Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BlackStone

#1326 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BlackStone »

eeeeeee wrote:
BlackStone wrote:
Eeeeee, da si živ i zdrav, znaš otkad su na Čvili dnevne redukcije. Jebo vodovod, improvizuj sebi česmu i bojler. Za bojler nas malo toplane zeznuše, samo da progriju... 8-)
izvini al kod mene nije bilo redukcije po danu do danas bilo je neki dan ali su mijenjali neku cijev koja je pukla
Gdje si ti? U Kvadrantu je bilo tog dana kad su lafo popravjali cijev, onda dva dana nakon, pa onda opet dva dana nakon...
Forsaken

#1327 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Forsaken »

nema vode ni na marin dvoru ...
eeeeeee

#1328 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eeeeeee »

BlackStone wrote:
eeeeeee wrote:
BlackStone wrote:
Eeeeee, da si živ i zdrav, znaš otkad su na Čvili dnevne redukcije. Jebo vodovod, improvizuj sebi česmu i bojler. Za bojler nas malo toplane zeznuše, samo da progriju... 8-)
izvini al kod mene nije bilo redukcije po danu do danas bilo je neki dan ali su mijenjali neku cijev koja je pukla
Gdje si ti? U Kvadrantu je bilo tog dana kad su lafo popravjali cijev, onda dva dana nakon, pa onda opet dva dana nakon...
kod osnovne skole ch willa ili slobodan vukovic

p.s. evo ko da dolazi ponovo curka nesto
Skyfox

#1329 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Skyfox »

sad sam ih zvao kazu daBogda da u 15h puste vodu... jos me pita u kojem sam dijelu grada... reko na osnovu cega odlucujete kojim ulicama ce te zavrnuti cesme??? - susa je gosp. snalazimo se kako znamo i umijemo... mater vam lazljivu!

ne imali za lijeka! :x
BlackStone

#1330 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BlackStone »

eeeeeee wrote:
kod osnovne skole ch willa ili slobodan vukovic

p.s. evo ko da dolazi ponovo curka nesto
Pa ja sam zgrada prekoputa tebe, šesti sprat. Kod mene ne curka, doduše kažu mi raja ispod mene da njima nije toliko slab pritisak kad kod mene jedva curi.
Mi nismo imali prošle sedmice, svaki drugi dan... Ja sam sebi tad nabavio galone, pogledaj mi balkon pa će ti sve biti jasno. :D
nuki_cika

#1331 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by nuki_cika »

Skyfox wrote:sad sam ih zvao kazu daBogda da u 15h puste vodu... jos me pita u kojem sam dijelu grada... reko na osnovu cega odlucujete kojim ulicama ce te zavrnuti cesme??? - susa je gosp. snalazimo se kako znamo i umijemo... mater vam lazljivu!

ne imali za lijeka! :x
Trebao si mu postaviti još jedno logičnije pitanje"gospodine kako je moguće da jedni te isti dijelovi grada non stop imaju vode,dok drugi dijelovi grada redovno imaju problema sa vodosnadbjevanjem.Da li je suša uzrok i tog problema "
:-)
Trebao si ti njemu reći,"jeble vas vaše šuplje cijevi,a sušu ostavi na miru :x
Možda bi trebali izaći na trebević i moliti za kišu kao mosije sa svoojim sljedbenicima.
Prpa.ba

#1332 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Prpa.ba »

Sto bombe bacaju, kao susa i nema vode. :lol: Isto kao sto su nam "srbi" gasili vodu u ratu. :lol:

Kreteni iz ViK-a su u dugovima do grla jer imaju ogromne gubitke u prenosu, pa to kompenziraju jacim pumpanjem, sto opet povecava troskove struje. Kako od silne kradje tu struju ne mogu placati, gase pumpe preko noci ne bi li im racun bio manji, a sansa za kradju narodnog novca veca. S druge strane, tako jos vise ostecuju cijevi, sto znaci da i preko dana moraju jace pumpati, i tako smo u bezizlaznom krugu koji ce kolapsirati potpunim prekidom vodosnabdijevanja u narednih godinu-dvije.

