Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

LSD

#1326 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by LSD »

Možda Hasagić veceras bude baš na vrhunskom nivou, možda ne bude imao nikakvog posla :-) :D
Ali dobro, raja je uznemirena jer se tekma približava pa se mora nešto pisati...samo što je izabrana tema (Hasagić vs. Begović) koji je davno ispricana po hiljadu puta.
Što se mene tice, ja odavno cekam taj dan kad ce neko skinuti Kenu sa gola - pa bilo ko (može i onaj Nurkanović iz Travnika)...ali ne pitamo se mi i naše želje.
Sasvim_Obican

#1327 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Ovo je sastav - "Drži vodu dok majstori odu". Neke pozicije duplamo, neke krpamo stavljajući igrače koji se ne snalaze na njima, i da stvar bude gora - previše statična i defanzivna. Desi li se, ne daj bože, da dobijemo gol mogla bi se ponoviti ona Rumunija i igra - "daj je Džeki. on će nešto skontati".
lord blackadder

#1328 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by lord blackadder »

todd_smith wrote: Kako eksperimentise ako je Hasagic branio sve do sada? Ako ista ubaciti Begovica je "eksperimentisanje" :-)
Ne vidjeh ovo.

Sta ti znaci 'tad i tad'. Jednu Hasaga , drugu Begovic? (u Zenici) Nego sta je nego ekperimentisanje. Rekao je da ce igrat samo oni koji igraju u svojim klubovima, pa pojeo govno.

Gol u Rumuniji, gol u Albaniji, drugi gol Francuza...mogu hladno na Hasagicevu dusu. A sta moze Asmir ponudit, i da li uopste moze? E pa to ne mozemo saznat zbog jednog covjeka. Ali na nevidjeno, cini se da moze vise od Hasagica. Jer, postoji vjerovatnost da je veca strucnost likova iz Siemensa, nego iz Bire.

Zavrsio sam s temom o golmanima. Nadam se da nas golman nece kostati rezultata.
MyCore

#1329 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by MyCore »

Haaalooooo da imas Messija stavio bi ga umjesto Pjanica ! Odmah ! Taman je tolika razlika izmedju Kene i Asmira.
On je golman ne treba da razumije takticke zamisli.
Sušić tjera neke principe to je ocito (mlati koprivu tudjum mudima, u ovom slucaju nasim). Gubimo golmana koji se ovdje nece pojaviti jos 50 godina. Garantujem !
pirmin

#1330 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by pirmin »

denimb wrote:

Video kao stvoren za nasu everytime euforiju :D
:thumbup: Svaka cast Runar! :bih:
MyCore

#1331 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by MyCore »

lord blackadder wrote:
todd_smith wrote: Kako eksperimentise ako je Hasagic branio sve do sada? Ako ista ubaciti Begovica je "eksperimentisanje" :-)
Ne vidjeh ovo.

Sta ti znaci 'tad i tad'. Jednu Hasaga , drugu Begovic? (u Zenici) Nego sta je nego ekperimentisanje. Rekao je da ce igrat samo oni koji igraju u svojim klubovima, pa pojeo govno.

Gol u Rumuniji, gol u Albaniji, drugi gol Francuza...mogu hladno na Hasagicevu dusu. A sta moze Asmir ponudit, i da li uopste moze? E pa to ne mozemo saznat zbog jednog covjeka. Ali na nevidjeno, cini se da moze vise od Hasagica. Jer, postoji vjerovatnost da je veca strucnost likova iz Siemensa, nego iz Bire.

Zavrsio sam s temom o golmanima. Nadam se da nas golman nece kostati rezultata.
:D
Vertig0

#1332 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Vertig0 »

Glupo je pricati da je Hasagic patriota, bosanac, a eto kao Begovic nije?
Da nije patriota ne bi ni igrao za nas, ne treba mu reprezentacija da bi sebe proslavio ili prodao. Momak igra u Engleskoj i citava Engleska ga zeli.

Druga stvar, prvenstvo u Turskoj nije ni pocelo, dok je u Engleskoj vec 4 kolo, Hasagic ne brani, Begovic brani!
Hasagica hronicno bole ledja otkako igra za repku, i samo je pitanje vremena kad cemo radi njegovih ledja primiti go, kao sto smo u Albaniji.

I na kraju Begovic je i dosta bolji golman od Hasagica, i momak zasluzuje da brani veceras.
Jebiga pape, nadam se da ovo nije konacno.
nemam_ideje

#1333 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by nemam_ideje »

Vidim da su mnogi opleli po Sušiću.

