Felidae, kako ide?Felidae wrote:hvala ti na podrsci, ima momenata kad stvarno mislim da cu poluditi, borim se sa pumpicom, sa malim i silikonskim sesiricima, odkuhavanjem tih svih sprava i tako mi prolaze cijeli dani, cuvam mlijeko u frizideru, 40, 60ml i pacem kad vidim kako iz sedmice u sedmicu mali jede sve vise hape i kako ja to svojim mlijekom nikad necu stici.
rodila sam na carski rez,
24 sata intenzivne - nisam bila sa bebom
tek drugi dan sam presla na odjel sa malim
cetiri dana nakon poroda bila sam na infuziji, keksu i caju (bukvalno je to sve sto sam konzumirala)
pokusavala sam da dojim od naseg prvog susreta, ali nesto malo mlijeka se pojavilo tek cetvrti dan od poroda, a njega su naravno sopali hapom u porodilistu to cijelo vrijeme...ja mislim da je tu krenulo sve nizbrdo
ti si bas jedna dusa od osobe....
ovo sto si ti opisala je klasican scenarij kako 'bolnicko-industrijski' pristup porodu oteza dojenje. napisi sebi da ti nisi nista kriva, da cinis maksimum, a da bebi prije svega treba odmorna i sretna mama. dojenje i sisanje ce se dovesti u red - zapamti da i mame koje usvoje bebe mogu dojiti, ali do toga ne dodju preko noci. par dana pauze nece nista pokvariti, a ti ces se malo odmoriti.
encian je napisala genijalan post, pokusaj primjenjivati savjete, mi ti drzimo fige najvece! btw. ako vec koristis flasicu, pokusaj bebana hraniti s dudom koja ima najmanju rupicu. bebe se naviknu da im adaptirano mlijeko curi u potocima i zato odbijaju dojku oko koje se ipak moraju pomuciti.
Irish, smirice se opadanje, ne brini