Roland Garros 2012

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Better Man

#1326 Re: Roland Garros 2012

Post by Better Man »

----------
Last edited by Better Man on 11/06/2012 14:30, edited 1 time in total.
debeljko20

#1327 Re: Roland Garros 2012

Post by debeljko20 »

Tomahawk11 wrote:
debeljko20 wrote:bravo novak glavu gore, biće još titula... uvijek ćemo navijati za tebe a hejteri u nedostatku svojih nek se ponose uspjesima sepija, tsonge, federera, nadala, verdaska, wawrinke... :D blago njima koliko favorita imaju a mi samo novaka. :D
Koja drzava je tvoja domovina, ako nije tajna, kad toliko podcrtavas tu nacionalnu pripadnost - ko smo to ''mi'', a ko ''vi''?
Sve mi se cini da ni Novak nije iz tvoje drzave, u tom slucaju si i ti hejter :roll:

Ovo pitam jer ne volim taj nacionalizam (nazalost, kod nas se ne moze pobjeci od toga :( )
Navijas za Novaka, navijaj, al nemoj se ponasati ko uvrijedjena mlada. Vazda neka ugrozenost :roll:
navijam za novaka jer sam srbin i on je srbin. imam državljanstvo bosne i hercegovine i srbije. rođen sam u zemlji koja se zvala jugoslavija i koje više nema, a za koju bih jedino mogao reći da mi je otadžbina. navijam za crvenu zvezdu otkad znam za sebe. ne osjećam se ugroženim samo mi je jadno toliko se radovati pobjedi španca nad jednim u suštini ok dečkom, a kojeg se mrzi samo zato što je iz srbije.
juče je reprezentacija bih ponižena u rukometu i bilo mi je žao, nisam nijedne sekunde likovao zbog toga.
debeljko20

#1328 Re: Roland Garros 2012

Post by debeljko20 »

Zovem se Zelena wrote:
To što je Novak susjed, ne znači da moram navijati za njega... Isto kao što u fudbalu iz nekog razloga ne mogu smisliti repku Slovenije :-D
Dakle, nikakav mržnja. Meni je prosto antipatičan kao što mi je bio i Pit Sampras, Iva Majoli, Lleyton Hewitt i mnogi drugi.

I nikad mi neće biti drag kao Federer, Agasi, mala Bartoli, Sharapova i naravno Rafa.

Uostalom, zašto tebi to objašnjavati kada ne razumiješ ;-)
Mir brate!
pusti tu šuplju seljačku, znamo se. :wink: :D
ultima_palabra

#1329 Re: Roland Garros 2012

Post by ultima_palabra »

11 8-)

Novak je veliki šampion, ali ove godine mu nije forma bila na nivou... što kaže @radosni igrao je samo na inat, a to te može držati maksimalno sat, sat i po. Možda je ipak najbolja šansa za njega bila prošle godine, da je dobio Federera tad je Rafa bio itekako ranjiv.

Sad ćemo imati pravo rivalstvo još jednom... Rafa će biti blagi favorit na zemlji, Nole na betonu, a trava egal... ali će svi mečevi biti neizvjesni :)
skafiskafsnjak

#1330 Re: Roland Garros 2012

Post by skafiskafsnjak »

@debeljko, nemoj da prosipas te neke "demokratske" ideje ...

uostalom, ovo je tema o RG .

Cao Nole !
veljaca

#1331 Re: Roland Garros 2012

Post by veljaca »

debeljko20 wrote:
Tomahawk11 wrote:
debeljko20 wrote:bravo novak glavu gore, biće još titula... uvijek ćemo navijati za tebe a hejteri u nedostatku svojih nek se ponose uspjesima sepija, tsonge, federera, nadala, verdaska, wawrinke... :D blago njima koliko favorita imaju a mi samo novaka. :D
Koja drzava je tvoja domovina, ako nije tajna, kad toliko podcrtavas tu nacionalnu pripadnost - ko smo to ''mi'', a ko ''vi''?
Sve mi se cini da ni Novak nije iz tvoje drzave, u tom slucaju si i ti hejter :roll:

