Srednja Bosna(sukob sa HVO)
-
XOX100
#1326 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Naoruzali ste se iz Hrvatske i poceli ratna dejstva protiv VRS.
Uvukli ste Bosnjake u rat.
Rat za koji Bosnjaci nisu bili spremni.
Bosnjaci su platili glavom, dok su Hrvati iz BiH izasli tri put bogatiji.
-
tnnt
#1327 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Blaž Kraljević je bio za NDH do Drine, zato mi nije jasna vaša ljubav prema njemuPM72 wrote:Da si rođen 20-tih godina prošloga vijeka,ti bi umjesto Boška Buhe dobio sat od maršala Tita.Veći si bombaš.taj HVO je pola Bosne spasio guzicu 1992
dok armija nije postojala ni na papiru, pokloni se zato pred njima
Kome bolan HVO spasio guzicu 1992? Gdje? Kad? Jel onomad kad ubiše Blaža Kraljevića što je oslobađao BiH?
kako nije, posavina, Kupres, Mostar tu su se vodile najžešče borbe na početku rata
i dali su vam vremena da se koliko toliko sredite, jer ste bili nespremni
šta da su Srbi pokrenuli tada svoju vojsčurdu na ostala Bošnjačka mjesta koja su tada bila branjena
lovačkim društvima?
ti kao vojnik a blage nemaš
Last edited by tnnt on 20/02/2014 21:08, edited 1 time in total.
-
tnnt
#1328 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
reci to stanovnicima Bjeljine i ostalim Bošnjačkim mjestima, tko ih je uvukao ratXOX100 wrote:Naoruzali ste se iz Hrvatske i poceli ratna dejstva protiv VRS.
masakri su bili počinjeni, a vi niste ste bili ni svjesni rata oko vas
daj momak pročitaj neku knjigu, nemožeš neirformiran trabunjati na forumu
-
PM72
#1329 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Blaž je bio i general Armije BiH sa oznakama međunarodno priznate RBiH i on je kao takav poštovao suverenitet i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine.Sa njim su stradala i dva Bošnjaka...
A pošto se baviš špekulacijama,šta misliš šta bi bilo od Hrvatske da je Alija i bošnjački narod izabrao ostanak u skraćenoj Jugoslaviji? Ne bi napravili ni prdež a kamoli oluju.
A pošto se baviš špekulacijama,šta misliš šta bi bilo od Hrvatske da je Alija i bošnjački narod izabrao ostanak u skraćenoj Jugoslaviji? Ne bi napravili ni prdež a kamoli oluju.
-
tnnt
#1330 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
http://www.youtube.com/watch?v=Ho0gZ9P3sLk&hd=1PM72 wrote:Blaž je bio i general Armije BiH sa oznakama međunarodno priznate RBiH i on je kao takav poštovao suverenitet i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine.Sa njim su stradala i dva Bošnjaka...
neznanje je majka nesporazuma i mitova
a šta bi bilo?PM72 wrote: A pošto se baviš špekulacijama,šta misliš šta bi bilo od Hrvatske da je Alija i bošnjački narod izabrao ostanak u skraćenoj Jugoslaviji? Ne bi napravili ni prdež a kamoli oluju.
pokazali su se Srbi veliki ratnici, Hrvatska bi naravno bila uz veče žrtve oslobođena ali bi bila kad tad
špekulacije su ti u rangu šta bi bilo da su Hrvati sa VRS om napali 1992 Bošnjake i još možda usput i veće snage HV-a
totalno bezvezno razmišljanje, kad to tada nije bilo moguće, osim kad bi muslimani klekli pred srbima
i predali vlast Karađiću i Miloševiću u BiH, ti misliš da je to nešto vrijedno razmišljanja, da je povijest mogla ići tim tokom?
-
Tutnjavac
#1331 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
I tako je Tnnt uz pomoć dežurnih ideologa svih vrsta odvukao temu ravno u lupetanje. Što znači da nemaš šta pametno reć, osim: zahvalite se mudžahedinima. U najambicioznijim srpskim procjenama u BiH je opet bilo manje mudžahedina tokom tri godine koliko Srba u Žepačkom kraju tokom par mjeseci u ratu.
A sad, laku noć i iz hrvatske mi seri kakva je geografija Usore i Žepča.
