Kup BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vinnie_jones
#1326 Re: Kup BiH 2011/12
Trebao je Mido-jalijaš prekinuti utakmicu čim je krenulo kipovanje preostalog kamenja od 7.5.2001. al' eto.
- Mahalac
#1327 Re: Kup BiH 2011/12
Pokusao sam napisati post, ovo faul jest-nije, izrevoltirani navijaci pa kamen u glavu
Sta bi FCMilan trebao uraditi protiv Barce za onaj penal.....
al odustadoh....jednostavno nema covjek vise snage da se objasnjava i dokazuje s neljudima i svakojakim patoloskim "mrzcima"
Samo mladje generacije nek znaju zuvijek s kim imaju posla.

al odustadoh....jednostavno nema covjek vise snage da se objasnjava i dokazuje s neljudima i svakojakim patoloskim "mrzcima"
Samo mladje generacije nek znaju zuvijek s kim imaju posla.
-
LSD
#1328 Re: Kup BiH 2011/12
Osim: Ovo ne može biti slučajno
Revanš susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Željezničara prekinut je zbog divljanja navijača banjalučkog kluba, a predsjednik Komiteta za Normalizaciju, Ivica Osim, razočaran je ovakvim razvojem događaja.
"Ovakva dešavanja su atak ne samo na fudbal već na sve ljude, državu... To nikome ne treba, ni nama, ni ljudima, ni Borcu", za Dnevni Avaz je istakao Ivica Osim.
"Simptomatično je da se ovo ponovo dešava u Banja Luci i ponovo protiv istog protivnika, Željezničara, i ponovo kod istog rezultata. Znači, ne može biti baš slučajno, postoji neka pozadina za to, ali slične stvari se očito mogu desiti i u svakom drugom dijelu zemlje", doao je Osim.
"Žalosno je kada dođe do toga da čovjek mora posezati za najdrastičnijim rješenjima, ali nešto se mora poduzeti. Moramo reagirati kako bismo iskorijenili ove pojave iz našeg fudbala jer sve što se kod nas dešava ispoljava se kroz fudbal, a to ne smije biti slučaj", zaključio je Osim.
Revanš susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Željezničara prekinut je zbog divljanja navijača banjalučkog kluba, a predsjednik Komiteta za Normalizaciju, Ivica Osim, razočaran je ovakvim razvojem događaja.
"Ovakva dešavanja su atak ne samo na fudbal već na sve ljude, državu... To nikome ne treba, ni nama, ni ljudima, ni Borcu", za Dnevni Avaz je istakao Ivica Osim.
"Simptomatično je da se ovo ponovo dešava u Banja Luci i ponovo protiv istog protivnika, Željezničara, i ponovo kod istog rezultata. Znači, ne može biti baš slučajno, postoji neka pozadina za to, ali slične stvari se očito mogu desiti i u svakom drugom dijelu zemlje", doao je Osim.
"Žalosno je kada dođe do toga da čovjek mora posezati za najdrastičnijim rješenjima, ali nešto se mora poduzeti. Moramo reagirati kako bismo iskorijenili ove pojave iz našeg fudbala jer sve što se kod nas dešava ispoljava se kroz fudbal, a to ne smije biti slučaj", zaključio je Osim.
-
LSD
#1329 Re: Kup BiH 2011/12
Dva puta su igraci Borca ispraceni aplauzom na Grbavici - cinjenice...u Kupu, prije dvije godine kad nas uzeli zbog gola više u gostima (mada smo bolji bili u obje tekme) tad su dobili aplauz...i prošle godine kad su nas uzeli isto na Grbavici i tako došli do titule.....i neka smo, što se mene tice.
A mi cim samo povedemo u BL, kamenje (koje je vec spremno) se automatski poteže i dolazi do prekida.
