Ko je rekao da smatram da je to nenormalno? I isto tako ko kaze da je placanje vecere/pica isto kao i otvaranje vrata, drzanja jakejos_uvijek_sanjam wrote:Pa sakrij se u misju rupu i nemoj iz nje nikad vise izaci, ako smatras da je nenormalno da muskarac djevojci plati pice, otvori vrata, pridrzi jaknu, zapali cigaru. Ti onda nisi musko, nego grebator, za kojeg su maniri misaona imenica.todd_smith wrote: ovo je ono, kao ti ces ponuditi jer je "kulturno" ali OCEKUJES da on placa![]()
Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
todd_smith
#1326 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1327 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
cigare se pale samo...jos_uvijek_sanjam wrote: Pa sakrij se u misju rupu i nemoj iz nje nikad vise izaci, ako smatras da je nenormalno da muskarac djevojci plati pice, otvori vrata, pridrzi jaknu, zapali cigaru. Ti onda nisi musko, nego grebator, za kojeg su maniri misaona imenica.
- jos_uvijek_sanjam
#1328 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Sve to spada u manire i sve ide u paketu. Ucinilo mi se da se podsmjehujes mojoj recenici da volim i ja da pocastim, platim i da mi nije problem. Ne ocekujem nista. Uradim sta naumim.todd_smith wrote:
Ko je rekao da smatram da je to nenormalno? I isto tako ko kaze da je placanje vecere/pica isto kao i otvaranje vrata, drzanja jake
- jos_uvijek_sanjam
#1329 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Izmedju ostalog..leet wrote:cigare se pale samo...jos_uvijek_sanjam wrote: Pa sakrij se u misju rupu i nemoj iz nje nikad vise izaci, ako smatras da je nenormalno da muskarac djevojci plati pice, otvori vrata, pridrzi jaknu, zapali cigaru. Ti onda nisi musko, nego grebator, za kojeg su maniri misaona imenica.
-
todd_smith
#1330 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
normalno da ismijavam, kao sto rekoh kazes da ces ponuditi ALI OCEKUJES da on plati, ja bih radije da djevojka samo ocekuje ili odmah da kaze, imao bih vise postovanja prema njoj kao osobi sa konkretnim nekim stavom, a ne da ispadne da je to kao neki "test", cuj molim te ponudila bi ali ocekuje da on plati i ako ne plati onda joj se zgadijos_uvijek_sanjam wrote:Sve to spada u manire i sve ide u paketu. Ucinilo mi se da se podsmjehujes mojoj recenici da volim i ja da pocastim, platim i da mi nije problem. Ne ocekujem nista. Uradim sta naumim.todd_smith wrote:
Ko je rekao da smatram da je to nenormalno? I isto tako ko kaze da je placanje vecere/pica isto kao i otvaranje vrata, drzanja jake
- jos_uvijek_sanjam
#1331 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Aj me citiraj. Ne prepricavaj moje postove, nego citiraj tu izjavu.todd_smith wrote:
normalno da ismijavam, kao sto rekoh kazes da ces ponuditi ALI OCEKUJES da on plati, ja bih radije da djevojka samo ocekuje ili odmah da kaze, imao bih vise postovanja prema njoj kao osobi sa konkretnim nekim stavom, a ne da ispadne da je to kao neki "test", cuj molim te ponudila bi ali ocekuje da on plati i ako ne plati onda joj se zgadi
- MedenoSrce
#1332 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Platim uvijek onda kada ne zelim nista u bliskoj i daljoj buducnosti s tim momkom, sta platim, i bili d kid bi mi pozavidio kojom brzinom izvlacim novcanik iz inace pretrpane torbe.
Inace pustim momka da plati pa ga onda odvedem negdje na veceru ili mu kupim kakav poklon.
Inace pustim momka da plati pa ga onda odvedem negdje na veceru ili mu kupim kakav poklon.
- JThomas
#1333 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
treba vala paziti od koga ćeš nešto uzeti ili primiti čast, mnogo više nego kome ćeš dati...
