Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#1326 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nece da mi svira taj video.
-
dvije lijeve
#1327 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Još malo pa će se tražiti Begovićev DNA da se vidi je li za golmana ili nije. On je sad broj jedan i tako treba da ostane, biće sve bolji i bolji, s više iskustva, uigraniji s timom, samopouzdaniji itd. Ali ne vidim u čemu je problem kad se kaže da je pogriješio, loše se postavio, pa samo analiziramo utakmicu.
Ima nešto drugo što mi je čudno. Sušić u onom intervjuu iz Bratislave je kontradiktoran, prvo odgovara:
U sredini terena nismo postojali, Rahimić nije više mogao, Medunjanin je upošljavao protivničke igrače, a Misimović gubio ključne lopte iz kojih smo primili golove. Nedostatak trke u sredini terena nije problem koji se javio prvi put u Portugalu, imali smo sličnih problema u gotovo svim utakmicama. Kako riješiti taj problem selektore?
Slažem se sa vama ,mi imamo problem trke u sredini terena. Rahimić je bio praktički jedini naš igrač koji je bio stručnjak za razgradnju protivničkih napada ,to je problem koji moramo riješiti do početka narednih kvalifikacija.
a nakon toga na sljedeće pitanje odgovara sa:
Da li biste sada krenuli sa istim sastavom kao što se krenuli utorak navečer u Lisabonu?
Naravno da bih. Selektor Portugala ništa nije mijenjao u odnosu na prvu utakmicu, mi smo promijenili Salihovića Papcem koji je defanzivno bolji igrač, ali napominjem nije do sastava već do jednostavne činjenice da je Portugal mnogo bolja ekipa od nas.
Svima koji su bar jednom pogledali Rocky II je jasno kad se boriš s boljim od sebe, u revanšu moraš sve promijeniti, iznenaditi protivnika, pa ako ostaneš na nogama nakon petnaest rundi bićeš šampion. Dok se Apollo snaš'o Roki mu je rebra polomio.
No, ostavimo šalu na stranu, Pape jeste najbolji selektor do sada ( Ćiro ima nemjerljivo veće rezultate u karijeri, Pape nama više odgovara), ali ruku na srce ni konkurencija mu nije jaka. Svi koji su bili selektori nisu imali nikakvih rezultata ni prije reprezentacije ( ne računajte Ćiru). Mišo nije mogao ništa ni sa Željom, onih pet pitara ništa sa Sarajevom, Blaž s manje trenerskog iskustva nego Pape, Kodro nedovoljno dugo da išta pokaže. Šteta što onaj Ištuk nije barem probao.
Ima nešto drugo što mi je čudno. Sušić u onom intervjuu iz Bratislave je kontradiktoran, prvo odgovara:
U sredini terena nismo postojali, Rahimić nije više mogao, Medunjanin je upošljavao protivničke igrače, a Misimović gubio ključne lopte iz kojih smo primili golove. Nedostatak trke u sredini terena nije problem koji se javio prvi put u Portugalu, imali smo sličnih problema u gotovo svim utakmicama. Kako riješiti taj problem selektore?
Slažem se sa vama ,mi imamo problem trke u sredini terena. Rahimić je bio praktički jedini naš igrač koji je bio stručnjak za razgradnju protivničkih napada ,to je problem koji moramo riješiti do početka narednih kvalifikacija.
a nakon toga na sljedeće pitanje odgovara sa:
Da li biste sada krenuli sa istim sastavom kao što se krenuli utorak navečer u Lisabonu?
Naravno da bih. Selektor Portugala ništa nije mijenjao u odnosu na prvu utakmicu, mi smo promijenili Salihovića Papcem koji je defanzivno bolji igrač, ali napominjem nije do sastava već do jednostavne činjenice da je Portugal mnogo bolja ekipa od nas.
Svima koji su bar jednom pogledali Rocky II je jasno kad se boriš s boljim od sebe, u revanšu moraš sve promijeniti, iznenaditi protivnika, pa ako ostaneš na nogama nakon petnaest rundi bićeš šampion. Dok se Apollo snaš'o Roki mu je rebra polomio.
