Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
-
neki
#1326 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nedavno upućenom peticijom Općinskom vijeću, načelniku Ilidže i medijima, građani MZ Stup II traže poništenje odluke o izmjenama i dopunama Regulacionog plana Stup Nukleus, koja je donesena po hitnom postupku i njeno vraćanje na javnu raspravu uz uvažavanje mišljenja građana.
Potpisnici peticije, 455 građana, tvrde da su izmjenama Regulacionog plana bitno narušene zakonom propisane mjere zaštite urbanog standarda, povećan broj planiranih objekata i njihova spratnost, ukinuti rekreativni sadržaji i još mnogo toga.
Prema saznanjima od Samira Habote, predsjednika Odbora formiranog radi rješavanja ovih problema, nakon upućene peticije održan je sastanak sa predstavnicima Općinskog vijeća Ilidže. Građanima je obećano da će Vijeće na narednoj sjednici raspravljati o njihovim zahtjevima.
Na našu inicijativu, sastali smo se sa članovima Kolegija OV-a, koji je prihvatio da se ovo pitanje uvrsti u dnevni red naredne sjednice. Tražili smo da se odluka suspendira ili miruje, dok se ne provede zakonska procedura. Dozvoljeno nam je da prisustvujemo ovoj sjednici i iznesemo naše argumete. Nadamo se da će vijećnici ispoštovati mišljenje građana i donijeti pravedno rješenje, kazao je Samir Habora, predsjednik zbora građana MZ Stup II.
(Oslobođenje)
Nadam se da ce ovo zaustaviti daljnje divljanje Tibre na Stupu...vec je nanesena nepopravljiva steta ali ovo sto su do sad napravili je tek trecina planiranog..
Potpisnici peticije, 455 građana, tvrde da su izmjenama Regulacionog plana bitno narušene zakonom propisane mjere zaštite urbanog standarda, povećan broj planiranih objekata i njihova spratnost, ukinuti rekreativni sadržaji i još mnogo toga.
Prema saznanjima od Samira Habote, predsjednika Odbora formiranog radi rješavanja ovih problema, nakon upućene peticije održan je sastanak sa predstavnicima Općinskog vijeća Ilidže. Građanima je obećano da će Vijeće na narednoj sjednici raspravljati o njihovim zahtjevima.
Na našu inicijativu, sastali smo se sa članovima Kolegija OV-a, koji je prihvatio da se ovo pitanje uvrsti u dnevni red naredne sjednice. Tražili smo da se odluka suspendira ili miruje, dok se ne provede zakonska procedura. Dozvoljeno nam je da prisustvujemo ovoj sjednici i iznesemo naše argumete. Nadamo se da će vijećnici ispoštovati mišljenje građana i donijeti pravedno rješenje, kazao je Samir Habora, predsjednik zbora građana MZ Stup II.
(Oslobođenje)
Nadam se da ce ovo zaustaviti daljnje divljanje Tibre na Stupu...vec je nanesena nepopravljiva steta ali ovo sto su do sad napravili je tek trecina planiranog..
- FOČANSKI PROPISI
#1327 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Je li neko od vas sjedio u SUMPOR-u?
- FOČANSKI PROPISI
#1328 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Šta znači ovo:"Budi fin.."LeonardoAC wrote:Budi fin i poštedi prisutne forumaše svojim glupostima koje valjaš iz dana u dan.FOČANSKI PROPISI wrote:Kakav je takav je, što se ne vrate u Foču ako ima je bolja. A ti se nasao odmah prozvan. Dakle tema je Ilidza, a ne Fočanska sela.
Miloš Crnjanski je poredio snježne vrhove Urala sa trešnjama iz svog zavičaja,a ti meni ne dozvoljavaš da poredim ilidžanska sela(Lasica) i fočanska(Jeleč).
![]()
![]()
![]()
![]()
radi li ova moderacija...![]()
- FOČANSKI PROPISI
#1329 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ja na ovim stranicama isključivo preferiram Ilidžu,samo za razliku od mnogih koji se late pera, pričam argumentovano o svim lošim i dobrim stranama ILIDŽE,naravno ,baratam informacijama iz prve ruke,naravno ne čitam Dnevni avaz i ne gledam FTV.palamuda wrote:Fočanski propisi i rogopeci su tu samo da diskredituju temu i Ilidžu svojim nadri, ili bolje reži kvazi populizmom. Uglavnom se priča ove dvojce vrti oko nekih tema o kojima većina ljudi ovdje veze nema i sa podsmjehom gleda ispade ovih predstavnika neke tamno stranke koja se naziva podrnjiska. Kako ne shvatate da činite veću štetu nego korist ideji koju zastupate.
Malo o temi:
Zna li ko je li SDP još kakvih propalica i ološa iz raspadnutih stranaka ovih dana dovodio u redove.
Kakva je ono zgrada kod teramalne rivijere prema Sokolović Koloniji
Kad će se otvorit Panera.
I ne navijam za SDP,naravno ni za SDA,ali nikad za njih neću reći:Neke tamo stranke ili cirkus od stranke".
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 22/04/2012 18:15, edited 1 time in total.
- FOČANSKI PROPISI
#1330 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Jesi li ti ,uopšte, čuo za Miloša Crnjanskog?FOČANSKI PROPISI wrote:Šta znači ovo:"Budi fin.."LeonardoAC wrote:Budi fin i poštedi prisutne forumaše svojim glupostima koje valjaš iz dana u dan.FOČANSKI PROPISI wrote:Kakav je takav je, što se ne vrate u Foču ako ima je bolja. A ti se nasao odmah prozvan. Dakle tema je Ilidza, a ne Fočanska sela.
