Dešavanja u Sandžaku

Post Reply
Havatar

#1326 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Havatar »

Rekord : Zukorlić u Srbiji gradi najveći minaret u Evropi!

Džamija će imati 15 kupola i šest munara, od kojih će četiri biti visoki po 45 metara, a dva po neverovatnih 90 metara.
dzamija-najveci-minaret-sester-1381178769-377599
Novcem Sandžaklija iz čitavog sveta, kako je rečeno na svečanosti u Dugoj Poljani prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju Islamskog centra „Kapija Peštera“, narednih godina u sklopu centra biće izgrađena džamija, koja će imati daleko najveće minarete u celoj Evropi, a i dobrom delu Azije! Kako je obelodanjeno, bogomolja će imati 15 kupola i šet minareta.

- Prostor džamije imaće 15 kupola, a prečnik glavne kupole je 12 metara. Islamski centar imaće šest munara, četiri munare visine 45 metara i dve visine 90 metara - obznanio je Hako Duljević na svečanosti u Dugoj Poljani, govoreći u ime Bošnjačke nacionalne fondacije.

Plan star 15 godina
U sklopu Islamskog centra biće i restoran sa 500 mesta, dečji vrtić, škola Kurana, kulturni centar, kabinet za informatiku...
Kamen temeljac za Islamski centar, koji će, prema najavama, biti najmoderniji na Balkanu, postavio je muftija Zukorlić, podsetivši da je taj objekat deo plana od pre petnaestak godina.
dzamija-najveci-minaret-sester-1381178769-377597

Svako selo – centar
- Zamisao je da svi značajniji seoski centri dobiju islamske centre. Uloga IZ je da pomogne muslimanima da budu slobodni, časni i dostojanstveni. Ni u Dugoj Poljani nismo mogli da dišemo punim plućima. Ovaj dan će označiti početak jedne nove Poljane, jednog novog Peštera - rekao je muftija polažući kamen temeljac.
On je dodao da ga napadaju jer je spreman da se „bori za slobodu i kad nema državu, kad nema autonomiju i kad nema vlast“.

Najviši minaret u Kazablanki
Minaret najviše džamije u Evropskoj uniji visok je jedva 25 metara. Islamski centar ‚‘Srce Čečenije‘‘ u Groznom, otvoren 2008, ima minaret od 62 metra. Minareti iz Delimeđa viši su i od čuvenog minareta Kutub u Nju Delhiju, koji je visok 72,5 metara.

Apsolutni svetski rekorder u visini jeste minaret džamije Hasana Drugog u Kazablanki u Maroku i visok je 210 metara - objavljeno je na nekoliko novopazarskih sajtova.

http://sandzaklive.rs/index.php/kategor ... t-u-evropi
Havatar

#1327 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Havatar »

Muftija Zukorlić i Nebojša Medojević se saglasili da Sandžak treba biti prekogranična regija

Novi Pazar, Južni Sandžak – Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić primio je predsjednika Pokreta za promjene, jednog od lidera Demokratskog fronta i narodnog poslanika u Crnoj Gori, Nebojšu Medojevića, u utorak 08.10.2013. god.

Tom prilikom sagovornici su razmijenili mišljenja o općem stanju u regionu i saglasili se da su sprega kriminala, politike i obavještajnih službi najveća opasnost za stabilnost i predstavljaju prepreku razvoju i ostvarivanju pojedinačnih i kolektivnih prava.

Takođe je postignuta saglasnost oko ocjene da su prava Bošnjaka u Crnoj Gori ugrožena te da političari na vlasti, kako crnogorski tako i bošnjački, ne doprinose unapređenju prava Bošnjaka.

Sagovornici su se saglasili da je uspostava prekogranične regije Sandžak od interesa za opću stabilnost i sigurnost te da će u tom cilju uspostaviti raznovrsne modalitete saradnje.

Stepen autonomnosti prekogranične regije Sandžak biće utvrđen dijalogom i ravnomjerno će tretirati prava svih građana Sandžaka ma kojoj naciji ili vjeri pripadali.

Sagovornici su konstatovali da uspostava prekogranične regije Sandžak neće biti na štetu suvereniteta Crne Gore i Srbije.

http://sandzakpress.net/muftija-zukorli ... cna-regija
radostan dan

#1328 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

prava bošnjaka u cg nisu ugrožena ni za gram...
radostan dan

#1329 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

...izvor - forumski stručnjaci na temi -dešavanja u cg -.
Hrulj

#1330 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

Svaka cast muftiji na tom projektu.
Kad vidim komentare raznih cetnika kako pjene jer se to pravi u krscanskoj evropi i pitaju sto to ne pravi u saudiji, dan mi se tacno uljepsa i nabacim smijesak
Kir Janja

#1331 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Kir Janja »

