kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cholina_Lokica

#1326 Re: kad sam bio mali

Post by Cholina_Lokica »

drekalica28 wrote:
Chmoljo wrote:hajd' kad smo već kod knjiga iz djetinjstva... treba mi pomoć.

na poklon sam nekad davno dobio knjigu koja se zove otprilike "Najljepše bajke svijeta". knjiga je bila teška, ogromnih dimenzija, tvrde korice.

ono najljepše u njoj, bile su bajke - Trnoružica, koja je išla mnogo dalje od samog poljupca. u stvari, poljubac je bio tek nekad sredina priče. Vasilisa Premudra, ko je čitao, zna kako je to lijepa bajka. zatim neka bajka (mislim da je švedska) o čobančetu koji na "dar" dobije frulu pomoću koje njegove koze mogu raditi šta god on poželi. dosta duhovita bajka, kada paradira sa kozama kao sa vojnicima...

korice su bile plave, sa slikom dvorca u daljini, po noći...

ako bi mi neko rekao gdje bih to mogao nabaviti, kao i čije je izdanje, bio bih jako zahvalan :)
jel ova? :)

Image
Ja ovu imam jos uvijek :D
drekalica28

#1327 Re: kad sam bio mali

Post by drekalica28 »

Čmooooljoooo....eto ti kupi je od Lokice. :D
Cholina_Lokica

#1328 Re: kad sam bio mali

Post by Cholina_Lokica »

drekalica28 wrote:Čmooooljoooo....eto ti kupi je od Lokice. :D
NeJma saMse :D Ne dam :D
otherside

#1329 Re: kad sam bio mali

Post by otherside »

imam i ja.
i ne dam :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1330 Re: kad sam bio mali

Post by pape »

Cmoljo, ... samo polako i mudro kamci, i ... dat ce ti obje, ... :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1331 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

ne moraju pape... ima koja hoće...

za pare :oops: :D
drekalica28

#1332 Re: kad sam bio mali

Post by drekalica28 »

samo za protokol...ja bih ti dala...sa mašnicom još. :D

i da...mislim na knjigu. :razz: :D :lol: :lol:
ljubav_aha

#1333 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

drekalica28 wrote:
Chmoljo wrote:hajd' kad smo već kod knjiga iz djetinjstva... treba mi pomoć.

na poklon sam nekad davno dobio knjigu koja se zove otprilike "Najljepše bajke svijeta". knjiga je bila teška, ogromnih dimenzija, tvrde korice.

ono najljepše u njoj, bile su bajke - Trnoružica, koja je išla mnogo dalje od samog poljupca. u stvari, poljubac je bio tek nekad sredina priče. Vasilisa Premudra, ko je čitao, zna kako je to lijepa bajka. zatim neka bajka (mislim da je švedska) o čobančetu koji na "dar" dobije frulu pomoću koje njegove koze mogu raditi šta god on poželi. dosta duhovita bajka, kada paradira sa kozama kao sa vojnicima...

korice su bile plave, sa slikom dvorca u daljini, po noći...

ako bi mi neko rekao gdje bih to mogao nabaviti, kao i čije je izdanje, bio bih jako zahvalan :)

jel ova? :)

Image
eh Chmoljo,bile su 4 knjige ,istog ogormong izdanja :-D i meni je postavljena bila najdraza :-D

a sto nas je na ovoj temi,sv iste knjige citali :D :-D :thumbup: lajkujem :-D
spreca

#1334 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

Popiso se gostima u cipele :oops: :lol: :lol:
Michun

#1335 Re: kad sam bio mali

Post by Michun »

jooooj, gosti!
sad se sjetih da sam ja par puta u gostima izmjesala ljudima u wc-u flasice...tipa nasula malo deterdzenta tecnog za ves u sampon, malo sampona u sanitar i tako to. nadam se da nikom nije opala kosa :shock: :D
spreca

#1336 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

Ja sam u gostima uvijek pito ...sto vam je sve zakljucano :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by spreca on 10/11/2011 09:22, edited 1 time in total.
ajse

#1337 Re: kad sam bio mali

Post by ajse »

Pozz.