Miloš Crnjanski je poredio snježne vrhove Urala sa trešnjama iz svog zavičaja,a ti meni ne dozvoljavaš da poredim ilidžanska sela(Lasica) i fočanska(Jeleč).
![]()
![]()
![]()
![]()
radi li ova moderacija...![]()
- JohnnyS.
#1331 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
e nemam ti dnevni red druze. i ja slusam pa sta bude bude. uglavnom dnevni red procita predsjedavajuća odmah na pocetku. pa ako te šta zanima ostaneš da slušaš._Reds_ wrote:dnevni red ?JohnnyS. wrote:eh da obavjestim svekoliko pućanstvo ove grupe da je u utorak sjednica vijeća u 10 sati pa ko hoce malo više informacija za rasprave na ovim stranicama neka slusa![]()
![]()
- JohnnyS.
#1332 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
pratite li vi ovo prepucavanje 
evo i treće partije koja je prešla u sdp. ah jesu se naoštrili da dobiju izbore u sdp-u.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/rukovods ... /120422034
pa onda demant
http://www.klix.ba/vijesti/bih/samo-pet ... /120422112
nikad burnije na ilidzi.
evo i treće partije koja je prešla u sdp. ah jesu se naoštrili da dobiju izbore u sdp-u.
pa onda demant
nikad burnije na ilidzi.
- FOČANSKI PROPISI
#1333 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
A,onaj naš"nesretnik" Kečo Sead od prave raje (Tuzović Amra,Kereš Jasmir,Isović Emir,Muhić Nagib,Resić Minela,Pintol Enes,Turković Benjamin...)prešao u SDA,gdje mu je sad predsjednik general Fikret Prevljak koji ga je u ratu zatvarao 3x15 dana.JohnnyS. wrote:pratite li vi ovo prepucavanje
pa onda demant
nikad burnije na ilidzi.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 22/04/2012 20:42, edited 1 time in total.
- _Reds_
#1334 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Mladez SDA je vrlo aktivna u komentarima na ove clanke, jer bi po komenatrima tamo covjek reko da na Ilidzi tece med i mlijeko.JohnnyS. wrote:pratite li vi ovo prepucavanje
pa onda demant
nikad burnije na ilidzi.
Sad jedno pitanje za sve, mislite li da Ilidza treba i dalje teziti da bude gradska općina, ili da se okrene sama sebi.
- FOČANSKI PROPISI
#1335 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Mogu li ja dati komentar ili se moje mišljenje ne pika?_Reds_ wrote:Mladez SDA je vrlo aktivna u komentarima na ove clanke, jer bi po komenatrima tamo covjek reko da na Ilidzi tece med i mlijeko.JohnnyS. wrote:pratite li vi ovo prepucavanje
pa onda demant
nikad burnije na ilidzi.
Sad jedno pitanje za sve, mislite li da Ilidza treba i dalje teziti da bude gradska općina, ili da se okrene sama sebi.
- _Reds_
#1336 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Naravno da mozes.FOČANSKI PROPISI wrote:Mogu li ja dati komentar ili se moje mišljenje ne pika?_Reds_ wrote:Mladez SDA je vrlo aktivna u komentarima na ove clanke, jer bi po komenatrima tamo covjek reko da na Ilidzi tece med i mlijeko.JohnnyS. wrote:pratite li vi ovo prepucavanje
pa onda demant
nikad burnije na ilidzi.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1337 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
SARAJEVO FOČA TO JE NAŠA META
USKOTRAČNU IZGRADIT' JOŠ OVOG LJETA!

Intervju Enver Muharemović: U budućnosti smjeniti nesposobnu vlast i obezbjediti građanima bolju budućnost!
September 15, 2011 12:27

Pored toliko uglednih i uspješnih članova Saveza za bolju budućnost BiH, na prostoru općine Ilidža, posebno mjesto zauzima gospodin koji iza sebe ima jako usješnu karijeru, veoma kvalitetne sposobnosti rada, organizacije, komunikacije, a uz to sve je i uzoran suprug i otac dvoje djece, a odnedavno i Predsjednik Općinskog odbora SBB BiH Ilidža, njegovo ime je: Enver Muharemović!
Ovo je sasvim dovoljno razloga, da stranicu našeg web portala ispunimo razgovorom sa njim, a ujedno da i vi otkrijete neke zanimljive informacije, koje do sada niste znali o ovom gospodinu.
Naime, Vi ste dipl.maš.ing., ta titula donjela Vam je različite pozicije kroz život. Počevši kao konstruktor u jednoj sarajevskoj firmi a sada nakon toliko godina obavljate funkciju direktora u jednoj drugoj firmi. Korak po korak, osvajali ste svoje ciljeve. Kako ste uopšte ušli u svijet politike, šta Vas je navelo na takav korak?
- Kao visokopozicionirani stručnjak u firmi namjenske proizvodnje u bivšoj državi, koja je bila treća firma po obimu i složenosti proizvoda, prošao sam sve faze razvoja, proizvodnje, kvaliteta i marketinga te imao uspješnu poslovnu karijeru od konstruktora do pomoćnika generalnog direktora firme. Imajući u vidu dug poslijeratni period stagnacije i nazadovanja svih segmenata rada i života građana uzrokovanih katastrofalnim potezima vlasti, na čijem se čelu do najnižih nivoa vlasti u većini slučajeva nalaze neznalice bez diploma ili sa kupljenim diplomama, nemoralni i korumpirani kadrovi kao jedinka ništa nisam mogao promjeniti, a žestoko sam se borio i dokazivao. Odlučio sam ući u svijet politike na organizovan način, u cilju ostvarenja bolje budućnosti naše djece, mladih i svih građana naše drage nam BiH.