Ovo pitam jer ne volim taj nacionalizam (nazalost, kod nas se ne moze pobjeci od toga :( )
Navijas za Novaka, navijaj, al nemoj se ponasati ko uvrijedjena mlada. Vazda neka ugrozenost :roll:
navijam za novaka jer sam srbin i on je srbin. imam državljanstvo bosne i hercegovine i srbije. rođen sam u zemlji koja se zvala jugoslavija i koje više nema, a za koju bih jedino mogao reći da mi je otadžbina. navijam za crvenu zvezdu otkad znam za sebe. ne osjećam se ugroženim samo mi je jadno toliko se radovati pobjedi španca nad jednim u suštini ok dečkom, a kojeg se mrzi samo zato što je iz srbije.
juče je reprezentacija bih ponižena u rukometu i bilo mi je žao, nisam nijedne sekunde likovao zbog toga.
Hoces reci da Nadal nije u sustini OK momak ?
I zasto bi likovao za poraz reprezentacije svoje zemlje ?
Niko ti ne brani da navijas za Novaka, ali dopusti i drugima da navijaju za Rafu, Federera .... ;-)
Zovem se Zelena

#1332 Re: Roland Garros 2012

Post by Zovem se Zelena »

debeljko20 wrote:
Zovem se Zelena wrote:
To što je Novak susjed, ne znači da moram navijati za njega... Isto kao što u fudbalu iz nekog razloga ne mogu smisliti repku Slovenije :-D
Dakle, nikakav mržnja. Meni je prosto antipatičan kao što mi je bio i Pit Sampras, Iva Majoli, Lleyton Hewitt i mnogi drugi.

I nikad mi neće biti drag kao Federer, Agasi, mala Bartoli, Sharapova i naravno Rafa.

Uostalom, zašto tebi to objašnjavati kada ne razumiješ ;-)
Mir brate!
pusti tu šuplju seljačku, znamo se. :wink: :D
Jbg, i ja sam nekada bila ponosna što sam Jugoslovenka! A sad sam seljak... Šta da se radi! Kao što rekoh, ti si toliko zaslijepljen da ne razumiješ!
Mir brate! :)

Nestrpljivo čekam Wimbledon, trava ima neku posebnu draž :-)
radostan dan

#1333 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

Sarajevo_Grad wrote:Kako sad izgleda lista, ko je prvi ?
Novak povećao prednost.
erik2

#1334 Re: Roland Garros 2012

Post by erik2 »

veljaca wrote: - Sve u svemu prodje i ovaj Roland Garros, slijedi Wimbledon, trava i ocekujem da tu trijumfuje onaj sa najvise osvojenih trofeja tamo od ovih aktivnih ...
I ja se tome nadam. :wink:
erik2

#1335 Re: Roland Garros 2012

Post by erik2 »

radostan dan wrote:
Sarajevo_Grad wrote:Kako sad izgleda lista, ko je prvi ?
Novak povećao prednost.
Da, Rafa ne dobija poene kao branilac, a Novak je igrao u finalu za razliku od prošle godine.
debeljko20

#1336 Re: Roland Garros 2012

Post by debeljko20 »

veljaca wrote: navijam za novaka jer sam srbin i on je srbin. imam državljanstvo bosne i hercegovine i srbije. rođen sam u zemlji koja se zvala jugoslavija i koje više nema, a za koju bih jedino mogao reći da mi je otadžbina. navijam za crvenu zvezdu otkad znam za sebe. ne osjećam se ugroženim samo mi je jadno toliko se radovati pobjedi španca nad jednim u suštini ok dečkom, a kojeg se mrzi samo zato što je iz srbije.
Hoces reci da Nadal nije u sustini OK momak ?
I zasto bi likovao za poraz reprezentacije svoje zemlje ?
Niko ti ne brani da navijas za Novaka, ali dopusti i drugima da navijaju za Rafu, Federera .... ;-)[/quote]

u redu ko navija za nadala čisto zbog tenisa. ali više ih ovde likuje zato što je poražen đoković a nejer je pobijedio nadal. razumiješ? :) pogledaj samo koliko navijača je dobio sepi pa tsongfa pa fedex... uvijek kontra djokovica, nije bitno ko je s druge strane mreže, o tome ja pričam. ali dobro neću više, uživajte u pobjedi vašeg ljubimca. :D
debeljko20

#1337 Re: Roland Garros 2012

Post by debeljko20 »

Zovem se Zelena wrote:
Jbg, i ja sam nekada bila ponosna što sam Jugoslovenka! A sad sam seljak... Šta da se radi! Kao što rekoh, ti si toliko zaslijepljen da ne razumiješ!