Ti isti navijaci Borca su svojevremeno upadali na teren da udaraju igraca Sarajeva i udarali ga, ganjali igrace Slavije, sramni transparent o Srebrenici da ne pominjemo, organizovano zviždanje na državnu himnu u finalu Kupa protiv Želje (dijelili propagandne leteke kojima se pozivaju "građani" BL da izvižde istu), zatim nosanje slika, majica i transparenata kao podrška tek uhapšenom Mladiću uz skandiranje tom istom ratnom zlocincu, zatim ponovo upad u teren (policija se sklonila, a oni otkljucali ogradu
) i kamenovanje navijaca Želje i sad zadnja tekma - kamenovanje i sudija....pa dokle više to trpiti
kazne (bilo novcane, bilo suspenzije stadiona) ocito ne pomažu
to i slijepac vidi....jedino šta preostaje da se ta bagra izbaci iz lige koju svakako ne priznaju.
A mi cim samo povedemo u BL, kamenje (koje je vec spremno) se automatski poteže i dolazi do prekida.
Ti isti navijaci Borca su svojevremeno upadali na teren da udaraju igraca Sarajeva i udarali ga, ganjali igrace Slavije, sramni transparent o Srebrenici da ne pominjemo, organizovano zviždanje na državnu himnu u finalu Kupa protiv Želje (dijelili propagandne leteke kojima se pozivaju "građani" BL da izvižde istu), zatim nosanje slika, majica i transparenata kao podrška tek uhapšenom Mladiću uz skandiranje tom istom ratnom zlocincu, zatim ponovo upad u teren (policija se sklonila, a oni otkljucali ogradu
- Charuga
- Globalni moderator
#1330 Re: Kup BiH 2011/12
Tako i bi izgleda:Plavih_11 wrote:Procitah danas u Avazu da je kazna za ponovljene incidente od 3.000-10.000 KM i 2-6 utakmica pred praznim tribinama.cyprus wrote:Ja mislim da je potaman prazne tribine do kraje sezone i 50 000 KM kazne... Ali mislim da će ona iznosit 5 utakmica bez gledalaca i 25 000 KM...
Jeftina glava suca Tomasa: Borac kažnjen sa 10.000 KM i šest utakmica bez navijača
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/8 ... igana.html
“Disciplinska komisija samo provodi Pravilnik, ona ne ga ne donosi. Ali, znam da Komitet za normalizaciju radi na pripremi novog Pravilnika, u kojem će biti sadržane puno oštrije i konkretnije kazne za slične slučajeve”.
-
todd_smith
#1331 Re: Kup BiH 2011/12
ne treba ih izbaciti, treba im oduzimati samo dovoljno poena da se drze u ligi, a da im ne dozvoljava da izganjaju mjesto za Europu
jer kao sto je neko nedavno rekao, njih przi sto su u PL BiH, i sad kud bolje da ih sprzis nego da ih zakljucas u tu istu ligu, ne mogu ispasti, ali ne mogu napredovati...
za ovo sad ih treba kazniti novcano, spucati ban do kraja sezone i oduzeti par bodova
jer kao sto je neko nedavno rekao, njih przi sto su u PL BiH, i sad kud bolje da ih sprzis nego da ih zakljucas u tu istu ligu, ne mogu ispasti, ali ne mogu napredovati...
za ovo sad ih treba kazniti novcano, spucati ban do kraja sezone i oduzeti par bodova
-
todd_smith
#1332 Re: Kup BiH 2011/12
samo 10 somova i 6 utakmica
za smijati samo, nista vise
- ganjeta
#1333 Re: Kup BiH 2011/12
Na kraju će biti lakši za oko 100 milja, karte, sponzori. Fina suma na kraju će se nabrati.
-
LSD
#1334 Re: Kup BiH 2011/12
Najveca moguca kazna po pravilniku disciplinske komisijetodd_smith wrote:samo 10 somova i 6 utakmica![]()
![]()
-
todd_smith
#1335 Re: Kup BiH 2011/12
pa to mi je i smijesno...trebaju sto prije progurati novi pravilnik, da barem slijedece sezone odmah iz starta mogu da samarajuLSD wrote:Najveca moguca kazna po pravilniku disciplinske komisijetodd_smith wrote:samo 10 somova i 6 utakmica![]()
![]()
što znaci da je prvo pravilnik cirkus, pa samim tim i ove kazne.
