Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#1326 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

holowey wrote:
goran16v wrote:
holowey wrote:]

ako vidim da usporavanje nije dovoljno onda cu se zaustaviti da pustim auto koje pretice da se vrati u svoju traku... ako treba sici tockovima sa asfalta da napravim dovoljno prostora da se tri auta mimoidju... to sto cu tridesetak sekundi kasnije stici na svoje odrediste nije vrijedno udesa, nije vrijedno ni sekiracije ni nerviranja...
To je jedini ispravan rezon, ali jos uvijek nervira cinenica da ti svojim manevrom cuvas glavu onoga iz suprotnog smjera, a da je on sam ne cuva.
cuvam ba svoju glavu i glave svojih saputnika... to sto cu se iznervirati mi nece pomoci... hladne glave se vozi
Pa o tome ti govori, ti cuvas svoju glavu i onda iz kontra smjera ide lola koji ne cuva ni svoju ni tvoju!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1327 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_milojica »

goran16v wrote: Pa o tome ti govori, ti cuvas svoju glavu i onda iz kontra smjera ide lola koji ne cuva ni svoju ni tvoju!
Ima ona narodna. Znam kakva budala ide odavde,ali ne znam kakva ide iz suprotnog smjera.
GAU8

#1328 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GAU8 »

U zadnje vrijeme me nervira kamikaza stil vožnje na kružnom na Dobrinji.
Druga stvar je ogroman broj vozila za obuku tj. autoškole, i to posebno u vrijeme popodnevne špice na toj relaciji Mojmilo Alipašino polje. Umrtve i uspore čitav saobraćaj.
semirsar

#1329 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

GAU8 wrote:U zadnje vrijeme me nervira kamikaza stil vožnje na kružnom na Dobrinji.
Druga stvar je ogroman broj vozila za obuku tj. autoškole, i to posebno u vrijeme popodnevne špice na toj relaciji Mojmilo Alipašino polje. Umrtve i uspore čitav saobraćaj.
Neki dan, konvoj od slovom i brojem cetrnaest (14) vozila raznih auto skola u razmaku od tri cet'ri metra pici polako od Dobrinje prema Nedzaricima... I to je sad izgleda postalo neko pravilo? Bas sam se pitao, da sam morao na Mojmilo, kako bih se ukljucio u desnu traku? Pravilo polako postaje i svakodnevni uvidjaj policije na kruznom toku radi sudara u kojem je ucestvovalo barem jedno vozilo auto skola.
johntra

#1330 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by johntra »

Vježbaju ljudi naglo kočenje i izbjegavanje lančanog sudara... :D
WildRedRose

#1331 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

.. odavno me nije niko iznervirao od vozaca :hm:
semirsar

#1332 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

WildRedRose wrote:.. odavno me nije niko iznervirao od vozaca :hm:
Avto ti u servisu? :lol:
Bakir1

#1333 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

cuvajte se vozaci, nema potrebe da Vas osobito nerviraju drugi vozaci, prokomentarisite za sebe i nastavite voziti.
prije par sedmica od maglaja do zenice sivi audi u zadnjoj karambolci, nakon par propustanja sa moje strane da prodje, bez da sam ulazio u razloge sto vozi na karambolci, lik se uvali ispred i gusla 40.
tako je to trajalo do zenice, gdje je lik od nemile do ulaza u grad svirao i ljepio se, da bi napokon prestigao me stao na sred ceste i poceo se razmahivati pistoljem, nakon sto sam mu pokazao na kameru i pozvao policiju nestade.
sreo sam ga u petak kao pjesaka i na domacem terenu :evil:
poenta nikad se ne zna koja budala i radi cega vreba na cesti
WildRedRose

#1334 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

semirsar wrote: Avto ti u servisu? :lol:
:lol: :lol: ne sluti, jadan ne bio :mrgreen:
relax11

#1335 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

kockica_kockica wrote:Ulica Aleja Bosne Srebrene... fasciniraju me vozaci svakodnevno u toj ulici...

