Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bach

#1326 Re: Raiffeisen banka

Post by bach »

iceman ze wrote:Ja sam ih se hvala Bogu otresao, kartice, krediti, stedne racune, zatim uzeo sam im sve mjenice od isplacenih kredita....a kad su me pitali zasto zatvaram sve racune i kartice....reko zato sto ste mi kozu s ledja ogulili....svi su se okrenuli sa saltera da vide ko to galami.

Nek' sad traze nani svojoj 3 zadnja racuna od struje i dr. rezija prilikom dizanja kredita!
Rodit ću se ponovo kada ih se riješim.

Kažem, nije problem da se vrati ono što se uzme, nego ovaj način kada ti se obraćaju kao vlastitom konjušaru...
Walther

#1327 Re: Raiffeisen banka

Post by Walther »

UPOZORENJE O DUGU bold
Rok za placanje sedam radnih dana... bold
Dugujate nam.... bold
... nista izmirili... bold
... prijetnja... kreditna istorija... bold
... u buduce postujte.... podjebavanje GRATIS

koji lesinarski odnos do klienta :run: :run: :run:

i WTF je RANA NAPLATA POTRAZIVANJA :shock: to je valjda LITE verzija KASNE NAPLATE POTRAZIVANJA?
bach

#1328 Re: Raiffeisen banka

Post by bach »

Walther wrote:UPOZORENJE O DUGU bold
Dugujate nam.... bold

i WTF je RANA NAPLATA POTRAZIVANJA :shock: to je valjda LITE verzija KASNE NAPLATE POTRAZIVANJA?
Oni zaboravljaju da nisu jedina banka u državi BiH, da meni kao građaninu svoje usluge nudi na desetine drugih

Nigdje makar kurtaozno "Hvala jer koristite naše usluge"

Edit

11.01. kada je napisano ovo smeće od obavijesti, je bila nedjelja. Neradni dan. Kako je moguće da je ovo neko pisao i provjeravao moje stanje računa, baš u neradnu nedjelju????
Walther

#1329 Re: Raiffeisen banka

Post by Walther »

bach wrote:
Walther wrote:UPOZORENJE O DUGU bold
Dugujate nam.... bold

Oni zaboravljaju da nisu jedina banka u državi BiH, da meni kao građaninu svoje usluge nudi na desetine drugih

Nigdje makar kurtaozno "Hvala jer koristite naše usluge"

Edit

11.01. kada je napisano ovo smeće od obavijesti, je bila nedjelja. Neradni dan. Kako je moguće da je ovo neko pisao i provjeravao moje stanje računa, baš u neradnu nedjelju????
to je sistematski datum, stamparija je zajedicka jer se takve stvari ne printaju&salju 1po1 vec u serijama od par hiljada
_someone

#1330 Re: Raiffeisen banka

Post by _someone »

Nisam koristio karticu par sedmica i zaboravim pin, znam koji su brojevi ali ne mogu se sjetiti kako su bili poredani, nema sanse, e sad imam pitanje..znam da ako ukucas pogresan pin 3 puta blokira karticu il sta vec, ali da li to vazi samo ako 3 puta za redom ukucas pogresan pin ili je to nebitno, npr ako danas jednom ukucam pogresan pin te nakon toga odustanem, pa opet str probam i pogrijesim hoce li mi to racunati kao 2 puta pogresno ukucan pin, vjerovatno hoce, ali eto da pitam..onaj papir sa pinom imam negdje kod kuce, ali problem je sto ne znam gdje, a i ja nisam kod kuce nego studiram 350 km od kuce, pa sad ako ga moji kod kuce ne nadju nemam pojma sta cu, ostao sam sa 7 maraka u novcaniku :mrgreen:
Znam da mogu zahtjevati promjenu pina, ali to traje desetak dana, a i ne znam bas mogu li mjenjati pin ovdje gdje studiram ako sam karticu dobio u poslovnici u rodnom gradu, ima li to kakve veze?
I jos samo da napomenem da neljubaznijih djeltanica nego u ovoj banci ja u zivotu vidio nisam, kazem lijepo danas gospodji na salteru sta je bilo, pitam je mogu li dici pare na salteru, ona se pocne derati kako mi i tu treba pin, kako sam ga mogao zaboraviti i sl, ja se samo pokupio yebem joj pleme.
Saka

#1331 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

Ma možeš na šalteru dići pare bez pina, samo s karticom i ličnom kartom. Može čak i bez kartice ali onda moraš popuniti obrazac i znati svoj broj računa (ne kartice već računa).
_someone

#1332 Re: Raiffeisen banka

Post by _someone »