Sjećate li se svojih početaka u Savezu za bolju budućnost BIH? Kako su oni izgledali?
- Vrlo rado se sjećam svog početka angažovanja u Savezu za bolju budućnost BiH. Naime, kad se na političkoj sceni pojavila pozitivna politička snaga sa prevashodnim programskim ciljem razvoja ekonomije i privrede za dobrobit građana, neopterećene nacionalnim programima, za mene kao dugogodišnjeg privrednika nije bilo dileme, moja politička opcija je definitivno Savez za bolju budućnost BiH, opcija koja će zasigurno svim građanima osigurati ravnopravnost, sigurnost i prosperitet.
Vaša prva pozicija u SBB BiH je bila mjesto Predsjednika Mjesnog odbora Lužani, na kojoj ste i danas pored svih ostalih funkcija. Kakva iskustva nosite i da li se mnogo stvari promjenilo od Vašeg dolaska na to mjesto pa sve do danas?
- Kao Predsjednik Mjesnog odbora Lužani sa ostalim članovima stvorili smo vrlo radan i stručan tim sa izraženim međusobnim uvažavanjem bez subjektivizma i ličnog interesa, tim za ostvarenje programskih ciljeva Saveza. Zato smo u vrlo kratkom vremenu dali izuzetne rezultate. Uspostavljen je koordiniran sistem rada, uz puno administrativno praćenje, što nije bio slučaj u većini sredina. Ukratko, iskustva su jako pozitivna i svi članovi jedinstveno i aktivno ostvaruju programske ciljeve Saveza.
Nakon funkcije Predsjednika Mjesnog odbora Lužani, uslijedile su i funkcije Predsjednika Radne grupe, kao i Predsjednika Izbornog štaba, a odnedavno ste na funckiji Predsjednika Općinskog odbora SBB BiH Ilidža. Sve ove pozicije zahtjevale su dosta vremena, truda, ulagnja. Smatrate li da je za sve to zaslužna dobra organizacija ili…?
- Formula za ukazana povjerenja od strane članstva Saveza je vrlo jednostavna: Morate izuzetno svojski raditi, dati rezultat, ne smije biti ličnog karijerizma, na svakom mjestu preferirati ciljeve Saveza, svojim radom i primjerom bukvalno „natjerati“ saradnike i članstvo na nesebičan rad i uspostavu sistemski osmišljene organizacije. Zato je moj odgovor na ovo pitanje: Mi trebamo biti odgovorni i zaslužni za dobru organizaciju svih aktivnosti Saveza koja će u konačnosti dati dobar rezultat, a time naš pojedinačni i kolektivni uspjeh i dobrobit za sve građane!
Za veoma kratko vrijeme postigli ste dosta toga u ovom savezu, Vaše kolege su u Vama prepoznale, prije svega, velikog čovjeka, a zatim odgovornog, vrijednog i marljivog kolegu. Kako ste uspjeli dobiti njihovo toliko povjerenje?
- Iako sam dobar dio odgovora na ovo pitanje elaborirao u odgovoru na prethodno pitanje, da bi dobili jedinstveno povjerenje kolega u Savezu morate veoma mnogo raditi i raditi, biti pokretač aktivnosti i biti stručan, optimističan, moralan i pošten. Nadam se, da sam, svojim dosadašnjim aktivnostima kod članstva Saveza uspio opravdati ukazano povjerenje. Ukratko, nastavićemo svi zajedno ostvarivati programske ciljeve Saveza sa naglaskom za razvoj ekonomije i privrede, bez ličnih interesa i kalkulacija. Za ostvarivanje tog cilja tim Saveza mora biti stručan, jedinstven i u potpunosti zdrav od kalkulacija i ličnih interesa.
Svaki posao, pa tako i ovaj, traži određena odricanja. Oženjeni ste, uzoran suprug i otac dvoje djece. To dovoljno kazuje da ste posvećeni i privatnom životu. Kako uspijevate uskladiti privatne i poslovne obaveze?
- Veoma teško usklađujem sve obaveze: privatne, poslovne i obaveze po aktivnostima Saveza, ali ipak stignem većinu uspješno završiti. Radim svaki dan do kasno uvečer, subotom također. Da je situacija sa privredom bolja, za šta se mi (Savez) borimo, mnogo bi lakše sistemski izvršio poslovne obaveze. Ovako, u ovom tržišnom haosu, sivoj ekonomiji, kao direktor ste osuđeni da svaki dan u hodu rješavate, pa nekad i nemoguće situacije. Svakako, veliki doprinos da uspješno završim obaveze je razumijevanje i pomoć mojih članova porodice, kako saradnika u Savezu, tako i u firmi. Sve u svemu, treba sve prihvatiti kao realnost uzrokovanu stanjem u zemlji, čiji su autori dvadestogodišnja katastrofalna vlast. Vjerovatno da iz toga proizlazi nepokolebljivost i dodatna snaga, koja mora promjeniti stanje i da sve zacrtano realizujem.
Koliko Vam je Savez za bolju budućnost promjenio život?
- Mnogo, i to u pozitivnom pravcu. Moj optimizam je još veći jer ćemo uz organizovane aktivnosti Saveza, u budućnosti smjeniti nesposobnu vlast i obezbjediti građanima bolju budućnost, mladima dati posao i obezbjediti sigurnost i dostojanstvo svakog čovjeka.
