Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- vesela_sveska
#1326 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ja samo ćutim i volim. I plačem ponekad. U većini slučajeva kada su dani loši. Kao što je ovaj… I kada me nedostajanje zaboli. A ti, ti mi prokleto nedostaješ u ovom trenutku....
- vesela_sveska
#1327 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Gdje li si ove noći? Mnogo je među nama ostalo nedorečenog. Neka, to je lijepo. Ništa tako ne boli kao dorečenost. Ja, evo, i sada bezglasno razgovaram s tobom. Pola bih života dala da se u ovom času pojaviš, bar kao lahor, dašak, zvuk, kao tajna, samo da te prepoznam… osjetim....
- al_akhisari
#1328 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
i opet lijepo i tužnovesela_sveska wrote:Ja samo ćutim i volim. I plačem ponekad. U većini slučajeva kada su dani loši. Kao što je ovaj… I kada me nedostajanje zaboli. A ti, ti mi prokleto nedostaješ u ovom trenutku....
P.S. nadam se da ne zamjeris moje prethodno pisanje uz tvoje "nedostajanje"...nije bilo namjerno
-
Qoom
#1329 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Sveskino me podsjeti na...
- Ako smatraš dugim i ludim
vjetar zastava
što prolazi kroz moj život
i odlučiš
da me ostaviš na obali
srca u kome imam korijena
zapamti
da ću toga dana,
toga časa
dići ruke
iščupati svoje korijene
u potrazi za drugim tlom.
- supercali
#1330 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Nemoj plakati jer svaku suzu tvoju osjetim (bude mokro)vesela_sveska wrote:Ja samo ćutim i volim. I plačem ponekad. U većini slučajeva kada su dani loši. Kao što je ovaj… I kada me nedostajanje zaboli. A ti, ti mi prokleto nedostaješ u ovom trenutku....
Dani su losi i meni jer tebe nemam pored sebe
Al doci ce taj dan kada cemo se sresti i od tog dana sreca nas nece napustati
Obecavam kafa ce biti bozanstvena
-
Zoya
#1331 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ehvesela_sveska wrote:Gdje li si ove noći? Mnogo je među nama ostalo nedorečenog. Neka, to je lijepo. Ništa tako ne boli kao dorečenost. Ja, evo, i sada bezglasno razgovaram s tobom. Pola bih života dala da se u ovom času pojaviš, bar kao lahor, dašak, zvuk, kao tajna, samo da te prepoznam… osjetim....
@respo, zašto kvariš ovako lijepu temu svojim glupim upadima? Nije u redu.
- supercali
#1332 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Cuj glupi upad
Za 100 godine moji postovi ce biti bestseller zbirka respovih postova
Za 100 godine moji postovi ce biti bestseller zbirka respovih postova
- vesela_sveska
#1333 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
respu na ignore
Javio bih ti se ja, ovako ponekad samo... Da se uvjerimo kako smo oboje dobro... Ali ne smijem. Više bih nam bola nanio nego što bih nas umirio. Ovako ćutimo oboje i nadamo se da je ono drugo dobro. Tamo negdje... Daleko...
Javio bih ti se ja, ovako ponekad samo... Da se uvjerimo kako smo oboje dobro... Ali ne smijem. Više bih nam bola nanio nego što bih nas umirio. Ovako ćutimo oboje i nadamo se da je ono drugo dobro. Tamo negdje... Daleko...
- vesela_sveska
#1334 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
samo pisi,sve okal_akhisari wrote:i opet lijepo i tužnovesela_sveska wrote:Ja samo ćutim i volim. I plačem ponekad. U većini slučajeva kada su dani loši. Kao što je ovaj… I kada me nedostajanje zaboli. A ti, ti mi prokleto nedostaješ u ovom trenutku....
P.S. nadam se da ne zamjeris moje prethodno pisanje uz tvoje "nedostajanje"...nije bilo namjerno
- vesela_sveska
#1335 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Za mene, decembar je samo sjećanje. I možda po neka pomisao na ono što je bilo, što je moglo da bude, ali nije. Pitanje je je l' to gorka pomisao ili ne.. Ne volim decembar, prisjeća me na kraj. Mada, sa nekom nadom negdje u dubini duše sam sigurna da dolazi nešto bolje,bolje za mene. Gotova je uskoro i ova godina. Ti si još uvek tu negdje. Duboko urezan u sjećanju, i ne ideš nigdje odatle, ali nisi tu. Meni je ustvari sve isto i prolazi.. Svaki kraj je novi početak, valjda....