Saka wrote:Ma možeš na šalteru dići pare bez pina, samo s karticom i ličnom kartom. Može čak i bez kartice ali onda moraš popuniti obrazac i znati svoj broj računa (ne kartice već računa).
Pa i ja sam pretpostavljao da mogu i krajnje neljubazno mi ona gospodja rece da mi treba pin, kao prije nije trebao, ali sad treba.Nidje veze, ne mogu vjerovati
Saka

#1333 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

Idi kod druge, Nađi ugovor i traži da podigneš samo s ličnom kartom i brojem računa.
_someone

#1334 Re: Raiffeisen banka

Post by _someone »

Saka wrote:Idi kod druge, Nađi ugovor i traži da podigneš samo s ličnom kartom i brojem računa.
Probacu tako, nista drugo mi ne preostaje
rimano

#1335 Re: Raiffeisen banka

Post by rimano »

Pamti pogresna ukucavanja i u slucaju da pravis po dan razmaka izmedju njih. Ono sto mozes je pokusati dva puta pa otici u njihovu poslovnicu i traziti da ti obrisu pogresne unose pinova. Zatim pokusaj ponovo dva puta itd....
rayman90

#1336 Re: Raiffeisen banka

Post by rayman90 »

da li raifeisen i dalje salje na kucnu adresu novu debitnu po isteku stare, s tim da se nova kartica mora aktivirat na bankomatu? :-D
VenomousV

#1337 Re: Raiffeisen banka

Post by VenomousV »

rayman90 wrote:da li raifeisen i dalje salje na kucnu adresu novu debitnu po isteku stare, s tim da se nova kartica mora aktivirat na bankomatu? :-D
mislim da ne
meni je stiglo obavjestenje gdje mogu podici karticu i novi pin
O'zone
Globalni moderator

#1338 Re: Raiffeisen banka

Post by O'zone »

_someone wrote:Nisam koristio karticu par sedmica i zaboravim pin, znam koji su brojevi ali ne mogu se sjetiti kako su bili poredani, nema sanse, e sad imam pitanje..znam da ako ukucas pogresan pin 3 puta blokira karticu il sta vec, ali da li to vazi samo ako 3 puta za redom ukucas pogresan pin ili je to nebitno, npr ako danas jednom ukucam pogresan pin te nakon toga odustanem, pa opet str probam i pogrijesim hoce li mi to racunati kao 2 puta pogresno ukucan pin, vjerovatno hoce, ali eto da pitam..onaj papir sa pinom imam negdje kod kuce, ali problem je sto ne znam gdje, a i ja nisam kod kuce nego studiram 350 km od kuce, pa sad ako ga moji kod kuce ne nadju nemam pojma sta cu, ostao sam sa 7 maraka u novcaniku :mrgreen:
Znam da mogu zahtjevati promjenu pina, ali to traje desetak dana, a i ne znam bas mogu li mjenjati pin ovdje gdje studiram ako sam karticu dobio u poslovnici u rodnom gradu, ima li to kakve veze?
I jos samo da napomenem da neljubaznijih djeltanica nego u ovoj banci ja u zivotu vidio nisam, kazem lijepo danas gospodji na salteru sta je bilo, pitam je mogu li dici pare na salteru, ona se pocne derati kako mi i tu treba pin, kako sam ga mogao zaboraviti i sl, ja se samo pokupio yebem joj pleme.
Pa kažeš im da si zaboravio PIN i neka ti ga ponovo izdaju.

Imao sam istu situaciju rano ujutro bio na bankomatu i tri puta zajebem PIN tačni brojevi a pogrešan raspored :mrgreen: progutao bankomat karticu ja nazvao korisničku neka djevojka se javila objasnio joj sve dao podatke ona pitala gdje želite da preuzmete karticu odnosno koja VAm je poslovnica najbliža ja rekao tu i tu otišao popodne dobio svoju karticu i još me pitali dali želim da mi isprintaju PIN ja nisam htio jer sam se sjetio redosljeda :mrgreen: oni mi rekli da probam odmah tu na bankomatu ako pogriješim da će mi izvući PIN.
rayman90

#1339 Re: Raiffeisen banka

Post by rayman90 »

VenomousV wrote:
rayman90 wrote:da li raifeisen i dalje salje na kucnu adresu novu debitnu po isteku stare, s tim da se nova kartica mora aktivirat na bankomatu? :-D
mislim da ne
hvala tii :D nije lose ni to, nadam se da ce doci, istice ovog mjeseca :D bojo sam se da ne treba ovjeren cips, licnu, nosit uh :D :zzzz: :wink:
VenomousV

#1340 Re: Raiffeisen banka

Post by VenomousV »

rayman90 wrote:
VenomousV wrote:
mislim da ne
hvala tii :D nije lose ni to, nadam se da ce doci, istice ovog mjeseca :D bojo sam se da ne treba ovjeren cips, licnu, nosit uh :D :zzzz: :wink:

Ne treba nista :D

Samo ti skinu s racuna 5KM za izradu nove i posalju obavjestenje. Oni je odmah aktiviraju
Skyfox

#1341 Re: Raiffeisen banka

Post by Skyfox »

iceman ze wrote:Ja sam ih se hvala Bogu otresao, kartice, krediti, stedne racune, zatim uzeo sam im sve mjenice od isplacenih kredita....a kad su me pitali zasto zatvaram sve racune i kartice....reko zato sto ste mi kozu s ledja ogulili....svi su se okrenuli sa saltera da vide ko to galami.