Ovako, što se tiče sastava, ako je istina da će u Minsku istrčati :

-------------------------Hasagić-----------------------

------Lulić-------Pandža-----Spahić------Papac---------

----------------Zahirović-------Rahimić----------

-------Pjanić-----------Medunjanin-------Salihović

-------------------------Džeko-----------------

onda sam zadovoljan. To je trkačka ekipa o kojoj trubim :D Opet, imamo dovoljno kreativnosti da gurnemo par upotrebljivih lopti Džeki. Čini se da nema Mravca u ekipi :D Nema ni Ibričića :-D

Nema ni Misimovića. Manje znalaca, više kreativaca i to mi se APSOLUTNO SVIĐA.

Što se tiče izbora Hasagića ispred Begovića to mi je malo nelogično. Iskreno. Nema logike da brani golman koji nema nijedne utakmice u Turskoj ispred golmana koji je odličan u Engleskoj. Još nelogičnije je na duže staze. Hasagić može braniti još sezonu-dvije i gotov je. Šta onda.

Nadam se da je patka i da će braniti Begović. Ako Hasagić nešto sjebe Sušić slobodno može da pokupi stvari i ode. Raja će mu se napiti krvi zbog nelogične odluke. Al eto, nije moje da određujem ko će igrati. Odabir igrača u polju je baš po mom ukusu. Odabir golmana mi se ne sviđa. Al eto, ne može biti sve savršeno :D

Uglavnom, zadovoljan sam kako je moglo biti.
al_neri

#1334 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by al_neri »

Mene interesuje jel ovaj sastav treba da izgleda kao sa 3 zadnja vezna, ili Medunjanin ide na Misketovu poziciju ? :D
MyCore

#1335 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by MyCore »

Višća zabio za mlade u 14.-toj minuti
:thumbup: :bih:
LSD

#1336 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by LSD »

Ja mislim da je dosta price oko golmana...ne igramo protiv Španije ili Brazila, pa da ocekujemo 30 šuteva u okvir gola i 40 centaršuteva sa strane...igramo protiv bjelorusa koji su ona tvrda i odvratna ruska škola...glava prica ce se odvijati na sredini terena gdje ce biti opšta makljaža...ocekujem neko cudo - da Džeko poludi i zabije 2-3 komada 8-)
Murat Sabanovic

#1337 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Murat Sabanovic »

zagrlio safet kapitena i vodi sa njim razgovor oko golmana.

pape: emire ,sta ti mislis koga da stavim na gol?
spahic: jebi ga pape,znamo da je asmir kvalitetniji golman,al nas je dva puta izradio...
pape: znaci da stavim kenana
spahic:kenan je od pocetka bio,pokazao da je kvalitetn golman.a i odbrana se osjeca sigurnije kad je neko od povjerenja na golu.
pape:dobro,kenan brani!

SUSIC OVU ODLUKU SIGURNO NIJE DONIO BEZ KONSULTACIJE SA SPAHICEM! DODUSE TO I MASA OSTALIH TRENERA RADE,PA TEK ONDA DONOSE KONACNU ODLUKU OKO BROJA 1.
ufo

#1338 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ufo »

MyCore wrote:Višća zabio za mlade u 14.-toj minuti

imas li kakav link?
nemam_ideje

#1339 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by nemam_ideje »

al_neri wrote:Mene interesuje jel ovaj sastav treba da izgleda kao sa 3 zadnja vezna, ili Medunjanin ide na Misketovu poziciju ? :D
Medunjanin ide na Misketovu poziciju, to je igrao protiv Grčke i "pilo je vode"
bingov buraz

#1340 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by bingov buraz »

Ima li to gdje da se gleda?
MyCore

#1341 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by MyCore »

Korisničkoime

#1342 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Korisničkoime »

Star je toliko jasna da jasnija ne može biti samo što je mi kao i svaki put zakompliciramo.
TREBA DA IGRAJU TRENUTNO NAJSPREMNIJI I NAJBOLJI.
Nema tu nikakvog dogovora hajd ti sad pa ću ja slijedeću pa nismo u vrtiću jbt. reprezentacija je to, kakvi dogovori pa nismo na pijaci kako selektor kaže tako mora da bude i nema rasprave.
Ko je spremniji golman s zdravstvenim problemima koji mu i trening otežavaju bez odigrane takmičarske utakmice ili potpuno zdrav i standardan golman u najboljoj ligi svijeta.
Begović bi u reprezentaciji bio nepoznanica ili mačak u vreći jedino da u Engleskoj igra košarku. To u smislu ne zna se još kakav bi bio Begović na golu a Hasagić do sada nije imao velikih grešaka. Begović bi radio ono što i u Engleskoj radi pretpostavka je opravdana da će to činiti jednako dobro. Za sigurno jedino vidovita Džemila i moja nena što grah baca znaju ( pitao sam je već al neće nena bez cvaje ni za unuka da baci :D )
Znam da se u nas u Bosni od krede živi ali s kredom se ne pobjeđuju utakmice, to po pitanju Hasagićevih zasluga, evo ima i Muratović zasluga pa ko je ikad rekao trebalo bi čovjeka pozvati nazad da radi krede odigra još koju.
Taj argumenat kao i patriotizam i ne patriotizam nema veze s ovim spreman i najbolji jedinom vodiljom u uspješnom fudbalu, od toga jedino na izborima ima hajra.
Po svemu ovome je jasno da Begović treba da igra ako ne bude nijedan fudbalski argumenat za to ne postoji.
vicious