Kakvi su Vaši dalji planovi? Trenutno ste Predsjednik Općinskog odbora SBB BiH Ilidža. Šta namjeravate uraditi, kako bi građani Ilidže imali što bolju budućnost?
- Imajući u vidu prijeratni status i razvijenost općine Ilidža, veliku poslijeratnu naseljenost, ova općina ima za potrebu rješavati mnoga krucijalna pitanja, kako kada su u pitanju veliki infrastrukturni projekti, tako sa jako velikim naglaskom u svim MZ pitanja svakog građanina. Mora se do svakog domaćinstva doći i upoznati vitalnim, nerješenim problemima. Naime, sadašnje MZ u većini slučajeva rade čisto pravno-formalno, bez mogućnosti djelovanja i rješavanja pitanja građana. Upravo, akcenat treba dati na rješavanje tzv. malih pitanja, a ogromnih za građanina, da isti osjećaju svoju MZ, svoju općinu kao svoju, a realizacija velikih infrastrukturnih projekata neka ide svojim planiranim tokovima. Također, poseban akcenat treba dati privredi i privrednim subjektima, turzimu, neposrednom saradnjom i kontaktima usaglasiti planove razvoja, gradnje, zapošljavanja i dr. Nismo ni svjesni koji sve potencijali, kako ljudski tako i proizvodni kao i turistički, uz malo više angažovanja mogu biti pokrenuti i eto zapošljavanja nezaposlenih i generatora razvoja naše nam drage lokalne zajednice, naše Općine Ilidža!
AUTOR: Milišić Ajla
Pres – SBB BiH Ilidža

USKOTRAČNU IZGRADIT' JOŠ OVOG LJETA!

Intervju Enver Muharemović: U budućnosti smjeniti nesposobnu vlast i obezbjediti građanima bolju budućnost!
September 15, 2011 12:27
Pored toliko uglednih i uspješnih članova Saveza za bolju budućnost BiH, na prostoru općine Ilidža, posebno mjesto zauzima gospodin koji iza sebe ima jako usješnu karijeru, veoma kvalitetne sposobnosti rada, organizacije, komunikacije, a uz to sve je i uzoran suprug i otac dvoje djece, a odnedavno i Predsjednik Općinskog odbora SBB BiH Ilidža, njegovo ime je: Enver Muharemović!
Ovo je sasvim dovoljno razloga, da stranicu našeg web portala ispunimo razgovorom sa njim, a ujedno da i vi otkrijete neke zanimljive informacije, koje do sada niste znali o ovom gospodinu.
Naime, Vi ste dipl.maš.ing., ta titula donjela Vam je različite pozicije kroz život. Počevši kao konstruktor u jednoj sarajevskoj firmi a sada nakon toliko godina obavljate funkciju direktora u jednoj drugoj firmi. Korak po korak, osvajali ste svoje ciljeve. Kako ste uopšte ušli u svijet politike, šta Vas je navelo na takav korak?
- Kao visokopozicionirani stručnjak u firmi namjenske proizvodnje u bivšoj državi, koja je bila treća firma po obimu i složenosti proizvoda, prošao sam sve faze razvoja, proizvodnje, kvaliteta i marketinga te imao uspješnu poslovnu karijeru od konstruktora do pomoćnika generalnog direktora firme. Imajući u vidu dug poslijeratni period stagnacije i nazadovanja svih segmenata rada i života građana uzrokovanih katastrofalnim potezima vlasti, na čijem se čelu do najnižih nivoa vlasti u većini slučajeva nalaze neznalice bez diploma ili sa kupljenim diplomama, nemoralni i korumpirani kadrovi kao jedinka ništa nisam mogao promjeniti, a žestoko sam se borio i dokazivao. Odlučio sam ući u svijet politike na organizovan način, u cilju ostvarenja bolje budućnosti naše djece, mladih i svih građana naše drage nam BiH.
Sjećate li se svojih početaka u Savezu za bolju budućnost BIH? Kako su oni izgledali?
- Vrlo rado se sjećam svog početka angažovanja u Savezu za bolju budućnost BiH. Naime, kad se na političkoj sceni pojavila pozitivna politička snaga sa prevashodnim programskim ciljem razvoja ekonomije i privrede za dobrobit građana, neopterećene nacionalnim programima, za mene kao dugogodišnjeg privrednika nije bilo dileme, moja politička opcija je definitivno Savez za bolju budućnost BiH, opcija koja će zasigurno svim građanima osigurati ravnopravnost, sigurnost i prosperitet.
Vaša prva pozicija u SBB BiH je bila mjesto Predsjednika Mjesnog odbora Lužani, na kojoj ste i danas pored svih ostalih funkcija. Kakva iskustva nosite i da li se mnogo stvari promjenilo od Vašeg dolaska na to mjesto pa sve do danas?
- Kao Predsjednik Mjesnog odbora Lužani sa ostalim članovima stvorili smo vrlo radan i stručan tim sa izraženim međusobnim uvažavanjem bez subjektivizma i ličnog interesa, tim za ostvarenje programskih ciljeva Saveza. Zato smo u vrlo kratkom vremenu dali izuzetne rezultate. Uspostavljen je koordiniran sistem rada, uz puno administrativno praćenje, što nije bio slučaj u većini sredina. Ukratko, iskustva su jako pozitivna i svi članovi jedinstveno i aktivno ostvaruju programske ciljeve Saveza.