-
tnnt
#1332 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
pa šta ti imaš pametno za reči osim veliko bošnjačke propagande?Tutnjavac wrote:I tako je Tnnt uz pomoć dežurnih ideologa svih vrsta odvukao temu ravno u lupetanje. Što znači da nemaš šta pametno reć, osim: zahvalite se mudžahedinima. U najambicioznijim srpskim procjenama u BiH je opet bilo manje mudžahedina tokom tri godine koliko Srba u Žepačkom kraju tokom par mjeseci u ratu.
svi su krivi osim nas..... ako su protjerani, ubijani, napadani Hrvati samo su si krivi i zaslužili su sve to
ako ste vi to je djeli veliko hrvatske urote i zlih i podlih Hrvata
i zločin grandioznih razmjera, kada spustiš lopticu i postaneš objektivan
i ja budem, do tada ću i ja spominajti muđahedine i slično, ok?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... e_1993.jpg
evo ti karta, pa sada samo razmisli i promisli o tome
kakvu ima važnost Žepče a kakvu Usora, nikad od tebe vojnog stratega
ali hebiga trudiš se to je za pohvalu
-
PM72
#1333 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ako je tzv.Herceg Bosna izraz želje za samostalnošću bosanskih Hrvata,zašto ste tu istu želju kod Srba (RSK) ugušilli puškom i ognjem?
RSK je imala vojsku naoružanu i vođenu iz Beograda.Herceg Bosna je imala HVO naoružan i vođen iz Zagreba.RSK je imala novac,logistiku,politiku,ekonomiju i budžet iz Beograda.Herceg Bosna imala to isto ali iz Zagreba.
Ne radi ono što ne želiš tebi da rade.Imali ste tumor na tkivu vlastite države i znali ste kako to izgleda.To isto ste instalirali drugima i onda je to u redu?
Ne lupetaj više sa tim mudžahedinima.U Armiji BiH je postojao ODRED El Mudžahid u kojem je bilo 2/3 domaćih ljudi.da je toga bilo na desetine hiljada,valjda bi se zvao KORPUS a ne odred.U svakom slučaju,više u Bosni bilo prisutno hrvatskih vojnika iz HV (čitave brigade) nego arapa u Armiji BiH.Činjenica je da su ti isti arapi ulazili u Bosnu preko Hrvatske,svi su bili prijavljeni po hrvatskim adresama.Čiji je to onda bio interes? Ratuješ protiv mudžahedina u Bosni a svakodnevno im izdaješ prijavnice u MUP-u Zagreb.
Podla politika krivoustog đubreta.Ja Hrvate kao narod i borce jako cijenim ali vođstvo (sem nekolicine) je trebalo pogušiti plinom.Čitava Hercegovina i srednja Bosna je sarađivala sa srpskom stranom,trgovala,kupovala,iznajmljivala ....
RSK je imala vojsku naoružanu i vođenu iz Beograda.Herceg Bosna je imala HVO naoružan i vođen iz Zagreba.RSK je imala novac,logistiku,politiku,ekonomiju i budžet iz Beograda.Herceg Bosna imala to isto ali iz Zagreba.
Ne radi ono što ne želiš tebi da rade.Imali ste tumor na tkivu vlastite države i znali ste kako to izgleda.To isto ste instalirali drugima i onda je to u redu?
Ne lupetaj više sa tim mudžahedinima.U Armiji BiH je postojao ODRED El Mudžahid u kojem je bilo 2/3 domaćih ljudi.da je toga bilo na desetine hiljada,valjda bi se zvao KORPUS a ne odred.U svakom slučaju,više u Bosni bilo prisutno hrvatskih vojnika iz HV (čitave brigade) nego arapa u Armiji BiH.Činjenica je da su ti isti arapi ulazili u Bosnu preko Hrvatske,svi su bili prijavljeni po hrvatskim adresama.Čiji je to onda bio interes? Ratuješ protiv mudžahedina u Bosni a svakodnevno im izdaješ prijavnice u MUP-u Zagreb.
Podla politika krivoustog đubreta.Ja Hrvate kao narod i borce jako cijenim ali vođstvo (sem nekolicine) je trebalo pogušiti plinom.Čitava Hercegovina i srednja Bosna je sarađivala sa srpskom stranom,trgovala,kupovala,iznajmljivala ....