#1343 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by vicious »

Ma patka, Begović brani večeras ;)

E kako smo mi jadni, jedva dočekamo da biranim riječima počastimo nekoga, sad bez obzira da li se radi o Sušiću, Begoviću, Hasagiću ili desetom: "debil", "invalid", "šupak", "idiot", "krelac"... sve su to epiteti kojima častite ljude koji su ipak sportske veličine, nekadašnje ili buduće...

Šteta samo za našu reprezentaciju i fudbalsku javnost što niko u životu ne otkri ove silne stručnjake pa im ostaje samo tastatura da slažu "koncizne" sastave (šta god to značilo).

Evo da i ja kažem da bih volio da Begović stane na gol, ali ako je Pape zaista odlučio da brani Keno, sigurno ima razloge za to. Sigurno to nije nikakvo treniranje strogoće niti inat zbog Asmirovog ranijeg neodazivanja, prevelik je ulog da bi koristio baš ovu utakmicu za to. I Pape je svjestan da su mu selektorski dani odbrojani ako prokocka šansu u ovom dvomeču, pa ne bi radio na vlastitu štetu.
Na kraju krajeva, niko od nas ne zna šta i koliko pokazuju na treninzima ili kakvo je ZAISTA Hasagićevo zdravstveno stanje. Ovdje se stalno provlači ta priča oko njegovih leđa, pa čovjek bi rekao da je čudo kako uopšte stoji na nogama, a kamoli brani.
I konačno, ona priča da "Keno brani zato što je patriota" je totalno besmislena, jer Pape je skroz operisan od toga, ne sjećam se da je ikada nešto nije spominjao patriotizam.
Last edited by vicious on 02/09/2011 16:54, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#1344 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Charuga »

Steta je sto primise go dvije minute nakon vodstva.
bambuelo

#1345 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by bambuelo »

Zasto je Jeremija kriv za gol protiv Albanaca a recimo, kapiten nije?
Ne slazem se da Jeremija brani, ali prebacivanje krivice na njega za Albaniju je smijesno..
Covjek nije kiksao u ovim kvalifikacijama..drugo je sto mi, mislimo da imamo boljeg golmana..
Begovic nije nista do sada pokazao za repku...
´ijope´ kazem da treba Begi pruzit sasnu ali..nije ni Jeremija za odbaciti, po onom sto je do sada pokazao za repku..
ReD aka Socijalista

#1346 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ReD aka Socijalista »

jos jedno 2 ipo sahta
bambuelo

#1347 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by bambuelo »

Murat Sabanovic wrote:zagrlio safet kapitena i vodi sa njim razgovor oko golmana.

spahic: jebi ga pape,znamo da je asmir kvalitetniji golman,al nas je dva puta izradio...
spahic:kenan je od pocetka bio,pokazao da je kvalitetn golman.a i odbrana se osjeca sigurnije kad je neko od povjerenja na golu.

SUSIC OVU ODLUKU SIGURNO NIJE DONIO BEZ KONSULTACIJE SA SPAHICEM! DODUSE TO I MASA OSTALIH TRENERA RADE,PA TEK ONDA DONOSE KONACNU ODLUKU OKO BROJA 1.
jel to i ti sabane imas prijatelja pa ti pise poruke, iz prve ruke, sta se desava u crowne plazi :-)
Last edited by bambuelo on 02/09/2011 17:03, edited 1 time in total.
k3ngur

#1348 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by k3ngur »

Veceras se kuha bosanski lonac... :D
Murat Sabanovic

#1349 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Murat Sabanovic »

bambuelo wrote:
Murat Sabanovic wrote:zagrlio safet kapitena i vodi sa njim razgovor oko golmana.

jel to i ti imas prijatelja pa ti pise poruke, iz prve ruke, sta se desava u crowne plazi :-)
nemam prijatelja,vec mi vidivita dzemila sve lijepo kaze.
todd_smith

#1350 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

cyprus wrote:
Sasvim_Obican wrote:Zašto dati Džeki šansu ?! Muslimović je iskusniji, "provjerena je opcija", a i patriota je ! 'ta će Džeko ?! :-)
Pa i Džeko je provjerena opcija, za razliku od Begovića :)
Onda znaci mozemo i Supica da ubacimo u konkurenciju za golmana :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Locked