Nakon funkcije Predsjednika Mjesnog odbora Lužani, uslijedile su i funkcije Predsjednika Radne grupe, kao i Predsjednika Izbornog štaba, a odnedavno ste na funckiji Predsjednika Općinskog odbora SBB BiH Ilidža. Sve ove pozicije zahtjevale su dosta vremena, truda, ulagnja. Smatrate li da je za sve to zaslužna dobra organizacija ili…?
- Formula za ukazana povjerenja od strane članstva Saveza je vrlo jednostavna: Morate izuzetno svojski raditi, dati rezultat, ne smije biti ličnog karijerizma, na svakom mjestu preferirati ciljeve Saveza, svojim radom i primjerom bukvalno „natjerati“ saradnike i članstvo na nesebičan rad i uspostavu sistemski osmišljene organizacije. Zato je moj odgovor na ovo pitanje: Mi trebamo biti odgovorni i zaslužni za dobru organizaciju svih aktivnosti Saveza koja će u konačnosti dati dobar rezultat, a time naš pojedinačni i kolektivni uspjeh i dobrobit za sve građane!
Za veoma kratko vrijeme postigli ste dosta toga u ovom savezu, Vaše kolege su u Vama prepoznale, prije svega, velikog čovjeka, a zatim odgovornog, vrijednog i marljivog kolegu. Kako ste uspjeli dobiti njihovo toliko povjerenje?
- Iako sam dobar dio odgovora na ovo pitanje elaborirao u odgovoru na prethodno pitanje, da bi dobili jedinstveno povjerenje kolega u Savezu morate veoma mnogo raditi i raditi, biti pokretač aktivnosti i biti stručan, optimističan, moralan i pošten. Nadam se, da sam, svojim dosadašnjim aktivnostima kod članstva Saveza uspio opravdati ukazano povjerenje. Ukratko, nastavićemo svi zajedno ostvarivati programske ciljeve Saveza sa naglaskom za razvoj ekonomije i privrede, bez ličnih interesa i kalkulacija. Za ostvarivanje tog cilja tim Saveza mora biti stručan, jedinstven i u potpunosti zdrav od kalkulacija i ličnih interesa.
Svaki posao, pa tako i ovaj, traži određena odricanja. Oženjeni ste, uzoran suprug i otac dvoje djece. To dovoljno kazuje da ste posvećeni i privatnom životu. Kako uspijevate uskladiti privatne i poslovne obaveze?
- Veoma teško usklađujem sve obaveze: privatne, poslovne i obaveze po aktivnostima Saveza, ali ipak stignem većinu uspješno završiti. Radim svaki dan do kasno uvečer, subotom također. Da je situacija sa privredom bolja, za šta se mi (Savez) borimo, mnogo bi lakše sistemski izvršio poslovne obaveze. Ovako, u ovom tržišnom haosu, sivoj ekonomiji, kao direktor ste osuđeni da svaki dan u hodu rješavate, pa nekad i nemoguće situacije. Svakako, veliki doprinos da uspješno završim obaveze je razumijevanje i pomoć mojih članova porodice, kako saradnika u Savezu, tako i u firmi. Sve u svemu, treba sve prihvatiti kao realnost uzrokovanu stanjem u zemlji, čiji su autori dvadestogodišnja katastrofalna vlast. Vjerovatno da iz toga proizlazi nepokolebljivost i dodatna snaga, koja mora promjeniti stanje i da sve zacrtano realizujem.
Koliko Vam je Savez za bolju budućnost promjenio život?
- Mnogo, i to u pozitivnom pravcu. Moj optimizam je još veći jer ćemo uz organizovane aktivnosti Saveza, u budućnosti smjeniti nesposobnu vlast i obezbjediti građanima bolju budućnost, mladima dati posao i obezbjediti sigurnost i dostojanstvo svakog čovjeka.
Kakvi su Vaši dalji planovi? Trenutno ste Predsjednik Općinskog odbora SBB BiH Ilidža. Šta namjeravate uraditi, kako bi građani Ilidže imali što bolju budućnost?
- Imajući u vidu prijeratni status i razvijenost općine Ilidža, veliku poslijeratnu naseljenost, ova općina ima za potrebu rješavati mnoga krucijalna pitanja, kako kada su u pitanju veliki infrastrukturni projekti, tako sa jako velikim naglaskom u svim MZ pitanja svakog građanina. Mora se do svakog domaćinstva doći i upoznati vitalnim, nerješenim problemima. Naime, sadašnje MZ u većini slučajeva rade čisto pravno-formalno, bez mogućnosti djelovanja i rješavanja pitanja građana. Upravo, akcenat treba dati na rješavanje tzv. malih pitanja, a ogromnih za građanina, da isti osjećaju svoju MZ, svoju općinu kao svoju, a realizacija velikih infrastrukturnih projekata neka ide svojim planiranim tokovima. Također, poseban akcenat treba dati privredi i privrednim subjektima, turzimu, neposrednom saradnjom i kontaktima usaglasiti planove razvoja, gradnje, zapošljavanja i dr. Nismo ni svjesni koji sve potencijali, kako ljudski tako i proizvodni kao i turistički, uz malo više angažovanja mogu biti pokrenuti i eto zapošljavanja nezaposlenih i generatora razvoja naše nam drage lokalne zajednice, naše Općine Ilidža!
AUTOR: Milišić Ajla
Pres – SBB BiH Ilidža
Last edited by PipiDugaDevetka on 23/04/2012 14:09, edited 1 time in total.