-
sokkia
#1334 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
nije mi bila namjera da vrijeđam, nego je zbilja tako.muflon1977 wrote:jeli u onu iz koje si izisao?sokkia wrote:kad neko sam sebe ubjedu u svoju laž taj je ozbiljan pacijent za duševnu bolnicu .muflon1977 wrote:Sta u Bugojnu moj Tutnjavac besjedis,sta ste to napravili znate vi najbolje.
Pa tu su odvedeni i pobijeni intelektualci isli ste na to da se svi vise rangirani politicari eliminiraju,pa zap.sa sacekusama.
Ja neznam sta to tako branis vi imate pricu poput kap.Dragana ono ako je crkva sa miraljezom vojni cilj.
Cekaj malo,dragi da se razjasnimo u Ahmicima su bili isto kao sto sam trvdis neki u kaputima sa ak47.
a sta brale sa Srebrenicom nisu svi imali uniforme a mnogi puske jesu.E tu si vec spreman sa drugom pricom.
Ja koliko znam prvi sukob sa Armijom je izbio u N.T i to u 6 mj. 1992.Zbog cega znas li ziv mi bio?
Ajde ako te zanima reci cu ti i i sva popljackana,pa poslje spaljena sela,i civile starce koje ste ono-radi ceifa zaklali.pr.coban stari djeda P.M(koji je sam spasio Muslimana od Srba)
Smo da znas da nije sve onako kako ti pricas.Koliko mislim taj plan poptuna unistenja HVO je dosao od vrha
Sefer-Alagic i raja.Ka je vidio u sta su ga uvukli Presidente je poceo sa smjenama...e kasno je da se Drina ispravi....
kad covjek laže a zna da laže onda to nije velik problem, znaci ima realno razmišljanje samo što laže iz sebi poznatih ciljeva.
ali kada covjek laže a ubjeđen je u tu laž onda je to ozbiljan problem , i znak opasne bolesti koja se zove ŠIZOFRENIJA
takvima i je mjesto u psihijatriskim klinikama.
samo mi nije jasno da neko ima volju sa takvima diskutovati.
kome danas više nije jasno šta se desilo po pitanju ovog sukoba i ko ga je izazvao.
pogledaj da je kompletno politicko i vojno rukovodstvo hzhb osuđeno u Hagu za udruženi zlocinacki poduhvat.
ako ti to ništa ne govori onda i jesi za ludaru .
-
Bosnjak333
#1335 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
PM72 wrote:Ako je tzv.Herceg Bosna izraz želje za samostalnošću bosanskih Hrvata,zašto ste tu istu želju kod Srba (RSK) ugušilli puškom i ognjem?
Ne lupetaj više sa tim mudžahedinima.U Armiji BiH je postojao ODRED El Mudžahid u kojem je bilo 2/3 domaćih ljudi.da je toga bilo na desetine hiljada,valjda bi se zvao KORPUS a ne odred.U svakom slučaju,više u Bosni bilo prisutno hrvatskih vojnika iz HV (čitave brigade) nego arapa u Armiji BiH.Činjenica je da su ti isti arapi ulazili u Bosnu preko Hrvatske,svi su bili prijavljeni po hrvatskim adresama.Čiji je to onda bio interes? Ratuješ protiv mudžahedina u Bosni a svakodnevno im izdaješ prijavnice u MUP-u Zagreb.![]()
Zbog ovoga ja ne mogu prica iz Hrvatske nikako.Vjerujte da je njihova politika daleko stetnija nego politika Srbije jer oni se oni nama svo vrijeme ulizuju,a u stvari nam rade iza ledja.Kako je bilo u ratu,tako je danas i u miru.Ako su Hrvati imali pravo na erceg-Bosnu u BiH onda su i Srbi imali pravo na RSK u Hrvatskoj.Medjutim,to nijedan Hrvat nikada nece priznati.
Dalje,on navodi price kako je HVO odbranio BiH,ali ni to nije tako jer sta god su oni branili to je odmah i palo.Mozemo poceti od Jajca,Kupresa,citave Posavine,a prodali bi i Travnik Srbima samo zato sto nisu mogli podnijeti nadmoc ARBiH.