Koji debilni krkanluk… Interesantno će biti vidjeti i koliko će se para tokom nazovi projekta oprati, a koliko "nestati" tokom raznoraznih reketarskih akcija skupljanja novca itd.
Hrulj

#1332 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

Kir Janja wrote:Koji debilni krkanluk… Interesantno će biti vidjeti i koliko će se para tokom nazovi projekta oprati, a koliko "nestati" tokom raznoraznih reketarskih akcija skupljanja novca itd.
Vi muftiju vazda za pranje prozivate ima koliko godina. Ta dokazite majka mu stara :D
Da ne pravi ne bi valjalo. Tad bi kao.
Kir Janja

#1333 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Kir Janja »

Ja Zukorlića ne prozivam odavno, čak mi je ispočetka bio i skoro pa simpatičan. Sve do onih bijelih BMW-a i livenja krokodislkih suza za Srebrenicom, da samo spomenem par jadnih, kompleksaških, demagoških mutljavina.

Novci će se većinom prikupljati "iz ruke u ruku", u kešu, kao što su je Šaja i ini onomad u ratu skupljali da se pomogne narodu i osposobi vojska. I to znamo kako je prošlo, a u međuvremenu su samo usavršili "metodologiju". Uostalom, ukoliko koji dokaz i izađe na vidjelo, turbomuslimani M92 će svakako reći da je falsifikat, pa zašto se zamarati?

Zaslužili smo, gledajmo.
Hrulj

#1334 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

Kir Janja wrote:Ja Zukorlića ne prozivam odavno, čak mi je ispočetka bio i skoro pa simpatičan. Sve do onih bijelih BMW-a i livenja krokodislkih suza za Srebrenicom, da samo spomenem par jadnih, kompleksaških, demagoških mutljavina.

Novci će se većinom prikupljati "iz ruke u ruku", u kešu, kao što su je Šaja i ini onomad u ratu skupljali da se pomogne narodu i osposobi vojska. I to znamo kako je prošlo, a u međuvremenu su samo usavršili "metodologiju". Uostalom, ukoliko koji dokaz i izađe na vidjelo, turbomuslimani M92 će svakako reći da je falsifikat, pa zašto se zamarati?

Zaslužili smo, gledajmo.
Ja evo pak volim sto vozi BMW-a. Uinat onima koji smatraju da treba glumiti monaha i kaludjera.
Narod mu je kupio, nije ga ukrao. Zna se od koga mu je i kako ga je dobio.

A imaju videi svaki put kada je skupljao pare. Odgledaj, broj i racunaj, pa onda vidi koliko je dato za projekt.
Kir Janja

#1335 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Kir Janja »

Pa dobro, to samo govori da si ti onda čak i veći kompleksaš od samog Zukorlića, ukoliko je to uopšte tehnički moguće.

Dok je ovaca, biće i vune. Pametnom dovoljno, a ovim drugim nikad dosta.
Hrulj

#1336 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

Kir Janja wrote:Pa dobro, to samo govori da si ti onda čak i veći kompleksaš od samog Zukorlića, ukoliko je to uopšte tehnički moguće.

Dok je ovaca, biće i vune. Pametnom dovoljno, a ovim drugim nikad dosta.
Kompleksas :D
ne.
Jednostavno kada procitam komentare o krscanskoj evropi, srpskom sandzaku , o tome kako ce nam naplatiti to i slicno, sta drugo da osjecam do dragost.
Pretpostavljam da bi bio idealan muftija, mora gace probusit, obavezno od govana i pisake zute, kakvu mantiju sa balegom po njoj navuci, a na glavu nesto poderano i umazano, u smedju boju po mogucnosti.
A najbolje od svega bi bilo da suti, da ne podsjeca Bosnjake na to koliko se vrsi opresija nad njima i da nista ne pravi.
Kir Janja

#1337 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Kir Janja »

Eto, sam sebe u sopstvenom postu pobijaš i još si uspostavljaš dijagnozu.

To potsjećanje je bilo odlično (to sam gore i natuknuo, nije red da ikome stavljaš riječi u usta) dok nije postalo očito da je to samo dio demagoške taktike, a da su stvarni ciljevi BMW-i, vile, moć te utaživanje (umjesto rješavanja) sopstvenih, više nego očitih, kompleksa.

Tad sam ga i ja "pustio niz vodu", jer samo je kompromitovao sve čega se dotakao. Da radim za srbijanski DB, predložio bih ga za medalju, odlično im je na kraju odradio posao. Kao i onomad arapski mudžahedini u Bosni, isti fazon.
Hrulj

#1338 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

Kir Janja wrote:Eto, sam sebe u sopstvenom postu pobijaš i još si uspostavljaš dijagnozu.

To potsjećanje je bilo odlično (to sam gore i natuknuo, nije red da ikome stavljaš riječi u usta) dok nije postalo očito da je to samo dio demagoške taktike, a da su stvarni ciljevi BMW-i, vile, moć te utaživanje (umjesto rješavanja) sopstvenih, više nego očitih, kompleksa.

