FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JoeyTribbiani

#1326 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JoeyTribbiani »

Sjećat ćeš se ti Budućnosti, Branitelja, Viteza još dugo paša.

Ovi što nam kmeče po temi u toku sezone, a preko ljeta otvaraju oči, mogu u skokovima :run: . Hvala stručnjaci, nemojte više. Pozdravlja vas Amar sve redom.

Hvala momcima što nisam oka sklopio čitavu noć. Jebo vas Tito. Vidimo se u revanšu.

VOLIM TE ŽELJO!
dino84

#1327 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by dino84 »

KIMBO wrote:
dino84 wrote:
Altsa wrote: mozes se ti sa 1-0 slikat nasred titove...pitam se samo kada cete nogirati lojavog i shvatiti da bolje od ovoga sa njim ne mozete da je ovo maksimum maksimuma...a kako mozete vidjeli ste sinoc...i ja isto mislim i za sarajevo kao ekipu...go k.... kao i zeljo
Necemo ga nikada nogirati jer kada smo ga nogirali jednom smracilo nam se pred ocima,a pobjedu u derbiju cekali kao svjetsko cudo i strahovali za opstanak do predzadnjeg kola.Necemo ga nogirati nikada zbog onih stvari gore koje sam ti vec nabrojao a koje nam je on donio svojim radom u ogromnoj mjeri.

Haj da ne granamo temu,cujemo se poslije revansa . :thumbup:
nemoj tako, kada pobjedi on je majstor i svaka mu čast, ali kad izgubi e to je, pa vidi.......

nije vidi nego ga i ti malo vidi.... pa je.bemu majku onaj bogičević kao da nevidi na oba oka, pa dokle trpiti budalu.... zoletić mali željan para trči djete, ali šta vrijedi kad jamak ne zna gdje je, ko da ga je vutra strefila......zeba, pa ti si kralj, ali barem potrči, nemoraš uvjek čekati....osime ba, pa što stanić mjesto bekrića, kažeš umorni, a dvije izmjene napraviš, drugo poluvrijeme 49minuta-4 gola-gol 12minuta i 25 sekundi. vala sramota.....ali hajd nema veze dominiraj amare travnikom, leotarom, slavijom, rudarom, čelikom,.... ali nam je liga u kur.cu. jebo ti ligu gdje dođu ljudi sa viškom kila i daju 5-6 golova i asistencija. sramota za sve nas...
Upravo tako,treba dominirati jedno 3-4 sezone nad ovom ligom pa onda reci idemo probati nesto napraviti u Evropi mada ni to ne mora biti putokaz,ali sto se tice Amara,pa sve ali bukvalno sve mi je smijesno sto citam ovdje kontra njega oko nekakvog dizanja ili nerealnosti ili cega vec,pa pogledajte i poslusajte sta je covjek izjavio 10.7.2012. znaci 8 dana prije ovog meca:

"Treba nam još par godina ozbiljnog rada"

Govorio je menadžer Plavih o pripremama svojih izabranika, Mariboru, Premijer ligi, nastupima Sarajeva i Borca u 1. pretkolu Evropske lige...

"Treniramo na dobrim terenima, nije nam bitno to što smo jedan dan u Austriji, drugi u Sloveniji, treći u Mađarskoj. Ništa od tih zemalja ne vidimo osim terena", na početku razgovora u svom stilu za SportSport.ba je istako menadžer Željezničara Amar Osim.

"Nema povrijeđenih, iskreno ne znam da li je to zbog toga što smo smanjili intenzitet treninga zbog ovih vremenskih prilika ili zbog toga što su svi dobro zdravi", dodao je Osim.

Menadžer Plavih osvrnuo se i na prijateljske susrete koje je Željezničar odigrao na ovim pripremama.

"Valja kada se pobjedi, pogotovo što se igra sa protivnicima koji nisu neozbiljni. Malo mi je žao što se utakmice ne igraju po normalnim uslovima, igra se po 35, 36 stepeni i sigurno bi iste bile kvalitetnije u svakom smislu da su ti uslovi nešto bolji. Pokazali smo dozu ozbljnosti, čvrstine koja nam je potrebna za nešto više, da li će to biti dovoljno za Maribor, vidjet ćemo", govori Osim, i osvrće se na susret sa pomenutim Mariborom.