Zelio bih pitati ovog Havajca zasto su Bosnjaci Stoca i Capljine razoruzani i poslani u logore,iako su bili vojnici HVO-a?Meni na um pada samo cinjenice da je hrvatska politika znala da npr. Stolac nece postati opcina sa hrvatskom vecinom ako Bosnjaci ostanu u Stocu cak i u odori HVO-a.Znaci izvrseno je klasicno etnicko cisenje.Takodje me interesuje zasto je srusena Curcinica u Livnu,iako tu nije bilo sukoba izmedju Bosnjaka i Hrvata?
-
muflon1977
#1336 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Aha sepo je isto rekao nije ovo nas rat...a poslije na stupanje dosli Savo I ljubisaXOX100 wrote:Naoruzali ste se iz Hrvatske i poceli ratna dejstva protiv VRS.
-
muflon1977
#1337 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Kako to sad vam on valja taj sto velica ustastvo...a vamo su vam ustase mrske....PM72 wrote:Blaž je bio i general Armije BiH sa oznakama međunarodno priznate RBiH i on je kao takav poštovao suverenitet i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine.Sa njim su stradala i dva Bošnjaka...
ajd bogati na kujoj ste strani vise opredjelite se
-
muflon1977
#1338 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Hrvatska se stvarala dugo,nikakvi faktor nije igra...vas presidentePM72 wrote:Blaž je bio i general Armije BiH sa oznakama međunarodno priznate RBiH i on je kao takav poštovao suverenitet i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine.Sa njim su stradala i dva Bošnjaka...
u ostalom nije uradio sto je volio nego sto je morao....
-
muflon1977
#1339 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
PM72 wrote:Ako je tzv.Herceg Bosna izraz želje za samostalnošću bosanskih Hrvata,zašto ste tu istu želju kod Srba (RSK) ugušilli puškom i ognjem?
Ne lupetaj više sa tim mudžahedinima.U Armiji BiH je postojao ODRED El Mudžahid u kojem je bilo 2/3 domaćih ljudi.da je toga bilo na desetine hiljada,valjda bi se zvao KORPUS a ne odred.U svakom slučaju,više u Bosni bilo prisutno hrvatskih vojnika iz HV (čitave brigade) nego arapa u Armiji BiH.Činjenica je da su ti isti arapi ulazili u Bosnu preko Hrvatske,svi su bili prijavljeni po hrvatskim adresama.Čiji je to onda bio interes? Ratuješ protiv mudžahedina u Bosni a svakodnevno im izdaješ prijavnice u MUP-u Zagreb.![]()
Tak krivousti i jeste kriv sto vam je bilo onako,dobro i izbjeglice na moru ile...bilo bi jos keraterma i Omarske,a bogami i Teodor mi jaja omrsio
-
muflon1977
#1340 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Bosnjak333 wrote:PM72 wrote:Ako je tzv.Herceg Bosna izraz želje za samostalnošću bosanskih Hrvata,zašto ste tu istu želju kod Srba (RSK) ugušilli puškom i ognjem?
Pokusano je nesto sa sukobom u Livnu ali su se primirili,zsto je srusena iskreno receno,budale ali cini mi se da nije hodza platio tintarom...kao oni franjevci a?
Podla politika krivoustog đubreta.Ja Hrvate kao narod i borce jako cijenim ali vođstvo (sem nekolicine) je trebalo pogušiti plinom.Čitava Hercegovina i srednja Bosna je sarađivala sa srpskom stranom,trgovala,kupovala,iznajmljivala ....![]()
Zbog ovoga ja ne mogu prica iz Hrvatske nikako.Vjerujte da je njihova politika daleko stetnija nego politika Srbije jer oni se oni nama svo vrijeme ulizuju,a u stvari nam rade iza ledja.Kako je bilo u ratu,tako je danas i u miru.Ako su Hrvati imali pravo na erceg-Bosnu u BiH onda su i Srbi imali pravo na RSK u Hrvatskoj.Medjutim,to nijedan Hrvat nikada nece priznati.
Dalje,on navodi price kako je HVO odbranio BiH,ali ni to nije tako jer sta god su oni branili to je odmah i palo.Mozemo poceti od Jajca,Kupresa,citave Posavine,a prodali bi i Travnik Srbima samo zato sto nisu mogli podnijeti nadmoc ARBiH.
