Read more at http://imageshack.us/photo/my-images/80 ... cZz0IS0.99 /
Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
-
sneki712
#1326 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Rivijera maja, mexico, nekad je bilo photo slike na magare a sada
-
sneki712
#1327 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
[quote][url][url=http://imageshack.us/photo/my-images/15/svstara123.jpg/]
[/
=http://imageshack.us]ImageShack.us
bas penzionerski Mexico ko hoce da samo lezi sve na gotovo, all inclusive hoteli
[/=http://imageshack.us]ImageShack.us
bas penzionerski Mexico ko hoce da samo lezi sve na gotovo, all inclusive hoteli
- dinoo1898
#1328 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Imam ja jedno konkretno pitanje?
Da li vi za vaša putovanja kupujete razne turističke vodiče?
T.j. kako se informište i sl?
-
sneki712
#1329 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Iz Canade, web Itravel 2000, 10 do15 dana pratiš cijene , umjesto 1300 dol platiš 800-900. 5zvjezdica all inclusive, 7 noci, A Book it. Web imas dobre dilove za USA , cak preko dvije agencije mozes rezervisati npr. Hotel sa nocenjem, a let sa drugim jer je jeftinije najmanje 500 po osobi. Ne treba ti vodic cak i restorane u blizini hotela mozes naci prije nego kreneš, znas gdje je najbolji steak , koja diskoteka, koliko placas taxi, na south floridi gdje se krecu celebrity. Sve ti je ne internetu.dinoo1898 wrote:Imam ja jedno konkretno pitanje?
-
Kljblj
#1330 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
- GandalfSivi
#1331 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Kako kad. Zavisi gdje idem. Ako putujem na odredjenu destinaciju, obicno tamo imam nekoga ko me voda (prednost zivota u DC-u, poprilicno internacionalni grad). Ako idem na brze destinacije cruiserom, onda obicno uzimam njihove ture, sa vodicima. Ako sam negdje na par dana, bez pomoci lokalaca, onda internet mama...dinoo1898 wrote:Imam ja jedno konkretno pitanje?
- graue_maus
#1332 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
a kako je od tuzle dalje za sarajevo i zenicu ima li bus, i gdje je aerodrom u tuzli ........Kljblj wrote:![]()
Konačno da se i low-costeri nas sjete, tako sam sretna zbog ove nove linije Tuzla-Basel Mulhouse, vidjeh sad na njihovoj stranici da kreće u junu. Basel je povezan sa puno gradova EasyJet-om, a i Malmo sa 3 grada u Poljskoj tako da prilike za putovanja neće manjkati.
- Pitarrr82
#1333 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
graue_maus wrote:a kako je od tuzle dalje za sarajevo i zenicu ima li bus, i gdje je aerodrom u tuzli ........Kljblj wrote:![]()
Konačno da se i low-costeri nas sjete, tako sam sretna zbog ove nove linije Tuzla-Basel Mulhouse, vidjeh sad na njihovoj stranici da kreće u junu. Basel je povezan sa puno gradova EasyJet-om, a i Malmo sa 3 grada u Poljskoj tako da prilike za putovanja neće manjkati.
Naravno da ima bus iz Tz a aerodrom je koliko se sjecam i ako se ne varam na putu prema Kalesiji...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1334 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
graue_maus wrote:a kako je od tuzle dalje za sarajevo i zenicu ima li bus, i gdje je aerodrom u tuzli ........Kljblj wrote:![]()
e jbg
Ti bi u ŠveCku a do Tz problem
- dinoo1898
#1335 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ma ja obicno sebi kupim onaj hard copy vodic (nadje se po internetu i polovnih budzasto) ali posto sada nemam vremena da cekam dok mi se dopremi mislio sam prebaciti sebi sta na tablet pa tako hodati, mada ne znam koliko mi je to pametno...GandalfSivi wrote:Kako kad. Zavisi gdje idem. Ako putujem na odredjenu destinaciju, obicno tamo imam nekoga ko me voda (prednost zivota u DC-u, poprilicno internacionalni grad). Ako idem na brze destinacije cruiserom, onda obicno uzimam njihove ture, sa vodicima. Ako sam negdje na par dana, bez pomoci lokalaca, onda internet mama...dinoo1898 wrote:Imam ja jedno konkretno pitanje?
-
ko_sam_ja
#1336 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ko je bio u Seulu ? 
-
Bountiful
#1337 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bila ja, zivjelako_sam_ja wrote:Ko je bio u Seulu ?
-
sweet_sin
#1338 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ima li neko preporuku za neki jeftin parking za vozilo u Zagrebu?
