Ringdroid i reži do besvijesti!Muuky wrote:kako da napravim da mi odredjena pesma svira tj da mi svira jedan dio pesme ?
Samsung galaxy S3
Moderator: Benq
- Frtalj_Duše
#1326 Re: Samsung galaxy S3
-
Muuky
#1327 Re: Samsung galaxy S3
zahvaljujemm !Frtalj_Duše wrote:Ringdroid i reži do besvijesti!Muuky wrote:kako da napravim da mi odredjena pesma svira tj da mi svira jedan dio pesme ?
- hneuron
#1328 Re: Samsung galaxy S3
To su bazilarne stvari svaki put kada instaliram novu verziju firmware-a uradim full wipe brišem i dalvik cache, nije to problem. ROM custom iskreno ne nalazim na visini originalnog i uvijek su pune nedorečenosti,lag-ova i estetski mi ne odgovaraju.Nego da li postoji kakva APP kojom se može manipulisati vrijeme reakcije rubrike ili prioritet applikacije pošto se problem javlja kada imamo više otvorenih aplikacija u background-u. Ili optimizacija RAM-a ali da je provjerena ne bih želio uništiti smarthphone.(naravno rootovan telefon)Quaresma wrote:kako sad root moze utjecati na perfomanse?
hneuron, udji u recovery i odradi wipe data/factory reset
time ces izgubiti appse, slike i videoe sta jos imas na telefonu
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
-
Muuky
#1329 Re: Samsung galaxy S3
kako ugasit na Applications manager programe koji su u procesu tj running ? npr ne treba mi email,exchange services itd ?
-
iSwagga
#1330 Re: Samsung galaxy S3
Samo da se pohvalim, dobio sam update na 4.1.2 
-
Xlik
#1331 Re: Samsung galaxy S3
To mora biti Eronet jer BHT jos nema update-a ! 
-
Xlik
#1333 Re: Samsung galaxy S3
Ma ja toliko o paroli BH Telecoma "Idemo prvi, dajemo više"
Dobili i Eronet i Mtel , a ja zvao BHT da vidim znaju li oni išta, kaže meni lik u BHT da flash-am sa ODIN-om
mo''š mislit budale!( k'o da sam nazvao podršku XDA) . Kaže to zavisi od regija?! Samo mi nije jasno kojoj to regiji pripada BHT.
Nisam protiv root-a ali pošto mi je telefon nov i sa "garancijom" 2god žao mi ga odmah "korjenovat"
, premda planiram do kraja mjeseca ukoliko nebi došao update!
Dobili i Eronet i Mtel , a ja zvao BHT da vidim znaju li oni išta, kaže meni lik u BHT da flash-am sa ODIN-om
mo''š mislit budale!( k'o da sam nazvao podršku XDA) . Kaže to zavisi od regija?! Samo mi nije jasno kojoj to regiji pripada BHT.
Nisam protiv root-a ali pošto mi je telefon nov i sa "garancijom" 2god žao mi ga odmah "korjenovat"
- zemomak
#1334 Re: Samsung galaxy S3
eronet je dobio, sigurno
tt via iPad
tt via iPad
-
Fauja Singh
#1335 Re: Samsung galaxy S3
Haj bar si naletio tamo na nekoga ko se razumije i ko zna o cemu pricas.Xlik wrote:Ma ja toliko o paroli BH Telecoma "Idemo prvi, dajemo više"![]()
Dobili i Eronet i Mtel , a ja zvao BHT da vidim znaju li oni išta, kaže meni lik u BHT da flash-am sa ODIN-om![]()
Nisam protiv root-a ali pošto mi je telefon nov i sa "garancijom" 2god žao mi ga odmah "korjenovat", premda planiram do kraja mjeseca ukoliko nebi došao update!
-
Muuky
#1336 Re: Samsung galaxy S3
kako da povezem se na trg play,da npr kad udjem na laptop da mi se to posalje na mob da skida
-
Muuky
#1337 Re: Samsung galaxy S3
kako ustedit bateriju na s3 ?
- Frtalj_Duše
#1338 Re: Samsung galaxy S3
Login na playstore preko svoga gmail acc-a + na fontelu moraš isti account staviti kao aktivan.Muuky wrote:kako da povezem se na trg play,da npr kad udjem na laptop da mi se to posalje na mob da skida
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
Muuky
#1339 Re: Samsung galaxy S3
uspioo , hvalaa!!Frtalj_Duše wrote:Login na playstore preko svoga gmail acc-a + na fontelu moraš isti account staviti kao aktivan.Muuky wrote:kako da povezem se na trg play,da npr kad udjem na laptop da mi se to posalje na mob da skida
- Frtalj_Duše
#1340 Re: Samsung galaxy S3
Np, i ako budeš htio mijenjati ime uređaja, postavke su ti pri dnu čim uđeš na stranicu playstore-a, piše: Moje narudžbe i postavke (ako ti je na hrvatskom) ili My Orders & Settings (ako je na engleskom stranica), pošto tu možeš dosta toga mijenjati, prije svega "nickname" za uređaj itd.!Muuky wrote:uspioo , hvalaa!!Frtalj_Duše wrote:Login na playstore preko svoga gmail acc-a + na fontelu moraš isti account staviti kao aktivan.Muuky wrote:kako da povezem se na trg play,da npr kad udjem na laptop da mi se to posalje na mob da skida
- Quaresma
#1341 Re: Samsung galaxy S3
ne razumijem sta hoces reci, jedno je root, a drugo kernelinSighT wrote:Kako sad' drugi kernel NE utiče na performanse?Quaresma wrote:kako sad root moze utjecati na perfomanse?