Zelio bih pitati ovog Havajca zasto su Bosnjaci Stoca i Capljine razoruzani i poslani u logore,iako su bili vojnici HVO-a?Meni na um pada samo cinjenice da je hrvatska politika znala da npr. Stolac nece postati opcina sa hrvatskom vecinom ako Bosnjaci ostanu u Stocu cak i u odori HVO-a.Znaci izvrseno je klasicno etnicko cisenje.Takodje me interesuje zasto je srusena Curcinica u Livnu,iako tu nije bilo sukoba izmedju Bosnjaka i Hrvata?
-
tnnt
#1341 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Herceg Bosna je bila legitimna od BiH priznata zajednica BiH Hrvata a HVO također priznata od AlijeBosnjak333 wrote: Ako su Hrvati imali pravo na erceg-Bosnu u BiH onda su i Srbi imali pravo na RSK u Hrvatskoj.Medjutim,to nijedan Hrvat nikada nece priznati.
to nijedan Bošnjak neće nikad priznati, više volite živiti u mitovima
kako je nastala federacija?
upravo spajanjem herceg Bosne sa vama
Federacija Bosne i Hercegovine (skraćenica FBiH) je jedan od dvaju entiteta Bosne i Hercegovine. Nastala je usvajanjem Ustava Federacije Bosne i Hercegovine 30. ožujka 1994. nakon potpisivanja Washingtonskog mirovnog sporazuma između Republike Hrvatske, Hrvatske Republike Herceg-Bosne i Republike Bosne i Hercegovine.
RSK nije htio ostati u Hrvatskoj, nego se je želio pripojiti Srbiji za što imaš hrpetinu dokaza
a ti meni lijepo ovdje ijedan dokaz predoči da je to isto željela Herceg Bosna
to je jedino propagirao HOS na čelu sa Kraljevićem, ali on je začudo Bošnjački heroj
komedija živa
gdje god su Hrvati bili večina ili imali veliki omjer u populaciji, ako je to mjesto palo palo je uz teške borbeBosnjak333 wrote: Dalje,on navodi price kako je HVO odbranio BiH,ali ni to nije tako jer sta god su oni branili to je odmah i palo.Mozemo poceti od Jajca,Kupresa,citave Posavine,a prodali bi i Travnik Srbima samo zato sto nisu mogli podnijeti nadmoc ARBiH.
( izuzev par mjesta gdje su ih zaskočili bivši saveznici Bošnjaci i napali sa leđa)
što se za Bošnjačka mjesta nemože reči, hebote glavni grad vam drže 4 god u okruženju
a vi ništa nemožete, a tu se pravite kao da ste imali neku super vojsku
za to bi trebao netko odgovarati što nije ranije učinjeno, hebote čitave bojne prelaze iz HVO-a u armiju i okreču cijeviBosnjak333 wrote: Zelio bih pitati ovog Havajca zasto su Bosnjaci Stoca i Capljine razoruzani i poslani u logore,iako su bili vojnici HVO-a?Meni na um pada samo cinjenice da je hrvatska politika znala da npr. Stolac nece postati opcina sa hrvatskom vecinom ako Bosnjaci ostanu u Stocu cak i u odori HVO-a.Znaci izvrseno je klasicno etnicko cisenje.Takodje me interesuje zasto je srusena Curcinica u Livnu,iako tu nije bilo sukoba izmedju Bosnjaka i Hrvata?
prema Hrvatima, u nekima ubijaju suborce Hrvate i osvajaju mjesta i tebi čudno što su razvojačeni i uhapšeni preostali Bošnjaci u HVO-u?
naravno desili su se i zločini u tim logorima što oštro osuđujem
Last edited by tnnt on 21/02/2014 22:37, edited 2 times in total.
-
XOX100
#1342 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Armija BiH je imala vojno-tehnicka sredstva i ljudstvo da 95e oslobodi obruc oko Sarajeva, ali drugi faktori su igrali presudnu ulogu.tnnt wrote: gdje god su Hrvati bili večina ili imali veliki omjer u populaciji, ako je to mjesto palo palo je uz teške borbe
što se za Bošnjačka mjesta nemože reči, hebote glavni grad vam drže 4 god u okruženju
a vi ništa nemožete, a tu se pravite kao da ste imali neku super vojsku![]()
Faktori kao nekompetentan kadar 1.korpusa, izdaja vaznih vojnih informacija, doushnici, shverc i slicno.
