-LIBERO- wrote:A tvoja preporuka je da se i Mi (ko god da smo) povucemo u jedan stroj, pod zastavu jedne stranke i za interes i borbu za prosperitet samo jednoga naroda i etnije?
Borba za politicke i licne svjetonazore se ne formira, i modelira, prema vecinskim stavovima i politickim snagama na drugim teritorijama (koje god da su one) ili geografskim oblastima (i u svojoj zemlji ili bilo gdje na planeti) vec po licnim stavovima i vrijednostima za koje si uvjeren da se trebas boriti.
Ne znam sta je to nekome nejasno...i zasto je to tesko shvatiti i prihvatiti.
Ne nego da poštujemo sebe i da imamo/imam i mi svoje , pa i političke stavove u životu. Svako patriota je dobrodošao iz bilo kojeg naroda ili stranke dolazio, ali zašto treba uvijek "pljuvati" po svemu što je više probošnjačko ali i probosansko , ali je manje multietničko? Šta fali ako od ljudi koji zagovaraju , tu širu i prihvatljiviju BiH, od SNSD. HDZ ili SDS-a, (a to je , ili se barem tako predstavlja i „Naša stranka“), tražimo, i to sa pravom, jer smo to u prošlosti već pokazali tolerancijom, da malo rezultata pokažu i u Banjaluci, Z.Mostaru ili na Palama? Je li to „jeres“? Ponosim se što nisam pobjegao iz ove države, kao mladić 1992-1995, i imam i moralno pravo, da ponekad i sumnjam u nečiji ptriotizam , ako on nema , stranka npr; nikakve rezultate tamo gdje žive nebošnjaci? Zar je pogrešno tražiti rezultate malo i izvan; Sarajeva, Zenice,ili Tuzle?
Ako se ne smije ni sumnjati , a izgleda da nije baš preporučljivo, „potanka“ je to demokratija ?
P.S.
Ili je možda prporuka da , barem u ovoj mikrosredini/forumu, moramo imati unificirane stavove i biti fanovi pojedinih stranaka?