- MedenoSrce
#1334 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
U sustini treba na sve paziti, ... a osobito kome ces dati i od koga ces primiti 
- trcicu trceci
#1335 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Glupost ste napravili od ovoga...Ko placa to je neki precutni dogovor bar u vezama, a ovamo kako kad 
-
rrikikiki
#1336 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Sto se placanja tice mislim da treba biti 70% decko 30% cura. Ali isto tako mislim da zavisi od toga tko ima posao, tko studira, kakvi ste prijatelji itd. U svakom slucaju u zadnje vrijeme primjecujem da ja placam 70& a 30% muskarac jer mi se cini da je sve vise muskaraca koji su pi**e i nesposobni su zaraditi. nadam se da se nitko nece uvrijediti, samo kazem ono sto vidim.
- spreca
#1337 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Nemogu dozvoliti da mi zene nesto plate osim sa povodm...npr.ima rodjendan i casti ...u takvom slucaju da ili neki drugi povod inace nedozvoljavam da mi placaju
- Salah ad-Din
#1338 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
masmavi wrote:Ja inace uvijek placam, ali mi nesto zasmeta kad izadjem s nekom djevojkom i ona pokupi stvari i ono k'o tele stane i ceka, ne pita mogu li ja platiti ili slicno.
I da kaze to, ne bih pustio da plati, ali valjda je to neka kultura...
- 1919
#1339 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Jedno pitanje od mene,slobodan sam ali prije sam imao veze i vezice,par mj. pa i godina dana itd itd. ,samo mi nije jasno ovo:
Ako vam momak da sve: ljubav,poštovanje,ne izlazi toliko (tek tako sa prijateljima na kafu),dao vam je šifru od maila facebooka odn.sve što koristi (da kažem da bude "on line" samo kad ste vi),konstantno se čujete putem mobitela,gdje god da se nalazi ili ide kaže vam,odlučio je svu svoju pažnju pokloniti vama...i vi opet sumnjate kako ima drugu,da vam radi nešto iza leđa i sve što ide uz to a pri tome vi ne vidite vaše greške
Znači dao vam je čovijek ne prst nego šaku i vama opet malo
Ako vam momak da sve: ljubav,poštovanje,ne izlazi toliko (tek tako sa prijateljima na kafu),dao vam je šifru od maila facebooka odn.sve što koristi (da kažem da bude "on line" samo kad ste vi),konstantno se čujete putem mobitela,gdje god da se nalazi ili ide kaže vam,odlučio je svu svoju pažnju pokloniti vama...i vi opet sumnjate kako ima drugu,da vam radi nešto iza leđa i sve što ide uz to a pri tome vi ne vidite vaše greške
- Cholina_Lokica
#1340 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Koga ujede zmija i gustera se boji1919 wrote:Jedno pitanje od mene,slobodan sam ali prije sam imao veze i vezice,par mj. pa i godina dana itd itd. ,samo mi nije jasno ovo:
Ako vam momak da sve: ljubav,poštovanje,ne izlazi toliko (tek tako sa prijateljima na kafu),dao vam je šifru od maila facebooka odn.sve što koristi (da kažem da bude "on line" samo kad ste vi),konstantno se čujete putem mobitela,gdje god da se nalazi ili ide kaže vam,odlučio je svu svoju pažnju pokloniti vama...i vi opet sumnjate kako ima drugu,da vam radi nešto iza leđa i sve što ide uz to a pri tome vi ne vidite vaše greške![]()
- JThomas
#1341 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
kad daš šaku, povući će ruku iz ramena. a kad ti iščupa i nju, preći će na unutrašnje organe. pogrešno si se postavio u startu.
čuj davati šifru od maila...
- 1919
#1342 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Obostrano razmjenjivanje je bilo,tako da.....To je završena priča,samo mi je naumpalo,dašh im sve i opet im je maloJThomas wrote:kad daš šaku, povući će ruku iz ramena. a kad ti iščupa i nju, preći će na unutrašnje organe. pogrešno si se postavio u startu.