1 Korpus nije bio ideoloski chist kao recimo 3 i 4 korpus koji su pomeli HVO ,a i onaj VRS koji se nasao pred njima.
Bio je sastavljan od laznih kosmopolita , multi-kulti banana, koji nisu bili sasvim odlucili kome da se priklone.
-
Bosnjak333
#1343 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
HVO i erceg-Bosna nisu priznati od rahmetli predsjednika do Vasingtonskog sporazuma.Kako priznati nekoga ko je odbio da bude dio legitimne vojske BiH?HOS je predsjednistvo priznalo,ali koliko znam vas nikada.tnnt wrote:Herceg Bosna je bila legitimna od BiH priznata zajednica BiH Hrvata a HVO također priznata od AlijeBosnjak333 wrote: Ako su Hrvati imali pravo na erceg-Bosnu u BiH onda su i Srbi imali pravo na RSK u Hrvatskoj.Medjutim,to nijedan Hrvat nikada nece priznati.
to nijedan Bošnjak neće nikad priznati, više volite živiti u mitovima![]()
RSK nije htio ostati u Hrvatskoj, nego se je želio pripojiti Srbiji za što imaš hrpetinu dokaza
a ti meni lijepo ovdje ijedan dokaz predoči da je to isto željela Herceg Bosna
to je jedino propagirao HOS na čelu sa Kraljevićem, ali on je začudo Bošnjački heroj![]()
![]()
komedija živagdje god su Hrvati bili večina ili imali veliki omjer u populaciji, ako je to mjesto palo palo je uz teške borbeBosnjak333 wrote: Dalje,on navodi price kako je HVO odbranio BiH,ali ni to nije tako jer sta god su oni branili to je odmah i palo.Mozemo poceti od Jajca,Kupresa,citave Posavine,a prodali bi i Travnik Srbima samo zato sto nisu mogli podnijeti nadmoc ARBiH.
a vi ništa nemožete, a tu se pravite kao da ste imali neku super vojsku
za to bi trebao netko odgovarati što nije ranije učinjeno, hebote čitave bojne prelaze iz HVO-a u armiju i okreču cijeviBosnjak333 wrote: Zelio bih pitati ovog Havajca zasto su Bosnjaci Stoca i Capljine razoruzani i poslani u logore,iako su bili vojnici HVO-a?Meni na um pada samo cinjenice da je hrvatska politika znala da npr. Stolac nece postati opcina sa hrvatskom vecinom ako Bosnjaci ostanu u Stocu cak i u odori HVO-a.Znaci izvrseno je klasicno etnicko cisenje.Takodje me interesuje zasto je srusena Curcinica u Livnu,iako tu nije bilo sukoba izmedju Bosnjaka i Hrvata?
prema Hrvatima, u nekima ubijaju suborce Hrvate i osvajaju mjesta i tebi čudno što su razvojačeni i uhapšeni preostali Bošnjaci u HVO-u?![]()
naravno desili su se i zločini u tim logorima što oštro osuđujem
Nemoj da lazes u vezi politike Blaza Kraljevica.Cijelo vrijeme je propagirao cjelovitu BiH,bez podjela i nije bio zagovornik erceg-Bosne zbog cega je i smaknut.Vase su price da je slijedio ustasku politiku iz 2. svjetskog rata o pripajanju BiH Hrvatskoj i stvaranje NDH,ali to su samo mitovi jer on to nikada nije javno iznio.S druge strane Mate Boban jeste.
Jeste,Sarajevo je cetiri godine drzano u okruzenju,ali reci mi kako?Jesu li jedinice ARBiH prve zaposjele brda i planine oko Sarajeva pa ih onda izgubili ili su ih Srbi zauzeli jos prije pocetka rata?Srebrenica i Zepa su bile enklave,kap u moru teritorije koju su drzali cetnici.Ljudi su se borili gotovo goloruki dok su po njima pucali tenkovi i avioni.Jajce,Kupres i Posavina nisu bili okruzeni sa svih strana.Zalosno je da ste izgubili Posavinu,a ona se cak naslanja na lipu vasu.
