Meni je moron ako ćemo iskrenobroj dva wrote:
Moj zemljak, ovdje zaslužuje dupli spomen na račun satanističkog aktivizma, paljenja tri crkve i ubistva ali muzički mi nije baaaš ))
Samo Fenriz i Darkthrone
Meni je moron ako ćemo iskrenobroj dva wrote:
Moj zemljak, ovdje zaslužuje dupli spomen na račun satanističkog aktivizma, paljenja tri crkve i ubistva ali muzički mi nije baaaš ))
Da, hoću još jedan tanjir graha?MarlboroGold wrote:Koje ono biše magične riječi?
Bloo wrote:@MarlboroGold
Ne uvaljuj me dok nema Arze, otišao da klanja i nahrani koke, pa se čovjek može malo opustiti...
Htio sam reći da je Njemici, pa i u burci, u Njemačkoj lakše raditi te stvari nego Saudijki u Saudijskoj Arabiji. Ne da Saudijka to ne želi, nego je okruženje takvo da je Njemici objektivno lakše. A divim se ženama koje na takav način razbijaju predrasude. Em što kao osobe razbijaju predrasude, em što im je kao ženama to raditi puno teže nego muškarcima.Bloo wrote:...
SihiratorBloo wrote:Pa ako hoćeš raštimano Burzum brate Burzumbroj dva wrote:![]()
![]()
Pa čuješ nakon par decenija mejdena i slejera hoće uho nešto raštimano..
Ozbiljno, the director's cut od Fantómas pa onda žugaj...
Samo ateisti pedere spašavaju
Šta je ono pisalo, djevojčica pogledala svijet oko sebe, vidjela da nije kako su joj pričali i napustila religiju. Kažu da djeca najiskrenije reaguju...Bloo wrote:Samo ateisti pedere spašavaju
On the more serious note, u samom članku mi je interesantno što su nabrojali neke od razloga i par procesa zbog kojih su se ljudi odrekli svoje vjere. Od postepenog izlaska, do neke iznenadne spoznaje (što o sebi, što o dogmi).
Voljela bih jednom sjesti i popričati sa tim ljudima. Kako sada posmatraju religiju čiji su otpadnici (što svjesno, što silom prilika), s obzirom da mi prosječni forumski uzorak za to ima samo jednu dimenziju (mada nemam uvida u uzroke).
Samo da li se ta disonanca pojavila odjednom ili pak postepeno u većini slučajeva?harač wrote:po ovome što vidim na stranici "ex-muslims of north america", koja okuplja apostate iz autentičnih muslimanskih zemalja, isti na islam gledaju u uglavnom antiteistički, što je razumljivo, s obzirom na njihova iskustva.
djeluje mi (ovo je sociološki intuicionizam) da će razlozi svugdje uglavnom biti upravo takvi: prelazak iz latentne ireligioznosti u ateizam, ili pak neka vrsta nepomirljive kognitivne disonance u religioznih
Zato ćeš se u striparnici uvjeriti da ima. To ti je underlying mahinejstvo života.Bloo wrote:I svaki put, opet i iznova, spoznam da nema boga i da ovo nije najbolji od svih mogucih svjetova...nakon provedenih 15 minuta na I. Spratu Poreske Stari Grad ..
Evo, ima harač. I on je nekada bio brat muslim. Ako se ne varam, zna mu se desiti još i sada da mahinalno prije jela prouči bismillah.Bloo wrote:Samo da li se ta disonanca pojavila odjednom ili pak postepeno u većini slučajeva?harač wrote:po ovome što vidim na stranici "ex-muslims of north america", koja okuplja apostate iz autentičnih muslimanskih zemalja, isti na islam gledaju u uglavnom antiteistički, što je razumljivo, s obzirom na njihova iskustva.
djeluje mi (ovo je sociološki intuicionizam) da će razlozi svugdje uglavnom biti upravo takvi: prelazak iz latentne ireligioznosti u ateizam, ili pak neka vrsta nepomirljive kognitivne disonance u religioznih
U kojim godinama, šta je tačno triggerovalo izlazak....
Ima li kakav otpadnik forumski ovdje da bi se dobrovoljno podvrgnuo ispitivanju
Tamo je divno.ExNihilo wrote:Zato ćeš se u striparnici uvjeriti da ima. To ti je underlying mahinejstvo života.Bloo wrote:I svaki put, opet i iznova, spoznam da nema boga i da ovo nije najbolji od svih mogucih svjetova...nakon provedenih 15 minuta na I. Spratu Poreske Stari Grad ..
Osjecam se kao Bardot.ExNihilo wrote:
Evo, ima harač. I on je nekada bio brat muslim. Ako se ne varam, zna mu se desiti još i sada da mahinalno prije jela prouči bismillah.
Kako nema boga, ima boga i zove se Keith FlintBloo wrote:I svaki put, opet i iznova, spoznam da nema boga i da ovo nije najbolji od svih mogucih svjetova...nakon provedenih 15 minuta na I. Spratu Poreske Stari Grad ..
Nije se susreo sa starijim referentom za poreske kartice pravnih lica u PU stari grad...beni-bu-man wrote:Kako nema boga, ima boga i zove se Keith FlintBloo wrote:I svaki put, opet i iznova, spoznam da nema boga i da ovo nije najbolji od svih mogucih svjetova...nakon provedenih 15 minuta na I. Spratu Poreske Stari Grad ..
..a nekome će i takav biti pakao, sve je do osobe.Bloo wrote:Nije se susreo sa starijim referentom za poreske kartice pravnih lica u PU stari grad...beni-bu-man wrote:Kako nema boga, ima boga i zove se Keith FlintBloo wrote:I svaki put, opet i iznova, spoznam da nema boga i da ovo nije najbolji od svih mogucih svjetova...nakon provedenih 15 minuta na I. Spratu Poreske Stari Grad ..
Ovdje je toliko murteda da bi, zapravo, jedini relevantan topic na ovom podforumu bio onaj koji bi tematizirao fenomen disenchantmenta sa ličnog aspekta. Sve ostale teme i rasprave su tek nuspojava takve diskusije, a baš nje nema. Svi sukobi, permabanovi, forumski ratovi i pobune su tek rezidual pada i trganja mističnog vela sa lica stvarnosti.Bloo wrote:Osjecam se kao Bardot.ExNihilo wrote:
Evo, ima harač. I on je nekada bio brat muslim. Ako se ne varam, zna mu se desiti još i sada da mahinalno prije jela prouči bismillah.![]()
Mada interesatno mi je to, jer nisam nikada bila vjernik, pa postala nesto drugo.
*Probes harac in the ear*