`ebes ti mene ako si ti normalansimpozijum delirijum wrote:doticna baza je naciljana sa desetinama balistickih projektila iz Irana , Sirije , i Turci to znaju ,i ne bi se previse bunili po tom scenariju , bila bi poravnata u roku od pola sata zajedno sa svim avionima , ne bi stigli niti uzletjeti
DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
- jutarnji
#1326 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
-
jefferson
#1327 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
aha, e moj simpoziji, nije ovo utakica izmedju Slavije i Jedinstva iz Bihaca.simpozijum delirijum wrote:doticna baza je naciljana sa desetinama balistickih projektila iz Irana , Sirije , i Turci to znaju ,i ne bi se previse bunili po tom scenariju , bila bi poravnata u roku od pola sata zajedno sa svim avionima , ne bi stigli niti uzletjeti
-
jefferson
#1328 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Otkud ti ideja uopste takva. Nije s razlogom nick kakav jeste!jutarnji wrote:`ebes ti mene ako si ti normalansimpozijum delirijum wrote:doticna baza je naciljana sa desetinama balistickih projektila iz Irana , Sirije , i Turci to znaju ,i ne bi se previse bunili po tom scenariju , bila bi poravnata u roku od pola sata zajedno sa svim avionima , ne bi stigli niti uzletjeti
-
simpozijum delirijum
#1329 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
analiziraj sve vojne intervencije NATO i USA u zadnjih 20 godina , znas li njihov princip ?jefferson wrote:Otkud ti ideja uopste takva. Nije s razlogom nick kakav jeste!jutarnji wrote:`ebes ti mene ako si ti normalansimpozijum delirijum wrote:doticna baza je naciljana sa desetinama balistickih projektila iz Irana , Sirije , i Turci to znaju ,i ne bi se previse bunili po tom scenariju , bila bi poravnata u roku od pola sata zajedno sa svim avionima , ne bi stigli niti uzletjeti
ne napadati protivnika ako nisi bar 7 puta jaci
iscrpiti civilnu populaciju sankcijama ( preko pola miliona Iracke djece je umrlo zbog tih sankcija nisu im dali niti inkubatore za bebe ni medicinu )
specijalne operacije i diverzije ( terorizam protiv suverene drzave ) u dubini teritorije
ajde neka se pic ..ce iz NATO usude nasrnuti na Ruse ili Kineze ?
vidjeli smo u Gruziji kako Rusi razvaljuju NATO obucenu vojsku ko' dete zvecku
i vidjeli smo kako su Izraelci prosli sa Hezbolahom
lako je po civilima udarati i izigravati heroja
evo ih Talibanci lupaju po Afganistanu svaki dan sa zardjalim AK -47 i ne mogu im nista
- jeza u ledja
#1330 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
simpozijum delirijum wrote:po statistikama najomiljenija je drzava i narod medju Arapima
Kakvim statistikama? Da li poznajes imalo historiju Bliskog Istoka? Znas li ko je Peter O'Toole?
-
simpozijum delirijum
#1331 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Lorens od Arabije !jeza u ledja wrote:simpozijum delirijum wrote:po statistikama najomiljenija je drzava i narod medju Arapima![]()
Kakvim statistikama? Da li poznajes imalo historiju Bliskog Istoka? Znas li ko je Peter O'Toole?
govorim o danas , danasnjem vremenu , slicno kao kod nas , zalimo za Austro-ugraskom imperijom , zeljeznice , infrastruktura tramvaj prvi poslije Beca i Sarajevo postalo grad
- jutarnji
#1332 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Sadam, Milosevic, Talibanci i sad Gadafi...sve sama krema civilizacijesimpozijum delirijum wrote:analiziraj sve vojne intervencije NATO i USA u zadnjih 20 godina ,
Vas, Rusa i Kineza milijarda...jesi se slikao sa onim transparentom "Beograd je Svet"?simpozijum delirijum wrote:ajde neka se pic ..ce iz NATO usude nasrnuti na Ruse ili Kineze ?
- nosara
#1333 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Vidim, americki dupelisci i obozavatelji fasistickih nato pohoda po svijetu, jos uvijek imaju prosere...? 