No, ostavimo šalu na stranu, Pape jeste najbolji selektor do sada ( Ćiro ima nemjerljivo veće rezultate u karijeri, Pape nama više odgovara), ali ruku na srce ni konkurencija mu nije jaka. Svi koji su bili selektori nisu imali nikakvih rezultata ni prije reprezentacije ( ne računajte Ćiru). Mišo nije mogao ništa ni sa Željom, onih pet pitara ništa sa Sarajevom, Blaž s manje trenerskog iskustva nego Pape, Kodro nedovoljno dugo da išta pokaže. Šteta što onaj Ištuk nije barem probao.
- Infaze Studio
#1328 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
"obraz" se cuva koliko duze moze. Znaci "guranje" pocinje samo kad je to apsolutno neophodno, kao sto su na primjer utakmice zadnjeg kola grupne faze (kad su u pitanju kvalifikacije), utakmice baraza itd...Zato je to sve puno manje ocigledno u ranijim fazama takmicenja.East_side wrote: Pa ako već guraju velike protiv malih, što ne poguraše Francuze da makar jednu tekmu dobiju protiv Bjelorusa?Za to bi im bio sasvim dovoljan jedan penal u 20 i nekoj minuti pri rezultatu 0-0 (kao onaj nama) zar ne?
.
- Obuca9
#1329 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koji moj pulen? Gdje sam ja rekao da Keno mora braniti u baražu ili uopšte da Keno mora brati nakon Bjelorusije (čitaj: nakon povratka Begovića u reprezentaciju)?Edin H. wrote:Uzgred receno da je ovaj tvoj pulen branio u Zenici, fasovali bi vjerovatno i tamo, kao i protiv Francuza.
- Obuca9
#1330 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nego, ima li igdje download cijele utakmice?
-
oridjidji
#1331 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ima na fullmatches.net
http://www.fullmatches.net/portugal-vs- ... -dawnload/
evo ti mec i sa francuskom
http://www.fullmatches.net/france-vs-bo ... -oct-2011/
http://www.fullmatches.net/portugal-vs- ... -dawnload/
evo ti mec i sa francuskom
http://www.fullmatches.net/france-vs-bo ... -oct-2011/
Last edited by oridjidji on 20/11/2011 12:55, edited 1 time in total.
-
oridjidji
#1332 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Cudno. Gledo sam ga bez problema. Embedan je sa Rutube-a na taj sajt.jeza u ledja wrote:Nece da mi svira taj video.
- Sasvim_Obican
#1333 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije branio Begović.
A jeste se ponadali ?!

A jeste se ponadali ?!
- alica.k
#1334 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ma pusti, ne vrijediSasvim_Obican wrote:Nije branio Begović.
A jeste se ponadali ?!![]()
-
oridjidji
#1335 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pricamo o utakmici sa Boltonom, ne sa QPR. Sorensen je juce branio tj. pricamo o posljednoj utakmici kada je Begovic branio, a kada mu je loptu iz ruku uzeo Klasnic i namjestio go saigracu na foru. Te o tome kako je pogrijesio pri ispucavanju i primio go zbog toga.alica.k wrote:ma pusti, ne vrijediSasvim_Obican wrote:Nije branio Begović.
- veljaca
#1336 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sasvim_Obican wrote:Nije branio Begović.
Bogami je branio Bega na Luzu ..... i primio 6 komada .....
-
hljebarnik
#1337 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Najbolje bi bilo da otjeramo sve igrace + trenera i prestanemo igrati fudbal. Nama nikad nista ne odgovara, nikad nista ne valja tako da i ne zasluzujemo nista.
- Edin H.
#1338 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sasvim_Obican wrote:Nije branio Begović.
-
Abacija
#1339 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da se mene pita ja bi da reprezentacija igra najmanje jedanput mjesecno. Napravio bi nesto kao ligu sampiona za reprezentacije.Bosanski_kralj wrote:Jebote ko će dočekati početak novih kvalifikacija!?
- BHF_Manijak
#1340 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
@Ordjidji, pa Spaha je upravo kod treceg gola mogao uklizati i sprijeciti onaj pas Meirelesa, lopta prolazi hladno izmedju dva nasa igraca koju su razmaknuti cijelih metar, pogledaj video pa provjeri. Kod njihovog 4. gola Spaha uklizava i promasuje covjek i igraca i loptu, ishod se zna. Ovim ne aludiram da je covjek los girac, rekoh za nase uslove da je jako solidan, ali ne treba nekog ukivati u nebesa a nekog blatiti iako na obojici ima krivice. Sto Ivica kaze, trebamo malo realnije pogledati na nase igrace i na portugalske pa cemo vidjeti da mi i nismo neka svjetska klasa, sto prije shvatimo da imamo, hajmo reci, solidni reprezentaciju, da realno ne mozemo da se gutimo sa Portugalom, bice nam lakse.