Tad sam ga i ja "pustio niz vodu", jer samo je kompromitovao sve čega se dotakao. Da radim za srbijanski DB, predložio bih ga za medalju, odlično im je na kraju odradio posao. Kao i onomad arapski mudžahedini u Bosni, isti fazon.
Samo ti :)
Ova dzamija pokazuje samo da koliko skupi toliko i ulozi. A skupio je puno.
Da mu se krade napravio bi kakvu 20X20 i eto ga
Kir Janja

#1339 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Kir Janja »

Zašto krasti malo, kada može puno?
Hrulj

#1340 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

Kir Janja wrote:Zašto krasti malo, kada može puno?
Moze primjer slucaja lopove?
Kir Janja

#1341 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Kir Janja »

Hrulj wrote:
Ja ti ih nabrojah nekoliko, a ti kako hoćeš. A lopov ti je onaj koji ti donese kompjuter u tu štalu. :D
Hrulj

#1342 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

Kir Janja wrote:
Hrulj wrote:
Ja ti ih nabrojah nekoliko, a ti kako hoćeš. A lopov ti je onaj koji ti donese kompjuter u tu štalu. :D
Pa sto se uvrijedi jadan?
Ti volis nazivati ljude lopovima bez dokaza, sto da i ja tebe ne nazovem lopovom?
Kir Janja

#1343 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Kir Janja »

Kad mene vidiš u sviti novih BMW-a sa velikim "MUFTIJA" na šajbni, kupljenim od narodnih para a sve u cilju odbrane islama i gradnje megadžamija na sred livada u interesu jarana-"građevinara", šućur alahu, slobodno me nazovi lopovom. Eto, sad imaš i napismeno.

U međuvremenu, samo pokazuješ koliki si papak is(p)ranog mozga, pa slobodno nastavi.
Hrulj

#1344 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

Kir Janja wrote:Kad mene vidiš u sviti novih BMW-a sa velikim "MUFTIJA" na šajbni, kupljenim od narodnih para a sve u cilju odbrane islama i gradnje megadžamija na sred livada u interesu jarana-"građevinara", šućur alahu, slobodno me nazovi lopovom. Eto, sad imaš i napismeno.

U međuvremenu, samo pokazuješ koliki si papak opranog mozga, pa slobodno nastavi.
Mene to ne zanima.
Ako je muftija bez dokaza lopov, lopov si i ti.
Mozda i ubica, tko zna, kad dokazi ocigledno bitni nisu.
Ako ne i nesto gore.
Kir Janja

#1345 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Kir Janja »

Kao što rekoh, dok je ovaca biće i vune. Pametnim dosta, budalama nikada dovoljno.

Iskreno, mislim da ipak niko nije baš ovoliko glup i zatucan, pa sve nešto kontam kako me ne bi iznenadilo da ti je takozvani muftija nešto u rodu. Ako ne u rodu, možda ste u kakvom ljubavnom, makar i platonskom, odnosu.
Hrulj

#1346 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

Kir Janja wrote:Kao što rekoh, dok je ovaca biće i vune. Pametnim dosta, budalama nikada dovoljno.

Iskreno, mislim da ipak niko nije baš ovoliko glup i zatucan, pa sve nešto kontam kako me ne bi iznenadilo da ti je takozvani muftija nešto u rodu. Ako ne u rodu, možda ste u kakvom ljubavnom, makar i platonskom, odnosu.
Uvjek se nadje par "pametnih" glava kod Bosnjaka da pljuju po dobrom.
Vidis, treba sa nama kao sto srbi rade, davno su naucili, sutni ga u glavu i Bosnjak te voli dok si ziv.
Ignorisi ga i trci za tobom.
Ucini mu dobro pljuvat ce te i prezirati
Kir Janja

#1347 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Kir Janja »

Ako se zbog mene voza u BMW-ima i gradi armirane turbominarete po livadama od dijela izreketiranih para, ne mora se patit bez veze.

Vidim i ja da su ti četnici (ne Srbi) uzor, hvala što se napokon izjasni i po tom pitanju.
Hrulj

#1348 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

Kir Janja wrote:Ako se zbog mene voza u BMW-ima i gradi armirane turbominarete po livadama od dijela izreketiranih para, ne mora se patit bez veze.

Vidim i ja da su ti četnici (ne Srbi) uzor, hvala što se napokon izjasni i po tom pitanju.
Nema na cemu. Vidim ja za kim patis i za cijom cizmom zudis :)
12wer

#1349 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by 12wer »

Image
Kir Janja

#1350 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Kir Janja »

Ne gledaj ipak sve kroz sebe. Neki od nas su rođeni sa identitetom, pa im ga ne mora neki hodžica utjerivat svake hefte kao očito tebi. U oba smisla. :D
Post Reply