Preticanje na punoj... pa naglo kocenje jer treba skrenuti... pa ne skrece u drugoj vec mora stati da bi smirio dovoljno auto, jer su sporedne ceste uske....

Posebno me odusevljavaju svjetla u noci... on se nervira jer ispred njega auto usporava... a on krivac za usporavanje... neku vece je upalio svjetla zalijepio se za mene i ocekuje da ja vozim po sjecanju ili ko zna cemu.... dakle ne daj boze da neko krene prelaziti - pretrcavati cestu jer u tih 30 sekundi patnje doslovno nista nisam vidjela... onda je zvucno na punoj preticao....

Izlazak iz sporedne ulice (bilo koje)

Dakle ja stvarno ne znam zasto se vozaci plase pustiti nekoga ispred sebe da se ukljuci u saobracaj....
Svako jutro gledam kako vozaci i vozacice doslovno ubrzaju kada vide da neko stoji u sporednoj ulici i ceka da se ukljuci...

Raskrsnica ulica..... Kosevo Mehemd bega i Kemalbegova....
Auto stoji i ceka da presjece Kosevo ulicu... Vozac u preprenenadje...ivom autu staje tako da je na sred raskrsnice da mu se slucajno neko nebi usudio proci ispred njega..... dakle stao on metar nize ili vise status stajanja i cekanja ga nece zaobici... al' jok to ko sivonja ... zalijepi se za auto ispred sebe i umjesto da ostavi mjesta i rastereti ono pokusava nekim cudom preletiti ko lastavica kolonu u svom crnom sa zatamenjenim staklima nenadje..ivom autu....

Parkiranje i sviranje

Nedavno posmatram... vozac se parkira u ulici sa desne strane i ne uspjeva mu prvi put... izlazi i ponavlja parkiranje... lik iza njega trubi.... 6 papaka iza prvog trubi ... vozac ponovo ne uspjeva parkirati auto na mjesto... opet ponavlja radnju.... ovaj put uspjeva.... 7 papaka trubi dok prolazi...

:ups:
Nek se on meni ubaci ispred, ali kad mi krene razvlacit to mi ide na zivce!

Slozi mu gascinu dok ne dodes do trece, da ne moram ja kociti i smanjivati brzinu :roll: , ali rado blicnem kada sam u manjoj brzini :)
BadBoy

#1336 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

relax11 wrote: Nek se on meni ubaci ispred, ali kad mi krene razvlacit to mi ide na zivce!

Slozi mu gascinu dok ne dodes do trece, da ne moram ja kociti i smanjivati brzinu :roll: , ali rado blicnem kada sam u manjoj brzini :)
Ne znate vi kako je tako kad vam ujebe zalet uz brdo :D
033_NS

#1337 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 033_NS »

GAU8 wrote:U zadnje vrijeme me nervira kamikaza stil vožnje na kružnom na Dobrinji.
a to sto samo 5% vozaca zna vozit kroz kruzni tok to nikom nista.... cccccc..... nisu oni kamikaze nego voze po propisu...
1korisnik

#1338 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 1korisnik »

Stupska. Tamo kod one bandere na sred ulice kod Tibre, e tu je vrhunac bezobrazluka. To vidi da ides, da kocis, a on ko munja pored tvog auta na nekih 15cm od tebe proleti iz suprotnog smijera, k'o eto, moze proci. Svaki put me prestravi.
sema911s