-
LSD
#1336 Re: Kup BiH 2011/12
upravo to...i to promjeniti pravilnike svih komisija, dakle i takmicarske i disciplinske i sudijske...obavezno uvesti drasticne rigorozne mjere, ukljucujuci nogiranje iz lige...jer te komsije ne mogu drasticno kažnjavati sve dok je takvih smiješnih pravilnika...pa nema te kazne, po ovim sadašnjim privilima, koji mogu ove divljacke klubove natjerati da se normalizujutodd_smith wrote:pa to mi je i smijesno...trebaju sto prije progurati novi pravilnik, da barem slijedece sezone odmah iz starta mogu da samarajuLSD wrote:Najveca moguca kazna po pravilniku disciplinske komisijetodd_smith wrote:samo 10 somova i 6 utakmica![]()
![]()
što znaci da je prvo pravilnik cirkus, pa samim tim i ove kazne.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1337 Re: Kup BiH 2011/12
AKo je istina da će kazna biti 6 utakmica bez gledalaca + 10.000 KM kazne, pa jebiga, nije to loše. Trebali su im otkinuti još nekoliko bodova i to bi bilo to. Ovako nije loše s tim da treba promijeniti pravilnik te ubaciti oduzimanje bodova i povećati mogućnost suspenzije na više sezona. Naredni put kada naprave sranje dobiju godinu dana bez gledalaca + oduzimanje bodova pa vi pravite onda sranja.
Sve u svemu, moglo je i gore.
Sve u svemu, moglo je i gore.
- vinnie_jones
#1338 Re: Kup BiH 2011/12
Da se Šipuvac izvini, napravi novu tortu i da se Ratko makne iz kuhinje.
"Simpatično" je kako se primati samoproklamuju u ktitore fuzbala u šumskoj, kao nije slučajno da su "naši" u dnu tabele, eto i Slaviju su oštetili u prošlom kolu, pogromaška sudbina u Kupu itd.
Samo na prazan stomak: r0jkanovski pamfletić o ss divizijama, crnokošuljašima i ljudima u crnom.

"Simpatično" je kako se primati samoproklamuju u ktitore fuzbala u šumskoj, kao nije slučajno da su "naši" u dnu tabele, eto i Slaviju su oštetili u prošlom kolu, pogromaška sudbina u Kupu itd.
Samo na prazan stomak: r0jkanovski pamfletić o ss divizijama, crnokošuljašima i ljudima u crnom.
Alo Disciplinska...

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1339 Re: Kup BiH 2011/12
Ma smanjit ce im kaznu buraz, vidjet ces. K'o i uvijek, za dva kola ce se oni zaliti, onda ce se kazna smanjiti na 3 utakmice i to ce biti to.ganjeta wrote:Na kraju će biti lakši za oko 100 milja, karte, sponzori. Fina suma na kraju će se nabrati.
A delegati u BL redovno unose kamenice, palice, flase itd...ja ne znam da l' ima kod njih redarska sluzba uopste.
Na kosevu, a i na Grbavici vjerovatno, kada su neke malo "ozbiljnije" utakmice problem je unjeti i upaljac. Vrlo cesto ne uspijes smuntati one na ulazima da uneses upaljac a kamoli sta drugo.
-
LSD
#1340 Re: Kup BiH 2011/12
Pamflet u maniru Gebelsove propagande iz najboljih dana....SS divizije, crne košulje, svjetska zavjera i nepravda protiv golorukog "nebeskog naroda"...ne treba mi ovo da citam, bezveze se nerviram... odmah se prisjetim mame Jusufa Pušine jer se on najviše zalagao za ujedinjenje lige sa ovim primitivcima koji otvoreno preziru sve što je zajednicko ili bosansko u prefiksu.
