Nije luda da plati kablovskom operateru za HD signal.Better Man wrote:Kakvu to imaš zamjerku na Sliku. Slika je u HD rezoluciji i fantastična. Jedino ako ti je loš televizor.KatarinaKosaca wrote:HRT2 zatamnio, a ja sa vrlim BHT komentatorom i slikom kao kad smo kupili prvi TV u boji samo sto nisam zaspala........gledam panini album i igrace da ne zaspen. ¡Strasno!
BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1326 Re: BHT
- Ajatolah_
#1327 Re: BHT
Slika na HRT-u teško može biti bolja od ove, jedino ako Hrvati nisu uveli 4K bez mog znanja... A kukanje na komentatore je više dosadilo i bogu i narodu.KatarinaKosaca wrote:HRT2 zatamnio, a ja sa vrlim BHT komentatorom i slikom kao kad smo kupili prvi TV u boji samo sto nisam zaspala........gledam panini album i igrace da ne zaspen. ¡Strasno!
- erotica
#1328 Re: BHT
Puno bolji je ovaj logo od starog, samo morali su i onu grafiku sa vremenom i rezultatom da u "hd" stave, ovako baš ružno muljavo izgleda pored onakve slike
- daky585
#1329 Re: BHT
12. i 15. juna će na BHT HD i bhrt.ba prenositi utakmice rukomentog baraža, a na BHT SD će prenositi baraž do početka EURO-a. Dakle EURO će biti na SD kanalu, a rukomet na HD.
http://www.bhrt.ba/sport/bhrt-osim-pren ... og-baraza/
Evo i screenshotova sa novim-starim logotipom:

http://www.bhrt.ba/sport/bhrt-osim-pren ... og-baraza/
Evo i screenshotova sa novim-starim logotipom:

- mali_milojica
#1330 Re: BHT
Dokle vise BHRT misli da nas bombarduje svojim nebulozama. Cuj na BHT1 HD da gledamo rukomet SWE-BIH,a na SD da gledamo EURO 2016.
Jos ce ostalima ponuditi da preuzmu signal rukometa.
Gdje to ima,ko jos to radi?
Uaaa,uaaaa sadaka radnici,je li vas stid?

Jos ce ostalima ponuditi da preuzmu signal rukometa.
Gdje to ima,ko jos to radi?
Uaaa,uaaaa sadaka radnici,je li vas stid?
- Krokodajl
#1331 Re: BHT
Meni je stvarno glupo i preseravanje to "ne valja program pa neplaćam RTV pretplatu"
Ne valjaju ni naše ceste, pune su rupa, crte ne vidim, kolotraci, pa hajde da te vidim da ne platiš za održavanje cesta kada registruješ auto.
RTV taksa je zakonom propisana da se mora plaćati i da Bogdom postoji pravna država pa da uredi to ali ne postoji pa svaka šuša može odlučivat plaća li se ili ne plaća RTV taksa. Meni prvom BHRT ne valja onoj stvari, ne gledam ga skoro pa nikako, imaju program nikakav i u 12 sati fajront, serije ponove triput nadan itd itd, pogledam reprezentaciju kad ima kad nema ne gledam, ovi što serendaju da nema sporta nek pogledaju sadržaje RAI-a ili ZDF-a, jel to Rai prenosi Talijansku ligu ? jel to Rai prenosi utakmice nekih turnira djece do 15 godina u košarci u nekom Talijanskom selu ?
Jok, a imaju para ne znaju kud će sa njima, a pitajte Talijana koliku plaća taksu za TV, mjesečno plati više nego što mi plaćamo u godinu i pol (ako plaćamo).
Poenta svega je, RTV taksa se mora platiti jer je zakon rekao, da li treba mjenjati zakon ? DA ! da li BHRT treba da nađe drugačiji način financiranja i da uredi svoju uređivačku i svaku drugu politiku ? DA ! Da li ja trebam plaćati RTV pretlatu dok se zakon ne promijeni? DA !
Ne valjaju ni naše ceste, pune su rupa, crte ne vidim, kolotraci, pa hajde da te vidim da ne platiš za održavanje cesta kada registruješ auto.
RTV taksa je zakonom propisana da se mora plaćati i da Bogdom postoji pravna država pa da uredi to ali ne postoji pa svaka šuša može odlučivat plaća li se ili ne plaća RTV taksa. Meni prvom BHRT ne valja onoj stvari, ne gledam ga skoro pa nikako, imaju program nikakav i u 12 sati fajront, serije ponove triput nadan itd itd, pogledam reprezentaciju kad ima kad nema ne gledam, ovi što serendaju da nema sporta nek pogledaju sadržaje RAI-a ili ZDF-a, jel to Rai prenosi Talijansku ligu ? jel to Rai prenosi utakmice nekih turnira djece do 15 godina u košarci u nekom Talijanskom selu ?