čuj zaslijepljen!? eto ti mi otvori oči, oči moje zelene. :D

mir, normalno sestro. :D
KPNCTNJAH

#1338 Re: Roland Garros 2012

Post by KPNCTNJAH »

:( :( :( :( :( :(

Bar mu dobro stoji onaj tanjir.

Nadal mi je drag zato sto igra lijevom rukom.
skafiskafsnjak

#1339 Re: Roland Garros 2012

Post by skafiskafsnjak »

Da li se kaznjava rabijanje reketa i klupe?

Ne pitam ovo sad samo zbog Noleta, nego inace ?
Ako se kaznjava, zna li se ko je dobio najvecu kaaznu itd ?
erik2

#1340 Re: Roland Garros 2012

Post by erik2 »

KPNCTNJAH wrote::( :( :( :( :( :(

Kažu da je u svemu dešnjak , osim u tenisu.
veljaca

#1341 Re: Roland Garros 2012

Post by veljaca »

L00d wrote:Da li se kaznjava rabijanje reketa i klupe?

Ne pitam ovo sad samo zbog Noleta, nego inace ?
Ako se kaznjava, zna li se ko je dobio najvecu kaaznu itd ?
Posto je tenis gospodksi sport - trebalo bi da se kaznjava .... Volio bih i ja da neko odgovori tacno o ovome ....
veljaca

#1342 Re: Roland Garros 2012

Post by veljaca »

Đokovića "pomela" sila viša, kralja šljake nije omela kiša
Nadal je oborio još jedan rekord na pariškoj šljaci, te je sada i zvanično ušao u historiju kao jedini igrač sa sedam titula
Srbijanac nije uspio dostići Lavera

Piše: SportCentar
11.06.2012 u 14:03 sati.

Španac Rafael Nadal osvajač je ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa, nakon što je u finalu savladao Novaka Đokovića sa 3:1 po setovima.

Veliko finale počelo je jučer, no kiša ga je prekinula, možda i u najboljem trenutku po Rafaela Nadala. Naime, popularni Rafa u potpunosti je nadigrao Đokovića u prva dva seta, te ih sa lakoćom riješio u svoju korist (6-4, 6-3). No, onda je uslijedila sjajna igra Srbijanca, koji je sa 6:2 smanjio vodstvo Nadala u setovima na 2:1.

U četvrti set prvi igrač svijeta ušao je sa pozitivnim momentumom i psihološkom prednošću, što je iskoristio već na samom startu, oduzevši servis Nadalu. U sljedeća dva gema oba tenisera zadržala su svoj servis, no onda je kiša prekinula veliko finale, što je naravno najviše odgovaralo Rafi.

Servirao je Nole za 3:1, ali Nadal je bez problema vratio izgubljeni servis iz prethodnog dana. Pri vodstvu drugog tenisera svijeta od 5:4, meč je ponovo nakratko prekinut zbog kiše, ali na sreću crni oblak se ubrzo sklonio iznad Philippe Chatriera. Ključni trenutak u meču dogodio se u 12. gemu, kada je Novak servirao za ostanak u meču. Imao je Srbijanac 30:15, ali uslijedila su dva uzastopna poena za Španca, koji je došao do prve meč lopte. Na nevjerovatan način je Đoković poklonio meč Nadalu, odserviravši prvu duplu grešku u nastavku meča. Nadal sada u međusobnim omjerima protiv Srbijanca vodi sa 19:14, te još jednom opravdava epitet kralja šljake.

Tako Đoković nije uspio osvojiti takozvani "nekalendarski" Grand Slam i dostići Roda Lavera, kojem je to pošlo za rukom 1969. godine. Sa druge strane, Nadal je oborio još jedan rekord na pariškoj šljaci, te je sada i zvanično ušao u historiju kao jedini igrač sa sedam titula Roland Garrosa. Do danas je prvo mjesto dijelio sa velikim Björn Borgom, koji je šest puta bio na tronu u Parizu.

Treba napomenuti da je Rafa samo jednom u karijeri poražen na Roland Garrosu, a to je bilo u polufinalu 2009. godine, kada ga je Robin Soderling, nakon tri i pol sata borbe, savladao sa 6-2, 6-7, 6-4, 7-6.

