Vrlo vjerovatno onda da nije za tebeTito_i_Partija wrote:Plaho hvale tu drugu sezonu, al' ja odgled'o prvu epizodu prve sezone i ne mogu da se natjeram da gledam dalje. Kontam ako te serija nemere uvuc' sa pilotom, jebaji je onda.
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- zomri
#13251 Re: Gledate seriju - preporucite je
- listopad
#13252 Re: Gledate seriju - preporucite je
Je li tko gledao Black Mirror? Ako jest, kakvi su utisci?
- ExNihilo
#13253 Re: Gledate seriju - preporucite je
Svi su gledali Black Mirror. Pretraži forum i naći ćeš bezbroj rasprava, uključujući i zasebnu temu.
- Tito_i_Partija
#13254 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zona Sumraka za milenijalce. Meni je legla fino.
- listopad
#13255 Re: Gledate seriju - preporucite je
Hvala na savjetu. Samo jos kada bi pretraga kako treba radila...ExNihilo wrote:Svi su gledali Black Mirror. Pretraži forum i naći ćeš bezbroj rasprava, uključujući i zasebnu temu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#13256 Re: Gledate seriju - preporucite je
Fakat pretraga ne radi već tri godine 
- ExNihilo
#13257 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa ko još koristi forumsku pretragu, šta vam je?
Klix forum se pretražuje preko Google-a.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#13258 Re: Gledate seriju - preporucite je
Znam, al' neću da im nabijam rank, klošari neradnički!
- ExNihilo
#13259 Re: Gledate seriju - preporucite je
Od ovog foruma je i Chmoljo digao ruke.
Totalna entropija....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#13260 Re: Gledate seriju - preporucite je
Prema nekim podacima, na forum ide 30% ukupne posjete... Da smo složni i da bojkotujemo popravili bi sve 
- ExNihilo
#13261 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma ne vjerujem. Pa forum je totalno izbačen iz android aplikacije. Očekujem da ovo smetljište nula i jedinica koje zovemo forumom u skorije vrijeme i ugase. 
- Filter
#13262 Re: Gledate seriju - preporucite je
pocela druga sezona Preachera
nije valjda ovo niko ne prati?
-
kakavdanakneiskustvu
#13263 Re: Gledate seriju - preporucite je
Filter wrote:pocela druga sezona Preachera![]()
ja cu za vikend
- animus
#13264 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jedva cekam da dodje dan kad ce postojati neki normalan forum koji cemo moci pratiti na tapatalku. Ovi supci sa klixa ne zaslužuju vec odavno mikakvu pohvalu.
- Tito_i_Partija
#13265 Re: Gledate seriju - preporucite je
Slazem se da je sjajna serija, al' ne razumijem otkud ti ovo boldano. Zasto bi se njena prica uopste dovela u pitanje? Kad sve sagledam, nema ama bas nikakvog razloga da joj se ne povjeruje.dale cooper wrote:Završio The Leftovers maloprije.Kakav emocionalni tobogan je ova treća sezona.
I onda finale i
neubičajen smiraj i tračak svjetla na kraju. Dva centralna lika dijele intiman momenat i jednu
nevjerovatnu priču. Ostavljeno je na gledaocu da li da povjeruje u nju ili ne. Što se mene tiče
nisam posumnjao u Norinu priču ni sekunde. She's that kind of person.![]()
Sjajna serija i sjajan finiš.
- dale cooper
#13266 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ovo nije moj stav, nego nakon sto sam zavrsio procitao sam neke recenzije i vecina ih se referira na mogucu dvosmislenost zadnjih par minuta i istinitosti Norine price. Ni meni nije sasvim jasno odakle izvlace ovaj zakljucak jer je prica bila ispricana prilicno straightforward.Tito_i_Partija wrote:Slazem se da je sjajna serija, al' ne razumijem otkud ti ovo boldano. Zasto bi se njena prica uopste dovela u pitanje? Kad sve sagledam, nema ama bas nikakvog razloga da joj se ne povjeruje.dale cooper wrote:Završio The Leftovers maloprije.Kakav emocionalni tobogan je ova treća sezona.
I onda finale i
neubičajen smiraj i tračak svjetla na kraju. Dva centralna lika dijele intiman momenat i jednu
nevjerovatnu priču. Ostavljeno je na gledaocu da li da povjeruje u nju ili ne. Što se mene tiče
nisam posumnjao u Norinu priču ni sekunde. She's that kind of person.![]()
Sjajna serija i sjajan finiš.
- zomri
#13267 Re: Gledate seriju - preporucite je
Evo šta autor serije kaže o tome:

ps. epizoda počinje njenim riječima "I am not lying" eda bi u jednoj od sljedećih scena izjavila da ne zna Kevina
Dakle, planski je napisano tako da zvuči "fishy" i nategnuto tako da se na kraju dijelimo u one koji Nori vjeruju ili ne vjeruju. Prikladan kraj za seriju koja je tematski vezana za motiv religije i vjerovanjaI guess what I’m at least learning conversationally as people are starting to watch the finale, or I’m getting interviewed about it, is that there’s a larger proportion of people who haven’t even considered the possibility that she’s not telling the truth than I anticipated. If I ask if they believed her, they go, “What?” That’s surprising to me. At the very least, I thought her story would smell fishy and then people would decide whether or not to believe it. The fact that they just take it completely and totally at face value that it’s the truth has been surprising to me.
ps. epizoda počinje njenim riječima "I am not lying" eda bi u jednoj od sljedećih scena izjavila da ne zna Kevina
- hadzinicasa
#13268 Re: Gledate seriju - preporucite je
ooooj! prestanite vas trojica.... Imam jos nekoliko epizoda do kraja, ne postiZAVAM a hocu crc' da znam o cemu pricate.
ju ar kiling mi.
milost!
ju ar kiling mi.
milost!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13269 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pregledao sam drugu i puno bolja od prve sezone.