Sve ovo zahvalimo vrlom Mustafi Mujezinovicu, kao i nebrojenim malim zelenim koji su hodocastili ViK s ciljem zaposljavanja komplet famElije i akvizicije narodnog novca za vlastite potrebe. :bih: :bih: :bih: :bih:
eluna

#1333 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eluna »

nemoguće je dobiti vik :x :x .... u pravu je moj suprug - šta li mi očekujemo kad oni nisu tamo da rade već samo da platu primaju :x :x :x :x :x :x
Forsaken

#1334 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Forsaken »

dobio sam vodovod maloprije - kaze kvar i bice iz 15h.
Orahovo lišće

#1335 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Orahovo lišće »

Lazu, tako su meni rekli u utorak. ja zvao i kazu doce voda do 2, a dosla tek oko pola 8 navece..lazu..

ja sam sebi prekuce natocio 50 l vode u flase, kante, serpe i boli me cosak..nek mami zavrcu..

i uvece kad ono malo jada od vode dodje , dopunim vodu sto sam potrosio i tako ukrug..

a vik nek se hebe.. :D
Orahovo lišće

#1336 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Orahovo lišće »

nece vik ovaj problem rijesiti jos najmanje 2 - 3 godine..ako i tad..

nista ne rade na rjesavanju problema..problemi se samo gomilaju.. :roll: :-)
Nisrin

#1337 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Nisrin »

Orahovo lišće wrote:Lazu, tako su meni rekli u utorak. ja zvao i kazu doce voda do 2, a dosla tek oko pola 8 navece..lazu..

ja sam sebi prekuce natocio 50 l vode u flase, kante, serpe i boli me cosak..nek mami zavrcu..

i uvece kad ono malo jada od vode dodje , dopunim vodu sto sam potrosio i tako ukrug..

Ratno stanje...
Last edited by Nisrin on 14/10/2012 16:16, edited 1 time in total.
eluna

#1338 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eluna »

Orahovo lišće wrote:Lazu, tako su meni rekli u utorak. ja zvao i kazu doce voda do 2, a dosla tek oko pola 8 navece..lazu..

slušaj ti ...... možda ti plaćaš vodu da bi je imao po šerpama i buradima u stanu, ali izvini ..... lonćićanja mi je bilo dosta u ratu ............ većina nas plaća vodu da bi je mogla nasuti sa česme kad god nam zatreba, i da je imamo na tuš bateriji i u pola dana i u pola noći ............ ako ovome dodamo da plaćamo najvišu cijenu vode u Evropi iako imamo najveće rezerve - onda je apsurd da je NEMA .................. prema tome - kome je ćejf da sipa vodu u šerpe i u burad, ima mjesto u ruralnim dijelovima zemlje - iako i ova sve manje koriste navedene metode ....... **bat ga, na selu gdje imamo vikendicu postoji lokalni seoski vodovod koji RADI i gdje IMA vode ............ mi koji želimo vodu na česmama i u tuš baterijama treba da reagujemo na navedeno stanje prostim neplaćanjem računa ili nekim drugim oblikom legalne građanske neposlušnosti .....obzirom da se smatram građankom - zadržavam svoje pravo da ne plaćam uslugu koju NEMAM ..... punktum.
bosansko more

#1339 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bosansko more »

Kod mene (centar Ciglane) vec danima svaku noc od negdje 24 h do jutra, redukcije.

Kisa pada, redukcije.

Nisam u toku sa ovim, koje je objasnjenje lopova iz VIK-a?

Znaju slati sudske izvrsioce po naplatu dugova.
eluna

#1340 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eluna »

bosansko more wrote:Kod mene (centar Ciglane) vec danima svaku noc od negdje 24 h do jutra, redukcije.

Kisa pada, redukcije.

ako si dužan prika moj - ja bi ti vodu zavrnula POTPUNO ........ :x :x ... i još nešto kukaš ovdje - šta da kažu građani poput mene koji vodu nemaju daleko duže, a sve redovno plaćaju!?!??!??!?