U Tuzli,Brckom,Bihacu,Tesnju su paralelno mogle postojati HVO i ARBiH,ali zato u Stocu,Capljini ili Livnu nisu?Zasto su Bosnjaci Stoca protjerani kad nisu napali nikoga?Zasto je ponovo ponavljam Curcinica zapaljena kad u Livnu niti je bilo sukoba,a ni bjezanja u jedinice ARBiH?Vecina Bosnjaka nije ratovala nikako ili je bila u HVO-u.
Treba vam spomenik podici za herojsku bjezaniju preko Vlasica braci Srbima,vasim velikim spasiocima.Treba vam spomenik podici za napustanje linija u Bihacu,Sarajevu i ponovo Travniku.ARBiH je citav rat ratovala na dva fronta,sa dvije vojske,a vi ste nesto malo na pocetku ratovali sa Srbima i onda do sredine 94. samo ARBiH.Na kraju mi vam oslobodimo Kupres,a onda vi otezate prelazak nasim jedinicama preko te iste teritorije koje su smo oslobodili za Krajinu u toku operacija oslobadjanja Kljuca i Sanskog Mosta.
-
tnnt
#1344 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
slažem se da ste imali ljudstva ali nekompetentno zapovjedništvo za deblokadu, mada kolaju pričeXOX100 wrote:
Armija BiH je imala vojno-tehnicka sredstva i ljudstvo da 95e oslobodi obruc oko Sarajeva, ali drugi faktori su igrali presudnu ulogu.
Faktori kao nekompetentan kadar 1.korpusa, izdaja vaznih vojnih informacija, doushnici, shverc i slicno.
1 Korpus nije bio ideoloski chist kao recimo 3 i 4 korpus koji su pomeli HVO ,a i onaj VRS koji se nasao pred njima.
Bio je sastavljan od laznih kosmopolita , multi-kulti banana, koji nisu bili sasvim odlucili kome da se priklone.
da je namjerno ostavljeno u okruženju da bi se glumilo žrtvu u što osobno sumnjam
a gdje su to ti korpusi pomeli HVO, kada je linija fronte bila uspostavljena a ne na prepad kao Travnik i Bugojno?
-
Bosnjak333
#1345 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Travnik i Bugojno uzeti na prepade.tnnt wrote:slažem se da ste imali ljudstva ali nekompetentno zapovjedništvo za deblokadu, mada kolaju pričeXOX100 wrote:
Armija BiH je imala vojno-tehnicka sredstva i ljudstvo da 95e oslobodi obruc oko Sarajeva, ali drugi faktori su igrali presudnu ulogu.
da je namjerno ostavljeno u okruženju da bi se glumilo žrtvu u što osobno sumnjam
a gdje su to ti korpusi pomeli HVO, kada je linija fronte bila uspostavljena a ne na prepad kao Travnik i Bugojno?
Jeste se toliko prepali balija u Travniku da ste iz straha bjezali preko Vlasica.
-
XOX100
#1346 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Haha,, prepad je osnovni faktor vojnog uspjeha.tnnt wrote:slažem se da ste imali ljudstva ali nekompetentno zapovjedništvo za deblokadu, mada kolaju pričeXOX100 wrote:
Sarajevo se upravo nije deblokiralo jer je VRS bila spremna. Nije bilo prepada.
Oni su tacno znali kada, gdje i sa koliko snaga napadamo. 1.Korpus je imao krticu u svom zapovjednistvu.
-
tnnt
#1347 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
slabo znaš, imaš podosta dokumenata od alije i vlade o tome da je HVO legitimna BiH vojskaBosnjak333 wrote: HVO i erceg-Bosna nisu priznati od rahmetli predsjednika do Vasingtonskog sporazuma.Kako priznati nekoga ko je odbio da bude dio legitimne vojske BiH?HOS je predsjednistvo priznalo,ali koliko znam vas nikada.
proguglaj malo
o čemu ti pričaš čovječe, on je bio pripadniK HOS-a oružanog krila Hrvatske stranke prava, pa daj malo prouči statut te stranke i njihov programBosnjak333 wrote: Nemoj da lazes u vezi politike Blaza Kraljevica.Cijelo vrijeme je propagirao cjelovitu BiH,bez podjela i nije bio zagovornik erceg-Bosne zbog cega je i smaknut.Vase su price da je slijedio ustasku politiku iz 2. svjetskog rata o pripajanju BiH Hrvatskoj i stvaranje NDH,ali to su samo mitovi jer on to nikada nije javno iznio.S druge strane Mate Boban jeste.