- mr_niceee
#1341 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Druze, uz sav respekt, protiv portugala smo lose takticki igrali nista vise. Mogli smo se mi sa njima sasvim solidno nositi, vidjelo se da i oni imaju rupu u odbrani.... imamo odlicnu ekipu koja je tu noc lose takticki postavljena.BHF_Manijak wrote:@Ordjidji, pa Spaha je upravo kod treceg gola mogao uklizati i sprijeciti onaj pas Meirelesa, lopta prolazi hladno izmedju dva nasa igraca koju su razmaknuti cijelih metar, pogledaj video pa provjeri. Kod njihovog 4. gola Spaha uklizava i promasuje covjek i igraca i loptu, ishod se zna. Ovim ne aludiram da je covjek los girac, rekoh za nase uslove da je jako solidan, ali ne treba nekog ukivati u nebesa a nekog blatiti iako na obojici ima krivice. Sto Ivica kaze, trebamo malo realnije pogledati na nase igrace i na portugalske pa cemo vidjeti da mi i nismo neka svjetska klasa, sto prije shvatimo da imamo, hajmo reci, solidni reprezentaciju, da realno ne mozemo da se gutimo sa Portugalom, bice nam lakse.
- BHF_Manijak
#1342 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E onda se nemojte toliko ni sjebavati kad nas neko razvali na proste faktore...Ja sam o tome pisao sa Shallom, realno one ekipu u barazu su nas neki nivo s kojima se mi mozemo nositi, a Portugal je tu "zalutao", ne kazem da smo bolji od Turaka, Hrvata i slicnih, ali se sigurno mozemo bare-bare nositi sa njima dok je Portugal ipak jedno dvije klase iznad nas, htio ti to priznati ili ne, njima igraju trojica igraca u Realu, jedan je u Chelseau, za nas su ipak ime, a ti i dalje misli kako smo mi u pet deka sa njima...NEma tu druze "takticki" nadigrai, kad te ekipa pojede u prvih pola sata, kad ne perdjes centar ali bukvalno! Ja smatram da imamo solidnu ekipu, pa sigurno da smo i za EP-a ili SP-a, u poredjenju sa ostalim koji ucestvuju, ali da smo sad neka mjear u Evropi, da smo extra klasa, realno nismo! Rekoh, drugi-treci razred evropskog fudbala!
- sinuhe
#1343 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Istina, ali nama pod hitno treba pobjeda protiv ekipe iz prvog razreda evropskog fudbala. Treba nam taj podvig. Evo se ovo zavrsi katastrofom.
Ocigledno je da nasi momci ne znaju igrati velike utakmice -useru se
Ocigledno je da nasi momci ne znaju igrati velike utakmice -useru se
-
Baudelaire
#1344 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Svaki poraz je loša taktička igra ljudi. Što kaže Mircea Lucescu, perfektna utakmica bi se završila 0-0.
- tvrtko 1. kotromanić
#1345 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bio na utakmici. Svi bili sa pogledom na out liniju. No comment dalje.hljebarnik wrote:Masoni.zakonpera wrote:Onaj koji misli da se u ovom biznisu sto se zove fudbal sve desava slucajno i nekim zrijebom je naivcina a puno ih ima. Milioni i milijarde su u pitanju. Jasno bude laiku kad se izanaliziraju grupe i protivnici u ligi prvaka pa i za Euro i SV prvenstvo. Ogromne su pare u igri da bi se sve prepustilo slucaju a poredd jakosnih skupina koje idu na ruku VELIKIM, tu su tople i hladne kuglice koje digtiraju pogodne i nepogodne protivnike.
Jos nesto. Nama nikad nisu odgovarale latinske ekipe tipa Spanija, Portugal, Mexico, Argentina, Urugvaj. A cudno sto ove prve dvije redovno dobijemo.