"Namjestilo se tako, da oni mogu gledati nas, ali i mi njih. Biće malo nepoznanica kada su u pitanju sastavi i način igre, ali takve utakmice nose nešto nove, elemente koje čovjek ne može iskontrolisati. Ko se bude bolje prilagodio toj činjenici da su to utakmice koje se pikaju za nešto, koje mogu puno donijeti ili odnijeti, taj će imati prednost".

Plavi su u prošloj sezoni superiorno osvojili dupli krunu, a uoči početka novi premijerligaških iskušenja najbolji bh. trener govori:

"Nama je teško nakon prošle sezone teško ući u ovu sezonu jer mi smo takvog mentalnog sklopa da šta god uradiš manje nego što si uradio da će ljudi biti nezadovoljni. Pogotovo ako ne prođemo u Evropi, sigurno će biti priča tipa šta koji đavo vi igrate našu ligu, kad ne možete vamo. Ja sam davno rekao da nam treba još par godina kontinuiranog ozbiljnog rada, ako se to može nazvati ozbiljnim radom, da bismo mogli konkurisati u Evropi. U međuvremnu ćemo morati igrati Premijer ligu i tu se stalno dokazivati jer će sve ekipe u nama gledati glavnu motivaciju za nešto više. Moramo izbjeći prošlogodišnji loš start, koji je bio uzrokovan našim nastupima u Evropi."

http://sportsport.ba/bh_fudbal/treba-na ... rada/83813
Great Cornholio

#1328 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Great Cornholio »

JoeyTribbiani wrote:Sjećat ćeš se ti Budućnosti, Branitelja, Viteza još dugo paša.
Nisam ja paša, ja sam gospodin drug 8-) :D

Izvinjavam se svim onim navijačima Želje koji nisu likovali kad je Sloboda ispala. Željina boljka , kao i svih ekipa iz naše lige, je slaba fizička sprema, ako se to popravi mogli bi se očekivati i bolji rezultati u evropskim takmičenjima, jer znamo mi igrat' lopte, samo još da se malo disciplinujemo :)
ganjeta

#1329 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ganjeta »

Stiglo se i samo mogu reći : Pa-pa paranojaaaaaa 8-)

Viole?
:lol:

Manijaci na Dravi napravili ludilo, ali u prvom smislu riječi :mrgreen:. Ovo će se unucima prepričavati! Sviđa mi se Evropska unija :mrgreen: .

Visok poraz i pored 1-0 za nas ne može promijeniti ovaj osjaćaj. Revanš će biti 4-0 :razz: .

Vidim veliki broj ovih "dušebrižnika" sa suosjeća sa nama. Za vas info, karanje se nastavlja u augustu, samo lakapo. Uživajte do tad.

Volim te Željo!!!
dimitrijevic

#1330 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by dimitrijevic »

citam sve ovo i ne mogu da vjerujem kakva kolicina JADOVA navija za zelju...prije vise od godinu sam prestao pisati po forumima samo zbog ovoga al sam danas morao da se registrujem samo da kazem ono sto ne mogu da trpim....dok god su nam ovakvi navijaci i ne treba nam nigdje da idemo...sta je sad bauk izgubiti od jace ekipe??? jel sve to bauk pa su sad krivi i osim i bogicevic i kvesic itd itd...ljudi koji su poginuli citavu sezonu da bi se vi mogli hvaliti pred konama duplom krunom...sta je bauk sto nas je dobio Maribor koji je dobio i Palermo i Rangerse itd itd?? Za sve to je kriv Osim??? dobio nas maccabi pa belaj pa dodje tom istom maccabiju panathinaikos pa popusi 4 komada al to nije belaj...belaj je ako zeljo popusi 6....Jadovi...kakvi ste vi navijaci dok ide ide kad ne ide jebat ga...samo srati preko foruma i to je to...FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ! gadite mi se! Umjesto da se dicite jucerasnjim gostovanjem, ponasanjem manijaka pa koliko toliko i prvim poluvremenom utakmice vi samo trazite neke krivce...jadovi!!!
Iker C

#1331 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Iker C »

Nije sramota izgubiti ali je bruka izgubiti na onakav način kao sinoć. U zadnje tri godine smo se pokazali kao najgora ekipa u Evropi sa gol razlikom 2:18.
am2804

#1332 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by am2804 »

Sinoć čim je pao zadnji gol, dušebrižnici mi šalju poruke - žali puta itd.