Ostaviti stoku u samoizolaciju u kojoj se oni tako dobro osjecaju i svima ce biti bolje....hocemo zajednicku ligu za divljinom , eh eto nam je sad
Ostaviti stoku u samoizolaciju u kojoj se oni tako dobro osjecaju i svima ce biti bolje....hocemo zajednicku ligu za divljinom , eh eto nam je sad
-
todd_smith
#1341 Re: Kup BiH 2011/12
Ne znam da li ce bas...samo zato posto je ovo vec 2 put u jednoj sezoni...-LIBERO- wrote:Ma smanjit ce im kaznu buraz, vidjet ces. K'o i uvijek, za dva kola ce se oni zaliti, onda ce se kazna smanjiti na 3 utakmice i to ce biti to.ganjeta wrote:Na kraju će biti lakši za oko 100 milja, karte, sponzori. Fina suma na kraju će se nabrati.
- ganjeta
#1342 Re: Kup BiH 2011/12
Ma ne vjerujem buraz da će im smanjiti. Jer su ponavljači, kad ovako gledaš kazne je smiješna, ali to je samo na prvi pogled. Već s jednom kažnjeni i izgubili dosta love, sad opet će izgubiti blizu 100 milja, još ako ne odu u Evropu, a sve su prilike da neće kazne je na mjestu. Slažem se da treba oduzimati bodove izbacivati iz lige i to.
Slavija je najbolji primjer, nakon orgijanja na tekmi sa vama kažnjeni su tako da su mnogi ovdje rekli da je kazna blaga, ali ta kazna će ih odvesti u drugu ligu.
Slavija je najbolji primjer, nakon orgijanja na tekmi sa vama kažnjeni su tako da su mnogi ovdje rekli da je kazna blaga, ali ta kazna će ih odvesti u drugu ligu.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1343 Re: Kup BiH 2011/12
Ono što mene brine jesu mitomani iz Banja Luke koji se stvarno nenormalno ponašaju bilo na utakmici, forumima ili portalima.
Jasno je meni da svaki navijač mrzi da izgubi utakmicu kod kuće, bitno pogotovo. Evo primjera, mi i komšinice se zaista ne možemo. Pljujemo se jal nam se ukaže prilika pa opet nakon poraza se nađe dosta, barem pola, navijača koji će realno sagledati stvari i pogledati u svoje dvorište a ne hvatati se sudija, urota i ostalih nebuloza. Činjenica je da je nemoguće da svi navijači kažu, jesmo, karina smo, ljudi su bolji, to se nikada neće desiti. Ali je također nemoguće da haman svi navijači u isti glas kažu, urota, zavjera. To je bolesno. Što nas dovodi do zaključka da njima ne smeta što su izgubili utakmicu, njima smeta što su izgubili od "balija". Nema drugog logičnog objašnjenja. Lešinari srbuju umjesto da navijaju. Navijači Borca se ponašaju kao kromanjonci koji idu u kontru od evolutivnog procesa. Svi napreduju i idu ka budućnosti koliko mogu a oni se namjerno vraćaju u kameno doba i još se diče s tim. Nervni gas i neki zajeban eksperiment u Šumskoj kao objašnjenje situacije. Ne može se zdrav čovjek tako ponašati.
Oni zaistaju ima neku kolektivnu dijagnozu, patologija klasična.За вријеме Другог свјетског рата то су биле Хитлерове црне СС дивизије, праћене моћном Гебелсовом медијском машином, које су сијале страх и одлучивале у о томе ко је вриједан да живи а ко није, а данас у БиХ то су ОДРЕДИ СУДИЈА У ЦРНОМ који истрчавају на стадионе и одлучују о томе ко ће да буде шампион, ко ће да буде освајач Купа, ко ће да заигра пред свјетлима европске позорнице, ко ће да свој рад настави у нижим лигама, ко ће да живи, а ко ће да се угаси! То више није тајна, судије су они који директно одлучују о исходу утакмица и читавог првенства, делегати и контролори су они који то директно оправдавају и заташкавају, судијска комисија ФС БиХ је она која по налогу бира погодне судије, дициплинске комисије су они који додатно кажњавају оне који се буне, а комитет за нормализацију (читај Ивица Осим јер већ неколико мјесеци он сам, у име три човјека, доноси одлуке, потписује све папире и меморандуме) је онај који има улогу Гебелса и медијски све то покрива и ствара идиличну слику након масакра његових црнокошуљаша.
