Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
skafiskafsnjak

#1326 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

malo po malo ... postaje mi muka i od barselone i reala ... ccc
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1327 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bordo gandalf »

Zaobiđes temu i miran ha ja :)
skafiskafsnjak

#1328 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

rashtiman wrote:Zaobiđes temu i miran ha ja :)
ma ne "meres" zaobici, non stop gornja :D A i na svakoj temi se prica o njima....
Al fkt vala ... jedva cekam kada ce proci jos ove dvije utakmice ...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1329 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bordo gandalf »

Imam i ja gornjih pa ih nekako zaobiđem...neka ovakvih utakmica uzivancija :D
smoki_choko

#1330 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by smoki_choko »

ultima_palabra wrote:A di nam je to burek?
eno ga u banovicima, samobanovo se :lol:
lester burnham

#1331 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

kako god, misljenja sam da murinjo nikad vise nece dozvoliti onakvo ponizenje od katalonaca kao u onoj utakmici kad je real puk`o 5:0... ocigledno je da je portugalac dobro rastavio igru barce, te ipak nasao nacin da zaustavi na prvi pogled nezaustavljive, sto se pokazalo u slijedece dvije utakmice (1:1, 1:0)
siguran sam da nece biti leprsavosti u igri ni kod jednih ni kod drugih,
i mislim da cemo gledati tvrd dvomec sa dosta opstrukcije i malo golova, u kome ce finalistu LS odluciti lucidnost nekog od pojedinaca...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1332 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Guardiola: "Iniesta is 100% certainly out. He won't play tomorrow."

Guardiola: "Mourinho can say what he wants. In the press room, he's the best. I don't want to compete with him there."
Entropio

#1333 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Guardiola: "Mourinho is the coach with more titles and prestige. On the field I try to learn a lot from him. Off it, not much."
Obuca9

#1334 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Ne bi se reklo za ovaj drugi dio rečenice, bar ne po njegovim zadnjim izjavama :D
Entropio

#1335 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

hz__semir wrote:Ne bi se reklo za ovaj drugi dio rečenice, bar ne po njegovim zadnjim izjavama :D
Kojim izjavama?
just principe

#1336 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by just principe »

:roll: :roll:

5 0 5

#1337 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

@just principe:

Pa naravno. Sta drugo od Ikera i ocekivati. Trebali su pitati Iniestu. :lol:
Entropio

#1338 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

505sCrtom wrote:@just principe:

Pa naravno. Sta drugo od Ikera i ocekivati. Trebali su pitati Iniestu. :lol:
:lol: :lol:
fixer

#1339 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

lester burnham wrote:kako god, misljenja sam da murinjo nikad vise nece dozvoliti onakvo ponizenje od katalonaca kao u onoj utakmici kad je real puk`o 5:0... ocigledno je da je portugalac dobro rastavio igru barce, te ipak nasao nacin da zaustavi na prvi pogled nezaustavljive, sto se pokazalo u slijedece dvije utakmice (1:1, 1:0)
siguran sam da nece biti leprsavosti u igri ni kod jednih ni kod drugih,
i mislim da cemo gledati tvrd dvomec sa dosta opstrukcije i malo golova, u kome ce finalistu LS odluciti lucidnost nekog od pojedinaca...
On je uvijek znao sta treba da se oni zaustave. Samo u prvoj tekmi je bio prinudjen postaviti onakvu igru
lester burnham

#1340 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

zasto?
fixer

#1341 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

lester burnham wrote:zasto?
Novinari. U nedostatku naslova pisali su o tome kako ce Murinho donijeti Realu defanzivnu igru.
lester burnham

#1342 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

pa dobro, razuvjerio ih je... :) ali to je osnov njegove strategije, njegovo glavno oruzije, opstrukcija, koja sigurno dolazi vise do izrazaja u primeri, ali eto i tu je dokazao da mu ne lezi nikakav egzibicionizam, pogotovo protiv jakih protivnika...
5 0 5

#1343 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Zato sto u svojoj tradiciji Madrid nije nikad igrao kukavicki fudbal.
fixer

#1344 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
Zato sto u svojoj tradiciji Madrid nije nikad igrao kukavicki fudbal.
A sto je to kukavicki fudbal?
fixer