-
palamuda
#1338 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Mislim da u ovakvom ustavnom uređenju teritorija FBiH Ilidža nema potrebe da se trpa da bude gradska općina, mislim da nije neka pljačka danas biti dio grada Sarajeva koji se ne pita ni za jedan bitan segment
- _Reds_
#1339 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Moj lični stav je da ako su nas posije rata već otpisali, i otpisani smo 16 godina, da se odavno Ilidža trebala okrenuti sebi i graditi neki vlastiti imidž.palamuda wrote:Mislim da u ovakvom ustavnom uređenju teritorija FBiH Ilidža nema potrebe da se trpa da bude gradska općina, mislim da nije neka pljačka danas biti dio grada Sarajeva koji se ne pita ni za jedan bitan segment
Sada je situacija takva, da kad god Gradu Sarajevu treba Ilidža u razno razne promocije i slične stvari, onda je super, ono kao naši smo, i vi ste dio nas, eto niste na papiru, al jbg.
A kad se šta ružno desi, odma ide priča, pa briga nas oni ionako nisu Sarajevo.
Znači dosta tih nekih dvostrukih aršina.
Druga Ilidža nije nastala širenjem Sarajeva, postojala je mnogo prije Sarajeva. To što se Sarajevo širenjem spojilo sa Ilidžom je neka druga stvar.
- _Reds_
#1340 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
greškom dupli
- JohnnyS.
#1341 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
i zemun je nastao bez beograda pa je sad dio beograda. I kad se prica o beogradu prica se o velikom gradu od 2 miliona ljudi. Na kraju krajeva svjetski i evropski trend su ujedinjenja i ukrupljenja. Lakse se opstaje. Tako da je moje misljenje sa ilidza treba da tezi tome da postane gradsk opstina. Pa da onda tramvaj radi citavu noc. Da sff ima svoje programe na ilidzi. Da ars aevi takodje ima svoj dio u kinu igman itd... Da se ukljucimo u sve tokove koji su tu tik pored nas. Jer to moze samo doprinjeti razvoju opstine u vidu vise turista i veceg punjenja budzeta. A na kraju svega brate mili i ljepse je biti dio svijeta!_Reds_ wrote:Moj lični stav je da ako su nas posije rata već otpisali, i otpisani smo 16 godina, da se odavno Ilidža trebala okrenuti sebi i graditi neki vlastiti imidž.palamuda wrote:Mislim da u ovakvom ustavnom uređenju teritorija FBiH Ilidža nema potrebe da se trpa da bude gradska općina, mislim da nije neka pljačka danas biti dio grada Sarajeva koji se ne pita ni za jedan bitan segment
Sada je situacija takva, da kad god Gradu Sarajevu treba Ilidža u razno razne promocije i slične stvari, onda je super, ono kao naši smo, i vi ste dio nas, eto niste na papiru, al jbg.
Druga Ilidža nije nastala širenjem Sarajeva, postojala je mnogo prije Sarajeva. To što se Sarajevo širenjem spojilo sa Ilidžom je neka druga stvar.
Kao i sve ostalo u zivotu, nas bi u tom slucaju pokusali izmusti dobro. I to nije sporno to je jednostavno tako. Al kad bi imali dobrog nacelnika (kojeg nazalost nema ni na vidiku) sa gardom prema njima i vizijom razvoja ja bih to uvijek podrzao.
Sa ovim nema sanse ni sami da uspijemo.
Last edited by JohnnyS. on 23/04/2012 19:54, edited 2 times in total.
- _Reds_
#1342 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Da, ali nas 16 godina "handre", tj. od rata pa na ovamo, i posmtaraju nas po nekim dvostrukim pravilima. Grad Sarajevo finansira Kantona Sarajevo plus nešto ove 4 općine, ako je Grad zajednice te 4 općine, nega ga samo i finansiraju.JohnnyS. wrote:i zemun je nastao bez beograda pa je sad dio beograda. I kad se prica o beogradu prica se o velikom gradu od 2miliona ljudi. Na kraju krajeva svjetski i evropski trend su ujedinjenja ukrupljenja. Lakse se opstaje. Tako da je moje misljenje sa ilidza treba da tezi tome da postane gradsk opstina. Pa da onda tramvaj radi citavu noc. Da sff ima svoje programe na ilidzi. Da ars aevi takodje ima svoj dio u kinu igman itd... Da se ukljucimo u sve tokove koji su tu tik pored nas. Jer to moze samo doprinjeti razvoju opstine u vidu vise turista i veceg punjenja budzeta. A na kraju svega brate mili i ljepse je biti dio svijeta!_Reds_ wrote:Moj lični stav je da ako su nas posije rata već otpisali, i otpisani smo 16 godina, da se odavno Ilidža trebala okrenuti sebi i graditi neki vlastiti imidž.palamuda wrote:Mislim da u ovakvom ustavnom uređenju teritorija FBiH Ilidža nema potrebe da se trpa da bude gradska općina, mislim da nije neka pljačka danas biti dio grada Sarajeva koji se ne pita ni za jedan bitan segment
Kao i sve ostalo u zivotu, nas bi u tom slucaju pokusali izmusti dobro. I to nije sporno to je jednostavno tako. Al kad bi imali dobrog nacelnika (kojeg nazalost nema ni na vidiku) sa gardom prema njima i vizijom razvoja ja bih to uvijek podrzao.
Sa ovih nema sanse ni sami da uspijemo.