-
ko_sam_ja
#1339 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
pričaj, sve me interesuje ..može i na ppBountiful wrote:Bila ja, zivjelako_sam_ja wrote:Ko je bio u Seulu ?
-
mumy
#1340 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jel neko mozda letio za Dubai u vlastitom aranzmanu,koja kompanija je najpovoljnija?
- Krizzia
#1341 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Kada? Evo ima Pegasus iz Sarajeva za 280ak € u sedmom mjesecu.mumy wrote:Jel neko mozda letio za Dubai u vlastitom aranzmanu,koja kompanija je najpovoljnija?
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
-
mumy
#1342 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hmm nemam nista odredjeno,imam tamo smjestaj kod prijatelja,jedino mi je bitno naci sto jeftiniju kartu...hvala pogledacuKrizzia wrote:Kada? Evo ima Pegasus iz Sarajeva za 280ak € u sedmom mjesecu.mumy wrote:Jel neko mozda letio za Dubai u vlastitom aranzmanu,koja kompanija je najpovoljnija?
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
- dinoo1898
#1343 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
isla moja djevojka, doduše u februaru, ali odavde turkišom za istanbul a od tamo pegasusom za dubai...mumy wrote:Jel neko mozda letio za Dubai u vlastitom aranzmanu,koja kompanija je najpovoljnija?
- dinoo1898
#1344 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Evo da održim obećanje, Marsej me je oduševiosombra wrote:Bila sam u Marseju prosle godine. Grad jeste prljav, nigdje u Evropi nisam vidjela toliko stakora na ulici, i generalno prvi dojam je - Afrika. Cak smo brojali na ulici 'evropske face' i odnos je bio otprilike 30:3 u korist Arapa i crnaca. Ali nije se cinilo nesigurnim, ulice su pune do kasno u noc.
Centar je bio sav u radovima, buduci da su se pripremali za evropsku prijestolnicu kulture 2013., i definitivno se vidjelo da ima potencijala da se nesto napravi od tog grada - fantastican polozaj, more, kulturni spomenici... Samo ga treba malo 'usminkati'. Planiram ga posjetiti ponovo ove godine, pa napisi utiske kad se vratis![]()
Ako imate vremena, provedite jedan dan u Cassis-u, nekih pola sata od Marseja. Prelijep gradic na plazi, i ukoliko imate priliku provozajte se brodicem po tzv. calanques - nesto kao mediteranski fjord.
ALI... grad je preeeprljav, kao da ne postoji komunalna služba koja čisti ulice, štakori su poput pasa lutalica kod nas...
što se tiče sigurnosti niko nas za pet dana nije ni preko oka pogledao niti dobacio bilo šta i pored činjenice da je veoma ozloglašen (primjer - izlazimo ja i djevojka oko 4 ujutro iz zgrade i krećemo na avion i bukvalno za sekundu se je stvorila odnekud policijska patrola, malo nas odmjerili i produžili). Ali oprez je uvijek bio na nivou zbog relativno velikog broja beskucnika za moj pojam i luđaka koji se svađaju sami sa sobom...
centar je još uvijek sav u radovima, mnoge su ulice zatvorene, iako su evropski grad kulture, ali su ulice prepune raznih exponata, uglavnom od recikliranih predmeta. Čak je i Velodrom u fazi rekonstrukcije tako da smo od cijelog stadiona jedva vidjeli mali dio jedne tribine i jedan reflektor
bilo je jako puno događaja mada mi nismo previše vremena imali za njih
nažalost nismo stigli u cassis ali smo uspjeli otići u Aix-en-provance, gradić 25km sjeverno od Marseja, i šokirala me je velika razlika u demografskoj strukturi...
uglavnom preporuke svakome koga put nanese na jug Francuske da skokne malo i do Marseja jer se zaista ima šta za vidjeti
-
sneki712
#1345 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Read more at http://imageshack.us/photo/my-images/38 ... v6bi6q6.99
Mazatlan, valovi, nemamo sta dodati, fenomenalno
Mazatlan, valovi, nemamo sta dodati, fenomenalno
-
sneki712
-
mumy
#1347 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jel se moze jos sa licnom u Hr uci?
Hitno je
- suncica24
#1348 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Može (sve do 1.7.)mumy wrote:Jel se moze jos sa licnom u Hr uci?Hitno je
-
mumy
#1349 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hvallaaaaasuncica24 wrote:Može (sve do 1.7.)mumy wrote:Jel se moze jos sa licnom u Hr uci?Hitno je
- @mba
#1350 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
mumy wrote:Jel neko mozda letio za Dubai u vlastitom aranzmanu,koja kompanija je najpovoljnija?
fly emirates