-
simpozijum delirijum
#1334 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
3500 Srbijanskih civila je poginulo , a NATO je unistio slovom i brojem oko 40 tenkova , i dalje im ostalo oko 500 komada zajedno sa oko 50 aviona i helikopterajutarnji wrote:Sadam, Milosevic, Talibanci i sad Gadafi...sve sama krema civilizacijesimpozijum delirijum wrote:analiziraj sve vojne intervencije NATO i USA u zadnjih 20 godina ,
Vas, Rusa i Kineza milijarda...jesi se slikao sa onim transparentom "Beograd je Svet"?simpozijum delirijum wrote:ajde neka se pic ..ce iz NATO usude nasrnuti na Ruse ili Kineze ?
to meni nije smijesno
a o Iraku i Afganistanu je bespotrebno i raspravljati , cijeli svijet zna koliko civila gine tamo , ubijaju ih kao da je safari
kao u vicu o Sulji i Muji kada mujo brani Sulju i ovaj kaze;"nemojme vise braniti matere ti "
jebo' ti takvo uvodjenje demokratije
- jutarnji
#1335 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
nosara wrote:Vidim, americki dupelisci i obozavatelji fasistickih nato pohoda po svijetu, jos uvijek imaju prosere...?
Ti zaboravio kako braco buba?
-
simpozijum delirijum
#1336 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
mogli su to uraditi i 1992, poslije Dubrovnika i Vukovara bilo je jasno sta ce se desitijutarnji wrote:nosara wrote:Vidim, americki dupelisci i obozavatelji fasistickih nato pohoda po svijetu, jos uvijek imaju prosere...?
Ti zaboravio kako braco buba?
sta su cekali Markale II i Srebrenicu da skontaju ?
i jos smo bili pod embargom za oruzje u BiH
ja u NATO ne vjerujem
o tome se moze raspravljati nasiroko zasto i kako se sve desavalo
- jutarnji
#1337 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Ne znam, mozda je bilo puno vise onih sa naknadnom pameti koji su razmisljali da to nije njihov problem i da sesimpozijum delirijum wrote:mogli su to uraditi i 1992, poslije Dubrovnika i Vukovara bilo je jasno sta ce se desiti
ne mijesaju u unutrasnje stvari jedne suverene drzave. Pa ti prvi kritikujes intervenciju u Libiji, valjda se prvo
trebalo cekati da Gadafi napravi masakar u Bengaziju?
Pa hoce to kad u vrijeme raspada drzave zivis u lala lendu i mislis kako je za rat potrebno dvoje, a svasimpozijum delirijum wrote:i jos smo bili pod embargom za oruzje u BiH
diplomatsko-konzularna predstavnistva prepustis novonastaloj drzavi SeriMo.
-
munchkin33
#1338 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
..e, moja Midheta, moja Midheta..
..pisem ovako, jer znam da ce to 'ayatovci procitati i prenijeti u "bazu"..naime, pregledah njene vijesti u 7, i Midheta nam za "desert", postavi video zapis o djecacima u Afganistanu, kako se "igraju" bombasa samoubica..moja Midheta, sta ce djeca, nemaju internet niti vido-games, k'o djeca na zapadu, pa da mogu "trenirati" a da im onaj pjesak ne ide u oci..
..koliko podanistva i ulizivanja na svakom koraku..dobro ima igdje ikoga ko nije "prema specifikaciji"..jebote, kad pogledam video igre koja vecina djece koristi, zeludac mi se prevrne..al' eto, oni tamo, gologuzi su veci problem, oni "bacaju pjesak u oci"..
..koliko podanistva i ulizivanja na svakom koraku..dobro ima igdje ikoga ko nije "prema specifikaciji"..jebote, kad pogledam video igre koja vecina djece koristi, zeludac mi se prevrne..al' eto, oni tamo, gologuzi su veci problem, oni "bacaju pjesak u oci"..
- nosara
#1339 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Ti si nedonosce... nato je 1995. zaustavio ARBiH... Da su htjeli spasiti drzavu i narod, intervenisali bi na samom pocetku, ili bi skinuli embargo... Bebice...jutarnji wrote:Ne znam, mozda je bilo puno vise onih sa naknadnom pameti koji su razmisljali da to nije njihov problem i da sesimpozijum delirijum wrote:mogli su to uraditi i 1992, poslije Dubrovnika i Vukovara bilo je jasno sta ce se desiti
ne mijesaju u unutrasnje stvari jedne suverene drzave. Pa ti prvi kritikujes intervenciju u Libiji, valjda se prvo
trebalo cekati da Gadafi napravi masakar u Bengaziju?Pa hoce to kad u vrijeme raspada drzave zivis u lala lendu i mislis kako je za rat potrebno dvoje, a svasimpozijum delirijum wrote:i jos smo bili pod embargom za oruzje u BiH
diplomatsko-konzularna predstavnistva prepustis novonastaloj drzavi SeriMo.