Kad sam bila mala čudila sam se zašto učiteljice idu u wc, (wc je bio vanjski na kraju školskog dvorišta), zato što ih nikada nisam vidjela da nešto jedu.Sve dok jednom moja mama nije pozvala učiteljicu na ručak. Stajala sam ukočena i čekala da učiteljica počne jesti da vidim kako to ona radi ?????
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1338 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

:roll:

gosti... nakon nekoliko ratnih godina, vidjećemo prijatelje mojih roditelja. čovjek je inače mucao, i to strašno... dolaze ljudi, ulazi se kuću, pozdravlja, rasprema,sjeda za hastal...

kaže meni ovaj čovjek: đes' mali?

ja: đes' *****, mucaš li još?

:roll: :lol:
ljubav_aha

#1339 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

meni je bila dusevan hrana,prilikom "gostovanja" otici u sobu mojih rodjaka ili novih prijatlejica ili priajtelja,analiza detalja je bila predivna,provjerim sve igracke,knjige i neobicnosti u sobi;nejveorvatno,ali sad o tome razmisljam,to nije bila losa ideja,tako upoznas "profil" osobe,hobi i slicno :-D
dert

#1340 Re: kad sam bio mali

Post by dert »

Amidza me vodao sa sobom i nagovaro me da dobacivam curama :-D /al ono.../Kaze da sam dobar bio :-D
Al sam se kolaca najeo
Svejetorokenrol

#1341 Re: kad sam bio mali

Post by Svejetorokenrol »

dert wrote:Amidza me vodao sa sobom i nagovaro me da dobacivam curama :-D /al ono.../Kaze da sam dobar bio :-D
Ja koristim sestrića u te svrhe i moram priznati da je taktika 100% efikasna. :D

Nego, ja sam još uvijek tatsvim maji, pa ako neka forumašica žeji da me pozove u goste, primam bujrume. Onda ćemo prepričati svima ovdje kako sam bio nestašan, svi će se smijati i konsekventno živjeti sretni i zadovoljni do kraja života.

Super zvuči, zar ne??

Zar ne??!!

Evo sad (ne)ozbiljno:

Pored dvorišta rahmetli djeda i majke je bila kafana, al’ona kafančuga. Majka rahmetli je bila vrlo religiozna žena, tako da je na sve načine pokušavala da me usmjeri u druge zone avlije, kad sam se igrao.
Bezuspješno, jer je mene nešto privlačilo ogradi i kafani. Šejtan, šta li je?.. :mrgreen:

Uglavnom, odvela mene mama na vakcinu. Ako budem dobar i ne budem plakao slijedi nagrada. I ja dobio bocu, nisam ni pisn’o. Doktorica me hvali kako sam pametan, ovo ono. A ja šutim, ni riječi ne progovaram, samo nabacio namršten i srdit izraz na lice.

Na izlazu, pita mene mama: “Šta se kaže teti, kad se izlazi?” Već očekuje da će ispast faca što ima hrabrog i kulturnog sinčinu.

A ja k’o iz topa: “Jeb’o li te bog!”

Pokupio od kafanske raje. Kasnije sam pravo fasovao, iako se ja ovog skroz kroz maglu sjećam, više vam prepričavam ono što je meni mama hipten puta prepričala.

Ali ove druge anegdote se odlično sjećam:

Kuća pored puta, ja napravio nekakvu praćku i gađam raju s prozora svoje sobe. Veselo. :-) Obično sam gađao pored nogu, da im zazvekeće ona žica, kad udari u trotoar. I svi gledaju šta im je ispalo.. :D Boli k’o sam vrag ona žica kad te pogodi. Znaju muškarci o čemu zborim, 100%. Eh sad, ne znam kako, ali se desilo da sam pogodio jednu tetu u lice. Pretpostavljam da je bio rikošet, jer sam bio nepogriješiv strijelac. :D Digla se furtutma, k’o da je neko pogin’o. “Zov’te miliciju”, odjekuje na ulici. Preko puta je bilo nekoliko žena koje su prodavale svakakve potrepštine na tezgama. Jedna od njih me je valjda skontala kako djelujem sa prozora, te me odmah izda, vještica. :x Ja se zavukao ispod kreveta, i čekam da dušmani dođu po mene. Eh tad sam ga stvarno nagrabusio, prisjele su mi i praćka i zajebancija na duže vrijeme. :lol:

Uglavnom, bio sam skroz zajeban dječačić. Sama činjenica da ću fasovati ban na najčitanijem i najprofinjenijem bh forumu zbog stvari koju sam uradio kad sam imao 4-5 godina to dokazuje. Mahanje svima i vidimo se na Evropskom. :D :bih:
sheilak

#1342 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

Dolazi vrijeme snijega...i kliza. :D

Kad se toga sjetim! :lol: Lomova, uganuca, cvoruga, straha i smijeha.