Ja ne kažem da ne bi trebali iskoristi blizinu glavnog grada, kao i blizinu okolnih planina, aerodroma i svega ostalog, gledajući na to Ilidža ima skoro pa idealan položaj u odnosu na pomenuto. ALi mi jednostavno smeta ovo maćehinsko ponašanje Grada prema Ilidži.
I to za načelnika si potpuno upravo, odavno jem nama trebao čovjek čvrste ruke, koji je jednom lupiti u reći, hajde da jednom vidimo, da li i nama i vama koristi da djelujemo kao jedno, ili ćemo Bože moj svako na svoju stranu.
Kultuno-muzičke manifestacije su totalno odumrle, Ilidža više nije sposobna ni da organizuje jedan festival, a nekad je cijela Jugoslavija znala Ilidžu po tome.
Pozornica je sada vlasništvo jednog lica, jer tamo ne smije ništa da se dešava bez dozvole određene osobe, čak će biti pitanje i da li će se smjeti sjediti u Velikom parku.
Stojčevac godina zjapi, a tamo bi bilo idelano mjesto za održati kakve festivle za mlade, tipa EXita, ne mora biti baš na tom nivou, može i nešto malo niže, ali da se nešto dešava, da postoje sadržaji.
Zemun je Zemun, rođeni Zemunci nikad neće reći da su Beograđani, nego Zemunci.
- FOČANSKI PROPISI
#1343 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Biti dio grada ili ne biti,to je najmanje važno.Gračanica je svijetli primjer kako treba organizovati jednu opštinu,bez obzira na manjkavosti važećih ustava.Kod njih načelnik svakog utorka na tamošnjem radiju odgovara na pitanja građana.Na ono na koje nema trenutni odgovor, odgovori sljedećeg utorka.Zato i imaju stopu nezaposlenosti najmanju u federaciji,zato imaju giganta kao što je ŠIRBEGOVIĆ.U Gračanici oni koji hoće otvoriti firmu registraciju završe za 1 dan.
Šta imamo na Ilidži?
SDA vlast, što rekao moj bađo, do groba.
Tri načelnika iz SDA.
Nešto infrastrukture se je uradilo.
Mnogo toga upropašteno zauvjek.
Od Hrasnice napravljena srednjovjekovna kasaba.
Od Stupa ,zanamo šta radi TIBRA.
U Osijeku prije desetak godina počela masovna gradnja ,zahvaljujući Husi Mahmutoviću,u plavnom području.
U cenru Ilidže kad bi se nešto zapalilo ni vatrogasno vozilo ne može prići.
Od butmirskih njiva šta je ostalo,vidi onaj ko prolazi.
Doglodi,Gladno polje,Blažuj,Novi Butmir urbana katasrofa...
Šta raditi?
Pod hitno zakonom zabraniti svako dalje djelovanje ,naše omiljene stranke, SDA.
Ako to nije moguće,onda,ako želimo dobro našoj djeci i praunucima glasati za ljude koji imaju viziju kuda,i u kom pravcu usmjeriti razvoj Ilidže.
Postaviti standarde i kriterije po kojima se svi moramo ponašati.(Senaid Memić skrnavi djelo i lik Amera Čenanovića gdje god stigne).
I na kraju ,da ne duljim,ako vi nemate čovjeka da stvari pokrene u pravom smjeru,glasajte za našeg kandidata,a on se zove:
HARIS DUČIĆ
Šta imamo na Ilidži?
Tri načelnika iz SDA.
U Osijeku prije desetak godina počela masovna gradnja ,zahvaljujući Husi Mahmutoviću,u plavnom području.
Šta raditi?
Ako to nije moguće,onda,ako želimo dobro našoj djeci i praunucima glasati za ljude koji imaju viziju kuda,i u kom pravcu usmjeriti razvoj Ilidže.
Postaviti standarde i kriterije po kojima se svi moramo ponašati.(Senaid Memić skrnavi djelo i lik Amera Čenanovića gdje god stigne).
I na kraju ,da ne duljim,ako vi nemate čovjeka da stvari pokrene u pravom smjeru,glasajte za našeg kandidata,a on se zove:
HARIS DUČIĆ
- FOČANSKI PROPISI
#1344 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nekad je bila direktna llinija(1907.)JELEČ-BEČ
Bezbeli da će mo graditi uskotračnu prugu,možda ne ovog ljeta...
Naravno i za rušenje one stare neko će odgovarati (zločin ne zastarjeva)
Bezbeli da će mo graditi uskotračnu prugu,možda ne ovog ljeta...
Naravno i za rušenje one stare neko će odgovarati (zločin ne zastarjeva)
- JohnnyS.
#1345 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
jel to onaj sto vodi jutarnji program na tvsaFOČANSKI PROPISI wrote:I na kraju ,da ne duljim,ako vi nemate čovjeka da stvari pokrene u pravom smjeru,glasajte za našeg kandidata,a on se zove:
HARIS DUČIĆ
-
palamuda
#1346 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pa gdje si Harise glasat ćemo naravno za tebe.FOČANSKI PROPISI wrote:Biti dio grada ili ne biti,to je najmanje važno.Gračanica je svijetli primjer kako treba organizovati jednu opštinu,bez obzira na manjkavosti važećih ustava.Kod njih načelnik svakog utorka na tamošnjem radiju odgovara na pitanja građana.Na ono na koje nema trenutni odgovor, odgovori sljedećeg utorka.Zato i imaju stopu nezaposlenosti najmanju u federaciji,zato imaju giganta kao što je ŠIRBEGOVIĆ.U Gračanici oni koji hoće otvoriti firmu registraciju završe za 1 dan.
