Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Innovation

#13251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Pedja Kojovic wrote:Post Postao/la Pedja Kojovic dana 05/12/2012 16:16
Mrsko mi sada traziti post u kojem prognoziram da ce nova vecina u KS kratko trajati, ali eto...
Mislim, da jako grijesite, ali eto.... Sigurno znate isto kao i ja da parlamentarna vecina ostaje ista. :-)
Opet dajete krive informacije. :mrgreen:
Pedja Kojovic

#13252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Innovation wrote:
Mrsko mi sada traziti post u kojem prognoziram da ce nova vecina u KS kratko trajati, ali eto...
Mislim, da jako grijesite, ali eto.... Sigurno znate isto kao i ja da parlamentarna vecina ostaje ista. :-)
Banksy

#13253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Innovation wrote:
Teško, skoro nemoguće ...
Jedino da ga (ih :mrgreen: ) Sulejman pozlati :lol:
VjecitiStudent

#13254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Gdje to prelazi Svileni? Kod Fahre? :mrgreen:
Bezbeli nisu dobili svoj "matematicki dio koalicije", tj. direktorovanje Sarajevo-sumama.
ultima_palabra

#13255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Kanu mi suza za @Innovation :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote:Mrsko mi sada traziti post u kojem prognoziram da ce nova vecina u KS kratko trajati, ali eto...

p.k.

Pa dobro, ne mora znaciti da ce izaci iz okvira trenutne parlamentarne vecine, ako su izasli iz stranke. Moguce da kupuju na ovaj nacin, manevarski prostor, za kvalitetniju trgovinu. :D

Ne mora znaciti da ce ova trenutna ekipa izgubiti vecinu .

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gratz-po ... /121205051

I od mene palac gore za Dennisa :thumbup:

:thumbup:
Innovation

#13257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Procitajte vijest na naslovnici. :mrgreen:
ultima_palabra wrote:Post Postao/la ultima_palabra dana 05/12/2012 17:38
Kanu mi suza za @Innovation :mrgreen:
Nemoj, ziv bio. Znas onu "iz oka mu suza kanu, pa....." :skoljka:
Revoltage

#13258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Revoltage »

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#13259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote:
Pedja Kojovic wrote:Mrsko mi sada traziti post u kojem prognoziram da ce nova vecina u KS kratko trajati, ali eto...

p.k.

Pa dobro, ne mora znaciti da ce izaci iz okvira trenutne parlamentarne vecine, ako su izasli iz stranke. Moguce da kupuju na ovaj nacin, manevarski prostor, za kvalitetniju trgovinu. :D

Ne mora znaciti da ce ova trenutna ekipa izgubiti vecinu .

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gratz-po ... /121205051

I od mene palac gore za Dennisa :thumbup:

:thumbup:
PK i libero :thumbup:
Dennis :thumbup:
madner

#13260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Nadam se da ce NS postati dio nove vecine.

Ipak nije posteno da bar ne okrenete jedan krug :D
FOČANSKI PROPISI

#13261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by FOČANSKI PROPISI »

Lud i ponosan wrote:Ostadose eksperti na ledini, sve su prilike... Dusmani im ne dadose da pokazu sta znaju. :D

Nego, cekao sam Pedju na OBN-u, ali nista od njega, prolongirase snimak za iducu sedmicu. :D Mnogo mi se dopada format emisije i gosti, bude povremeno padobranaca (Vlaisavljevicka), ali i tad se pojavi neko da joj zapusi usta (Gratz).
Ma ko je taj Gratz?
MojneBaKofrcenje

#13262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by MojneBaKofrcenje »

Njihova stranka nema nikakve buducnost
FOČANSKI PROPISI

#13263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by FOČANSKI PROPISI »

Lud i ponosan wrote:@FOČANSKI PROPISI

Ja sam sa zakasnjenjem shvatio u kom grmu lezi zec, a tvoj format zajebancije mi mnogo odgovara. Pozdravi nam naseg predsjednika.
Pozdravlja i on tebe i kaže moraš promijeniti ovo "Lud i ponosan",zbog imidža oksfordsog.
VjecitiStudent

#13264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Nadam se da ce NS postati dio nove vecine.