Nedostaju mi moje sanke, one drvene, lijepe, klasicne. To mi je bilo glavno prevozno sredstvo do neke 6 godine. :D Ubundaju me u crveni skafander, stave kapu, crveno-bijeli sal i one rukavice bez prstiju (zakacene za skafander :-D ). Samo crveni nos viri (i pokoja slina :D ).

A tek Nove Godine! Najljepši praznik, kicenje jelke, radost, sve svecano, sve kao u bajci. :-D
amy-ra

#1343 Re: kad sam bio mali

Post by amy-ra »

kad sam bila mala rano sam izgubila zube, pa se cijela familija nasladjivala mojim recitovanjem pjesmice "Čiča Čvorak čuva četu čavki"... tek kasnije sam shvatila da je moje Č zvučalo kao da sam progutala uragan....

kad sam bila mala uvijek sam se pitala kako izgledaju vijesti na TV-u kada nije rat.. jer je sve što sam viđala na vijestima bila Midheta Kurspahić i slika tenka iza nje..

kad sam bila mala nosila sam čizme u po ljeta... šorc, majica i čizme... hahahhahaha.. imam čak i slike kao dokaz toga..

a moja školska slika iz prvog razreda osnovne izgleda kao da sam pijana.. poluzatvorene oči, bez osmijeha (zbog već ranije pomenutih izgubljnih zubica).. tako da su moji roditelji okrenuli sliku s druge strane i okačili Tita (njegovu sliku smo dobili gratis kad smo nosili da se slika urami)...
Mr. Brightside

#1344 Re: kad sam bio mali

Post by Mr. Brightside »

amy-ra wrote:tako da su moji roditelji okrenuli sliku s druge strane i okačili Tita (njegovu sliku smo dobili gratis kad smo nosili da se slika urami)...
:lol: :lol: :lol: :lol:
amy-ra

#1345 Re: kad sam bio mali

Post by amy-ra »

armin.i.am wrote:
amy-ra wrote:tako da su moji roditelji okrenuli sliku s druge strane i okačili Tita (njegovu sliku smo dobili gratis kad smo nosili da se slika urami)...
da si vidio moju sliku, uopće ti ne bi bio smiješan njihov potez.. bolje i Tito nego noćne more :lol:
Mr. Brightside

#1346 Re: kad sam bio mali

Post by Mr. Brightside »

amy-ra wrote:
armin.i.am wrote:
da si vidio moju sliku, uopće ti ne bi bio smiješan njihov potez.. bolje i Tito nego noćne more :lol:
i ja sam imao ocajnu sliku, ko je jos dobar ponedjeljkom na prvom casu :oops: :lol:
Tito :skoljka: :lol: :lol: :lol:
amy-ra

#1347 Re: kad sam bio mali

Post by amy-ra »

Dobar je bilo ko koga prije slikanja nije češljala moja učiteljica :lol: :lol: :lol:
Mr. Brightside

#1348 Re: kad sam bio mali

Post by Mr. Brightside »

tad se bas brinulo o djeci :D
PR-player

#1349 Re: kad sam bio mali

Post by PR-player »

Ja kad sam bio mali mislio sam da su seljaci svu ljudi kojima stopala idu u krivo, prema vani. Jednom iso sa starim i neki seljo ga nanerviro i kae stari za njega da je seljacina. Posto je taj covjek hodo ko carli chaplin ja sam svojom nekom logikom zakljucio da su seljaci svi ljudi koji tako hodaju.

Imam jos ovih teroija al dok se sjetim.
ema_

#1350 Re: kad sam bio mali

Post by ema_ »

Kad sam bila mala, Rabbi jessir mi je bila sura, i onda bi u namazu proučila nju i Vel-asr i namaz gotov za čas posla :lol: :lol: . (pokasno sam i skontala da to nije bila sura :-D )
Last edited by ema_ on 12/11/2011 15:49, edited 1 time in total.
Post Reply