Jučerašnji dan će se pamtiti do kraja života. Ni grobara niti delija iz Beograda ne bi bilo više.
Onaj koridor sa Trga do stadiona urezaće se u srcima Mariborčanima/kama. Viole? Ha ha ha
Činjenica je da su Manijaci prevazišli Želju kao klub. Klub ne prati ovaj ritam navijača. Niti jednog izgreda, što govori kakvi smo navijači.

Što se tiče tekme, vidim da na telki sve drugačije izgleda, meni pored Zolotića je najbolji utisak ostavio Adilović zbog borbe i konstantnog trčanja. Zeba jedna velika 0, drugo poluvrijeme je Bekrija trebao igrati umjesto njega.
Generalno, karakter igrača ispod nule, imajući u vidu koja bruka ljudi je došla da ih podrži, i šta je ova tekma značila za njih i za klub.

Još ne mogu da shvatim, 4 gola u 45 minuta. Pa da smo igrali sa Bayernom ne bi trebali dozvoliti ovakvo nešto za jedno poluvrijeme. Igrali smo nekako otvoreno ali bez ozbiljnijih napada. Da je igran klasični bunker sa isturenim Selimovićem /zbog brzine/, primili bi jedan maksimalno gol.

I na kraju, za Pa-pa-paranoja..............ko je izmisli, svaka čast. Neprekidno skoro 40 minuta
agnostic_front

#1333 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by agnostic_front »

afannedim wrote:Sve je pokazano sinoć, uhvatite se vi "vašeg" plavog tramvaja i vozikajte od baščaršije do ilidže jer kad ste u evropi odmah bruka
Kada citam komentare poslije ovakvih utamkica, meni je ovako jedna stvar odmah vrlo uocljiva. Dakle, svi krive nas mentalitet koji je gubitnicki, hajde OK, jeste. S druge strane, pa sigurno je 80% ovakvih komentara kao kod ovog @afannedim. Pa normalno da ce biti gubitnicki kad smo mi gubitnici, tj. ti si gubitnik, i vi koji placete na sve strane, ne valja ovo, ne valja ono. Nek ne valja! Opet cemo uzet duplu krunu, poderat vas sve redom u nasoj domovini i opet cemo otic u Evropu i pobijedicemo! A ti se vozikaj gdje hoces.

MI SMO ZELJINI, ZELJO JE NAS!
ganjeta

#1334 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ganjeta »

agnostic_front wrote:
afannedim wrote:Sve je pokazano sinoć, uhvatite se vi "vašeg" plavog tramvaja i vozikajte od baščaršije do ilidže jer kad ste u evropi odmah bruka
Kada citam komentare poslije ovakvih utamkica, meni je ovako jedna stvar odmah vrlo uocljiva. Dakle, svi krive nas mentalitet koji je gubitnicki, hajde OK, jeste. S druge strane, pa sigurno je 80% ovakvih komentara kao kod ovog @afannedim. Pa normalno da ce biti gubitnicki kad smo mi gubitnici, tj. ti si gubitnik, i vi koji placete na sve strane, ne valja ovo, ne valja ono. Nek ne valja! Opet cemo uzet duplu krunu, poderat vas sve redom u nasoj domovini i opet cemo otic u Evropu i pobijedicemo! A ti se vozikaj gdje hoces.

To je to brate :thumbup: .

Sad da nebi pojedinačno svakom pičiću pisao, reću ću na šta sam ponosan i šta će se prepričavati unucima.
U razgovoru sa specijalcima iz Hrvatske i Slovenije, gdje su nam se ljudi lično zahvaljivali na ponašanju i opštoj kulturi. Gdje momci iz mog busa kupe smeće samoincijativno na granici, igraju fudbala na glavnom trgu u Mariboru, cugaja cijeli dan bez i jedne razbijene flaše, bez i jednog ružnog dobacivanja djevojkama i ženama ( pokoji aplauz :mrgreen: su dobile) . Još kad uz to dodaš ekstra dobar provod i zajebanciju ( konobara Bojana koji tersa zbog ogromne količine posla u Željinoj majci :mrgreen: ). Dešavanaj na tribini, ne treba komentarisati, ono nema riječi za opisati :skoljka: :dance: .