pa prioritet br 1 je trebao biti deblokada Sarajeva i to niste u 4 god napravili a imali ste vojsku za to, šta ti to govori?Bosnjak333 wrote: Jeste,Sarajevo je cetiri godine drzano u okruzenju,ali reci mi kako?Jesu li jedinice ARBiH prve zaposjele brda i planine oko Sarajeva pa ih onda izgubili ili su ih Srbi zauzeli jos prije pocetka rata?Srebrenica i Zepa su bile enklave,kap u moru teritorije koju su drzali cetnici.Ljudi su se borili gotovo goloruki dok su po njima pucali tenkovi i avioni.Jajce,Kupres i Posavina nisu bili okruzeni sa svih strana.Zalosno je da ste izgubili Posavinu,a ona se cak naslanja na lipu vasu.
1992 je sve to palo, tada su Srbi bili na vrhuncu moći ali palo je uz borbe, znači da nije palo uz borbe
trebao bi sada kukati kako nisu bili naoružani
zašto su protjerani, jer je bio rat i ludilo u ljudima i paranoja od muslimanaBosnjak333 wrote: U Tuzli,Brckom,Bihacu,Tesnju su paralelno mogle postojati HVO i ARBiH,ali zato u Stocu,Capljini ili Livnu nisu?Zasto su Bosnjaci Stoca protjerani kad nisu napali nikoga?Zasto je ponovo ponavljam Curcinica zapaljena kad u Livnu niti je bilo sukoba,a ni bjezanja u jedinice ARBiH?Vecina Bosnjaka nije ratovala nikako ili je bila u HVO-u.
valjda znaš da su Bošnjaci duplo više Hrvata potjerali nego oni Bošnjaka'?
otkud bi znao zašto je zapaljeno nešto u livnu, zapaljeno je jer je rat odvukao ljude u mržnju i ludilo valjda
previše pitanja postavljaš daj malo smanji to
pa dobro otežava i slično, zašto ne spomeneš najvažniji događaj te 1995?Bosnjak333 wrote: Treba vam spomenik podici za herojsku bjezaniju preko Vlasica braci Srbima,vasim velikim spasiocima.Treba vam spomenik podici za napustanje linija u Bihacu,Sarajevu i ponovo Travniku.ARBiH je citav rat ratovala na dva fronta,sa dvije vojske,a vi ste nesto malo na pocetku ratovali sa Srbima i onda do sredine 94. samo ARBiH.Na kraju mi vam oslobodimo Kupres,a onda vi otezate prelazak nasim jedinicama preko te iste teritorije koje su smo oslobodili za Krajinu u toku operacija oslobadjanja Kljuca i Sanskog Mosta.
ulazak HV-a u BiH koji je definitivno donio prevagu na našu i vašu stranu tamo, do tada Srbi osvajaju Srebrenicu, Bihać u teškoj situaciji
a tebi u svom sljepilu samo pada u oči da je bilo malo otežan prelazak nekih jedinica
ja sam iz Hrvatske i nemam nikog u BiH, ali vidim sa takvim pristupom neće biti povjerenja u BiH još dugo
-
tnnt
#1348 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
neznam za krticu i slabo poznajem dešavanja oko Sarajeva da bi mogao kompetento komentiratiXOX100 wrote: Haha,, prepad je osnovni faktor vojnog uspjeha.
Oni su tacno znali kada, gdje i sa koliko snaga napadamo. 1.Korpus je imao krticu u svom zapovjednistvu.
ali hebote upada u oči da ste tu malo ili skoro ništa napravili
-
XOX100
#1349 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Niko normalan u onakvim uvjetima i ne bi poceo deblokadu Sarajeva.tnnt wrote:neznam za krticu i slabo poznajem dešavanja oko Sarajeva da bi mogao kompetento komentiratiXOX100 wrote: Haha,, prepad je osnovni faktor vojnog uspjeha.
ali hebote upada u oči da ste tu malo ili skoro ništa napravili
Je li znas da je sedmicu dana prije napada na radiju najavljena deblokada ? Hahah. Koji komad budale moras biti da najavis svoj napad neprijatelju ?>>?
-
ZAGORS
#1350 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Koliko je prognanih i ubijenih sa jedne a koliko sa druge strane ?