#1339 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

nekontam ljude koji kometarisu sve i svakoga,., sto primjetim sa kime god se vozim,. za svakoga imaju manu,.,te vidi onoga jbmater svojuuu,., ako naleti na biciklistu jbemu sve po spisku,. a prodje ga za pola sekunde,. hoce da se parkira na prazan parking laje suje,.,., neko ga pretice laje sto zuri hoce da pogine,., svako jutro guzva na vojnickom i ovaj kolega laje dok se ne ukljuci a on napravi kolonu iza sebe,., pjesk prolazi on mu hebe sve po spisku,., nekontam jesam li ja previse sutljiv il imam debele zivce,.,

sto su vozaci postali nestrpljivi kada pjesaci prelaze cestu,., sinoc se ne polemah sa nekim klocem na malti laje svira,mase,. nes nekoliko prelazi,.,nekontam sta je problem sacekat sekund da mi predjemo ako nam je zeljeno,.,

al najvise smetaju ovi avti pod pratnjoom neki dan nas zamalo ne poubija crni g6, audi a6, octavia, i sluzbena ticape,., ona je stala da nas naruzi sto tu prelazimo(na pjesacki zeljeno) zar nevidimo da oni idu,

ps. auto skole,., koji klinac uvjek vjezbaju kada je guzva,. i uvjek neka preplasena vozacina za volanom,.,, a instrutor nece da preuzme kontrolu vec verglaju po po sata(meni nesmeta,.al lose iskustvo vozacinama)
kockica_kockica

#1340 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

Meni iskreno ne smetaju auto skole... Svi smo mi nekad bili u toj poziciji :D i kako god da vas nervira sjetite se vasih pocetaka (doduse ovdje su neki ljudi dobili vozacku odmah po izlasku iz matere :ups:)

Kad je guzva, guzva je... cemu nerviranje... guzva nisu dva tri auta, niti nekoliko vozila auto skole... Guzvu svi pravimo sa autima u isto vrijeme na istom mjestu... Od kako su iscjepkali cestu kod Stupa odnosno jednu traku onesposobili cinjenica je da se to osjeti do Alipasina polja, jer mnogo vozaca se prestroji vec kod Otoke u srednju traku i onda svi tako guslaju do Stupske petlje... Nakon nje svi udare po gasu... A onda to dodatno uspore oni padobranci sto voze tom trakom koja je "prazna" samo za njih da bi uletili ispred neke jadnice ili jadnika koji sat vremena gusla srednjom trakom... i jos mlatara rukama i trubi i psuje i ko zna sta sve ne...
kockica_kockica

#1341 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

1korisnik wrote:Stupska. Tamo kod one bandere na sred ulice kod Tibre, e tu je vrhunac bezobrazluka. To vidi da ides, da kocis, a on ko munja pored tvog auta na nekih 15cm od tebe proleti iz suprotnog smijera, k'o eto, moze proci. Svaki put me prestravi.
Dakle nisam jedina koja ima traume od tog mjesta... :hm:
zLatk0

#1342 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zLatk0 »

033_NS wrote:
a to sto samo 5% vozaca zna vozit kroz kruzni tok to nikom nista.... cccccc..... nisu oni kamikaze nego voze po propisu...
Nije u BiH, vec u Srbiji kad sam bio ljetos..
4 racvanja na kruznom sa po 1 ulaznom/izlaznom trakom, unutra 2 trake - iz unutrasnje se uvali u vanjsku, zmigavca ni na vidiku, zastao sam na 2-3 sekunde da vidim da ne bude da sam mu ja iz vanjske oduzeo prvenstvo kad me udari na izlazu iz kruznog..
GAU8

#1343 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GAU8 »

033_NS wrote:
Deder objasni
GAU8

#1344 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GAU8 »

zLatk0 wrote:
033_NS wrote:
4 racvanja na kruznom sa po 1 ulaznom/izlaznom trakom, unutra 2 trake - iz unutrasnje se uvali u vanjsku, zmigavca ni na vidiku, zastao sam na 2-3 sekunde da vidim da ne bude da sam mu ja iz vanjske oduzeo prvenstvo kad me udari na izlazu iz kruznog..
E pa 033_NS tvrdi da tako treba JBG....
quarterback

#1345 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

relax11 wrote:Nek se on meni ubaci ispred, ali kad mi krene razvlacit to mi ide na zivce!

stoji, nista mi gore nema nego kada se uvali i onda vozi 40...
quarterback

#1346 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

GAU8 wrote:Guslanje u krivini i na punoj, a onda na pravcu ili na isprekidanoj po gasu...
:thumbup:
033_NS

