Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skafiskafsnjak
#1326 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
malo po malo ... postaje mi muka i od barselone i reala ... ccc
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1327 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Zaobiđes temu i miran ha ja 
- skafiskafsnjak
#1328 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ma ne "meres" zaobici, non stop gornjarashtiman wrote:Zaobiđes temu i miran ha ja
Al fkt vala ... jedva cekam kada ce proci jos ove dvije utakmice ...
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1329 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Imam i ja gornjih pa ih nekako zaobiđem...neka ovakvih utakmica uzivancija 
- smoki_choko
#1330 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
eno ga u banovicima, samobanovo seultima_palabra wrote:A di nam je to burek?
- lester burnham
#1331 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
kako god, misljenja sam da murinjo nikad vise nece dozvoliti onakvo ponizenje od katalonaca kao u onoj utakmici kad je real puk`o 5:0... ocigledno je da je portugalac dobro rastavio igru barce, te ipak nasao nacin da zaustavi na prvi pogled nezaustavljive, sto se pokazalo u slijedece dvije utakmice (1:1, 1:0)
siguran sam da nece biti leprsavosti u igri ni kod jednih ni kod drugih,
i mislim da cemo gledati tvrd dvomec sa dosta opstrukcije i malo golova, u kome ce finalistu LS odluciti lucidnost nekog od pojedinaca...
i mislim da cemo gledati tvrd dvomec sa dosta opstrukcije i malo golova, u kome ce finalistu LS odluciti lucidnost nekog od pojedinaca...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1332 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Guardiola: "Iniesta is 100% certainly out. He won't play tomorrow."
Guardiola: "Mourinho can say what he wants. In the press room, he's the best. I don't want to compete with him there."
Guardiola: "Mourinho can say what he wants. In the press room, he's the best. I don't want to compete with him there."
- Entropio
#1333 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Guardiola: "Mourinho is the coach with more titles and prestige. On the field I try to learn a lot from him. Off it, not much."
- Obuca9
#1334 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne bi se reklo za ovaj drugi dio rečenice, bar ne po njegovim zadnjim izjavama 
- Entropio
#1335 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Kojim izjavama?hz__semir wrote:Ne bi se reklo za ovaj drugi dio rečenice, bar ne po njegovim zadnjim izjavama
- just principe
-
5 0 5
#1337 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@just principe:
Pa naravno. Sta drugo od Ikera i ocekivati. Trebali su pitati Iniestu.
- Entropio
#1338 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
505sCrtom wrote:@just principe:
-
fixer
#1339 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
On je uvijek znao sta treba da se oni zaustave. Samo u prvoj tekmi je bio prinudjen postaviti onakvu igrulester burnham wrote:kako god, misljenja sam da murinjo nikad vise nece dozvoliti onakvo ponizenje od katalonaca kao u onoj utakmici kad je real puk`o 5:0... ocigledno je da je portugalac dobro rastavio igru barce, te ipak nasao nacin da zaustavi na prvi pogled nezaustavljive, sto se pokazalo u slijedece dvije utakmice (1:1, 1:0)
- lester burnham
-
fixer
#1341 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Novinari. U nedostatku naslova pisali su o tome kako ce Murinho donijeti Realu defanzivnu igru.lester burnham wrote:zasto?
- lester burnham
#1342 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
pa dobro, razuvjerio ih je...
ali to je osnov njegove strategije, njegovo glavno oruzije, opstrukcija, koja sigurno dolazi vise do izrazaja u primeri, ali eto i tu je dokazao da mu ne lezi nikakav egzibicionizam, pogotovo protiv jakih protivnika...
-
5 0 5
#1343 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Zato sto u svojoj tradiciji Madrid nije nikad igrao kukavicki fudbal.lester burnham wrote:zasto?
-
fixer
#1344 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
A sto je to kukavicki fudbal?505sCrtom wrote:Zato sto u svojoj tradiciji Madrid nije nikad igrao kukavicki fudbal.lester burnham wrote:zasto?
