Počistite li ikad ispred kućnog praga?
-
*mima*
#1326 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ali Ciglane su mi nevjerovatne........jucer je lik imao pokusaj skidanja snijega sa svog auta i nakon par lopatanja odustao......niko ni habera da ocisti snijeg......jedino sto bacaju kese smetlja sa balkona.....
- Zovem se Zelena
#1327 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Sve uhljup do uhljupa... Sad gledam, raja nam je u ulici još prvi dan očistila prilaze kontejnerima... I lole sad tu parkiraju auta!
Ispravka mojih navoda, nije očišćena faza, ustvari jeste samo tamo gdje se debili nisu parkirali a to je jedva 2 kontejnera
Majku mu jesmo gamad... Ne daj bože da nam se desi Fukošima! Pobili bi sami sebe
Ispravka mojih navoda, nije očišćena faza, ustvari jeste samo tamo gdje se debili nisu parkirali a to je jedva 2 kontejnera
Majku mu jesmo gamad... Ne daj bože da nam se desi Fukošima! Pobili bi sami sebe
- kockica_kockica
#1328 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
elitno naselje.... a sve go papak zivi tamo*mima* wrote:ali Ciglane su mi nevjerovatne........jucer je lik imao pokusaj skidanja snijega sa svog auta i nakon par lopatanja odustao......niko ni habera da ocisti snijeg......jedino sto bacaju kese smetlja sa balkona.....
ja ne bih dala svoje alipasino u kojem su preko vikenda stanari cistili prilaze, aute, i cak ocistili da se moze voziti kako bi nam za slucaj potrebe mogla doci hitna, kombi sa hljebom i namirnicama za prodavnice i komsija koji ima kombi ako bi sto kome zatrebalo....
-
*mima*
#1329 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
nije sve go papak na Ciglanama kockice......jako puno ima starosjedioca......to i jeste najinteresantnije...
- kockica_kockica
#1330 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
papak je papak... starosjedioc ili ne...*mima* wrote:nije sve go papak na Ciglanama kockice......jako puno ima starosjedioca......to i jeste najinteresantnije...
- madtv
#1331 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
kockica_kockica wrote:papak je papak... starosjedioc ili ne...*mima* wrote:nije sve go papak na Ciglanama kockice......jako puno ima starosjedioca......to i jeste najinteresantnije...
- mrtva kokoš
- cappy_tempo
#1334 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ja juce opet imao intimni odnos sa lopatom, to romantika,snijeg folovi i vidim hitna uleti u ulicu i odose oni doktori u moj haustor. jesam malo psovao jer 180 stanova moja zgrada ima,a nas 3-4 lopatalo samo ali opet mi godra bilo kad sam vidio da nisam dzaba cestu lopato i sirio svako malo. usla hitna i okrenula se fino,hljeb dodje u prodavnicu da bi mi juce dok sam sjedio u autu i grijao se malo dosla jedna penzionerka i bacila lopatu u snijeg jer zamislite ona nije mogla proci mada sa druge strane auta ima jos bolje ocisceno. umjesto da kaze hvala konju sto sam lopatas za nas,da mi vrat ne slomijemo kad krenemo hodati po ovom snijegu ona onako ljutito uze i baci lopatu jer sam je naslonio na auto,a stoji na putu koji sam ja i ona djeca napravili zajebavajuci se po snijegu
-
maximilijana
#1335 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
kontejneri u blizini moje mahale...hrpa papira, CDova(wtf??), neke plastike..flase...
ja razumijem ako postoji NESTO sto se MORA izbacit vani izvan stana..ali brate ovo..moglo je stajat do ljeta...
mahala gdje je to inace ocito puna papaka starosjedilaca

da hoce zamest nas snijeg..
ja razumijem ako postoji NESTO sto se MORA izbacit vani izvan stana..ali brate ovo..moglo je stajat do ljeta...
mahala gdje je to inace ocito puna papaka starosjedilaca
da hoce zamest nas snijeg..
- 6.april
#1336 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ljudi iskoristili zatvorenost i blokadu da očiste stanove.
-
maximilijana
#1337 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
super nek sad i kabasti otpad ociste..a tuga..pola ulice ocisceno do asfalta..stari se moj slomio..pomaze komsijama radi auta ..da ne budu zatrpana..da granap moze dovesti namirnice..hitna da prodje..a od pola ulice od vrha samo se snijeg gomila..a sve fol elita.. moja ki*a
cak ima i jedan "hostel" tu nista ljudi nisu ocistili. koja inspekcija je nadlezna eko ?da li ima poente uopce to?
cak ima i jedan "hostel" tu nista ljudi nisu ocistili. koja inspekcija je nadlezna eko ?da li ima poente uopce to?
- biserna zvoncica
#1338 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
sve blista u ulici behdžeta mutevelica,smece odvezeno,kontejneri uredno slozeni. sve pohvale.Zovem se Zelena wrote:Kakva vam je situacija sa odvozom smeća? Evo sad očistiše B fazu
nismo mi ka splicani
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1339 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
starosjedioci od '77*mima* wrote:nije sve go papak na Ciglanama kockice......jako puno ima starosjedioca......to i jeste najinteresantnije...
- madner
#1340 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Komunjare uglavnom, nema tu ljudi. 