- inSighT
- Vozim: na guranje
#1342 Re: Samsung galaxy S3
Ama jeste, samo govorim da je u ovome slučaju (CF-root preko ODIN-a) ubačen skroz drugi (valjda bolje tweak-an) kernel uz koji S3 osjetljivo brže reaguje na neke stvari! Dodatno ga je valjda ubrzalo i otklanjanje onog bloatware-a i gluposti što samsung fabrički nabaci na svoje uređaje!Quaresma wrote:ne razumijem sta hoces reci, jedno je root, a drugo kernelinSighT wrote:Kako sad' drugi kernel NE utiče na performanse?Quaresma wrote:kako sad root moze utjecati na perfomanse?
- valter.ba
#1343 Re: Samsung galaxy S3
Ti si dobro prosao meni seka rece morate otici na jutjub:lol::lol::lol:Xlik wrote:Ma ja toliko o paroli BH Telecoma "Idemo prvi, dajemo više"![]()
Dobili i Eronet i Mtel , a ja zvao BHT da vidim znaju li oni išta, kaže meni lik u BHT da flash-am sa ODIN-om![]()
Nisam protiv root-a ali pošto mi je telefon nov i sa "garancijom" 2god žao mi ga odmah "korjenovat", premda planiram do kraja mjeseca ukoliko nebi došao update!
-
(ne)forumas
#1344 Re: Samsung galaxy S3
I9300XXELLA 4.1.2->EXYNOS BUG FIXED!!S3 SUDDEN DEATH FIXED!!Jan.02,2013
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2077844
The malware kernel exploit was found in December affecting some Samsung Exynos chipsets – powering many of Samsung’s top-notch phones. This exploit made rounds everywhere because it is a potentially dangerous bug which can root your phone without your knowledge and gets whatever information it wants. How? This bug in Samsung’s kernel lets users access the device RAM and inject new processes. The perfect example of its mischievous reach can be that of locked bootloaded Verizon Galaxy Note 2 which can be easily rooted via this bug. Following this, any app could be built inside the phone hidden, rooting the phone and using that to send data off to somewhere else, all without you knowing. Usually rooted phones and unlocked bootloader means you have done half of work for intruders, yourself. This bug made sure that even un-rooted devices don’t stay safe anymore. Full access to physical memory and root permission to any app do sound nasty.
Which devices became the victim?
This kernel exploit affected devices carrying Exynos 4210 and 4412 processor which means that Sprint Galaxy S II, the international Galaxy S II and S III, the international Galaxy Note and Note 2 were all affected. A few of Galaxy Player, Galaxy Tab 2 and Galaxy Note 10.1 models were also affected.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2077844
The malware kernel exploit was found in December affecting some Samsung Exynos chipsets – powering many of Samsung’s top-notch phones. This exploit made rounds everywhere because it is a potentially dangerous bug which can root your phone without your knowledge and gets whatever information it wants. How? This bug in Samsung’s kernel lets users access the device RAM and inject new processes. The perfect example of its mischievous reach can be that of locked bootloaded Verizon Galaxy Note 2 which can be easily rooted via this bug. Following this, any app could be built inside the phone hidden, rooting the phone and using that to send data off to somewhere else, all without you knowing. Usually rooted phones and unlocked bootloader means you have done half of work for intruders, yourself. This bug made sure that even un-rooted devices don’t stay safe anymore. Full access to physical memory and root permission to any app do sound nasty.
Which devices became the victim?
This kernel exploit affected devices carrying Exynos 4210 and 4412 processor which means that Sprint Galaxy S II, the international Galaxy S II and S III, the international Galaxy Note and Note 2 were all affected. A few of Galaxy Player, Galaxy Tab 2 and Galaxy Note 10.1 models were also affected.
- basicm
#1346 Re: Samsung galaxy S3
Isto kao pare, manje trosiMuuky wrote:kako ustedit bateriju na s3 ?
-
itekako
#1347 Re: Samsung galaxy S3
basicm wrote:Isto kao pare, manje trosiMuuky wrote:kako ustedit bateriju na s3 ?
-
photo
#1348 Re: Samsung galaxy S3
kada hocu na gps, trazi mi kativaciju google locations. i pored toga mi trazi mobile data aktivaciju ili wireless aktivaciju.
postoji li ikakav nacin pokrenuti gps i koristiti ga bez aktivacije mobile data ili google locations ili bilo cega stoide preko nekon providera kao google ili slicno? znaci, upalim gps, sacekam da mi nadje lokaciju i onda koristim samo gps, ne ostale stvari.
ovo je poceo traziti nakon update-a operativnog sistema.
postoji li ikakav nacin pokrenuti gps i koristiti ga bez aktivacije mobile data ili google locations ili bilo cega stoide preko nekon providera kao google ili slicno? znaci, upalim gps, sacekam da mi nadje lokaciju i onda koristim samo gps, ne ostale stvari.
-
Xlik
-
Xlik
#1350 Re: Samsung galaxy S3
Koji ti je sada firmware ?photo wrote:kada hocu na gps, trazi mi kativaciju google locations. i pored toga mi trazi mobile data aktivaciju ili wireless aktivaciju.