- fatamorgana
#1336 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
To respo, hebo veselu svesku!supercali wrote:O biljeznico da te listam bilo bi ti drago
Da listovi tvoji osjete moje jagodice
Da te stavim na posebno mjesto na stolu
Da budes ukras medju ostalim biljeznicama
Da ti nikad ne savijam listove
Da ih ne cijepam jer tvoji su listovi nesto posebno
O biljeznico
- fatamorgana
#1337 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Glupi upadi (including my own) čine lijepe postove još ljepšim, kaj ne!Zoya wrote:Ehvesela_sveska wrote:Gdje li si ove noći? Mnogo je među nama ostalo nedorečenog. Neka, to je lijepo. Ništa tako ne boli kao dorečenost. Ja, evo, i sada bezglasno razgovaram s tobom. Pola bih života dala da se u ovom času pojaviš, bar kao lahor, dašak, zvuk, kao tajna, samo da te prepoznam… osjetim....![]()
@respo, zašto kvariš ovako lijepu temu svojim glupim upadima? Nije u redu.
- vesela_sveska
#1338 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
hvala momcifatamorgana wrote:To respo, hebo veselu svesku!supercali wrote:O biljeznico da te listam bilo bi ti drago
O biljeznico
- supercali
#1339 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Nema na cemu svesko mojavesela_sveska wrote:hvala momcifatamorgana wrote:To respo, hebo veselu svesku!supercali wrote:O biljeznico da te listam bilo bi ti drago
O biljeznico
Ja pisem i pisem i pisem i pisem i pisem i pisem i pisem.....................i pisem da napisem u svesku moju najdraze rijeci sto mi se motaju po glavi
Da na dvolisnicu skicu nasu stavim
Dok se papir ispod prstiju vlazi
Moj dodir tebi jos je sladji
O biljeznico....
- vesela_sveska
#1340 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ako misliš da se nas dvoje nismo poznavali, oprosti, mi smo se divno poznavali...
- vesela_sveska
#1341 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće...
- vesela_sveska
#1342 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Kad sam bio ugrožen, mislio sam samo na nju, hrabreći se njenim prisustvom. Kad mi je bilo teško, pominjao sam njeno ime kao u molitvi, nalazeći olakšanje. Kad osjetim radost, trčim da je podijelim s njom, zahvalan joj, kao da mi je ona daruje...
- supercali
#1343 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
sta ti je bona nismo se ni upoznalivesela_sveska wrote:Ako misliš da se nas dvoje nismo poznavali, oprosti, mi smo se divno poznavali...
- vesela_sveska
#1344 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ne postoji nedostižna ljubav. Nije to zvijezda u nekoj drugoj galaksiji ili pak kapljica vode u nekom dalekom moru. Postoji samo neostvariva. Možda nekad, zbog tih čudnih ljudskih odnosa, ne treba stremiti ka ostvarenju. Ne moramo ubrati ružu da bi osjetili njen savršeni miris....
- supercali
#1345 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
ne postoji nedostizna kafavesela_sveska wrote:Ne postoji nedostižna ljubav. Nije to zvijezda u nekoj drugoj galaksiji ili pak kapljica vode u nekom dalekom moru. Postoji samo neostvariva. Možda nekad, zbog tih čudnih ljudskih odnosa, ne treba stremiti ka ostvarenju. Ne moramo ubrati ružu da bi osjetili njen savršeni miris....
- vesela_sveska
#1346 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
i necemosupercali wrote:sta ti je bona nismo se ni upoznalivesela_sveska wrote:Ako misliš da se nas dvoje nismo poznavali, oprosti, mi smo se divno poznavali...
- supercali
#1347 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
to ti mislisvesela_sveska wrote:i necemosupercali wrote:sta ti je bona nismo se ni upoznalivesela_sveska wrote:Ako misliš da se nas dvoje nismo poznavali, oprosti, mi smo se divno poznavali...
-
libra123
#1348 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Prate me uspomene, kao sjene, godine se nižu.
Sjećam se kretanja tvog ispod mene.Kao ispod mosta,
što spaja daljine dvije.Osjećam da
nisi vise blizu, ne kao prije...
Sjećam se kretanja tvog ispod mene.Kao ispod mosta,
što spaja daljine dvije.Osjećam da
nisi vise blizu, ne kao prije...
- fatamorgana
#1349 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Tako je! Nek' si kupi svesku pa nek' se njoj veseli!vesela_sveska wrote:i necemosupercali wrote:sta ti je bona nismo se ni upoznalivesela_sveska wrote:Ako misliš da se nas dvoje nismo poznavali, oprosti, mi smo se divno poznavali...
- Dr Kova
#1350 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
vesela_sveska wrote:Ne postoji nedostižna ljubav. Nije to zvijezda u nekoj drugoj galaksiji ili pak kapljica vode u nekom dalekom moru. Postoji samo neostvariva. Možda nekad, zbog tih čudnih ljudskih odnosa, ne treba stremiti ka ostvarenju. Ne moramo ubrati ružu da bi osjetili njen savršeni miris....