Jasno je meni da svaki navijač mrzi da izgubi utakmicu kod kuće, bitno pogotovo. Evo primjera, mi i komšinice se zaista ne možemo. Pljujemo se jal nam se ukaže prilika pa opet nakon poraza se nađe dosta, barem pola, navijača koji će realno sagledati stvari i pogledati u svoje dvorište a ne hvatati se sudija, urota i ostalih nebuloza. Činjenica je da je nemoguće da svi navijači kažu, jesmo, karina smo, ljudi su bolji, to se nikada neće desiti. Ali je također nemoguće da haman svi navijači u isti glas kažu, urota, zavjera. To je bolesno. Što nas dovodi do zaključka da njima ne smeta što su izgubili utakmicu, njima smeta što su izgubili od "balija". Nema drugog logičnog objašnjenja. Lešinari srbuju umjesto da navijaju. Navijači Borca se ponašaju kao kromanjonci koji idu u kontru od evolutivnog procesa. Svi napreduju i idu ka budućnosti koliko mogu a oni se namjerno vraćaju u kameno doba i još se diče s tim. Nervni gas i neki zajeban eksperiment u Šumskoj kao objašnjenje situacije. Ne može se zdrav čovjek tako ponašati.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1344 Re: Kup BiH 2011/12
Nije do Pušine, do UEFE je bilo. FIFA nam je progledala kroz prste pa nam je reprezentacija odigrala one kvalifikacije, Uslov UEFE je bio ujedinjenje lige, pravo sa Hrvatima pa onda sa Srbima. Srbi su prvo odbili i igrali ligu sajamskih šljiva onda su skontali da ga glođu i ujedinili se. Pušina je glupi drot kji je doveo Mušovića i Pašalića u naš fudbal te nas unazadio godinama ali nije kriv što igramo ligu sa kromanjoncima.LSD wrote:Pamflet u maniru Gebelsove propagande iz najboljih dana....SS divizije, crne košulje, svjetska zavjera i nepravda protiv golorukog "nebeskog naroda"...ne treba mi ovo da citam, bezveze se nerviram... odmah se prisjetim mame Jusufa Pušine jer se on najviše zalagao za ujedinjenje lige sa ovim primitivcima koji otvoreno preziru sve što je zajednicko ili bosansko u prefiksu.
ps sumnjam da će smanjiti kaznu.
-
LSD
#1345 Re: Kup BiH 2011/12
Ko god je bio BL ili u Lukavici (isto to važi i za hercegovinu) jasno je mogao shvatiti da je za njih Željo "balijski" klub - bio i ostao....govorim iz njihove perspektive....dakle, balije, šibicari sarajevski, jalija, turci, poturice, teheranci i šta sve ne...to je tako i tu nema lijeka.
Ivica Osim je isto "balija" kao i njegov sin itd itd....a to što u Želji ili Sarajevu ima igraca srpske ili hrvatske nacionalnosti to je (pa njima) nus-pojava....ti igracu su (shodno takvim razmišljanjima) izdajnici u nacionalno/vjerskom smislu, a izrodi u genetskom....protiv takve ideologije se ne može boriti nekakv sportski komitet...i nema te kazne po nekakvim pravilnicima koja može normalizovati tako nazadno društvo.
Ivica Osim je isto "balija" kao i njegov sin itd itd....a to što u Želji ili Sarajevu ima igraca srpske ili hrvatske nacionalnosti to je (pa njima) nus-pojava....ti igracu su (shodno takvim razmišljanjima) izdajnici u nacionalno/vjerskom smislu, a izrodi u genetskom....protiv takve ideologije se ne može boriti nekakv sportski komitet...i nema te kazne po nekakvim pravilnicima koja može normalizovati tako nazadno društvo.