E to je za vas san :zzzz: .
nosara

#1335 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by nosara »

Zeljo ima najvise navijaca, a samim tim i najvise dusmana u ovoj drzavi... Ne cudi njihovo likovanje, nakupilo se zuci u proteklih par godina dominacije u drzavi... :D

Kako god, bilo je sta je bilo, nekakve dramaticne iskorake u srijedu ne treba ocekivat, ali sve dok se igra, postoji mogucnost i da se pobijedi, prodje dalje... Ne mogu shvatit pad u drugom poluvremenu nakon onako rutinerske prezentacije u prvom... Jedan covjek je kiksao par puta, opet, sta je tu je, ali, nije mu prvi put, sto je najgore...

Sinoc bih pola tima otpustio, danas, hladne glave, neka su zivi i zdravi, valjali su nam za zivce i zdravlje cijelu godinu, bice tako i dalje... Podrska Amaru se podrazumijeva, 1000%, inace nas nema nigdje...

Tata u drzavi, nije ni to lose... A rad ce se isplatit kad za to dodje vrijeme... :wink:
LunaLati

#1336 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LunaLati »

agnostic_front wrote:

Tako je plavi brate :) Ne mogu ga oni toliko pljuvati i mrziti kioliko ga mi možemo voljeti !
ultima_palabra

#1337 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Ma što se tiče rezultata, najviše mi je žao bilo zbog vas, raje koja je otišla. Kad vidim da niste toliko razočarani, i meni lakše pada ;-) Znao sam da ćete osvjetlati obraz... a što se tiče tima, nadam se da su nešto naučili o tome kako se živi za klub.
nosara

#1338 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by nosara »

ganjeta wrote: U razgovoru sa specijalcima iz Hrvatske i Slovenije, gdje su nam se ljudi lično zahvaljivali na ponašanju i opštoj kulturi. Gdje momci iz mog busa kupe smeće samoincijativno na granici, igraju fudbala na glavnom trgu u Mariboru, cugaja cijeli dan bez i jedne razbijene flaše, bez i jednog ružnog dobacivanja djevojkama i ženama ( pokoji aplauz :mrgreen: su dobile) . Još kad uz to dodaš ekstra dobar provod i zajebanciju ( konobara Bojana koji tersa zbog ogromne količine posla u Željinoj majci :mrgreen: ). Dešavanaj na tribini, ne treba komentarisati, ono nema riječi za opisati :skoljka: :dance: .

Svaka cast, gospoda ostaju gospoda... :thumbup:
juzna_strana

#1339 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by juzna_strana »

ganjeta wrote:
agnostic_front wrote:

Sad da nebi pojedinačno svakom pičiću pisao, reću ću na šta sam ponosan i šta će se prepričavati unucima.
U razgovoru sa specijalcima iz Hrvatske i Slovenije, gdje su nam se ljudi lično zahvaljivali na ponašanju i opštoj kulturi. Gdje momci iz mog busa kupe smeće samoincijativno na granici, igraju fudbala na glavnom trgu u Mariboru, cugaja cijeli dan bez i jedne razbijene flaše, bez i jednog ružnog dobacivanja djevojkama i ženama ( pokoji aplauz :mrgreen: su dobile) . Još kad uz to dodaš ekstra dobar provod i zajebanciju ( konobara Bojana koji tersa zbog ogromne količine posla u Željinoj majci :mrgreen: ). Dešavanaj na tribini, ne treba komentarisati, ono nema riječi za opisati :skoljka: :dance: .

Bravo majstore,objasnio :thumbup:
emigrazione

#1340 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by emigrazione »

Za vase prvo masovnije evropsko gostovanje od poslije rata, nije ni lose :D
nosara

#1341 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by nosara »

emigrazione wrote:Za vase prvo masovnije evropsko gostovanje od poslije rata, nije ni lose :D
Jesu li se stetocine u sofiji vec posrale (opet) na ugled ove drzave...? :wink:
nosara

#1342 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by nosara »

barbaduje wrote:Kad god ovaj klub zeljeznicar izadje u europu uvijek primi po petaka,pricajte vi sta hocete,govorite mi da sam dusman ali ovo je istina.Lahko je u ovom odrenu od lige namjestat utakmice i kofrcit se sa titulama :D
Ima se, moze se... Ko ima ima, ko nema nije ni navikao... :D Vec je odvojena lova za duplu i ove godine... :wink:
mirzz