- NeZatvaramPastu
#1343 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
1919 wrote:Obostrano razmjenjivanje je bilo,tako da.....To je završena priča,samo mi je naumpalo,dašh im sve i opet im je maloJThomas wrote:kad daš šaku, povući će ruku iz ramena. a kad ti iščupa i nju, preći će na unutrašnje organe. pogrešno si se postavio u startu.
Zenama se ne moze nikad udovoljiti ma koliko se trudio.
- MedenoSrce
#1344 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Nek se potrudi i sama je "provali" ako joj je vec toliko stalo da snjuha po mail-uJThomas wrote: čuj davati šifru od maila...
Nije mi jasna ova "in" fora davanja lozinki od maila, fCBuka
Nije samo sa zenama tako da kada das nesto traze vise, tako je sa svim ljudima.
Sto ne kazes ko je kome PRVI trazio pasove?
- ortodont
#1345 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Fakat, ako mi neko ne vjeruje, šta imamo dalje biti zajedno, nikada ne bih dao šifru od maila ili FB-a, nije da nešto krijem već čisto iz principa.JThomas wrote: čuj davati šifru od maila...
A i primijetio sam slučajeva gdje par ima zajednički FB, ono tipa "AdelaAmir"
- JThomas
#1346 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
ja ne znam kakav je to mentalni sklop da i pomisli na to. bez obzira ko je prvi tražio.MedenoSrce wrote:Nek se potrudi i sama je "provali" ako joj je vec toliko stalo da snjuha po mail-uJThomas wrote: čuj davati šifru od maila...![]()
Nije mi jasna ova "in" fora davanja lozinki od maila, fCBuka![]()
Poenta je koja?
Nije samo sa zenama tako da kada das nesto traze vise, tako je sa svim ljudima.
- 1919
#1347 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Ona.MedenoSrce wrote:JThomas wrote: čuj davati šifru od maila...
Svako ima svoje i neka razmjenjuju ako hoće ko neće nemora,to je do para i nemam ništa protiv toga.Samo sam napisao ako dašh sve u vezi i dotičnoj je to malo i opet neke sumnje itd itd
- MedenoSrce
#1348 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
Nezreo. Obicno decko prvi trazi (logicno jelJThomas wrote: ja ne znam kakav je to mentalni sklop da i pomisli na to. bez obzira ko je prvi tražio.
Vidim da je to sada moderno kod ovih osoba s kojima se izbjegavam druziti.
A kao i u zivotu ni ovdje nije bitno ko je kome trazio, nego ko je prvi dao.
-
faca-ko-kaca
#1349 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
2 x kafa = 3,00KMrrikikiki wrote:Sto se placanja tice mislim da treba biti 70% decko 30% cura. Ali isto tako mislim da zavisi od toga tko ima posao, tko studira, kakvi ste prijatelji itd. U svakom slucaju u zadnje vrijeme primjecujem da ja placam 70& a 30% muskarac jer mi se cini da je sve vise muskaraca koji su pi**e i nesposobni su zaraditi. nadam se da se nitko nece uvrijediti, samo kazem ono sto vidim.
momak - 2,10KM
djevojka - 0,90KM
ako je momak pi**a onda obrnuto
-
rrikikiki
#1350 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)
faca-ko-kaca wrote:2 x kafa = 3,00KMrrikikiki wrote:Sto se placanja tice mislim da treba biti 70% decko 30% cura. Ali isto tako mislim da zavisi od toga tko ima posao, tko studira, kakvi ste prijatelji itd. U svakom slucaju u zadnje vrijeme primjecujem da ja placam 70& a 30% muskarac jer mi se cini da je sve vise muskaraca koji su pi**e i nesposobni su zaraditi. nadam se da se nitko nece uvrijediti, samo kazem ono sto vidim.
momak - 2,10KM
djevojka - 0,90KM
ako je momak pi**a onda obrnuto![]()
![]()
![]()
tako nekako