Kako je krenulo, kantonalna skupstina ce biti cijela sastavljena od nezavisnih :D
miki.ba

#13265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by miki.ba »

Znaci ipak ekspresna vlada.
Control panel

#13266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:Nadam se da ce NS postati dio nove vecine.

Kako je krenulo, kantonalna skupstina ce biti cijela sastavljena od nezavisnih :D
sad je moderno preci u nezavisne, ustvari bolje reci isplati se. pare za finasiranje parlamentarnih stranaka idu njima u dzep a ne na racun stranaka. cuo sam da je to vise od poslanicke plate.
dobar je to motiv bio za zekovica, juricku, vajzovicku, sad ovo cetvero...
fino se oni bore za nase interese.
Innovation

#13267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Sta g. Pedja misli o dogadjanjima u Srebrenici, tj. kakav je stav NS o tome?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Innovation wrote:Sta g. Pedja misli o dogadjanjima u Srebrenici, tj. kakav je stav NS o tome?
:-)

Zar je potrebno to uopste i pitati?

:run:
Innovation

#13269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Nisam od vas trazila odgovor, a ako bas hocete odgovorite mi i vi, jer je ovo za vas "gnjavatorsko" pitanje. :mrgreen:
Fudo Bosna

#13270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Fudo Bosna »

Zašto treba nas ,baš nas Bošnjake pogotovu, „uljuljkivati“ sa nekim navodnim probosanskim strankama, a sve te probosanske stranke nemaju ni 3 % glasača u redovima drugih naroda? Zašto stranke poput, „ Naše stranke“ i sl, ne dokažu privrženost Domovini i multietničkom društvu tako što će animirati članstvo npr u Banjaluci i Širokom i imati tamo pa barem pola glasača koliki imaju u dijelovima BiH, gdje su Bošnjaci većina?Sva se multietničnost izgleda svela na 33% „bošnjačke BIH“? Nema nažalost tema o multietničkim stankama ni na, hercegbosna ili na srpskim forumima u BiH, a o prisutnosti na terenu i stvarnom, masovnijem , odazivu glasača , da i ne pričamo ?
Propast i katastrofa

#13271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Propast i katastrofa »

Fudo Bosna wrote:Zašto treba nas ,baš nas Bošnjake pogotovu, „uljuljkivati“ sa nekim navodnim probosanskim strankama, a sve te probosanske stranke nemaju ni 3 % glasača u redovima drugih naroda? Zašto stranke poput, „ Naše stranke“ i sl, ne dokažu privrženost Domovini i multietničkom društvu tako što će animirati članstvo npr u Banjaluci i Širokom i imati tamo pa barem pola glasača koliki imaju u dijelovima BiH, gdje su Bošnjaci većina?Sva se multietničnost izgleda svela na 33% „bošnjačke BIH“? Nema nažalost tema o multietničkim stankama ni na, hercegbosna ili na srpskim forumima u BiH, a o prisutnosti na terenu i stvarnom, masovnijem , odazivu glasača , da i ne pričamo ?
Svi nacionalisti zvuce isto...
Fudo Bosna

#13272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Fudo Bosna »

Propast i katastrofa wrote:
Fudo Bosna wrote:Zašto treba nas ,baš nas Bošnjake pogotovu, „uljuljkivati“ sa nekim navodnim probosanskim strankama, a sve te probosanske stranke nemaju ni 3 % glasača u redovima drugih naroda? Zašto stranke poput, „ Naše stranke“ i sl, ne dokažu privrženost Domovini i multietničkom društvu tako što će animirati članstvo npr u Banjaluci i Širokom i imati tamo pa barem pola glasača koliki imaju u dijelovima BiH, gdje su Bošnjaci većina?Sva se multietničnost izgleda svela na 33% „bošnjačke BIH“? Nema nažalost tema o multietničkim stankama ni na, hercegbosna ili na srpskim forumima u BiH, a o prisutnosti na terenu i stvarnom, masovnijem , odazivu glasača , da i ne pričamo ?