Šta imamo na Ilidži?
Tri načelnika iz SDA.
Šta raditi?
HARIS DUČIĆ
- FOČANSKI PROPISI
#1347 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Zaboravio sam vam reći da smo odustali od gradnje uskotračne pruge za Hrasnicu,ali planiramo okrenuti tok rijeke Bosne preko Hrasničkih polja,D,Kotorca,Dobrinje,Nedžarića...i natjerati je da se ulijeva u Miljacku.
-
neki
#1348 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
FOČANSKI PROPISI wrote:Zaboravio sam vam reći da smo odustali od gradnje uskotračne pruge za Hrasnicu,ali planiramo okrenuti tok rijeke Bosne preko Hrasničkih polja,D,Kotorca,Dobrinje,Nedžarića...i natjerati je da se ulijeva u Miljacku.
molim te objasni kako planirate natjerati rijeku da tece uzbrdo??
ovo je provala godine definitvno..
Il si ti neki zajebant?
de ponovi jos jednom koju stranku zastupas nisam bas upratio?
- _Alcatraz_
#1349 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
U pravu si za Ilidzu i odnos grada prema Ilidzi, ali i ja mislim da bi trebalo da se pripojim i budemo gradska opcina i kada su dobre i kada su lose stvari u pitanju, a tokodjer mislim da je za takav odnos grada prema ilidzi zasluzna i vladajuca garnitura jer im je ovakav raspored opcina vjerovatno odgovarao za efikasnije pranje novca i ilegalne zavrzlame oko gradnje i sl._Reds_ wrote:
Da, ali nas 16 godina "handre", tj. od rata pa na ovamo, i posmtaraju nas po nekim dvostrukim pravilima. Grad Sarajevo finansira Kantona Sarajevo plus nešto ove 4 općine, ako je Grad zajednice te 4 općine, nega ga samo i finansiraju.
Ja ne kažem da ne bi trebali iskoristi blizinu glavnog grada, kao i blizinu okolnih planina, aerodroma i svega ostalog, gledajući na to Ilidža ima skoro pa idealan položaj u odnosu na pomenuto. ALi mi jednostavno smeta ovo maćehinsko ponašanje Grada prema Ilidži.
I to za načelnika si potpuno upravo, odavno jem nama trebao čovjek čvrste ruke, koji je jednom lupiti u reći, hajde da jednom vidimo, da li i nama i vama koristi da djelujemo kao jedno, ili ćemo Bože moj svako na svoju stranu.
Kultuno-muzičke manifestacije su totalno odumrle, Ilidža više nije sposobna ni da organizuje jedan festival, a nekad je cijela Jugoslavija znala Ilidžu po tome.
Pozornica je sada vlasništvo jednog lica, jer tamo ne smije ništa da se dešava bez dozvole određene osobe, čak će biti pitanje i da li će se smjeti sjediti u Velikom parku.
Stojčevac godina zjapi, a tamo bi bilo idelano mjesto za održati kakve festivle za mlade, tipa EXita, ne mora biti baš na tom nivou, može i nešto malo niže, ali da se nešto dešava, da postoje sadržaji.
Zemun je Zemun, rođeni Zemunci nikad neće reći da su Beograđani, nego Zemunci.
Kultuno-muzičke manifestacije su totalno odumrle???
Tu su Fly, Premium... "Kultura" je na nivou. Sala mala iako je tuzno zbog onolikih kafica koji su preblizu skolama.
Problem je sto je Ilidza izgubila onu svoju prepoznatljivost koju je u bivsoj Jugi imala, a to je da je banjski centar, a Stojcevac jer je tu tito dolazio... Sada je samo po kretenizmu poznata.
Koliko znam, a vezano za Stojcevac tu je problem sa drzavom jer je ona vlasnik objekata pa opcina navodno ne smije nista da dira bez dozvole i KM (rekao nacelnik).
Sto se tice sjedenja i placanja istog u Velikom parku, to moras gledati s vedrije strane jer do sada nije bilo inicijative za odrzavanjem "Ilidzanske koride" u tom dijelu.
- _Alcatraz_
#1350 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Sve si u pravu do trenutka kada spominjes Senaida i novinara Ducica.FOČANSKI PROPISI wrote:Biti dio grada ili ne biti,to je najmanje važno.Gračanica je svijetli primjer kako treba organizovati jednu opštinu,bez obzira na manjkavosti važećih ustava.Kod njih načelnik svakog utorka na tamošnjem radiju odgovara na pitanja građana.Na ono na koje nema trenutni odgovor, odgovori sljedećeg utorka.Zato i imaju stopu nezaposlenosti najmanju u federaciji,zato imaju giganta kao što je ŠIRBEGOVIĆ.U Gračanici oni koji hoće otvoriti firmu registraciju završe za 1 dan.
Šta imamo na Ilidži?
Tri načelnika iz SDA.
Šta raditi?
HARIS DUČIĆ
Senaid je djelovao, tako da kazemo, iz sjene i za vrijeme Amera, a i tada su Budnjo i ekipa vodili glavnu rijec na ilidzi, a ne Amer. Ovaj je sada naslijedio to i svoj kratki mandat je nastojao "iskoristiti" da pobijedi na predstojecim izborima, ali su se pojedinci pobunili kada su skontali kolike se pare vrte oko tibrine gradnje i slicnih projekata oko centra Ilidze.
Zar mislis da jedan novinar (sa Stupa 2) moze biti izabran i uciniti nesto kao nacelnik (cvrsta ruka, karakter i sl.)?