#1345 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

lester burnham wrote:pa dobro, razuvjerio ih je... :) ali to je osnov njegove strategije, njegovo glavno oruzije, opstrukcija, koja sigurno dolazi vise do izrazaja u primeri, ali eto i tu je dokazao da mu ne lezi nikakav egzibicionizam, pogotovo protiv jakih protivnika...
On igra protiv svake ekipe drugacije. Pa kako to niste shvatili, a toliko ste utakmica odgledali? Protiv Valencije je njegov B tim zabio 6 golova, a ovdje mi pricate da mu ne lezi "egzibicionizam".
lester burnham

#1346 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

da, u utakmici koja nema takmicarski znacaj... i dodao bih jos da nabija pozitivnu energiju poslije osvajanja kupa a pred dvomec polufinala sa barcom. iako je sest komada dao na mestaji sa barcom ce opet biti nula do jedan gol,
...i vjerujem da bi svi navijaci reala bili prezadovoljni da se izbaci barca i da se ode u finale, pa makar i 0:0, 0:0, i na penale 2:1..
fixer

#1347 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

lester burnham wrote:da, u utakmici koja nema takmicarski znacaj... i dodao bih jos da nabija pozitivnu energiju poslije osvajanja kupa a pred dvomec polufinala sa barcom. iako je sest komada dao na mestaji sa barcom ce opet biti nula do jedan gol,
...i vjerujem da bi svi navijaci reala bili prezadovoljni da se izbaci barca i da se ode u finale, pa makar i 0:0, 0:0, i na penale 2:1..
A protiv Totenhama nije bilo takmicarskog znacaja?
lester burnham

#1348 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

pa dobro, ogromna je razlika igrati protiv barce, totenhem i valencia sigurno ne spadaju u najuzi krug nazovi top ekipa... bas me interesuje kako bi izgledalo protiv uniteda, recimo u finalu, evo pregazise schalke... ne vjerujem da bi licila na tekmu sa totenhemom...!
fixer

#1349 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

lester burnham wrote:pa dobro, ogromna je razlika igrati protiv barce, totenhem i valencia sigurno ne spadaju u najuzi krug nazovi top ekipa... bas me interesuje kako bi izgledalo protiv uniteda, recimo u finalu, evo pregazise schalke... ne vjerujem da bi licila na tekmu sa totenhemom...!
Pa uvijek ima bolji od boljeg. Ali Totenhem nije losa ekipa da bi se podcjenjivala Realova pobjeda. Dapace, utakmica sa Barcelonom nije dovoljna da bi se pricalo o kukavickom Realu. Jednostavno, Real je ekipa koja ima jednu vrlinu - prilagodljivost.
Bušman

#1350 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

fixer wrote:Pa uvijek ima bolji od boljeg. Ali Totenhem nije losa ekipa da bi se podcjenjivala Realova pobjeda. Dapace, utakmica sa Barcelonom nije dovoljna da bi se pricalo o kukavickom Realu. Jednostavno, Real je ekipa koja ima jednu vrlinu - prilagodljivost.
Mourinhova taktika je takva. Protiv Barce igra sa 3 DM-a sa laznom devetkom i dva ultra pokretljiva krila. Protiv slabijih timova igra sa 2 DM-a i 3 AMC-a i jednim napadacem. Standardna inverzija, plus sto ima jakih DM-ova u timu - Diarra, Xabi Alonso, Khedira, pa moze se reci i Pepe koji je super odigrao na toj poziciji protiv Barce. Eh sad, prva je klasicna kontra-napad taktika, a do kontre ultra jaka odbrana sa 7 igraca koji se brane stalno plus dodavanje jos igraca po potrebi. Druga je napadacka, ali postoji mogucnost da izgubis od timova tipa Osasuna koji igraju onu prvu taktiku, a svojom ih taktikom tesko mozes razvuci.
Zapravo se ne radi o nesto pretjerano fleksibilnim taktikama. Manchester United ima daleko najfleksibilniju taktiku u zavisnosti igraca koji su trenutno na terenu. Imaju vecu dubinu u timu, vise i od Barce i od Reala.
Locked