Dorucak ne dolazi u obzir...ja nisam gladna do 12 ili 1. I znalo mi se desiti da sam na putu po 10-ak dana, doruckujem jer mi je servirano sve a i gladne oci, udebljam se po 2-3 kg.ladyblue18 wrote:Moze se trcati bilo kada, ali je ujutru najbolje na taste jer tada ima najveci ucinak i najvise se trosi masti, tako kazu.Strpljiva wrote:Trčanje ujutro vs uveče?
Naravno ko moze tako.
Michunko, svi ti savjeti su ti mahom pogresni i nezdravi. Dorucak ne bi trebao niko preskakati a narocito ne neko ko mrsa jer je dorucak najvazniji i naobilniji obrok u toku dana.
A i ta prica kako poslje 6 ne treba jesti je isto dibidus pogresna, osim ako ne idemo spavati u 8,9.
Covjek treba imati 3 glavna bar obroka u toku dana a 2 medjuobroka po zelji jel, poenta je da sto vise puta jedemo ubrzava se metabolizam, a kad bi jeli 2 puta dnevno samo bi se debljali jos vise i kile bi se slagale i naravno stalno bi se glad javljala.
Ko moze tako, ja mu se divim.
Ljudi prave ovakve greske i onda odose misici, ode zdravlje itd...
Samo ovo za sokove se slazem, i ja gdje odem ljudi mi guraju sok pod nos i ne mozes ih ubjediti da neces i tacka![]()
E ne znam jel pogresno ili nije ali znam da je zena nutricionista. A i citala sam, razne su teorije o dorucku.
Mislim da je sve to individualno, nema nekog univerzalnog recepta osim smanji hranu i vjezbaj.
Pa eno jutros i na cnn vijest o studiji koja je pokazala da ljudi koji jedu redovno cokoladu su mrsaviji. Mislim suludo, ali istinito. Kad vidim koliko moja sestra cokolade pojede makes sense