Jok, a imaju para ne znaju kud će sa njima, a pitajte Talijana koliku plaća taksu za TV, mjesečno plati više nego što mi plaćamo u godinu i pol (ako plaćamo).
Poenta svega je, RTV taksa se mora platiti jer je zakon rekao, da li treba mjenjati zakon ? DA ! da li BHRT treba da nađe drugačiji način financiranja i da uredi svoju uređivačku i svaku drugu politiku ? DA ! Da li ja trebam plaćati RTV pretlatu dok se zakon ne promijeni? DA !
- mayab
#1332 Re: BHT
Krokodajl wrote:Meni je stvarno glupo i preseravanje to "ne valja program pa neplaćam RTV pretplatu"
- daky585
#1333 Re: BHT
Opet nepotrebno poređenje sa RAI. Pa oni imaju nekoliko zemaljskih kanala + još mnogo specijalizovanih (od toga 2 sportska - ali sa ne toliko aktraktivnim prenosima). I u Hrvatskoj je RTV pretplata cca 20 KM, naplata daleko veća nego ovdje, pa ljudi hoće da BHRT bude kao HRT, a ne smijem ni zamisliti šta bi se ovdje poveća taksa bar za marku.
Sa druge strane imamo RTS koji čija je taksa cca 3 KM pa opet bolje funkcioniše nego BHRT. Jednostavno treba iskombinovati novac i dobru organizaciju.
Sa druge strane imamo RTS koji čija je taksa cca 3 KM pa opet bolje funkcioniše nego BHRT. Jednostavno treba iskombinovati novac i dobru organizaciju.
-
Sociolog
#1334 Re: BHT
masa tih likova s Bhrt zavrsilo Menadjement i organizaciju na Ekonomskom faxu...primjenjuju li, iplementiraju li išta tog znanja, što su naucili s fakulteta? 
- mali_milojica
#1335 Re: BHT
RTS pored stvarno simbolicne takse od cca 3 KM (mada je prijedlog emitera bio da se ona podigne na 500 dinara,odnosno 8 KM) dobije i nekoliko desetina miliona iz budzetadaky585 wrote:Opet nepotrebno poređenje sa RAI. Pa oni imaju nekoliko zemaljskih kanala + još mnogo specijalizovanih (od toga 2 sportska - ali sa ne toliko aktraktivnim prenosima). I u Hrvatskoj je RTV pretplata cca 20 KM, naplata daleko veća nego ovdje, pa ljudi hoće da BHRT bude kao HRT, a ne smijem ni zamisliti šta bi se ovdje poveća taksa bar za marku.
Ove godine ce to biti oko 4 milijarde RSD ili oko 65 miliona KM.
- daky585
#1336 Re: BHT
Ne zna se ko je luđi.
"Oštar sukob sarajevskih javnih servisa"
http://teve.ba/article/22997/ostar-suko ... ih-servisa
- MTV
#1337 Re: BHT
Najbolje bi bilo da se potuku, ako je ikako moguce da prenose na svojim kanalima. Time dignu gledanost prodaju vise reklama po vecim cijenama i fino se izvuku iz fin. krize. Kad mogu Farme, Bratovi, Parovi sto nebi i oni mozda pod nazivom Domovidaky585 wrote:Ne zna se ko je luđi.
- Maharadza
#1338 Re: BHT
Neka prošire sve na "MAHALE" i "AVLIJE"!MTV wrote:Najbolje bi bilo da se potuku, ako je ikako moguce da prenose na svojim kanalima. Time dignu gledanost prodaju vise reklama po vecim cijenama i fino se izvuku iz fin. krize. Kad mogu Farme, Bratovi, Parovi sto nebi i oni mozda pod nazivom Domovidaky585 wrote:Ne zna se ko je luđi.
http://teve.ba/article/22997/ostar-suko ... ih-servisa![]()
- It_is_a_Leclerc
#1340 Re: BHT
Hvala BHT-u još jednom na sjajnim prijenosima EURO-a. Sve je odlično, čak i komentatori.
Danas rukomet i skvičanje Velida Spahe
Danas rukomet i skvičanje Velida Spahe
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1341 Re: BHT
hajde, lijepo te molim da ne pretresas moje financije i racune jer NIGDJE nisam napisala sta placam, a sta ne. Smatram to potuno nebitnim za temu. A to zaskakivanje jesi li platio i sta si platio smatram primitivnim nacinom forumske diskusije.mali_milojica wrote:Nije luda da plati kablovskom operateru za HD signal.Better Man wrote:Kakvu to imaš zamjerku na Sliku. Slika je u HD rezoluciji i fantastična. Jedino ako ti je loš televizor.KatarinaKosaca wrote:HRT2 zatamnio, a ja sa vrlim BHT komentatorom i slikom kao kad smo kupili prvi TV u boji samo sto nisam zaspala........gledam panini album i igrace da ne zaspen. ¡Strasno!