Nek' sad traze nani svojoj 3 zadnja racuna od struje i dr. rezija prilikom dizanja kredita!
Isti sam... rodio se kad ih se rijesih. Sve je to u 5 deka ali makar me ovdje tretiraju kao klijenta a ne kao smece. Raiffshaizen
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1342 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

sportman1

#1343 Re: Raiffeisen banka

Post by sportman1 »

koja banka valja ako ova ne valja?? :D
Raigor Stonehoof

#1344 Re: Raiffeisen banka

Post by Raigor Stonehoof »

svaka druga.
Walther

#1345 Re: Raiffeisen banka

Post by Walther »

Raigor Stonehoof wrote:svaka druga.
Igrom slucaja znam jednu od uposlenica (vise njih ali jednu posebno) i koliko sam skontao imaju neki profesionalni *defekt*. U biti vise njih. Jedan od gorih je kombinacija egoizma i materializma. Kakve debilizme to mogu izgovoriti/napisati Tito dragi...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1346 Re: Raiffeisen banka

Post by Bobi »

Code: Select all

Postovani, ljubazno Vas molimo da aplikaciji internet bankarstva Raiffeisen banke pristupate iskljucivo putem zvanicne web stranice www.raiffeisenbank.ba. Hvala. Vasa Raiffeisen banka
:skoljka:
ElRe

#1347 Re: Raiffeisen banka

Post by ElRe »

Počeli su da se povlace sa trzista regije

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ra ... -slovenije
holowey

#1348 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

Bobi wrote:

Code: Select all

Postovani, ljubazno Vas molimo da aplikaciji internet bankarstva Raiffeisen banke pristupate iskljucivo putem zvanicne web stranice www.raiffeisenbank.ba. Hvala. Vasa Raiffeisen banka
:skoljka:
ja sam imao bookmark za internet bankarstvo i tako se logovao... i juce mi dodje ista ovakva poruka smsom pa sam kontao da to samo mene kritikuju sto ne idem preko pocetne web stranice... sad mi je lakse, nisam jedini ovo dobio...
TRANCE

#1349 Re: Raiffeisen banka

Post by TRANCE »

Da li još neko možda ima problema s Visa electron karticom prilikom plaćanja preko interneta? Koristim godinama njihov klasik paket, plaćao preko interneta do sad bez problema milion puta, da bi danas kada sam krenuo platiti preko Paypala dobio poruku da transakcija ne može proći, jer je kartica obrisana/blokirana. Ulogujem se na stranicu Raiffeisen internet bankarstva, kad tamo izlistana samo Maestro kartica s kojom ne mogu ništa na netu, nigdje dosadašnje Vise electron. Odem na njihovu stranicu i u sekciji "debitne kartice" više nigdje ne spominju visu electron. Evo link:
https://www.raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/113
Stoga me zanima ako može još neko provjeriti da li mu je aktivna Visa electron kartica, odnosno da li je neki problem s mojim računom ili su genijalci odlučili svima ukinuti Visa electron kartice?
holowey

#1350 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

TRANCE wrote:Da li još neko možda ima problema s Visa electron karticom prilikom plaćanja preko interneta? Koristim godinama njihov klasik paket, plaćao preko interneta do sad bez problema milion puta, da bi danas kada sam krenuo platiti preko Paypala dobio poruku da transakcija ne može proći, jer je kartica obrisana/blokirana. Ulogujem se na stranicu Raiffeisen internet bankarstva, kad tamo izlistana samo Maestro kartica s kojom ne mogu ništa na netu, nigdje dosadašnje Vise electron. Odem na njihovu stranicu i u sekciji "debitne kartice" više nigdje ne spominju visu electron. Evo link:
https://www.raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/113
Stoga me zanima ako može još neko provjeriti da li mu je aktivna Visa electron kartica, odnosno da li je neki problem s mojim računom ili su genijalci odlučili svima ukinuti Visa electron kartice?
to je nesto do tvog browsera, kod mene uredno medju debitnim pokazuje i maestro i visu electron
Image

a sto se tice tvog internet bankarstva, nazovi banku ili otidji na salter da ti provjere sta se desava sa tvojom visa electron karticom
Post Reply