- Richard Wagner
#1346 Re: Kup BiH 2011/12
ima li ođe kojeg lešinara, ipak ovo je klix nije više sa-x? 
- BHF_Manijak
#1347 Re: Kup BiH 2011/12
Rekoh prije 2-3 stranica, kolektivna dijagnoza pataloski lazljivci i hronicni idiotizam!
Pa sta ce za prvu utakmicu reci mater im srmdljivu??? Jesu li i tad bili sprijeceni da dobiju ili su od muke uletili na teren jer MEDA NISU MOGLI pa hajmo prekinuti kad smo ovako losi? Cuj njima neko ne da da pobjede Zelju a evo u 3 utakmice nisu gola dali a imali sut ili dva na gol!
Majkemi ja nisam bolesnije ljude vidio, ali bas bolesne u glavu!
Kolektivna hipnoza, zasljepljenost, ne znma vise kako to da nazove, jednostavno RistoDjogizam, drugog izraza nema!
Pa sta ce za prvu utakmicu reci mater im srmdljivu??? Jesu li i tad bili sprijeceni da dobiju ili su od muke uletili na teren jer MEDA NISU MOGLI pa hajmo prekinuti kad smo ovako losi? Cuj njima neko ne da da pobjede Zelju a evo u 3 utakmice nisu gola dali a imali sut ili dva na gol!
Majkemi ja nisam bolesnije ljude vidio, ali bas bolesne u glavu!
- al_akhisari
#1348 Re: Kup BiH 2011/12
...još jednom, "jadni mi i čemerni skim živimo"cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ono što mene brine jesu mitomani iz Banja Luke koji se stvarno nenormalno ponašaju bilo na utakmici, forumima ili portalima.
Oni zaistaju ima neku kolektivnu dijagnozu, patologija klasična.За вријеме Другог свјетског рата то су биле Хитлерове црне СС дивизије, праћене моћном Гебелсовом медијском машином, које су сијале страх и одлучивале у о томе ко је вриједан да живи а ко није, а данас у БиХ то су ОДРЕДИ СУДИЈА У ЦРНОМ који истрчавају на стадионе и одлучују о томе ко ће да буде шампион, ко ће да буде освајач Купа, ко ће да заигра пред свјетлима европске позорнице, ко ће да свој рад настави у нижим лигама, ко ће да живи, а ко ће да се угаси! То више није тајна, судије су они који директно одлучују о исходу утакмица и читавог првенства, делегати и контролори су они који то директно оправдавају и заташкавају, судијска комисија ФС БиХ је она која по налогу бира погодне судије, дициплинске комисије су они који додатно кажњавају оне који се буне, а комитет за нормализацију (читај Ивица Осим јер већ неколико мјесеци он сам, у име три човјека, доноси одлуке, потписује све папире и меморандуме) је онај који има улогу Гебелса и медијски све то покрива и ствара идиличну слику након масакра његових црнокошуљаша.
- Point.
#1349 Re: Kup BiH 2011/12
Kako bi se jedan dobar psiholog opario da pokusa jednu kolektivnu dijagnozu ovih iz republike sumske. Koja hrpa idiota to je smijesno za reci. Ufatili se sudije, jebote ja sam konto on to dao 7 crvenih Borcu, polomio noge golmanu i dosudio 4 penala. Jebo te i Borac kad za njega svako navija.
- zahvalan
#1350 Re: Kup BiH 2011/12
Kad uzmes u obzir da su to djeca od 17 godina i oni pozivaju na klanje,na ubijanje, onda dodjes do cinjenice da njih roditelji truju od malena
Zeljo
Al ima pozitivnih stvari u njihovim tekstovima svi pisu Ijekavicu
Nismo mi krivi sto ih u Beogradu nazivaju Bosancima
i da jalija znaci balija to je valjda svima jasno (a ko ne zna Balija je pogrdan naziv za nas Muslimane)