- jutarnji
#1340 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Momak, ti bi jos u haustoru pleo dzempercice u iscekivanju da te jutarnji deblokira. Gdje su nas to zaustavili?nosara wrote:Ti si nedonosce... nato je 1995. zaustavio ARBiH... Da su htjeli spasiti drzavu i narod, intervenisali bi na samom pocetku, ili bi skinuli embargo... Bebice...
A jesu nas ubjedjivali, sunce ti, cim su rekli primirje svi smo se od reda nogom u dupe napucali i zalaufali sa
onog Muleza put Kljuca
- jeza u ledja
#1341 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Kako je NATO zaustavio ARBiH, prosvjetli nas? Tako sto su bombardovali srpske polozaje?nosara wrote:Ti si nedonosce... nato je 1995. zaustavio ARBiH... Da su htjeli spasiti drzavu i narod, intervenisali bi na samom pocetku, ili bi skinuli embargo... Bebice...
-
Bitte_Halt_ja_ja
#1342 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
madner wrote:Kazu preko 100 mrtvih.-LIBERO- wrote:Sta je sa Sirijom?
Ali ubijaju ih drugi Arapi, bez pomoci Amerike tako da je ok.
tuzno, ali istinito. Osim ako nije CIA ta koja skriveno ubija, ili masoni preruseni u arape, sve je moguce ali sa sigurnoscu znamo da je amerika najvece zlo i kriva za nerede u siriji i zemljotres/tsunami u japanu.
mozda je nafta razlog, a mozda taj famozni "drugi" krstaski rat.
Last edited by Bitte_Halt_ja_ja on 24/03/2011 19:55, edited 1 time in total.
- BarbaDue
#1343 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
ne gubim se, samo pogledaj koja se blaga egipta, irana, iraka, palestine i ostalih islamskih zemalja nalaze u muzejima pariza, londona, njujorka...da su ikako mogli citavu gizu bi prebacili u luvr!!!madner wrote:Gubis se, ako postoji neki dogovor o pljackanju onda ga valjda provode drzave.
- BarbaDue
#1344 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
jedno ne iskljucuje drugo!!!Bitte_Halt_ja_ja wrote: mozda je nafta razlog, a mozda taj famozni "drugi" krstaski rat.
-
jefferson
#1345 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
A sta je sa Masonima?BarbaDue wrote:jedno ne iskljucuje drugo!!!Bitte_Halt_ja_ja wrote: mozda je nafta razlog, a mozda taj famozni "drugi" krstaski rat.
- quasar
#1346 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Vidi, nemam linkove i tome nema dokaza, bar ga nema javno.jeza u ledja wrote:Kako je NATO zaustavio ARBiH, prosvjetli nas? Tako sto su bombardovali srpske polozaje?nosara wrote:Ti si nedonosce... nato je 1995. zaustavio ARBiH... Da su htjeli spasiti drzavu i narod, intervenisali bi na samom pocetku, ili bi skinuli embargo... Bebice...
09.10.1995. (nemoj me hvatati za datum - mislim da je ovaj ili dan prije) poruceno je da se zaustavi ofanziva na Brčko i Banja Luku.
Tog dana je napravljen desant HV preko Save na Bosanski Novi - neuspješan. Mostobran nije izdržao. 5 korpus je nadirao ka Prijedoru, Majevici. 2 korpus i HVO iz Orašja su istočno od brčkog u dužini od 2 km stavili pod vatreni nadzor koridor izmedju zapadne Bosne i Srbije.
zbog logističkih problema i slamanja kontraofanzive oko Sanskog Mosta usporeno je napredovanje, medjutim 10.10.95 trebao je početi opšti napad na BL, Prijedor, Novi, Brčko, prema Doboju, Tesliću, fingiran sa napadom na Trnovo i prema Goraždu. To je trebalo da okrene rat u našu korist, tj. da prebaci inicijativu na našu stranu.
Jednostavno su poručili da stanemo inaće će tuči naše položaje i da sjednemo za pregovarački stol jer smo držali preko 52% teritorije.
- quasar
#1347 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Po sjećanju sam ovo sve napisao. Ovo su stvari kojih se nerado sjećam i volio bih da ih ne znam. Osjećam zbog toga veliku nepravdu. Moguće je da je neki detalj netačan, ali nenamjerno.
Možda bi ofanziva uspjela, možda ne bi, ali kad sagledaš cilj i ono što s emoglo desiti za 24-48 sati. Preokrenulo bi rat totalno, a vjerovatno bi se Srbija otvoreno ukljucila u rat, ali Krajina bi postala geto. Moguće je da je baš zbog toga amerikanci nisu dali nastavak. Nisu htjeli humanitarni problem sa milion ljudi. meni je to sa njihovog aspekta sasvim razumljivo, jer su odabrali stranu u ratu i nisu htjeli tu odgovornost, medjutim, zamjeram im što su nas zaustavili kad smo mogli doseći pravdu, a nisu zaustavili njih kad su oni bili u naletu 92.