Treca mi zasad nekako bjezi, kao da se rasplinjava, vidjecemo do kraja.
Treca mi zasad nekako bjezi, kao da se rasplinjava, vidjecemo do kraja.
- Tito_i_Partija
#13270 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne, ona kaze "I don't lie", sto ima skroz drugo znacenje u engleskom jeziku. "I am not lying" znaci ne lazem sad, trenutno, samo u ovom momentu...dok kad kazes "i don't lie", to znaci da ne lazes uopste, nikada. Sto je jako vazno u kontekstu ovoga sto pricamo.zomri wrote:Evo šta autor serije kaže o tome:
Dakle, planski je napisano tako da zvuči "fishy" i nategnuto tako da se na kraju dijelimo u one koji Nori vjeruju ili ne vjeruju. Prikladan kraj za seriju koja je tematski vezana za motiv religije i vjerovanjaI guess what I’m at least learning conversationally as people are starting to watch the finale, or I’m getting interviewed about it, is that there’s a larger proportion of people who haven’t even considered the possibility that she’s not telling the truth than I anticipated. If I ask if they believed her, they go, “What?” That’s surprising to me. At the very least, I thought her story would smell fishy and then people would decide whether or not to believe it. The fact that they just take it completely and totally at face value that it’s the truth has been surprising to me.
Elem, ovaj citat gore mi govori da su se scenaristi malo zajebali, ako su stvarno imali namjeru da to zvuci dvolicno. Jer kad gledas tu scenu, Nora nema ama bas nikakvog razloga da laze. Cijela epizoda mi je se odvijala prirodno i bez ikakvog laznog forsiranja. Znamo sta je se desilo sa Laurie, sa Matt-om, sa Jill i Tommy-em, znaci svi su dobili neki zavrsetak i normalizaciju. Pa tako i Kevin i Nora.
Ne znam, citam ovaj intervju sa Lindelofom, i lici mi bas na seruckanje. Hoce da ima tu nesto cega nema, ili bolje receno, nesto sto nije napis'o.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13271 Re: Gledate seriju - preporucite je
Mozda nesto sto nije ekranizirao, a htio je? Ko ce ga znati. Meni zasad tako izgleda ova treca sezona. Malo nedoreceno.
- Tito_i_Partija
#13272 Re: Gledate seriju - preporucite je
Vidjeces kad dodjes do kraja. Po meni stvarno nema nista nedoreceno, zavrsetak je prirodan i kompletan, ni u jednom momentu nisam ni tracka sumnje im'o. U jednu ruku sto kaze Dr. Kufer (
) Nora jednostavno nije takva, niti je ikad bila...a takodjer sto nema nista u sezoni da bi ti ulilo neku vrstu sumnje u to sto ona prica.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13273 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ok, dam kompletnu reviziju slucaja po zavrsetku.Tito_i_Partija wrote:Vidjeces kad dodjes do kraja. Po meni stvarno nema nista nedoreceno, zavrsetak je prirodan i kompletan, ni u jednom momentu nisam ni tracka sumnje im'o. U jednu ruku sto kaze Dr. Kufer () Nora jednostavno nije takva, niti je ikad bila...a takodjer sto nema nista u sezoni da bi ti ulilo neku vrstu sumnje u to sto ona prica.
Mada ne sumnjam da je smislen kraj nego da je mozda zelio jos vise, bolje.
- zomri
#13274 Re: Gledate seriju - preporucite je
Tražio sam tačan citat pa pošto ga ne nađoh napisah po sjećanju. Mea culpa.Tito_i_Partija wrote: Ne, ona kaze "I don't lie", sto ima skroz drugo znacenje u engleskom jeziku. "I am not lying" znaci ne lazem sad, trenutno, samo u ovom momentu...dok kad kazes "i don't lie", to znaci da ne lazes uopste, nikada. Sto je jako vazno u kontekstu ovoga sto pricamo.
Elem, ovaj citat gore mi govori da su se scenaristi malo zajebali, ako su stvarno imali namjeru da to zvuci dvolicno. Jer kad gledas tu scenu, Nora nema ama bas nikakvog razloga da laze. Cijela epizoda mi je se odvijala prirodno i bez ikakvog laznog forsiranja. Znamo sta je se desilo sa Laurie, sa Matt-om, sa Jill i Tommy-em, znaci svi su dobili neki zavrsetak i normalizaciju. Pa tako i Kevin i Nora.
Ne znam, citam ovaj intervju sa Lindelofom, i lici mi bas na seruckanje. Hoce da ima tu nesto cega nema, ili bolje receno, nesto sto nije napis'o.
Bitno je da je osnova svega da ona ipak zna slagati ko velika i da je gro ljudi s kojima sam pričao o seriji nakon završetka ubralo da je sasvim moguće da je lagala. Previše dobro zvuči ta njena priča a ima i dosta nelogičnosti koje povlači sa sobom da bi ju se prihvatilo "at face value" (valjda sam ovo dobro napisao
Ti si vjerovatno od ovih koji nakon kraja - vjeruju
- zomri
#13275 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kako onda tumačiš to što kaže da ne poznaje nikakvog Kevina?Tito_i_Partija wrote:Vidjeces kad dodjes do kraja. Po meni stvarno nema nista nedoreceno, zavrsetak je prirodan i kompletan, ni u jednom momentu nisam ni tracka sumnje im'o. U jednu ruku sto kaze Dr. Kufer () Nora jednostavno nije takva, niti je ikad bila...a takodjer sto nema nista u sezoni da bi ti ulilo neku vrstu sumnje u to sto ona prica.
@hadzinice izvini