Fudbal je sport bogatih.
Osjecao sam se kao Amerikanac koji gleda kecere.
Ovaj svijet nece daleko ovako
-
oridjidji
#1346 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sve je lako u ocima posmatracaBHF_Manijak wrote:@Ordjidji, pa Spaha je upravo kod treceg gola mogao uklizati i sprijeciti onaj pas Meirelesa, lopta prolazi hladno izmedju dva nasa igraca koju su razmaknuti cijelih metar, pogledaj video pa provjeri. Kod njihovog 4. gola Spaha uklizava i promasuje covjek i igraca i loptu, ishod se zna. Ovim ne aludiram da je covjek los girac, rekoh za nase uslove da je jako solidan, ali ne treba nekog ukivati u nebesa a nekog blatiti iako na obojici ima krivice. Sto Ivica kaze, trebamo malo realnije pogledati na nase igrace i na portugalske pa cemo vidjeti da mi i nismo neka svjetska klasa, sto prije shvatimo da imamo, hajmo reci, solidni reprezentaciju, da realno ne mozemo da se gutimo sa Portugalom, bice nam lakse.
Ipak to je fudbal i svi pasovi ne mogu da se presjeku, kako se nama na tv-u cini...
Gledao sam i opisao sam tu situaciju par postova prije. Nije on sasvim solidan igrac. sasvim solidni igraci nebivaju najbolje ocijenjeni odbrambeni igraci iz kola u kolo u jednoj ligi poput Francuske. Kada je vidio da je tu ligu prerastao i da ga klub ne zeli prodati onda je u drugom dijelu svoje druge sezone u Montpeljeu poceo praviti sranja tj. poceo je skupljati suspenzije. Zbog suspenzija nije igrao 12 meceva u drugoj sezoni.
Na kraju su ga prodali u Sevilju.
Nije covjek Kanavaro, ni Maldini, ni Vidic ni Ferdinand ali nije ni igrac koji nije zasluzio mjesto u nekoj od ekipa koji su LP-u redovno, a iz liga su petice.
-
Mr. Brightside
#1347 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
oriđiđi, jel' tebe placaju da lupas glavom od zid po vazdan i razmisljas o ovome o cemu pises
pusti ba, bice repke jace i bolje
-
oridjidji
#1348 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa da kada prva dva gola primis sa 30 metara, jedan iz slobodnjaka u 7 minuti, a drugi u 20 onda nemozes imati taktiku jer si vec u rezultatskom minusu koji ti mrsi sve zamisli. Oni jesu bolje odigrali, ali svakako imali su blagu podrsku Starka koju imaju sve velike ekipe i covjek je iako su nam pomocnici poklonili dva gola, dobar dio posla uradio za njih. Za sitne faulove, a bogme i krupne, igraci Portugala nisu bili sankcionisani kao nasi igraci. Pa su Coentrao, Pepe i Meirales mogli da rade nasim igracima sta su zeljeli. Onaj Pjani uvali ruke u lice, ali jok to nije faul. Onaj nagazi Misketa na sredini, ali jok nije ni to faul. Zahirovic se pogura Pepeom, u obostranom guranju, Pepe dobija faul ni zasta. Da negovorimo o provociranju kartona, tipa Maireles pokazuje nogu, a na njoj ni rane nema. Coentrao se buni za ocigledan penal, nedobija dva zuta za redom ko Lulic u jednoj minuti.BHF_Manijak wrote:E onda se nemojte toliko ni sjebavati kad nas neko razvali na proste faktore...Ja sam o tome pisao sa Shallom, realno one ekipu u barazu su nas neki nivo s kojima se mi mozemo nositi, a Portugal je tu "zalutao", ne kazem da smo bolji od Turaka, Hrvata i slicnih, ali se sigurno mozemo bare-bare nositi sa njima dok je Portugal ipak jedno dvije klase iznad nas, htio ti to priznati ili ne, njima igraju trojica igraca u Realu, jedan je u Chelseau, za nas su ipak ime, a ti i dalje misli kako smo mi u pet deka sa njima...NEma tu druze "takticki" nadigrai, kad te ekipa pojede u prvih pola sata, kad ne perdjes centar ali bukvalno! Ja smatram da imamo solidnu ekipu, pa sigurno da smo i za EP-a ili SP-a, u poredjenju sa ostalim koji ucestvuju, ali da smo sad neka mjear u Evropi, da smo extra klasa, realno nismo! Rekoh, drugi-treci razred evropskog fudbala!