- mali_milojica
#1342 Re: BHT
Onda nemoj trolati posten svijet,jos to zacinis sa pateticnim STRASNO,jer se slika emituje u Full HD signalu i fenomenalna je. To sto ti u 21. vijeku BHT1 hvatas preko antene,popularno nazvana riblja kost,a slika ti je u najboljem slucaju 260p,je samo tvoj problem.KatarinaKosaca wrote:hajde, lijepo te molim da ne pretresas moje financije i racune jer NIGDJE nisam napisala sta placam, a sta ne. Smatram to potuno nebitnim za temu. A to zaskakivanje jesi li platio i sta si platio smatram primitivnim nacinom forumske diskusije.mali_milojica wrote:Nije luda da plati kablovskom operateru za HD signal.Better Man wrote:
Kakvu to imaš zamjerku na Sliku. Slika je u HD rezoluciji i fantastična. Jedino ako ti je loš televizor.
-
Margita81
#1343 Re: BHT
Krokodajl wrote:Meni je stvarno glupo i preseravanje to "ne valja program pa neplaćam RTV pretplatu"
Tipicno bosanski-ne ocekujem nista ali placam jer tako neko reko, mora se..
Za godine i godine nerada, zabusavanja, javasluka, nijedne obrazovne, djecije, zabavne emisije red bi i bio da budu kaznjeni neplacanjem.
- mali_milojica
#1344 Re: BHT
Kao da si opisala BHTelecom (najskuplje sekunde u evropi) ili Elektroprivredu (jos uvijek prave struju na onome sto je Tito napravio),a bgm i nasu vlast.Margita81 wrote:Krokodajl wrote:Meni je stvarno glupo i preseravanje to "ne valja program pa neplaćam RTV pretplatu"
Tipicno bosanski-ne ocekujem nista ali placam jer tako neko reko, mora se..![]()
Za godine i godine nerada, zabusavanja, javasluka, nijedne obrazovne, djecije, zabavne emisije red bi i bio da budu kaznjeni neplacanjem.
Preporucujem da prestanes placati telefon,struju i naravno pdv.
Kazni ih
-
Margita81
#1345 Re: BHT
Ako ih kaznim oni mi jednostavno uskrate uslugu. Struju, vodu i telefon trebam. BHT i njihovu uslugu svakako ne stoga bujrum brate nek me kazne iskljucivanjem programa 
- mali_milojica
#1346 Re: BHT
Hajde nauci sta je rtv taksa i na sta se ona placa,pa navrati ponovo.Margita81 wrote:Ako ih kaznim oni mi jednostavno uskrate uslugu. Struju, vodu i telefon trebam. BHT i njihovu uslugu svakako ne stoga bujrum brate nek me kazne iskljucivanjem programa
-
Margita81
#1347 Re: BHT
Ako nesto placam-ocekujem nesto zauzvrat. Ma sta to bilo pa tako i rtv taksa.
- mali_milojica
#1348 Re: BHT
Uci,nauci,sa razumijevanjem. Procitaj 1000x ako treba,pa se vratiMargita81 wrote:Ako nesto placam-ocekujem nesto zauzvrat. Ma sta to bilo pa tako i rtv taksa.
-
Margita81
#1349 Re: BHT
Nismo svi ovce jbg
Da ne ulazim u to da druga dva konst naroda plate pretplatu svake prestupne. Njihovi politicari javno apeliraju da se taksa ne placa.
Ovdje gdje sada zivim mjesecna taksa je 17eura i placam jer moram i jer placaju SVI i jer je logicno program koji nude zauzvrat kvalitetan i raznovrstan). Naglasak na svi jer da placam ja a ne placa komsija na spratu-placalo bi se sipak.
Da ne ulazim u to da druga dva konst naroda plate pretplatu svake prestupne. Njihovi politicari javno apeliraju da se taksa ne placa.
Ovdje gdje sada zivim mjesecna taksa je 17eura i placam jer moram i jer placaju SVI i jer je logicno program koji nude zauzvrat kvalitetan i raznovrstan). Naglasak na svi jer da placam ja a ne placa komsija na spratu-placalo bi se sipak.
- mali_milojica
#1350 Re: BHT
Znas li da vise uplati MTEL nego BHTelecom i Eronet zajedno sto se tice prikupljanja takse preko telekom operatera.