Roland Garros, finale:
Nadal R. (Špa/2) - Đoković N. (Srb/1) 6-4, 6-3, 2-6, 7-5

---------

To je to ....
TheWatcher

#1343 Re: Roland Garros 2012

Post by TheWatcher »

mozete vi da seRete do sutra sa vasim "komentarima" ali Nole je proglasen za najboljeg medju najboljim u 2011 :thumbup: :thumbup:
p.s.
vjerovatno neka strucna lica na klix.ba su mjerodavnija da sude o tome :lol: :lol:
skafiskafsnjak

#1344 Re: Roland Garros 2012

Post by skafiskafsnjak »

TheWatcher wrote:mozete vi da seRete do sutra sa vasim "komentarima" ali Nole je proglasen za najboljeg medju najboljim u 2011 :thumbup: :thumbup:
p.s.
vjerovatno neka strucna lica na klix.ba su mjerodavnija da sude o tome :lol: :lol:
Ovo je 2012 :lol:
veljaca

#1345 Re: Roland Garros 2012

Post by veljaca »

TheWatcher wrote:mozete vi da seRete do sutra sa vasim "komentarima" ali Nole je proglasen za najboljeg medju najboljim u 2011 :thumbup: :thumbup:
p.s.

Sada je 2012 ....... Pa ti strucnjak sudi o tome ...... :mrgreen:
KPNCTNJAH

#1346 Re: Roland Garros 2012

Post by KPNCTNJAH »

erik2 wrote:
KPNCTNJAH wrote::( :( :( :( :( :(

Kažu da je u svemu dešnjak , osim u tenisu.
Cuo sam i ja to, zato ga gotivim... covjek je toliko dobar da levate dobija lijevom rukom :thumbup:
Zovem se Zelena

#1347 Re: Roland Garros 2012

Post by Zovem se Zelena »

debeljko20 wrote:
Zovem se Zelena wrote:

čuj zaslijepljen!? eto ti mi otvori oči, oči moje zelene. :D

mir, normalno sestro. :D
Oko moje ti si počeo sa teorijama mržnje i zavjere! Šta hoćeš sad?! Napadaš nas jer navijamo za drugog igrača a ne Novaka! Sram nas bilo, kako samo smijemo?! I to još ni manje ni više jer je Nole srbin! Vrati mozak sa godišnjeg odmora ;-)

Ma mislim, trebam ja svoj vratiti sa godišnjeg, kad se s tobom raspravljam :-)

Hajde otvorite temu za Wimbledon.
samog_sira

#1348 Re: Roland Garros 2012

Post by samog_sira »

debeljko20 wrote:
Tomahawk11 wrote:

To sto ti navijas za Novaka to je tvoje pravo i meni je jasno da ti je drag, ja navijam protiv njega al to nema veze sa tim sto je on srbin meni je on jednostavno odvratan lik taman da je iz zimbabvea, isto kao sto uvijek navijam i protiv Federera, Nadal mi je drag i ima prelijepu kosicu :-D
i cuj u sustin ok decko a ovi ostali nisu jel, jednostavno prihvati cinjenicu da je nekim ljudima on totalno antipatican pojavom.
abondanzieri

#1349 Re: Roland Garros 2012

Post by abondanzieri »

radostan dan wrote:Ne mogu da ne budem ponosan, a opet mnogo mi je žao. Da bar nije imao šanse, i da se završilo kao što je i počelo. Kakva nesreća... :( :( :( :( :( :( :( :(
:( :( :(

svaka cast obojici,dva velika sampiona i gospodina :thumbup:
debeljko20

#1350 Re: Roland Garros 2012

Post by debeljko20 »

Zovem se Zelena wrote:
Oko moje ti si počeo sa teorijama mržnje i zavjere! Šta hoćeš sad?! Napadaš nas jer navijamo za drugog igrača a ne Novaka! Sram nas bilo, kako samo smijemo?! I to još ni manje ni više jer je Nole srbin! Vrati mozak sa godišnjeg odmora ;-)

Ma mislim, trebam ja svoj vratiti sa godišnjeg, kad se s tobom raspravljam :-)

Hajde otvorite temu za Wimbledon.
nisu to teorije mržnje i zavjere oko moje nego realnost, šta može drugo biti nego kad tip napiše "ajmo rafa balijo"? šta me briga navijaj za koga hoćeš ali navijaj "za" a ne "protiv".

svi ovi što su dans navijali za nadala su neki dan navijali za tsongu, prije toga za sepija, itd. itd... mislim znaš ti dobro, samo se praviš dalabu. :D :wink:
Post Reply