Covjek nam nije dao da razvijemo igru. Za njega je Howard Webb odsvirao boli glava. Odavno nisam goreg sudiju gledao na terenu...
-
oridjidji
#1349 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
moram maloarmin.i.am wrote:oriđiđi, jel' tebe placaju da lupas glavom od zid po vazdan i razmisljas o ovome o cemu pises![]()
-
mikogoago
#1350 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sto jest, jest sudija nas je dobro sjebao.Sa 11 protiv 11 smo se tesko nosili + sudija,sto je sve i ole potencijalno opasno po njihov gol sa nase strane odmah svirao i dodjeljivao faulove u njihovu korist.Mislim da je to najvise isprovociralo nase igrace.Ocigledan faul nad Lulicem on svira da je Lula napravio.Pa jebiga i ja bi popizdio.Samo kako god,kada su to vidjeli morali su se maksimalno suzdrzati i pokusati tu energiju okrenuti u inat prkos i zaigrati jos bolje.No lako je sada pricati.Odgledao sam tekmu 5-6 putai kako god mi nismo imali sanse protiv one ekipe Portugala+ dovoljna pomoc sudije.S 10 igraca smo mogli samo cuvati se da primimo sto manje.Nazalost to je tako do daljega.Mozda se i to jednoga dana promjeni u nasu korist.Pred nama su sljedece kvalifikacije i ne smijemo sebi vise dozvoliti tu situaciju da nam se tako rjesava sudbina,jer tu sanse nemamo. U ovom sljedecem kvalifikacionom ciklusu imamo priliku da to odigramo kako treba i da se cisto plasiramo na SP.U se i u svoje kljuse stara je poslovica.oridjidji wrote:Pa da kada prva dva gola primis sa 30 metara, jedan iz slobodnjaka u 7 minuti, a drugi u 20 onda nemozes imati taktiku jer si vec u rezultatskom minusu koji ti mrsi sve zamisli. Oni jesu bolje odigrali, ali svakako imali su blagu podrsku Starka koju imaju sve velike ekipe i covjek je iako su nam pomocnici poklonili dva gola, dobar dio posla uradio za njih. Za sitne faulove, a bogme i krupne, igraci Portugala nisu bili sankcionisani kao nasi igraci. Pa su Coentrao, Pepe i Meirales mogli da rade nasim igracima sta su zeljeli. Onaj Pjani uvali ruke u lice, ali jok to nije faul. Onaj nagazi Misketa na sredini, ali jok nije ni to faul. Zahirovic se pogura Pepeom, u obostranom guranju, Pepe dobija faul ni zasta. Da negovorimo o provociranju kartona, tipa Maireles pokazuje nogu, a na njoj ni rane nema. Coentrao se buni za ocigledan penal, nedobija dva zuta za redom ko Lulic u jednoj minuti.BHF_Manijak wrote:E onda se nemojte toliko ni sjebavati kad nas neko razvali na proste faktore...Ja sam o tome pisao sa Shallom, realno one ekipu u barazu su nas neki nivo s kojima se mi mozemo nositi, a Portugal je tu "zalutao", ne kazem da smo bolji od Turaka, Hrvata i slicnih, ali se sigurno mozemo bare-bare nositi sa njima dok je Portugal ipak jedno dvije klase iznad nas, htio ti to priznati ili ne, njima igraju trojica igraca u Realu, jedan je u Chelseau, za nas su ipak ime, a ti i dalje misli kako smo mi u pet deka sa njima...NEma tu druze "takticki" nadigrai, kad te ekipa pojede u prvih pola sata, kad ne perdjes centar ali bukvalno! Ja smatram da imamo solidnu ekipu, pa sigurno da smo i za EP-a ili SP-a, u poredjenju sa ostalim koji ucestvuju, ali da smo sad neka mjear u Evropi, da smo extra klasa, realno nismo! Rekoh, drugi-treci razred evropskog fudbala!
Covjek nam nije dao da razvijemo igru. Za njega je Howard Webb odsvirao boli glava. Odavno nisam goreg sudiju gledao na terenu...