-
fixer
#1345 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
On igra protiv svake ekipe drugacije. Pa kako to niste shvatili, a toliko ste utakmica odgledali? Protiv Valencije je njegov B tim zabio 6 golova, a ovdje mi pricate da mu ne lezi "egzibicionizam".lester burnham wrote:pa dobro, razuvjerio ih je...ali to je osnov njegove strategije, njegovo glavno oruzije, opstrukcija, koja sigurno dolazi vise do izrazaja u primeri, ali eto i tu je dokazao da mu ne lezi nikakav egzibicionizam, pogotovo protiv jakih protivnika...
- lester burnham
#1346 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
da, u utakmici koja nema takmicarski znacaj... i dodao bih jos da nabija pozitivnu energiju poslije osvajanja kupa a pred dvomec polufinala sa barcom. iako je sest komada dao na mestaji sa barcom ce opet biti nula do jedan gol,
...i vjerujem da bi svi navijaci reala bili prezadovoljni da se izbaci barca i da se ode u finale, pa makar i 0:0, 0:0, i na penale 2:1..
...i vjerujem da bi svi navijaci reala bili prezadovoljni da se izbaci barca i da se ode u finale, pa makar i 0:0, 0:0, i na penale 2:1..
-
fixer
#1347 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
A protiv Totenhama nije bilo takmicarskog znacaja?lester burnham wrote:da, u utakmici koja nema takmicarski znacaj... i dodao bih jos da nabija pozitivnu energiju poslije osvajanja kupa a pred dvomec polufinala sa barcom. iako je sest komada dao na mestaji sa barcom ce opet biti nula do jedan gol,
- lester burnham
#1348 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
pa dobro, ogromna je razlika igrati protiv barce, totenhem i valencia sigurno ne spadaju u najuzi krug nazovi top ekipa... bas me interesuje kako bi izgledalo protiv uniteda, recimo u finalu, evo pregazise schalke... ne vjerujem da bi licila na tekmu sa totenhemom...!
-
fixer
#1349 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa uvijek ima bolji od boljeg. Ali Totenhem nije losa ekipa da bi se podcjenjivala Realova pobjeda. Dapace, utakmica sa Barcelonom nije dovoljna da bi se pricalo o kukavickom Realu. Jednostavno, Real je ekipa koja ima jednu vrlinu - prilagodljivost.lester burnham wrote:pa dobro, ogromna je razlika igrati protiv barce, totenhem i valencia sigurno ne spadaju u najuzi krug nazovi top ekipa... bas me interesuje kako bi izgledalo protiv uniteda, recimo u finalu, evo pregazise schalke... ne vjerujem da bi licila na tekmu sa totenhemom...!
-
Bušman
#1350 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mourinhova taktika je takva. Protiv Barce igra sa 3 DM-a sa laznom devetkom i dva ultra pokretljiva krila. Protiv slabijih timova igra sa 2 DM-a i 3 AMC-a i jednim napadacem. Standardna inverzija, plus sto ima jakih DM-ova u timu - Diarra, Xabi Alonso, Khedira, pa moze se reci i Pepe koji je super odigrao na toj poziciji protiv Barce. Eh sad, prva je klasicna kontra-napad taktika, a do kontre ultra jaka odbrana sa 7 igraca koji se brane stalno plus dodavanje jos igraca po potrebi. Druga je napadacka, ali postoji mogucnost da izgubis od timova tipa Osasuna koji igraju onu prvu taktiku, a svojom ih taktikom tesko mozes razvuci.fixer wrote:Pa uvijek ima bolji od boljeg. Ali Totenhem nije losa ekipa da bi se podcjenjivala Realova pobjeda. Dapace, utakmica sa Barcelonom nije dovoljna da bi se pricalo o kukavickom Realu. Jednostavno, Real je ekipa koja ima jednu vrlinu - prilagodljivost.
Zapravo se ne radi o nesto pretjerano fleksibilnim taktikama. Manchester United ima daleko najfleksibilniju taktiku u zavisnosti igraca koji su trenutno na terenu. Imaju vecu dubinu u timu, vise i od Barce i od Reala.