#1343 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by mirzz »

ganjeta wrote:
agnostic_front wrote:

Pozdrav iz Maribora!
Stvarno velika pohvala Željinim navijačima, takvih u MB još nije bilo.
Dobro nam dosli sledeci put.
am2804

#1344 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by am2804 »

nosara wrote:
ganjeta wrote: U razgovoru sa specijalcima iz Hrvatske i Slovenije, gdje su nam se ljudi lično zahvaljivali na ponašanju i opštoj kulturi. Gdje momci iz mog busa kupe smeće samoincijativno na granici, igraju fudbala na glavnom trgu u Mariboru, cugaja cijeli dan bez i jedne razbijene flaše, bez i jednog ružnog dobacivanja djevojkama i ženama ( pokoji aplauz :mrgreen: su dobile) . Još kad uz to dodaš ekstra dobar provod i zajebanciju ( konobara Bojana koji tersa zbog ogromne količine posla u Željinoj majci :mrgreen: ). Dešavanaj na tribini, ne treba komentarisati, ono nema riječi za opisati :skoljka: :dance: .

Svaka cast, gospoda ostaju gospoda... :thumbup:
Baš smo se ponašali gospodski, ganjeta je to baš lijepo objasnio.
Na putu do koridora, prolaskom između restorana gdje je bio veliki broj gostiju, ni jedan manji incident se nije desio a da ne govorim o ponašanju tokom boravka na trgu i okolnim kafićima.
Kapa i njihovim specijalcima, bili su na nivou, vrlo gostoljubivi.
shake69

#1345 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by shake69 »

Vratio se s utakmice. Jos sam u 'knock down-u", s bezbroj pitanja zasto, ali i jos brzeg odgovora, 'I da bude 10:0, opet bi se pjesma cula'!
LSD

#1346 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LSD »

Altsa wrote:hoce li neko napokon reci da je za ovo sve kriv a. osim :roll:
Možeš samo do 7 brace ici i moliti se Bogu da ga otjeramo je vam je nocna mora....znamo mi šta vi sanjate, taj dan kad ce Amar opet napustiti Želju....ali necete docekati taj dan :-) uzalud se nadaš čudima i prozivaš ga ovdje među željovcima ;-)
ganjeta

#1347 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ganjeta »

emigrazione wrote:Za vase prvo masovnije evropsko gostovanje od poslije rata, nije ni lose :D
Kako god, masovnije jedan BH klub nije imao, i još sve što ide uz to neće ni imati :dance: .
LSD

#1348 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LSD »

Samo što mi ne dolazimo na vašu temu i ne sugerišemo vam da tjerate Husniju, Šenera, Plišanog, cika Jovu zmaja i slicne komedijaše...a ti si se nacrtao ovdje da nam "otvaraš oci" po pitanju Osima :lol: :lol: rekoh, komedija u više cinova....kad budete uzeli kakav kup, titulu, šta bilo - e onda mjerite cune sa nama i piši kako smo u par deka ;-) do tad tišu
salle_eh1986

#1349 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by salle_eh1986 »

Altsa wrote:ako vam je dovoljno to da uzimate samo titule u ovaoj nasoj popisanoj ligi e onda eto vaam amar do kraja njegovog zivota pa dizite pehar premijer lige, a u evropi brukajte ime, grad i drzavu...
pa bolan mi bar nešto dižemo, vi ni Hasetov turnir ne možete osvojiti
aj sad razligu sa teme, idi maži se vazelinom, biće karanane
Altsa

#1350 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Altsa »

LSD wrote:Samo što mi ne dolazimo na vašu temu i ne sugerišemo vam da tjerate Husniju, Šenera, Plišanog, cika Jovu zmaja i slicne komedijaše...a ti si se nacrtao ovdje da nam "otvaraš oci" po pitanju Osima :lol: :lol: rekoh, komedija u više cinova.
mi smo shvatili greske i te luzere otjerali ali vi to jos uvijek ne mozete pa ce vas amar velicanstveni sjebavat jos dugi niz godina :lol: :lol: :lol:
Post Reply