta ima veze, ko da je to neka pamet...
Company85

#13270 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Company85 »

Da dovedes najbolja 3 svjetska kondiciona ne mogu ti pomoci. Nama fali prvo sportista, ne mozes ti od nasih igraca nikakav napredak ocekivati. Njih treba pripremati od 12 godine pa ces dobiti igraca koji moze parirati Celticu kondicijom.

Treba sad precesljati Akademiju i vidjeti kako se radi s njima na tom planu i tu poceti raditi pravi posao pa ce onda i nekom Jeleskovicu biti lakse raditi. U tom segmentu ti u seniorima ne mozes pitu od govana praviti
Logovan

#13271 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Leopard_SA wrote:
Logovan wrote:

Samo cu reci fuj. Ne znam da li su ocekivali da damo pet i vise golova Celticu, ali ono je bespotreban potez skroz.
Ma strašno, ono što se desilo biće nezaboravno nažalost. Da je makar malo ljudi izašlo pa da se ne primijete njihovi izostanci, nego to je bila masa ljudi. :-) Zabio Sinclair gol, a oni k'o programirani da ustanu iste sekunde nakon gola.
ZonFon

#13272 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by ZonFon »

Prica o kondiciji je ispricana 1000 puta. Kondicija nije nesto sto se dobije na jednim pripremama, to se stvara od malih nogu ispravnim treniranjem, ishranom ili jednostavno receneo sportskim zivotom.

Druga bitna stvar, nase ekipe vrlo malo (ili nikako) uzimaju suplemente. Mogu samo misliti kakve karafeke muckaju timovima iz ovih najjacih evropskih ekipa.
gold'n'brown

#13273 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by gold'n'brown »

Nije tu vise stvar ni iskljucivo kondicije i da igrac moze izdrzati 90 minuta, u pitanju je snaga i kada je odmoran da moze dobiti duel. Zato je Ahmetovic mozda i najbolji igrac lige, jer se vidi da i protiv kvalitenih igraca snagom moze dobiti duel.
Logovan

#13274 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Fudbaler Celtica o tribinama Koševa: Iznenadili su me navijači, navijali su od prve do zadnje minute

https://sportsport.ba/fudbal/fudbaler-c ... ute/325419

8-) :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#13275 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Sliver wrote:Ispunili su mi zelju, da prvi damo go, pa da plane Kosevo. Volim vas sve, igrace i trenera i navijace i forumase i sve ostale u i oko FKS.
:thumbup:
Post Reply