- Nisrin
#1341 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Zar je toliko bitno koliko dugo neko zivi u Sarajevu?! Te price "Ja Sarajlija, ti papak" su valjda dosad isfurane, bitno je da li su ljudi ili neljudi, da li imaju osjecanja prema drugom, a ostalo se vas ne treba ticati!!!
Cinjenica je da mnogi nemaju kulture pa ne osjecaju obavezu niti odgovornost da sami ociste snijeg pred svojim vratima, dok drugi to rade, dok treci nisu u mogucnosti jer su recimo stari pa su sprijeceni da lopataju vise nego da prtinu naprave, cetvrto rade i po 10h pa su jednostavno umorni itd.
Uvijek se moze naci alternativa pa platiti nekome da to uradi., vezano za smece- to je samo odraz ne/kulture bez obzira odakle je neko dosao!
Vrijedjanje na bazi selo-grad je jadno, jer imate ljudi sa sela koji su cisci od "gradjana" 100x najmanje- sve je individualno!
Cinjenica je da mnogi nemaju kulture pa ne osjecaju obavezu niti odgovornost da sami ociste snijeg pred svojim vratima, dok drugi to rade, dok treci nisu u mogucnosti jer su recimo stari pa su sprijeceni da lopataju vise nego da prtinu naprave, cetvrto rade i po 10h pa su jednostavno umorni itd.
Uvijek se moze naci alternativa pa platiti nekome da to uradi., vezano za smece- to je samo odraz ne/kulture bez obzira odakle je neko dosao!
Vrijedjanje na bazi selo-grad je jadno, jer imate ljudi sa sela koji su cisci od "gradjana" 100x najmanje- sve je individualno!
- kockica_kockica
#1342 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ja sam rekla da ciglane kuju u zvijezde kao elitno naselje, a sve go papak zivi tamo.. papak je papak bio on iz Sarajeva ili iz neke vuko...bine ... treba ih biti stid sto se nisu latili lopate da to ociste...Nisrin wrote:Zar je toliko bitno koliko dugo neko zivi u Sarajevu?! Te price "Ja Sarajlija, ti papak" su valjda dosad isfurane, bitno je da li su ljudi ili neljudi, da li imaju osjecanja prema drugom, a ostalo se vas ne treba ticati!!!
Nikoga nisam uvrijedila time sto sam rekla da papci zive na ciglanama.. nisam dala odrednicu odakle su dosli ili su, samo su papci... Ljudi koji nisu u stanju ocistiti sebi prilaz zgradi, pocistiti stepenice kojima svakodnevno idu, ceste kojima moraju proci su ljenguze i papci... ma odakle da su...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1343 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Halo
, tema je snijeg i ciscenje, ne seljak-papak-gradjanin-starosjedioc.
Hvala.
Hvala.
-
maximilijana
#1344 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
pa pravi se uporedba..koliko su papci ocistili snijega..
koliko starosjedioci...
koiko starosjedioci koji su papci...
koliko gradjani..
jos excel tabelica i chart da se postavi
koliko starosjedioci...
koiko starosjedioci koji su papci...
koliko gradjani..
jos excel tabelica i chart da se postavi
- wewa
#1345 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
nista bez pite 
- cappy_tempo
-
r_faruk
#1347 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ispred mog ulaza su cistili samo ljudi koji su se uselili u zgradu kada se ista i napravila
, alipasino polje, a-faza.... ovi novi nisu ni caj napravili.......
- krompir i riza
#1348 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ovaj momak je jučer očistio avliju i krov garaže jednoj nani za sat vremena, bez po riječi ,svaki djelić, i još kad smo mu plaćali nezgodno mu uzeti novac, kaže puno je to
Dao bi mu čovjek zadnju marku što ima,kad vidi kako je pošten i vrijedan i kako se srcem bori za svoju porodicu.
Kaže da su se ljudi pokazali k'o pravi insani sad kad mu je bilo najpotrebnije i da im to nikad neće zaboraviti .
Svaka mu čast!
- Not My Idea
#1349 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
I jedno veliko hvala SaX-u na objavi clanka.
Covjeku svaka cast sto se sjetio ovog, svako dobro mu zelim.
Covjeku svaka cast sto se sjetio ovog, svako dobro mu zelim.
- Obuca9
#1350 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Zato što je onaj snijeg iz '99 bio onaj mokri, a sad je pao suhi, prhki snijeg, koji nije težak, pa je zato maje problema.Chmoljo wrote:'99 je moj stari dobrog jada vidio, jer je čovjek bio pred samom penzijom, a digli su ih da popravljaju dalekovode po onom nevremenu. mislim da je bio u Visokom, i baš je bilo zeznuto, jer je snijeg oštetio dosta.Nisrin wrote:Pozvalo me nekoliko osoba koji poznaju neke radnike iz EP-a i kazu da se cijeli grad ostati bez struje "uskoro", jer navodno nesto moraju popraviti----ima li neko vise informacija???!!!
Sta se uopste desava?! Kakva obustava i saobracaja?!
Sad je bila vijest na Hayatu da se desio neki kvar na dalekovodu kod Veleza i u Jablanici prema MOstaru?!
iskreno, čudi me kako ovaj nije napravio veću štetu na infrastrukturi