Možda bi ofanziva uspjela, možda ne bi, ali kad sagledaš cilj i ono što s emoglo desiti za 24-48 sati. Preokrenulo bi rat totalno, a vjerovatno bi se Srbija otvoreno ukljucila u rat, ali Krajina bi postala geto. Moguće je da je baš zbog toga amerikanci nisu dali nastavak. Nisu htjeli humanitarni problem sa milion ljudi. meni je to sa njihovog aspekta sasvim razumljivo, jer su odabrali stranu u ratu i nisu htjeli tu odgovornost, medjutim, zamjeram im što su nas zaustavili kad smo mogli doseći pravdu, a nisu zaustavili njih kad su oni bili u naletu 92.
Last edited by quasar on 24/03/2011 20:46, edited 1 time in total.
-
jefferson
#1348 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Imas sve u Holbrookovoj knjizi "Kako zaustaviti rat" gdje je tacno rekao dokle da Armija anpreduje. Takodje, rekao nam je da uzmemo Prijedor, medjutim nismo!quasar wrote:Po sjećanju sam ovo sve napisao. Ovo su stvari kojih se nerado sjećam i volio bih da ih ne znam. Osjećam zbog toga veliku nepravdu. Moguće je da je neki detalj netačan, ali nenamjerno.
Možda bi ofanziva uspjela, možda ne bi, ali kad sagledaš cilj i ono što s emoglo desiti za 24-48 sati. Preokrenulo bi rat totalno, a vjerovatno bi se Srbija otvoreno ukljucila u rat, ali Krajina bi postala geto. Moguće je da je baš zbog toga amerikanci nisu dali nastavak. Nisu htjeli humanitarni problem sa milion ljudi.
- quasar
#1349 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
Rekao je za Prijedor, ali je dao 24 sata za to. Mi nismo mogli prebaciti dovoljno ljudi na vrijeme. Logistički problemi koje sam pomenuo.jefferson wrote:Imas sve u Holbrookovoj knjizi "Kako zaustaviti rat" gdje je tacno rekao dokle da Armija anpreduje. Takodje, rekao nam je da uzmemo Prijedor, medjutim nismo!quasar wrote:Po sjećanju sam ovo sve napisao. Ovo su stvari kojih se nerado sjećam i volio bih da ih ne znam. Osjećam zbog toga veliku nepravdu. Moguće je da je neki detalj netačan, ali nenamjerno.
Možda bi ofanziva uspjela, možda ne bi, ali kad sagledaš cilj i ono što s emoglo desiti za 24-48 sati. Preokrenulo bi rat totalno, a vjerovatno bi se Srbija otvoreno ukljucila u rat, ali Krajina bi postala geto. Moguće je da je baš zbog toga amerikanci nisu dali nastavak. Nisu htjeli humanitarni problem sa milion ljudi.
- jeza u ledja
#1350 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU
NATO udari na VRS su se desili prije toga, od kraja augusta, do pocetka septembra.quasar wrote:Vidi, nemam linkove i tome nema dokaza, bar ga nema javno.jeza u ledja wrote:Kako je NATO zaustavio ARBiH, prosvjetli nas? Tako sto su bombardovali srpske polozaje?nosara wrote:Ti si nedonosce... nato je 1995. zaustavio ARBiH... Da su htjeli spasiti drzavu i narod, intervenisali bi na samom pocetku, ili bi skinuli embargo... Bebice...
09.10.1995. (nemoj me hvatati za datum - mislim da je ovaj ili dan prije) poruceno je da se zaustavi ofanziva na Brčko i Banja Luku.
Tog dana je napravljen desant HV preko Save na Bosanski Novi - neuspješan. Mostobran nije izdržao. 5 korpus je nadirao ka Prijedoru, Majevici. 2 korpus i HVO iz Orašja su istočno od brčkog u dužini od 2 km stavili pod vatreni nadzor koridor izmedju zapadne Bosne i Srbije.
zbog logističkih problema i slamanja kontraofanzive oko Sanskog Mosta usporeno je napredovanje, medjutim 10.10.95 trebao je početi opšti napad na BL, Prijedor, Novi, Brčko, prema Doboju, Tesliću, fingiran sa napadom na Trnovo i prema Goraždu. To je trebalo da okrene rat u našu korist, tj. da prebaci inicijativu na našu stranu.
Jednostavno su poručili da stanemo inaće će tuči naše položaje i da sjednemo za pregovarački stol jer smo držali preko 52% teritorije.