Nacionalista sam, po čemu? Što ovdje iznosim činjenice? Gdje je to multietničko društvo izvan dijela BiH, gdje su Bošnjaci većina, ukaži mi na te stranke i "silne" glasače? Gdje su te silne, probosanske snage? Ovakva tema može opstati na forumu gdje su većina konzumenata Bošnjaci, ne možeš je ni postaviti na večini foruma u tzv. HZHB ili RS? Nisam u pravu ? I tamo ima multietničkih građana i patriota i to puno, samo nešto šute i apsciniraju/totalno, na izborima! Zar ne? :D

Nabroj mi forume/portale u tom dijelu BiH gdje su nebošnjaci većina, da se propagira/svjesno "Naša" i sl. stranke i da ima , na terenu, većeg odziva u glasača....Baš sam "nacionalista" :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#13273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

A tvoja preporuka je da se i Mi (ko god da smo) povucemo u jedan stroj, pod zastavu jedne stranke i za interes i borbu za prosperitet samo jednoga naroda i etnije?

Borba za politicke i licne svjetonazore se ne formira, i modelira, prema vecinskim stavovima i politickim snagama na drugim teritorijama (koje god da su one) ili geografskim oblastima (i u svojoj zemlji ili bilo gdje na planeti) vec po licnim stavovima i vrijednostima za koje si uvjeren da se trebas boriti.

Ne znam sta je to nekome nejasno...i zasto je to tesko shvatiti i prihvatiti.
cyprus

#13274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

Fudo Bosna wrote:
Propast i katastrofa wrote:

Nacionalista sam, po čemu? Što ovdje iznosim činjenice? Gdje je to multietničko društvo izvan dijela BiH, gdje su Bošnjaci većina, ukaži mi na te stranke i "silne" glasače? Gdje su te silne, probosanske snage? Ovakva tema može opstati na forumu gdje su većina konzumenata Bošnjaci, ne možeš je ni postaviti na večini foruma u tzv. HZHB ili RS? Nisam u pravu ? I tamo ima multietničkih građana i patriota i to puno, samo nešto šute i apsciniraju/totalno, na izborima! Zar ne? :D

Nabroj mi forume/portale u tom dijelu BiH gdje su nebošnjaci većina, da se propagira/svjesno "Naša" i sl. stranke i da ima , na terenu, većeg odziva u glasača....Baš sam "nacionalista" :lol:
Nacionalista je svak onaj koji poziva na zbijanje redova unutar svoje grupacije... A ti si prototip toga...
Fudo Bosna

#13275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Fudo Bosna »

-LIBERO- wrote:A tvoja preporuka je da se i Mi (ko god da smo) povucemo u jedan stroj, pod zastavu jedne stranke i za interes i borbu za prosperitet samo jednoga naroda i etnije?

Borba za politicke i licne svjetonazore se ne formira, i modelira, prema vecinskim stavovima i politickim snagama na drugim teritorijama (koje god da su one) ili geografskim oblastima (i u svojoj zemlji ili bilo gdje na planeti) vec po licnim stavovima i vrijednostima za koje si uvjeren da se trebas boriti.

Ne znam sta je to nekome nejasno...i zasto je to tesko shvatiti i prihvatiti.

Ne nego da poštujemo sebe i da imamo/imam i mi svoje , pa i političke stavove u životu. Svako patriota je dobrodošao iz bilo kojeg naroda ili stranke dolazio, ali zašto treba uvijek "pljuvati" po svemu što je više probošnjačko ali i probosansko , ali je manje multietničko? Šta fali ako od ljudi koji zagovaraju , tu širu i prihvatljiviju BiH, od SNSD. HDZ ili SDS-a, (a to je , ili se barem tako predstavlja i „Naša stranka“), tražimo, i to sa pravom, jer smo to u prošlosti već pokazali tolerancijom, da malo rezultata pokažu i u Banjaluci, Z.Mostaru ili na Palama? Je li to „jeres“? Ponosim se što nisam pobjegao iz ove države, kao mladić 1992-1995, i imam i moralno pravo, da ponekad i sumnjam u nečiji ptriotizam , ako on nema , stranka npr; nikakve rezultate tamo gdje žive nebošnjaci? Zar je pogrešno tražiti rezultate malo i izvan; Sarajeva, Zenice,ili Tuzle?
Ako se ne smije ni sumnjati , a izgleda da nije baš preporučljivo, „potanka“ je to demokratija ?

P.S.
Ili je možda prporuka da , barem u ovoj mikrosredini/forumu, moramo imati unificirane stavove i biti fanovi pojedinih stranaka?
Locked