:x :x :x :x :x :x i još ima obraza da se javi i pita nešto :-x :-x
nermin.padez

#1341 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by nermin.padez »

eluna wrote:mi koji želimo vodu na česmama i u tuš baterijama treba da reagujemo na navedeno stanje prostim neplaćanjem računa ili nekim drugim oblikom legalne građanske neposlušnosti .....obzirom da se smatram građankom - zadržavam svoje pravo da ne plaćam uslugu koju NEMAM ..... punktum.
Nećeš ti tako riješiti problem :-) Dok ih neko sa strane (neko imućniji) ne pritisne ništa od toga! :)
spacek

#1342 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 13:04, edited 1 time in total.
bosansko more

#1343 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bosansko more »

eluna wrote:
bosansko more wrote:Kod mene (centar Ciglane) vec danima svaku noc od negdje 24 h do jutra, redukcije.

Kisa pada, redukcije.

ako si dužan prika moj - ja bi ti vodu zavrnula POTPUNO ........ :x :x ... i još nešto kukaš ovdje - šta da kažu građani poput mene koji vodu nemaju daleko duže, a sve redovno plaćaju!?!??!??!?

:x :x :x :x :x :x i još ima obraza da se javi i pita nešto :-x :-x
Nisam ja njima nista duzan, ja svoje racune uredno placam vec 15 godina, oni su meni prikacili dug iz `96 i `97 kada smo svi stanari placali mjesecni pausal tadasnjem predsjedniku kucnog savjeta koji je pare uzeo sebi, i napravio se budala odnosno odselio u novi stan bezbeli kupljen nasim parama. A moze se praviti budala jer VIK samo kaze "on je nama predao spisak, ne i pare" i onda dugove salju nama stanarima.

Ja ne mislim drugi put platiti nekoliko stotina maraka koje sam vec platio.

Slican slucaj je u mnogim stambenim zgradama, VIK nije bio sposoban pronaci nacin naplate prvih posljeratnih godina, pa su pustili da to rade predsjednici kucnih savjeta koji su masovno krali pare jer su vidjeli da mogu.

Niciju nesposobnost i nerad ne mislim finanacirati, moj prvi komsija se uhljebio u VIK-u preko stele, ne radi nista bukvalno, hoda sa ekipama koje mjere pritisak vode i slicno, i pridrzava im aparate. I jos se hvali tim.
IceQueen

#1344 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by IceQueen »

Zna li iko sta je razlog današnjeg nestanka vode na Malti?
TheWatcher

#1345 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by TheWatcher »

IceQueen wrote:Zna li iko sta je razlog današnjeg nestanka vode na Malti?
nema ni na c vili :mrgreen:
dijanica dijana

#1346 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by dijanica dijana »

Vode nema od 12:30 sati i kako šu... kažu neće biti do iza 15 sati ja sam u Buča Potoku, nema na Marin dvoru, a znam da ima na alipašino i na stupu. Kažu mi da na alipašinom ima stalno vode čak i preko noći nije mi jasno šta je u pitanju onda jesmo li mi neki zadnja rupa ili šta....
amar007

#1347 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by amar007 »

Nema ni na grbavici vode već par sati a ova stoka iz vodovoda se ne javlja ni na telefon :x
IceQueen

#1348 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by IceQueen »

Kako je ovo smijesno, pa dozla da zivim u nekoj vukojebini!

P.S. Naravno, Vodovod je nemoguce nazvati, linija zauzeta konstantno!
Jadničak

#1349 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Jadničak »

amar007 wrote:Nema ni na grbavici vode već par sati a ova stoka iz vodovoda se ne javlja ni na telefon :x
sad sam ja zvao,javlja se portir i kaze da je kvar neki,nista uglavnom covjek ne zna,pola grada nema vode kao sto se vidi iz komentara...strpljenje nema druge
IceQueen

#1350 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by IceQueen »

Naravno u predizbornoj kampanji za lokalne izbore niti jedna stranka nije spomenula rješavanje ovog, po meni gorućeg problema u Sarajevu, vezanog za vodosnadbjevanje...
Post Reply