#1347 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 033_NS »

zLatk0 wrote:
033_NS wrote:
E pa 033_NS tvrdi da tako treba JBG....

ja koliko znam, u kruznom toku koji ima 2 trake, nakon ulaska, ako zelis da ides u prvu ulicu desno onda ostajes u vanjskoj traci kruznog toka, a u slucaju da ides u drugu desno onda ides u unutrasnju traku kruznog toka i prestrojavas se u vanjsku ( a i nemoras ako izlazna ima dvije trake) da bi izasao sa kruznog

ako treba i da crtam

Image
vješalica

#1348 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

semirsar wrote:
Neki dan, konvoj od slovom i brojem cetrnaest (14) vozila raznih auto skola u razmaku od tri cet'ri metra pici polako od Dobrinje prema Nedzaricima... I to je sad izgleda postalo neko pravilo? Bas sam se pitao, da sam morao na Mojmilo, kako bih se ukljucio u desnu traku? Pravilo polako postaje i svakodnevni uvidjaj policije na kruznom toku radi sudara u kojem je ucestvovalo barem jedno vozilo auto skola.
Premjestili iz Centra i Novog SA u Novi Grad,ako se ne varam,sad svi od tamo kreću.I to ima duže vremena.
Što se tiče udesa,vidjeh neki dan jednu autoškolu novi golf odvaljen sa strane vozača.
Računam na to da kreteni svakakvi voze,a i da imaju duple komande u kolima AŠ...a po kružnom na Dbr ulijeće kako ko stigne...
GAU8

#1349 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GAU8 »

033_NS wrote: ja koliko znam, u kruznom toku koji ima 2 trake, nakon ulaska, ako zelis da ides u prvu ulicu desno onda ostajes u vanjskoj traci kruznog toka, a u slucaju da ides u drugu desno onda ides u unutrasnju traku kruznog toka i prestrojavas se u vanjsku ( a i nemoras ako izlazna ima dvije trake) da bi izasao sa kruznog

ako treba i da crtam

Image
Tačno. Ali ja se žalim na pojedince koji ulijeću i sijeku put ne dajući žmigavac i ne ostavljajući uopće prostora ovome iz vanjske trake da skrene, pretpostavljaju da je on vidovit i da će on preuzeti idgovornost za obojicu.

X puta mi se desilo da moram kočiti jer me presiječe, tj. bukvalno ulazi u moju traku. Dakle iako i ja izlazim na istom izlazu iz KT, nemam prostora od njega.
A pri tome idem najnormalnije i kontam ne daje žmigavac, vjerovatno ostaje u unutarnjoj traci.
Ja sam samo apelovao na malo opreza.
The BEN10

#1350 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

GAU8 wrote:
033_NS wrote:ja koliko znam, u kruznom toku koji ima 2 trake, nakon ulaska, ako zelis da ides u prvu ulicu desno onda ostajes u vanjskoj traci kruznog toka, a u slucaju da ides u drugu desno onda ides u unutrasnju traku kruznog toka i prestrojavas se u vanjsku ( a i nemoras ako izlazna ima dvije trake) da bi izasao sa kruznog
ako treba i da crtam
Image
Tačno. Ali ja se žalim na pojedince koji ulijeću i sijeku put ne dajući žmigavac i ne ostavljajući uopće prostora ovome iz vanjske trake da skrene, pretpostavljaju da je on vidovit i da će on preuzeti idgovornost za obojicu.
X puta mi se desilo da moram kočiti jer me presiječe, tj. bukvalno ulazi u moju traku. Dakle iako i ja izlazim na istom izlazu iz KT, nemam prostora od njega.
A pri tome idem najnormalnije i kontam ne daje žmigavac, vjerovatno ostaje u unutarnjoj traci.
Ja sam samo apelovao na malo opreza.
A kako se potrefi da vas dvojica paralelno vozite ?
Post Reply